HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2022 Cuma - 10:28

İYİ Parti İzmir’de aday bolluğu… 9 ilçe sandık başına gidiyor!

Geçtiğimiz haftalarda 10 ilçede seçim sürecini tamamlayan İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda hafta sonu kongre mesaisi yaşanacak. 26-27-29 Kasım tarihlerinde Konak, Balçova, Buca, Urla, Bayraklı, Çiğli, Tire, Kemalpaşa  ve Dikili’de sandık başına gidilecek. İlçelerdeki aday bolluğu ise seçim sürecindeki heyecanı arttırmış durumda.

İYİ Parti İzmir’de aday bolluğu… 9 ilçe sandık başına gidiyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- İYİ Parti’de Genel İdari Kurulu (GİK) ve milletvekillerinin ortak toplantısında, Türkiye genelinde parti teşkilatında seçim öncesi ilçe ve il kongrelerinin tamamlanması ve olağan genel kurulun yapılması kararı alınmıştı.

3 Ekim’den itibaren il ve ilçe kongre süreçleri başlayan İYİ Parti İzmir’de’ de ilk olarak geçtiğimiz haftalarda 10 ilçede kongre gerçekleştirirken, tüm ilçelerde mevcut ilçe başkanları ile yola devam kararı almıştı.

İlk iki haftalık kongre sürecinin tamamlanmasının ardından ise gözler 26-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek kongrelere çevrildi. Hafta sonu Konak,Balçova,Buca, Urla, Bayraklı, Çiğli, Tire, Kemalpaşa  ve Dikili’de ilçe teşkilatları sandık başına gidecek.

KONAK’TA ÇİFT ADAYLI YARIŞ
İYİ Parti’de sandık başına gidecek olan Konak İlçe Başkanlığı’nda yeni başkanlık için yarışın gerçekleşmesi bekleniyor. 3,5 yıldır görevde yer alan mevcut ilçe başkanı Coşkun Tatar’ın yeniden güven oyu aradığı Konak’ta, mevcut başkana bir rakibin daha olduğu öğrenildi. Konak’ta ikamet eden ve Diş Hekimi olan Edibe Ebru Gümüşok Yurdaer’in başkanı olabilmek için delegelerden oy isteyecek. 26 Kasım günü gerçekleşecek kongre saat 11:00’da Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

URLA’DA MEVCUT BAŞKANA BİR RAKİP ÇIKTI
İlçe içinde yarışa ev sahipliği yapacak bir diğer ilçe ise Urla olarak öngörülüyor. 27 Kasım günü sandık başına gidecek olan ilçede mevcut başkan Yüksel Bıyık kongrede yeniden adaylığını koyarken, Yüksel’e kongrede 1 rakibin daha olması bekleniyor. Parti içinde görev alan ve görevlerinden ilçe başkanlığı için istifa eden Nihat Yılmaz, kongrede Bıyık’ın rakibi olacak.  Urit Ses Salonu’ndan düzenlenecek kongre saat 10:00’da başlayacak.

BAYRAKLI’DA ADAY BOLLUĞU
Hafta sonu gerçekleşecek kongrelerin içinde en fazla aday sayısına sahip ilçe ise Bayraklı olarak ön plana çıkıyor. Mevcut ilçe başkanı Erdinç Çobanoğlu tekrar aday olduğu süreçte Çobanoğlu’na, ilçede iki rakibin çıktığı öğrenildi. Mevcut başkanın adaylığının yanısıra Hakan Özsoy ve İbrahim Uğurel’in de Bayraklı ilçe başkanlığı için aday olduğu öğrenildi. 27 Kasım günü Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek kongrenin saat 14:00’da başlaması bekleniyor

ÇİĞLİ’DE DOĞAN GÜVENOYU ARAYACAK
Bir diğer tek adaylı geçmesi beklenen ilçe ise Çiğli. İlçede kurucu yönetimden olan ve sonrasında yapılan seçimle göreve gelen mevcut ilçe başkanı Özgür Doğan yeni dönem için güven oyu arayacak. Doğan’a henüz rakip aday çıkmazken, 27 Kasım tarihinde Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleştirilecek kongre saat 12:00’da başlayacak

TİRE’DE ŞENYURT 2’NCİ DÖNEM İÇİN ÜYE KARŞISINA GEÇECEK
İYİ Parti Tire’de de seçimin tek adaylı olarak gerçekleşmesi bekleniyor. 2,5 yıl önce gerçekleştirilen seçimle ilçe başkanlığı görevine gelen ve halen mevcut başkanlık görevini yürüten Yüksel Şenyurt adaylığını açıkladığı süreçte, rakip çıkmazken, 27  Kasım günü gerçekleştirilecek kongrenin saat: 11.00 de Tire Esnaf Kefalet Sarayı Toplantı Salonu’nda düzenlenmesi bekleniyor

KEMALPAŞA’DA 3’LÜ YARIŞ
İYİ Parti Kemalpaşa’da da aday bolluğu yaşanıyor. 27 Kasım günü sandık başına gitmeye hazırlanan Kemalpaşa teşkilatında mevcut başkan Nizamettin Yılmaz aday olacağını açıklarken, edinilen bilgiye göre Yılmaz’a ilçeden 2 rakip adayın çıkması bekleniyor. Coşkun Dinçer ve Emre Özgür’ün de ilçe başkanlığı için aday olması beklenen kongrenin 15 Temmuz Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de başlayacağı açıklandı.

DİKİLİ’DE TEK ADAY
İYİ Parti Dikili’de geçtiğimiz 2’nci olağan kongre sürecinde seçilen mevcut Başkan Yakup Pınar’ın tek aday olması beklenirken 29 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek kongrenin saat 11’de başlaması planlanıyor.

BUCA’DA TORUN GÜVEN OYU ARAYACAK
İYİ Parti Buca’da ise sakin bir seçim sürecinin geçmesi bekleniyor. Diğer ilçelere oranla tek adayın bulunduğu ilçede mevcut  İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun sandıkta ilçe teşkilatından güvenoyu arayacak. 27 Kasım’da Buca Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek kongre saat 11.00’de başlayacak

BALÇOVA NETLİK KAZANMADI
İYİ Parti  Balçova İlçe Başkanlığı’nda ise aday sayısı henüz netlik kazanmazken kongrenin 27 Kasım saat 11.00’de, Balçova Belediyesi Spor Kompleksi Konferans Salonu’nda düzenlenmesi bekleniyor.

 
Başkan Çalkaya öğretmenleri unutmadı
 
Fincancı için 7 yıl 6 ay hapis istemi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 25 Kasım 2022 Cuma 12:00

mhpe koltuk bulamayanlar iyi partiye dadandılar

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'ABD gözlem noktası vuruldu' iddiasına yanıt
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin ...
AK Partili Sürekli’den yerel yönetime eleştiri: Seferihisar 3 dönemdir naçar!
 AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ‘Karınca Modeli’ saha çalışması kapsamında, ...
İzmir ‘tüp’e döndü!
Benzin fiyatlarında son dönemdeki artışlarla birlikte İzmir’de yaşayan ...
 
Çelik'ten suçlamalara yanıt: Ahlaksızlıktır!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstiklal ...
'Nerede bir terörist varsa güvenlik teşkilatı orada!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nerede bir terörist varsa güvenlik teşkilatı orada ...
'Tarım arazilerinin bölünmesini önledik'
Bakan Kirişci, iklim değişikliği, nüfus artışı, jeopolitik riskler ve ...
 
AK Partili Dağ duyurdu: İşte Erdoğan'ın ve partisinin oy oranı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, son ...
'Terör propagandasının özgürlüğü olamaz'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dezenformasyona yönelik düzenlemelerin ...
CHP'li Beko kayıp ilaçları sordu: İhbarlar doğru mu?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva