HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2023 Çarşamba - 12:46

'Vatandaşlarımız serzenişlerinde haklılar'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıkım öylesine büyüktü ki, her bir arama kurtarma personelini bir inşaat göndersek, yine de yıkıma yetişmek mümkün değildi. Türkiye bugüne kadar dünyada bir depremde görülen en büyük arama kurtarma ekibini bir araya getirmiştir. Yıkımın altında kalan vatandaşlarımız buna rağmen serzenişlerinde haklılar" dedi.

 Vatandaşlarımız serzenişlerinde haklılar

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu sabah Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bakanlarımız ekiplerimiz çalışmaları koordine etmektedir.

Felaket bölgesi 600'e yakın müstakil deprem büyüklüğünde artçı ile sarsılmayı sürdürdü. Ağır kış şartları döneminde felakete yakalandık. Yıkımın ve kışın zorluklarını aşarak bölgeye koştuk. Bakanlarımız felaketten birkaç saat sonra deprem bölgesine ulaşarak çalışmaları koordine etmeye başladı. Mülki idare amirlerimiz, sahadaki personellerle çalışmaları destekledik. Ülkemizdeki tüm arama kurtarma ekiplerini, 90 ülkeden gelen arama kurtarma ekiplerini, belediyelerimizi, askerlerimizi, polislerimizi, jandarmalarımızı, ormancılarımız, DSİ'cilerimizi, STK'larımızı, gönüllülerimizi, ihtiyaç duyulan kim varsa bölgeye yönlendirdik. Sadece arama kurtarma ekibi olarak 35 bin personeli bölgeye yönlendirdik. 272 bin kamu görevlimiz, gönüllülerimiz ile yarım milyon insanımızı görevlendirdik.

"VATANDAŞLARIMIZ SERZENİŞLERİNDE HAKLILAR"
Yıkım öylesine büyüktü ki, her bir arama kurtarma personelini bir inşaat göndersek, yine de yıkıma yetişmek mümkün değildi. Türkiye bugüne kadar dünyada bir depremde görülen en büyük arama kurtarma ekibini bir araya getirmiştir. Yıkımın altında kalan vatandaşlarımız buna rağmen serzenişlerinde haklılar. 

Milletimizin, alicenaplığı, metaneti ve bize güveni karşısında diyecek söz bulamıyorum. İnşallah milletimize mahcup olmayacağız. Ölenleri geri getirmek elbette elimizde değil ama geride kalan vatandaşlarımızı yaşama bağlamak için yapılabilecek her şeyi yapmaktayız. 11 ilimizde evleri yıkılan, hasar göre ya da evlerine giremeyenlerin gıda ve barınma ihtiyaçları konusunda ihtiyaçları giderdik. Milletimiz asrın felaketinde asrın fedakarlığını gösterdi.

Otelleri, misafirhaneleri, boş evleri, yurtları bu depremzedelerimizin barınması için açtık. Deprem bölgesinde kalan 2 milyon 400 bin insanımıza 433 bin çadırda ve sayıları her geçen gün artan konteynerlerde barınma imkanı sağladık.

"DESTEK PROGRAMLARINI DEVREYE ALIYORUZ"
Konteyner kentleri yaygınlaştırarak vatandaşlarımızı daha insani şartlarda yaşatmak için çalışıyoruz. Taşınma ve kira yardımları ile kendi barınma ihtiyaçlarını sağlayanlara yardımcı oluyoruz. Vefat edenlerin yakınlarına 100'er bin lira destek ödemesi yapıyoruz. 3.7 milyon öğün yemek çıkarıyoruz. Psikososyal destek gruplarımız 9500'ü aşkın personelle depremzedelerimizin yanında yer alıyor. Üretim ve istihdamı desteklemek için, üreticilerimiz, çiftçilerimiz, sanayicilerimiz için ayrı ayrı programlar açıklayarak devreye alıyoruz.

Üretim ve istihdamı artırmak için her türlü desteği sağlamakta kararlıyız. Depremde hasar gören, yol, su, doğal gaz, haberleşme altyapısını kısa sürede hizmet verebilir hale getirdik.

Geçici barınma merkezlerinde okul öncesinden başlayarak her seviyede etkinlikler başlattık. Deprem şehirlerinde kademeli olarak 1 Mart'tan itibaren okulları açtık. Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'da şartlar uygun olduğu takdirde, uygun olan binalarda eğitimi başlatmayı planlıyoruz.

Sahra hastaneleri başta olmak üzere, kurduğumuz geçici merkezleri, vatandaşlarımıza hizmetleri kesintisiz veriyoruz.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ UYARISI
Bir hususun altını çizmek isterim. Nüfus kayıtlarını gittikleri yerlere aldıran depremzedeler, oy kullanabilmeleri için ikamet kayıtlarını raya aldırmaları gerekiyor. E-Devlet veya Nüfus Müdürlükleri üzerinden 17 Mart'a kadar tamamlanmalıdır.

Hasar tespitlerinde sona gelinmektedir. 1 yılda 319 bin konut, toplamda 650 bin konut yaparak teslim etmeyi planlıyoruz. Bir kısmı zemin artı 3 bir kısmı ise zemin artı 4 olarak planlıyoruz. Köylerde ise ahırı ve bahçesi ile köy evi olarak tasarlıyoruz.

"ANA MUHALEFET KENDİNİ RANTSAL DÖNÜŞÜM OLARAK TANIMLIYOR"
Laf ola beri gele yok. Biz icraatlarımız ile konuşuyoruz. 6 Şubat depremlerinde evi yıkılan hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. 

Hazırlıları tamamlanan yerlerde ilk kazmalar vuruldu. TOKİ'nin kurumsal birikimi ve inşaat sektörümüzün kapasitesi 1 yılda tamamla sözü verdiğimiz konutlara fazlası ile yeterlidir.

Buradan ana muhalefete sesleniyoruz. Biz kentsel dönüşümden bahsediyoruz, siz kendinizi rantsal dönüşüm olarak tanımlıyorsunuz orası ayrı.

 
Altay'da kaleci Eren güven verdi
 
Başkan Sandal’dan AK Partili Nasır’a belgeli yanıt: TOKİ, rezerv alanda arsa sattı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kabullenin Artık. 15 Mart 2023 Çarşamba 14:10

Yetişemediniz Kabullenin, Yetersizsiniz Kabullenin, Devlet Yok Afad Yok diyenlere Argo Hakaret ettiniz Kabullenin, Afadın ve Kızılayın Yetersiz olduğunu Kanullenin, Şirket Şeklinde yönetildiğini ve Aile şirketi olmuş Çok Maaşlı olmuş Kabullenin, Muhalefet Partilerinin Yaptığı İşleri Kabullenin, Muhalefet Partilerinin Eksikleri söylemesini Kabullenin, Asıl Rant Alanları yaratanın sizler olduğunu ve İhalesiz Afaki rakamlara Toki evleri yaptırıyorsunuz RANT yaratıyorsunuz KABULLENİN. HAA ASIL ŞUNU KABULLENİN, GİDECEKSİNİZ..

Yorumu oyla      5      3  
T.C. Vatandaşı 15 Mart 2023 Çarşamba 13:41

Yaşanan bu felaketten sonra özellikle siyasilerin hiç bir sorumluluk almadan yollarına devam etmelerini anlamış değilim. Bu yaşananlardan dolayı bir milyonda bir dahi kendini sorumlu hisseden bir siyasi varmı acaba merak ediyorum?

Yorumu oyla      4      3  
Mesele 15 Mart 2023 Çarşamba 13:04

Farzı misal söylediğin doğru ilk etapta yetişemedin diyelim ya bugün insanlar çocuklar su dolu çadırlara mahkum yaşamaya çalışıyorlar. Yazıklar olsun hepimize.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hatay Valisi milletvekili adayı olmak için istifa etti
Hatay Valisi Rahmi Doğan, milletvekili adayı olmak için istifa etti
'13'üncü cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu olacak'
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
AK Parti İzmir'den İYİ Parti'ye flaş transfer!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Fikret Mısırlı istifa ...
 
CHP'li Sertel'den hükümete '1 yıl' çıkışı ve İzmir depremzedeleri için çağrı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, depremin ...
İzmir'de yabancılara konut satışı raporu: Kim bu Antigua-Barbudalı?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP İzmir Milletvekili ...
AK Parti’den ‘TOKİ, Bayraklı’da arsa satıyor’ çıkışına tepki: İddialar gerçek dışı!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar ...
 
Bayır’dan Genel Merkez’e mevcut vekiller için öneri: Yazılmayacak isimlere başvuru yaptırılmasın
Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde geçmiş dönemde milletvekilliği ...
Uluslararası sözleşmeler, TBMM Dışişleri Komisyonu'ndan geçti!
TBMM Dışişleri Komisyonu, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun ...
Meclis Amasra Maden Kazası raporu tamamlandı!
Bartın'ın Amasra ilçesinde 42 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasını ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva