HABERLER>DÜNYADAN
26 Eylül 2022 Pazartesi - 09:17

İtalya'da seçim: Mussolini hayranı kazandı!

İtalya erken genel seçimden sonra oy sayımı sürüyor. Giorgia Meloni'nin başını çektiği üç partili sağ ittifakın kazanma ihtimali daha fazla. Aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Meloni'nin başbakanlık koltuğuna oturması kuvvetle muhtemel. Bu durum gerçekleşirse, Meloni, ülkenin ilk kadın başbakanı olarak tarihe geçecek. İşte İtalya'nın ilk kadın başbakanı olması beklenen Giorgia Meloni'nin hayatı...

İtalya da seçim: Mussolini hayranı kazandı!

İtalya, erken genel seçim için sandık başına gitti. Sandık çıkış anketlerine göre aşırı sağcı Giorgia Meloni'nin lideri olduğu sağ ittifak yüzde 43.3 oyla seçimi önde götürüyor. Resmi olmayan sonuçlara göre, sağ ittifak sandıktan zaferle çıktı. Demokratik Parti yenilgiyi kabul ettiklerini ve ana muhalefette olacaklarını açıkladı.

Sonuçların bu şekilde kesinleşmesi durumunda Meloni İtalya'nın ilk kadın başbakanı olacak ve İtalya'da ikinci dünya savaşından bu yana en sağcı hükümet göreve gelecek.

İtalya'nın Kardeşleri Partisi, Lig Partisi ve Forza Italia Partisi ile bazı küçük partilerden oluşan sağ ittifakın oy oranı yüzde 41-45 arasında ölçüldü. Buna karşılık PD'nin çatı partisi olduğu merkez sol ittifakın oy oranı yüzde 25,5-29,5 arasında kaldı.

GİORGİA MELONİ KİMDİR?
Adını, Milli Marşın ilk dizesinden alan "İtalya'nın Kardeşleri" partisinin Genel Başkanı. Matteo Salvini'nin Lig partisi ile Silvio Berlusconi'nin "Forza İtalia"sını da içine alan üç partili sağ ittifakın lideri. Giorgia Meloni İtalya'da başbakanlığın en güçlü adayı.

45 yaşındaki Meloni Roma'da dünyaya geldi. Babasını hiç tanımadı. O doğduğunda evi terk etmişti. İşçi sınıfından gelen annesi tarafından büyütüldü.

Meloni, siyasetle 15 yaşında tanıştı. 1946'da, faşist diktatör Benito Mussolini'nin destekçileri tarafından kurulmuş "İtalyan Sosyal Hareketi"ne katıldı. Yani aşırı sağcı bir aktivistti.

"İtalyan Sosyal Hareketi", 90'ların ortasında önce "Ulusal İttifak" adını aldı. Ardından dönemin Başbakanı Berlusconi'nin partisine katıldı.

Meloni, siyasetin basamaklarını erken yaşta ve hızla tırmandı. 21 yaşında yerel yönetime seçildi; 29 yaşında parlamentoya girdi. 31 yaşında ülkenin en genç bakanıydı. 2008'de Berlusconi hükümetinde Gençlik Bakanı oldu.

Meloni, siyasi hayatının en büyük "kumarını" 2012'de oynadı. Berlusconi'nin partisinden ayrılıp "İtalya'nın Kardeşleri" partisinin kurucuları arasında yer aldı. 2014'te partinin başına geçti.

"İtalya'nın Kardeşleri" partisi, 2018'de sadece yüzde 4 oy aldı. Anketler Meloni'nin partisinin oy oranını 4 yılda yüzde 25'e kadar çıkardığını gösteriyor. Desteğin, partinin Mario Draghi hükümetinin dışında kalmasıyla artmaya başladığı görülüyor.

Meloni, seçim kampanyasında partisinin faşist kökenlerini bir kenara bıraktı. Lideri olduğu ittifakı ana akım muhafazakar bir grup olarak göstermeye çabaladı. Batı'nın Ukrayna politikasını destekleyeceği vaadinde de bulundu.

Ancak kendini merkezde konumlandırmaya çalışsa da Meloni aşırı sağcı görüşleriyle biliniyor. Avrupa Birliği, LGBTİ, İslam ve göçmen karşıtı. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine de karşı çıkıyor. 

Mitinglerinde "Ben Giorgia'yım, ben bir kadınım, ben bir anneyim, ben bir hırıstiyanım" diye seslendi. İtalya'nın nüfusunun azaldığını, İtalyanların daha fazla çocuk yapması gerektiğini savunuyor.

BENİTO MUSSOLİNİ KİMDİR?
Benito Amilcare Andrea Mussolini (29 Temmuz 1883 - 28 Nisan 1945), Ulusal Faşist Partinin lideri olan İtalyan politikacı ve gazeteci. Kendini faşist olarak tanımlayan Mussolini, iktidara geldikten sonra Duce (Lider) olarak tanındı. II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'nın en büyük destekçilerinden biri olan Benito Mussolini, 28 Nisan 1945 tarihinde öldürüldü.

 
Dolar tarihi rekorunu aylar sonra yeniledi!
 
İzmir Emniyeti'nden otomobil hamlesi... Al hurdayı, ver sıfırı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komşuda 5,1 büyüklüğünde deprem
İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Avrupa Birliği'nden İran'a çağrı: Şiddeti durdur
İran'da 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin "başörtüsü kurallarına uymadığı" ...
Ebola virüsü salgınında ölü sayısı artıyor!
Uganda'da hafta içinde patlak veren Ebola virüsü salgınının 5 bölgeye yayıldığı bildirildi.
 
İnternet kullanıcılarını bekleyen büyük tehlike!
Dolandırıcıların yeni yöntemi, duyanlara pes dedirtti. İnternet üzerinden ...
Lavrov, Rusya'nın nükleer şartını açıkladı!
Ukrayna'daki savaş Putin'in aldığı kararlar ile yeni bir evreye girdi. ...
NASA Ay görevini yine iptal etti!
ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Ay'a dönüş projesi (Artemis I görevi) ...
 
Avrupa'nın en yaşlısı... 1,4 milyon yıllık!
İspanya’nın kuzeyindeki Burgos kenti yakınlarındaki Atapuerca arkeolojik ...
Rejim yanlıları da sokakta... Ölü sayısı artıyor!
İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin "kıyafet kurallarına uymadığı" gerekçesiyle ...
Türkiye'den Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e yanıt!
Türkiye, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Birleşmiş Milletler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva