HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2023 Çarşamba - 13:43

İYİ Partili Aksoy’dan dava açıklaması: Yargı mensuplarına inancım tamdır

İYİ Parti İzmir Eski İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski İl Başkan Danışmanı Aybars Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada hakkında devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret davası ile ilgili açıklama yaptı.

İYİ Partili Aksoy’dan dava açıklaması: Yargı mensuplarına inancım tamdır

İYİ Parti İzmir Eski İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski İl Başkan Danışmanı Aybars Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Aksoy açıklamasında şunları söyledi:

“28 Ocak 2022 tarihinde sosyal medya hesabımdan başka bir hesabın paylaşımı #hırsızerdoğan etiketiyle yeniden paylaşılmış olup, hakkımda yapılan şikayetler sonucu 16 Mayıs 2022 tarihinde İzmir Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından davet edilerek ifadem alınmıştır.

İfadeye müteakip İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan inceleme neticesinde şüpheli olarak anıldığım dosyada TCK’nın 299/1-2 maddeleri kapsamında Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçunu işlediğim isnat edilmiştir. Buna göre hazırlanan iddianamede 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 299/3. maddesi uyarınca Adalet Bakanının kovuşturma izni talep edilmiş ve 17 Kasım 2022 tarihinde Adalet Bakanı Sn. Bekir BOZDAĞ olur verdikten sonra tamamlanan iddianameyle, ilgili ifademde konu paylaşımın hesabımın ele geçilmesi sonucunda yapıldığını belirtmeme rağmen gerekli delillerin toplandığı ileriye sürülerek 12 Aralık 2022’de TCK’nın 299/1-2 ile 53/1 maddeleri uyarınca kamu davası açılmıştır.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın mağdur olarak anıldığı dava 14 Mart 2023 tarihinde İzmir 25.Asliye Ceza mahkemesinde görülmüş ve 6 Temmuz 2023 tarihine ertelenmiştir. Sanık olarak anıldığım davadaki hak mücadelemde, Türkiye’de ifade özgürlüğü, medya ve internet özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar yapan ve benzer davalara müdahil olan İfade Özgürlüğü Derneği mensubu (İFÖD) Avukat Sevgi KALAN tarafımı temsil etmiştir.

Duruşma esnasında yaptığım savunmada da belirttiğim üzere; “Demokrasilerde temel hak ve özgürlükler kapsamında bireyler düşüncelerini özgürce dile getirebilir ve eleştirebilir. Cumhurbaşkanı unvanına haiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştiriye maruz kaldığında kendisini o makama layık gören yüce Türk milletinin farklı kesimlerine hiç çekinmeden hakaret ettiği bir dönemde tarafıma isnat edilen suçu işlememiş olsam da bugüne kadar gerek hükümete gerekse Cumhurbaşkanlığı makamına Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 26.maddesinin 1.fıkrası ve Türkiye’nin de taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10.maddesine göre ifade özgürlüğü kapsamındamuhtelif eleştiriler yapmış bulunmaktayım. Yurttaşların hele de aktif siyasetle uğraşan bir muhalif olarak tarafımın eleştiri sınırları çerçevesinde ülkenin yönetimini eleştirmesi demokrasinin var olma ve sürdürülmesinin sebebidir.”

Seçime iki ay gibi kısa bir süre kaldı. Bugüne kadar Genel Başkanımız Sn. Meral AKŞENER’in ve liyakatli parti kadrolarımızın da her fırsatta altını çizdiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti 100.yılında hukukun üstünlüğü ilkesini benimsemiş, toplumsal eşitliği sağlayacak daha özgürlükçü bir yönetime kavuşacaktır. Dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet’e ve kurucu ilkelerine bağlı yargı mensuplarına olan inancım tamdır ve devam etmektedir. Güzel günlere çok #AzKaldı Allah tüm emeklerimizi muvaffak eylesin.

 
Büyükşehir yeni tarım ürünleri üretiyor!
 
Çarpıcı rapor... Bayraklı'daki evlerin yüzde 70'i çürük!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır'dan 'Afet Yeniden İmar Fonu' tepkisi: İnsan yok, beton var!
TBMM Genel Kurulunda görüşülen Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasını öngören ...
Bakan Bilgin: Geçici işçi sorununu çözüyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Geçici işçi sorununu ...
Karabağlar’ın eski kaymakamı istifayı verdi... Kayseri'yi bıraktı, İzmir'e döndü!
İzmir’de siyaset ve bürokrasi camiasının yakından tanıdığı isim olan Kayseri ...
 
Karadeniz'de ABD-Rusya gerilimi... Türkiye'den ilk açıklama
Amerika Birleşik Devleteri'ne (ABD) ait insansız hava aracıyla (İHA) Rus ...
'Vatandaşlarımız serzenişlerinde haklılar'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
Hatay Valisi milletvekili adayı olmak için istifa etti
Hatay Valisi Rahmi Doğan, milletvekili adayı olmak için istifa etti
 
'13'üncü cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu olacak'
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
AK Parti İzmir'den İYİ Parti'ye flaş transfer!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Fikret Mısırlı istifa ...
CHP'li Sertel'den hükümete '1 yıl' çıkışı ve İzmir depremzedeleri için çağrı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, depremin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva