HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2019 Perşembe - 10:26

İYİ Partili Çıray’dan YSK’ya tepki ve 23 Haziran mesajı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, YSK'nın iptal kararının ardından değerlendirmelerde bulundu. Karar sonrası, uzun süre ciddi ciddi seçimleri boykot etmeyi konuştuklarını aktaran Çıray, "Ama sonunda sandıklara gitmeyerek değil, sandıkları patlatarak reaksiyonumuzu ortaya koyma kararı aldık" dedi. Çıray, AK Parti'nin İstanbul'da SP Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun altını boşaltmaya çalıştığını savunurken, 10. Cumhurbaşkanı Sezer'e de "konuşmalı" çağrısı yaptı.

İYİ Partili Çıray’dan YSK’ya tepki ve 23 Haziran mesajı

DW Türkçe'nin canlı yayınına katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti olarak YSK'nın kararını değerlendirdiklerini, çok ciddi olarak yenilenecek seçimlere girip girmemeyi tartıştıklarını aktaran Çıray, İstanbul kamuoyunun ve meydanların Ekrem İmamoğlu'na teveccühü ile hukukun üstünlüğünün ortadan kalkmasına karşı oluşan milli şuur nedeniyle bundan vazgeçtiklerini anlattı. Çıray, "Sandıklara gitmeyerek değil sandıkları patlatarak reaksiyonumuzu ortaya koyacağız" dedi.

SON SEÇİM VURGUSU
Türkiye demokrasisinin bu kararla büyük yara aldığını vurgulayan Çıray, "Demokrasinin sonuna mı gelindi tartışmaları yapılıyor. Sandıksal demokrasiyi korumak açısından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu meşru zemini son defa değerlendirmeleri gerekiyor. Aksi halde Türkiye'de seçimli demokrasi sona erecek" diye konuştu.

TÜNELİN UCUNA KAYA KOYDULAR
Çıray, şöyle devam etti: "Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz. İmamoğlu'nun seçilmesi ile tünelin ucundaki ışık görülmüştü. Biri geldi o tünelin ucuna bir kaya koydu. Şimdi biz o tünelin ucundaki kayayı kaldırıp Türk milletini ışığa ve demokrasiye kavuşturmakla görevliyiz. Ve bunu yaparken de kimsenin burnu kanamadan yapmak zorundayız. Sağ salim oraya götürmek zorundayız. Hiç şüphesiz bu YSK artık gayrimeşrudur. YSK derhal görevini bırakmalıdır."

VİCDANLARDA BİRLİK OLDUK
YSK'nın referandumda da ‘tam kanunsuzluk’ yaptığını, dolayısıyla aldıkları kararın sürpriz olmadığını kaydeden Çıray, "Türkiye ne yazık ki yıkılmakta olan bir devlet görüntüsü veriyor. Türkiye'nin tüm kurumlarına sesleniyorum; Türkiye hepimizin. Ama öte yandan Türkiye bugün seçim sonuçlarının iptali ile bir büyük birlik havası da yakaladı. Vicdanlarda birlik ortaya çıktı. Vicdan birliği ortaya çıktı. Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımız bu tür haksızlıkların her zaman sadece kendilerine yapıldığı düşünürlerken (özellikle son KHK'larda da benzeri bir durum olmuştu) şimdi Doğu'su ile Batı'sı ile Türk milletinin tamamı gördü ki hukuksuzluk varsa her yerde olabiliyor. Ve koskaca İstanbul BB'nin,  bir devlet büyüklüğünde kentin seçimleri hukuksuz şekilde iptal ediliyor. Bu vicdanları kanattı. Halk değimiyle bu şerden bir hayır çıkacak. Tekrar birlik içinde yaşayan bir millet oluğunu hatırlamış olacağız" dedi.

SAADET PARTİSİ TABANINA YÖNELİK ÇOK ÇARPICI BİR OPERASYON İDDİASI
Aytun Çıray, İstanbul seçiminin kilit partilerinden Saadet Partisi tabanıyla ilgili çarpıcı bir iddiayı da ortaya attı. Yaklaşık 20 gün önce kendisine bazı AK Partili bazı siyasetçiler tarafından bir bilgi ulaştırıldığını aktaran Çıray, "İstanbul'da olası yeni bir seçim için sayın Temel Karamollaoğlu'nun altını boşaltma operasyonu çalışması yaptıkları bilgisi geldi. Yani sayın Karamollaoğlu ile SP tabanının arasını bozmaya çalışıyorlardı. ‘Bu seçimde SP'nin aldığı 100 bin oyu nasıl AK Partili adaya çeviririz’ diye bir strateji yürütüldüğünün bilgisi bana geldi." dedi.

Çıray, Karamollaoğlu'ndan da övgüyle bahsederken, "Sayın Temel Karamollaoğlu'nu ilkeli siyaseti dolayısıyla kutluyorum. Rahmet Necmettin Erbakan'dan aldığı milli ve demokrat olma vasfını korudu. Bundan sonra da koruyacağını umuyorum" diye konuştu.

SEZER'E ÇAĞRI
Abdullah Gül'ün çıkışını ‘gecikmiş’ olarak değerlendiren İYİ Partili Çıray, "Ama Türkiye'de yaşayan bir cumhurbaşkanı daha var. Doğrusu ben de onun ne düşündüğünü merak ediyorum. Türkiye'nin büyük hadiseleri yanında bugüne kadar yönlendirici, yön verici bir açıklamasını duymadım. Evet, Ahmet Necdet Sezer'i kast ediyorum. Bugün konuşmayacaksanız ne zaman konuşacaksınız. Bu millete borcunuz var. Bu millet sizi Cumhurbaşkanı olarak saygıyla, sevgiyle, başının üzerinde taşıdı. Ve sözünüzün bir ağırlığı var. Bu ağırlığı bugün kullanmayacaksınız ne zaman kullanacaksınız. Doğrusu ben sayın Sezer'den bir açıklama beklerdim. Eğer bugün sağ olsaydı sayın Demirel'den böyle bir açıklama görürdük. Türkiye böyle bir noktaya gelmezdi" ifadelerini kullandı.

SİNE-İ MİLLET ÇIKIŞI
Çıray, kamuoyunda dillendirilen ‘sine-i millete gitmek’ konusunun anımsatılması üzerine, "Millet ne istiyorsa onu yapmak doğru. Millet, sine-i millet işaretini bize vermedi. Eğer milletten onay olmadan milletin sinesine giderseniz, o sineden dönemeyebilirsiniz... Bu millet büyük millet. Daima içinden birilerini çıkarıyor. Bir çare olarak ortaya koyuyor. Ekrem İmamoğlu'nu Beylikdüzü'nde iken kimse tanımazdı, bakın şimdi milyonlar biliyor" dedi.

Çıray, oyuncular ve sanatçıların açıklamalarını önemsediğini vurgulayan ve sanat camiasından gelen tepkileri ‘Sabır testisi doldu’ şeklinde değerlendiren Çıray," Bu seçim demokrasi açısından endişelerin son damlasıdır. Bu damla testiyi taşırdı. Bütün demokratlar, aklı başında insanlar, sanatçılar tavrını ortaya koydu. Türk milleti adına teşekkür ediyoruz. Geçmişi bilmem, bugün herkes yapması gerekeni yapıyor" dedi.

 
İzmir'de Anneler Günü hareketliliği
 
Ayew için karar verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de 'Beka' yerine 'Türkiye ittifakı'
AK Parti, yenilenmesine karar verilen İstanbul seçimleri kampayasında ...
AK Partili Yavuz'dan Şahan Gökbakar'a yanıt
AKP'li Ali İhsan Yavuz kendisini "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yeni seçimin masrafını YSK ödesin!
Mehmet KARABEL yazdı... Yeni seçimin masrafını YSK ödesin!
 
Binali Yıldırım'dan YSK kararı ile ilgili yeni açıklama
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "İş ...
YSK'dan Kılıçdaroğlu hakkında flaş açıklama!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kınandı.
AK Parti’den Kapadokya için yasa teklifi
AK Parti, Nevşehir'in dünyaca ünlü turistik bölgesi Kapadokya'da doğal ...
 
AK Parti'de ilk Gönül Sofrası Aliağa'da kuruldu
AK Parti İzmir İl Kadın Kollarınca 10 bin aileye ulaşma hedefiyle planlanan ...
İYİ Parti'den YSK'ya iptal başvurusu
İYİ Parti, 31 Mart İstanbul seçimlerinin 'tümünün iptal edilmesi' için ...
Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki terör saldırısını kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da Sufi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva