HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2022 Cuma - 09:40

AK Partili Sürekli’den yerel yönetime eleştiri: Seferihisar 3 dönemdir naçar!

 AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ‘Karınca Modeli’ saha çalışması kapsamında, programını Seferihisar’da gerçekleştirdi. Seferihisar’ın yerel sorunlarının önceki dönemlerden bugüne artarak süregeldiğini belirten İl Başkan Kerem Ali Sürekli “Seferihisar; yerel idarenin CHP’ye geçmesi ile birlikte 3. dönemdir naçar! Tunç Soyer’le başlayan kayıp yılların telafisi bir yana; borç batağında kıvranıyor. Sorunlar, boyu aşmış. En kötüsü; vatandaş belediyede derdini anlatacak muhatap bulamıyor. CHP’li Belediye; iki dönemlik ‘kendin çal kendin oyna’ durumundan, ‘gölge belediyeye’ dönüşmüş!" dedi.

AK Partili Sürekli’den yerel yönetime eleştiri: Seferihisar 3 dönemdir naçar!

Seferihisar’ın 30 ilçe içinde en büyük hezimeti yaşayan ilçelerden biri olduğuna dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, şöyle konuştu:

“2009 yılından bu yana Seferihisar’ın başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmedi. Hemşehrilerimiz halen bu enkazın altında. Şimdi, aynı dertten İzmir’in tamamı muzdarip. Halka ve kente hizmet etmeye niyetsiz, üretmeyen, liyakatsız, denetimsiz, şaibeli, savurgan, sat-satçı bir belediyecilik örneği var karşımızda. Üstelik iflah olmaz bir biçimde. Soyer’in Seferihisar’a bıraktığı miras bundan ibaret. 10 yıllık başkanlığına dönüp baktığımızda; belediyenin imar turizmli arsalarının haraç mezat satışı, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan destek alarak hayata geçirdiği ama bugün kapısına kilit vurulan mezbaha ve et entegre tesisi, buharlaşan tonlarca mazot gibi şaibelerle, fiyaskolarla karşılaşıyoruz. Yarın İzmir’e de dönüp baktığımızda aynı tabloyu göreceğiz. Tek eserleri; batık bir büyükşehir belediyesi, taş üstüne taş koyulmamış, en küçük sorunu çözüme kavuşturulmamış bir İzmir olacak.’’

‘SAFARİHİSAR’ BENZETMESİ
Başkan Sürekli; öğretmenler günü nedeniyle ilçede yaşayan emekli öğretmenleri de ziyaret ederek, Cumhuriyet Meydanı esnafı ile sohbet etti. İlçe esnafının son ziyaretindeki benzetmesini tekrar ettiğini ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘’Esnafımız diyor ki ‘Yolların hali aynı. City Slow dediler ama burayı yaşanmaz hale getirdiler. Tam bir Safarihisar oldu.’ Seferihisar’da yerel hizmette değişen bir şey olmamış. Öte yandan, 20 Milyon TL borcu, 10 yıl boyunca sattığı 500 Milyon TL’nin üzerindeki satışlarıyla ödeyemeyip devrettiği gibi; ilçeye de tek çivi çakmamış. Turizmin, tarih ve doğanın odaklarından Seferihisar bunu mu hak ediyor?! Yolları ve alt yapısı perişan. Arıtması yok, otopark sorunu had safhada, trafik ve çevre kirliliği almış başını gitmiş. Kayıtsız bir belediye yönetimi. Mezarlık sorununu yıllardır çözemeyen bir yerel idare. Güzelim ilçemize reva gördükleri işte bu. Tunç Soyer, geçen hafta yapılan Mandalina Şenliği’nin açılışında ‘Seferihisar'ı ve Seferihisarlıları çok özledim.’ diyor ama; görünüyor ki, Seferihisarlılar onu çok özlememiş. İlçe halkı, hizmeti özlemiş, yatırım özlemiş, dikkate alınmayı, değer görmeyi özlemiş.” diye konuştu.

DEVLET YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İZEKO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Ogün Tarhan’ı ziyaret ederek üyeler ve önceki dönem teşkilat yöneticileriyle de bir araya geldi. Seferihisar programı kapsamında Balıkçı Barınağı Projesini de yerinde inceledi. Sürekli; yaptığı görüşmelerde, ilçedeki devlet yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirterek şu bilgileri verdi; “İlçemize yeni bir adalet sarayı kazandırdık. İzzet Gül Stadyumu, Halk Kütüphanesi ve 18 yaş üstü Engelli Merkezi’ni halkımızın hizmetine sunduk. Seferihisar Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümünü yeniledik. Karakayalar’dan Doğankent Sitesi kavşağına kadar olan yaklaşık 15 kilometrelik güzergâhın yol yapımı çalışmalarıyla birlikte ışıklandırma ve peyzaj çalışmalarını tamamladık. DEÜ Spor Bilimleri Fakültesi’ni Seferihisar’a taşıdık. Hükümetimiz Seferihisar’dan hiç elini çekmedi. Şehit Osman Koç Stadyumu, İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, Gödence-Gölcük Göleti, Elektrik ve Doğalgaz altyapı çalışmaları devam ediyor. İlçemizdeki yatırım hamlemiz, yeni proje ve hizmetleri de hedefliyor. Sırada; Doğanbey Payamlı Ürkmez Sanayi Sitesi, Balıkçı Barınağı, Kapalı Spor Salonu, Sığacık Balıkçı Barınağı, TOKİ Seferihisar Etabı, Sığacık Millet Bahçesi ve yeni Seferihisar Devlet Hastanesi var. Neyin sözünü verdiysek bir bir yapacak ve Seferihisar’ın hizmetine sunacağız. Halkımızın yıllardır dinmeyen hizmet isyanı, 2024’te bizimle son bulacak. Bu özlemi, ihtiyaç ve heyecanı vatandaşlarımızın yaklaşımlarında, söylediklerinde görüyoruz.”

SANAYİ SİTESİ ESNAFINA MÜJDE
Seferihisar Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya gelen Başkan Sürekli, esnaftan gelen talep ve önerileri dinlerken, sanayi sitesi esnafına müjde verdi. Sanayi içinde trafiği azaltacak projenin hazırlandığını belirten Sürekli, ‘’Karakayalar Bölgesi'nden Seferihisar girişine bir kavşak yapılacak. Proje çalışmasını Karayolları Bölge Müdürlüğü'müz başlattı. Böylelikle Karakayalar bölgesinde oturan vatandaşlarımız, sanayi bölgesine girmeden evlerine ulaşacak. Sanayide de trafik olmayacak. Merkezi idare olarak üstümüze düşeni yapıyoruz.’’ dedi.  Başkan Sürekli, günün son programında ise Urla’da, Yarımada İlçe Başkanları ile Bölge İlçe Başkanları toplantısı gerçekleştirdi. Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe İlçe Başkanları ile toplantısında teşkilat çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Başkan Sürekli, teşkilatlardaki heyecan ve motivasyonun üst seviyede olmasının memnun edici olduğunu belirtti.

 
Bakanlık askıya çıkardı… Hacılarkırı’nda yeniden yapılaşma izni mi?
 
İzmir’de yağışlara hafta sonu arası!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Kasım 2022 Cuma 12:04

Sen dolardan, eurodan, dış borçtan, bütçe açıklarından bahset!

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 25 Kasım 2022 Cuma 10:17

boşuna zaman ve kaynak harcıyorsunuz... izmirli partinizi tanıyor ve istemiyor...

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ‘tüp’e döndü!
Benzin fiyatlarında son dönemdeki artışlarla birlikte İzmir’de yaşayan ...
Çelik'ten suçlamalara yanıt: Ahlaksızlıktır!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstiklal ...
'Nerede bir terörist varsa güvenlik teşkilatı orada!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nerede bir terörist varsa güvenlik teşkilatı orada ...
 
'Tarım arazilerinin bölünmesini önledik'
Bakan Kirişci, iklim değişikliği, nüfus artışı, jeopolitik riskler ve ...
AK Partili Dağ duyurdu: İşte Erdoğan'ın ve partisinin oy oranı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, son ...
'Terör propagandasının özgürlüğü olamaz'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dezenformasyona yönelik düzenlemelerin ...
 
CHP'li Beko kayıp ilaçları sordu: İhbarlar doğru mu?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ...
AK Partili Sürekli'den 24 Kasım mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ ...
Sertel’den X-Ray önergesi: Yasaklı firma o ihaleye girdi mi?
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva