HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2022 Perşembe - 12:57

CHP'li Beko kayıp ilaçları sordu: İhbarlar doğru mu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Kani Beko, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki iddiaları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına önerge sundu.

CHP li Beko kayıp ilaçları sordu: İhbarlar doğru mu?

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde basına yansıdığı şekliyle iddiaların doğru olup olmadığına soru önergesinde yer veren CHP'li Kani Beko, "Kayıp ilaçlar olduğu, bu ilaçlardan bir kısmının narkotik ilaçlar olduğu, yetkili kişilerin olması gereken zaman dilimlerinde görev yerlerinde bulunmadıkları, süresi dolmuş ilaçların iade edilmediği, imha işlemlerinin doğru yapılmadığı ve konuya ilişkin ihbarların, şikayetlerin üstünün kapatılmaya çalışıldığı vurgulanmaktadır. Bu iddialar, ülkede yaşanan son gelişmeler ışığında değerlendirildiğinde oldukça önemli iddialardır,bu kapsamda yetkililerin gerekli önlemleri alması gerekmektedir” açıklamalarını yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun sunduğu önergede şu sorular yer aldı:

1-           Kurumlarda ilaç ihalesi tahmini tüketime göre planlanarak yapılmaktadır. Bu çerçevede ilgili kurumda ihaleyi yapan komisyon kimlerden oluşmuştur? Komisyonda görev alan kişiler neye göre tespit edilmiştir ve bu görev için uygun kişiler midir? İhale hangi taleplere göre yapılmıştır? Birimlerin tahmini tüketim miktarları ile ihale rakamları birbirleri ile uyumlu mudur?

2-           Bu kadar fazla ilaç alım kararı doğru mudur, karar nasıl alınmıştır?

3-           Hastanenin kabul komisyonu tutanaklarını kimler imzalamıştır? Depo sorumluları ve kabul komisyonu üyeleri soruşturulmuş mudur?

4-           İlgili komisyon hakkında yasal işlem yapılmış mıdır?

5-           Eczacılık biriminin ilaç tüketimi ile ilgili genel ve olması gereken kuralları nedir? İlgili kurumun bilgi işlem sistemi düzgün çalışmakta mıdır?

6-           Narkotik ilaçlar eczaneden tüketilecek birime gönderilirken birim sorumlusunun talep yazısı gerekir ve karar imza altına alınır. Bu şartlar yerine getirilmiş midir?

7-           Narkotik ilaçlar; birimlerde (ameliyathane, servis vb.) kilitli dolaplarda saklanmalıdır. Yapılan denetimlerde bu konuda hangi verilere ulaşılmıştır?

8-           Kilitli dolaptan kullanım için çıkarılanlar narkotik defterine kaydedilmelidir. Kullanılan her hastanın adı soyadı, TC. ve ya protokol nosu kaydedilmelidir. Bu defterler incelenmiş midir? Bir ampulü flakonu bile kullanılmadan önce kazara kırılırsa en az iki imza ile tutanak tutulmalıdır. Bu tutanaklar incelenmiş midir?

9-           İlaçların etiketinin değiştirilip kullanımı yapandan, eczaneden, tüketene kadar herkesi zan altında bırakır. Bu konuda hakkında soruşturma başlatılan kişi var mıdır?

10-         Narkotik ilaçlar kırmızı reçete ile satılır. Reçetesiz eczanelerden alınamaz. Eczanelerde de kilitli dolaplarda saklanır, raflarda dahi bulundurulamaz. Diazem, Contramal, Midazolam, Talinat, Fentanil, Tradolex, Aldolan gibi narkotik ilaçların farklı mg içeren ampulleri ve flakonları vardır. Bunların tek tek kaydedilmesi gerekir. Bu kayıtlara ulaşılmış mıdır?

11-         Süresi içinde kullanılmayan ilaçların imha edilmesi gereklidir. Bu iddialar kapsamında ilgili kurumda ve ülke genelinde imha komisyonları ve raporları kontrol edilmekte midir?

12-         Fazla alımın nedenleri incelenmiş midir? Bu konuda alım ve kabul komisyonları, depo görevlileri, başhekimlikte alım komisyonu, eczacılık müdürlüğü, ilaçların kullanıldığı ameliyathane, servis sorumlularının ifadelerine başvurulmuş mudur? Bu kapsamda hakkında soruşturma açılan kişi var mıdır?

13-         Adı geçen kurum haricinde ülke genelinde bu konu ile ilgili soruşturulmakta olan hastane var mıdır? Varsa sonuç ne olmuştur?

 
Ünlü mankenler podyuma çıktı... IF Wedding Fashion İzmir modaya yön veriyor
 
Başkan Batur'dan öğretmenine ziyaret: Borcumuzu ödeyemeyiz
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 25 Kasım 2022 Cuma 07:40

Sayın kontenjan milletvekili Beko,çok önemli bir araştırma yapmışsınız,umarız gereken sonuçlar alınır,ayrıca izmir büyük şehir belediyesi ve ilçeleri belediyelerde yapılan hata ve yalnış işleri inceleme yapınız,bir koop. ihalesi belediyeye süt tedarik ederek haksız ve usulsüz kazançlar elde ediyor,belediye başkanlarının eşleri belediyeye her türlü hizmet ve mal alımı konusunda rahat bir şekilde ticaret yapanlar vardır,iktidar bakanı bir zamanlar kurumuna ihalesiz kendi şirketinden dezenfektan aldığı gibi belediyelerde de aynı durumda olan gariban halka oluyor baharın gelmesini...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den 24 Kasım mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ ...
Sertel’den X-Ray önergesi: Yasaklı firma o ihaleye girdi mi?
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ...
Uyuşturucu tacirlerine baskın: 3 ton metamfetamin ele geçirildi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ...
 
CHP'li Sertel'den infaz koruma memurları, itfaiyeciler ve zabıtalar için çağrı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz ve ...
CHP'li Serter, KOBİ'lerin sorunlarına dikkat çekti: 60 Milyar TL borçları var!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ...
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e 'Karşıyaka Stadı' eleştirisi: Yapamıyoruz deyin olsun bitsin!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka ve İzmirli sporseverlerin ...
 
Küba ile 200 milyon dolarlık ticaret hedefi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel ile ortak basın ...
Kılıçdaroğlu: Bütün orman köylülerinin sigortası olacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Akdeniz havzasını ve ormanlarını ...
'Hasar tespit çalışmalarımıza devam ediyoruz'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kağıthane’de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva