HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2022 Perşembe - 20:28

Çelik'ten suçlamalara yanıt: Ahlaksızlıktır!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstiklal saldırısı sonrası TSK'nın yaptığı operasyonların bazı çevreler tarafından orantılı olmadığı şeklinde değerlendirildiğini vurgulayarak, "Orantısız bir şey yok. Türkiye bu mücadeleyi hukuk kuralları içerisinde yürütüyor. Tutturmuşlar, bu bir savaş politikasıdır. Savaş iki ülke arasında olur. Savaş demek terör örgütü ile Türkiye'yi eşit göstermektir. Savaş politikası terimini kullanan kim varsa terör örgütünün sözcülüğünü yapıyordur." dedi.

Çelik ten suçlamalara yanıt: Ahlaksızlıktır!

AK Parti Sözcüsü Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde MKYK toplantısı ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, "Düzce depreminden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Devlet ilk andan itibaren orada. Herhangi bir eksiğimiz yok. Güvenlik güçlerimiz her türlü tedbiri de aldılar. Bakan arkadaşlarımız halen oradalar. Bölgedeki hasarlı yapılara girilmemesi çok büyük önem taşıyor. Bu konuda vatandaşların resmi makanların açıklamalara dikkat etmesi önemlidir" açıklamasında bulundu.

'İSTİKLAL CADDESİ'NİN ADININ NEDEN İSTİKLAL OLDUĞU BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI'
Çelik, konuşmasının devamından 'Diyarbakır Anneleri'nin mücadelesine desteğini ileterek, "Diyarbakır Annelerimizin nöbeti devam ediyor. Türkiye'deki en ufak olayda yüksek sesle konuşan insan hakları örgütlerinin bu konuya ilgi göstermemesini not ettik. Şimdiye kadar konuşan herkesin orayı ziyaret etmesi raporlarına yansıtması gerekirdi. Niye gidilmediğini biliyoruz. PKK terör örgütü söz konusu olunca vahşeti görmezden gelen suskunluk devreye giriyor. Biz unutmuyoruz hiçbir zaman. MKYK'mız adına selamlarımızı iletiyoruz" dedi. Çelik, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırı sonrasında, hızlı çalışma ile fail ve bağlantılar ortaya çıkarıldı. Bu Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Onlarca eylemi güvenlik güçlerimiz önlüyorlar. Kökünden kurutuyorlar. Dünyanın bir gerçeği bu, bu terör engelleri bazen engellenemiyor. Güvenlik güçlerimiz hızla tedbir aldı. Türkiye'nin terörle mücadele kapasitesi bir kez daha gösterildi. Sonrasında pek çok arkadaşımız İstiklal Caddesi'ne gitti. Esnafımızla birlikte oldular. En büyük teşekkürümüz, İstiklal Caddesi sakini ve esnafınadır. O kadar güçlü şekilde birlik mesajı verdiler ki İstiklal Caddesi'nin adının neden İstiklal olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Beni en çok etkileyen esnafın duruşu oldu. Aynı zamanda orada Adana'dan, Kars'tan, Tekirdağ'dan gelmiş vatandaşlarımızı gördüm. Bir kısmı gerçekten 'ülkemizi teröre teslim etmeyeceğiz' duygusu ile gelmişlerdi."

'TÜRKİYE'NİN SAVUNMA HAKKINDAN BAHSEDECEKLERİNE ORANTILILIK DİYORLAR'
Çelik, İstiklal saldırısı sonrası; TSK'nın yaptığı operasyonların bazı çevreler tarafından orantılı olmadığı şeklinde değerlendirildiğini vurgulayarak, "Paris'te Charlie Hebdo saldırısında dünya liderleri davet edildi, yürüyüş yapıldı. Biz neden 15 Temmuz'da Türkiye için yapılmadığını sorduk. Bu soruya cevap veremeyenler, orantılılıktan bahsetmeleri başlı başına yalandır. TSK, sivillerin korunması gerektiğini söyleyen kurumların başında gelir. Orantısız bir şey yok. Tabi ki ilkeleri var. Türkiye bu mücadeleyi hukuk kuralları içerisinde yürütüyor. 'Türkiye'nin kendini savunma hakkı var diyeceksiniz' ondan sonra söyleyeceğiniz varsa o zaman söylemenizin manası olur. Operasyondan sonra Türkiye'nin savunma hakkından bahsedeceklerine orantılılık diyorlar. Bizim 1 yılda karşılaştığımız eylemlerin yüzde biriyle karşılaşanların hukuku nasıl zorladıklarını biliyoruz. Bu siyasi ahlaksızlıktan herkesin uzak durması gerekir. Terör siyaseti bir takım argümanlar kullanıyor. Burada suçlanması gereken roket atan terör örgütüdür. Bizim operasyonlarımızın bu neticeyi doğurduğunu söylüyorlar. Bu bir savaş politikası dili terör örgütü dilidir. Bu şekilde dil kullananlar, saldırılar karşısında vahşetin bir parçası olarak önümüze gelirler. 'Operasyonlar dursun' diyenlere şunu söylemek isteriz, yaşananlar Türkiye'nin ne kadar meşru olduğunu göstermektedir" dedi.

'BİR TERÖR VAR, BİR DE TERÖR SİYASETİ VAR'
Terörle mücadelede 'savaş politikası' teminin kullanılmasına tepki gösteren Çelik, şöyle konuştu:, 

"Bir terör var, bir de terör siyaseti var. Maskeli operasyonları yaptığımız için Karkamış'a havan ve roket atılıyormuş. Burada suçlanması gereken bunları atan terör örgütüdür. Buna dönük bir duruş geliştireceğine, bizim askeri operasyonlarımızın bu neticeyi doğurduğunu söylüyorlar. Tutturmuşlar bu bir savaş politikasıdır. Savaş iki ülke arasında olur. Savaş demek terör örgütü ile Türkiye'yi eşit göstermektir. Savaş politikası terimini kullanan kim varsa terör örgütünün sözcülüğünü yapıyordur. Terörle mücadele operasyonları dursun diyenlere, son yaşananlar Türkiye'nin ne kadar haklı ve meşru olduğunu bir kez daha göstermiştir. Daha güçlenerecek devam edecektir."

'KKTC'NİN GÖZLEMCİ STATÜSÜ ÖNEMLİ BİR BAŞARIDIR'
Çelik, KKTC'nin Türk Devleti Teşkilatına gözlemci olarak kabul edilmesi son derece önemli bir başarı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"KKTC'nin Türk Devleti Teşkilatına gözlemci olarak kabul edilmesi son derece önemlidir. Buna karşı yapılan açıklamaları tamamen reddetiğimizi ifade etmek isterim. Bedeli ne olursa olsun bu adada iki eşit toplum var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti egemen bir devletidir. Bu en haklı davalardan bir tanesidir. Türkiye desteğini her zaman sürdürmeye devam edecektir. Gelinen nokta devletimiz için bir başarıdır, KKTC için bir başarıdır. Büyük bir diplomatik enerji harcayan Sayın Cumhurbaşkanımızın imza attığı bir başarıdır."

Çelik, tahıl koridorunun uzatılmasının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimlerinin sayesinde olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu dirayetli siyasetin ne kadar kilit bir rol oynadığını göstermektedir. Devletler arasında sorunlar ilelebet yaşamıyor. O zaman diplomasi diye bir şeye ihtiyaç kalmazdı dış politikada. Hiçbir devlet hiçbir devletle tamamen sorunsuz bir ilişki de yaşamıyor. Cumhurbaşkanımızın devletimizin başı olarak attığı bu adımlar dünya barışı, bölge menfaatleri için son derece kıymetlidir. Bu ülkemiz ve bölgemiz için iyi sonuçlar doğuracaktır" açıklamasında bulundu.

'SEÇİM GÜNÜ SINAV OLMAYACAK'
Çelik, bugün ÖSYM tarafından açıklanan sınav takviminde genel seçim tarihinin sınav tarihiyle çakışması hakkındaki soruya "Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez. Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşır" diyerek cevap verdi. (DHA)

 
Otizmli çocuklara işkenceden yargılanıyordu... Sanık öğretmenden ilk savunma!
 
Sözleşmeliye kadroda sona gelindi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Nerede bir terörist varsa güvenlik teşkilatı orada!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nerede bir terörist varsa güvenlik teşkilatı orada ...
'Tarım arazilerinin bölünmesini önledik'
Bakan Kirişci, iklim değişikliği, nüfus artışı, jeopolitik riskler ve ...
AK Partili Dağ duyurdu: İşte Erdoğan'ın ve partisinin oy oranı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, son ...
 
'Terör propagandasının özgürlüğü olamaz'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dezenformasyona yönelik düzenlemelerin ...
CHP'li Beko kayıp ilaçları sordu: İhbarlar doğru mu?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ...
AK Partili Sürekli'den 24 Kasım mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ ...
 
Sertel’den X-Ray önergesi: Yasaklı firma o ihaleye girdi mi?
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ...
Uyuşturucu tacirlerine baskın: 3 ton metamfetamin ele geçirildi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ...
CHP'li Sertel'den infaz koruma memurları, itfaiyeciler ve zabıtalar için çağrı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva