HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2023 Cumartesi - 17:19

İstinaftan olumlu karar çıkmıştı… Özgener’in planlarına onay!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu Artı Üç Yapı A.Ş’nin satın aldığı Alsancak eski Tekel Fabrikası’nın alanına ait binlik imar planları Konak Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu’ndan geçti. Planların Meclis’ten de onaylanmasından sonra şirket ruhsat için başvuracak. İstinaf alana ait yerel mahkemenin vermiş olduğu plan kararını bozmuştu.

İstinaftan olumlu karar çıkmıştı… Özgener’in planlarına onay!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu  Artı Üç Yapı A.Ş’ye ait Konak Alsancak’ta bulunan eski Tekel Fabrikası arazisine yönelik açılan davada önemli bir gelişme yaşanmıştı. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir şubelerinin açmış olduğu dava sonucu İzmir 5’inci İdaresi Mahkemesi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12 Şubat 2021 tarihinde onadığı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği’ni iptal etmişti.

Ancak istinafa taşınan yerel mahkemenin kararını Bölge İdare Mahkemesi bozmuştu. Bölge İdare Mahkemesinin kararının ardından Konak Belediyesi’ne başvuran şirket 1/1000 ölçekli imar planlarında da Büyükşehir'in kararına uyumlu değişiklik yapılmasını talep etmişti. Talebi değerlendiren İmar Planı Komisyonu oy birliği ile uygun bulundu. Karar, 1 Mart tarihinde toplanacak meclis üyelerinin de onayına sunulacak. Meclis’ten de geçtiği takdirde kesinleşecek.

Plan değişikliğinin meclisten onaylanması durumunda şirket ruhsat alarak inşaata başlayabilecek.

Komisyonun kararı şu şekilde:

Parsel malikleri vekili tarafından Mimar Sinan Mahallesi, 1823 ada, 17 parselin Ticaret+Turizm+Konut Alanı (TİCTK) ve Park Alanı olarak belirlenmesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.02.2021 tarihli ve 05.174 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda talep edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu raporu

2009 YILINDA SATILMIŞTI
Özgener ile İzmir iş dünyasının önde gelen ailelerinden Gürel ve Alibertiler'in kurduğu Artı Üç Yapı A.Ş., 2009'da ÖİB'ten Alsancak'taki 7 bin 699 metrekarelik eski tütün deposu arsasını 14 milyon 750 bin liraya almıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin yeni planında yükseklik 8 kata düşürülüp inşaat yoğunluğu da yüzde 20-25 azaltıldı.

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri tarafından açılan davalarda, planın yargı kararlarına ve mekânsal planlar yapım yönetmeliğine aykırı bir şekilde onama yapıldığı iddia edilirken, parselin 'ticaret-turizm-konut alanı" olarak belirlenmesinin üst ölçekli plan hükümleriyle uyumsuz olduğu ifade edildi. İzmir 5. İdare Mahkemesinin iptal kararını Artı Üç Yapı A.Ş. Bölge İdare Mahkemesi'nde temyize götürdü. Temyizde İzmir 5. İdare Mahkemesi'nin iptal kararı bozuldu. Kararda, "Yakın çevresinde çok sayıda hastane, okul, dini tesis alanı, resmi tesis alanı, otopark, park ve yeşil alan kullanımları mevcut. İdare mahkemesi kararında hukuki isabet görülmemiştir" denildi. Kararın Danıştay’a taşınması bekleniyor.

KİMLER ORTAK?
Ticaret sicil kayıtlarına göre 2009 yılında kurulan Artıüç Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin ortakları arasında İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener ile birlikte İzmir Fiat Bayisi Rikardo Aliberti, Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş. ortaklarından İlhan Feyzi Gürel, Gürel Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mahru Gürel Ağdanlı ile Kütaş-Teekanne Şirketi Genel Müdürü Mehmet Gürel Kapani yer alıyor.

 

 
Deprem fırsatçılarına ağır cezalar geliyor
 
Ege Denizi'nde fırtına alarmı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bölge vatandaşı 26 Şubat 2023 Pazar 14:23

çok üzücü ve düşündürücü.Aziz bey açmadı direndi.Sahipleri kim izmir in kalbur üstü zenginleri ve köşe başları.Rant uğruna bir yer daha betona teslim oldu.hemde yasaları hiçe sayarak. Adalet kişiye güne göre değişirmi burası kaç defa plan olmaz dendi.hiç birinizin bir birnizden farkınız yok.

Yorumu oyla      2      4  
chp li vatandaş 26 Şubat 2023 Pazar 08:51

iktidardan ne farkınız kaldı.Aziz bey bu planlara direndi mahkeme kanalı ile iptal ettirdi.Belediye hiç bir şekilde yapmadı.Ne değişti şimdi ranta betona karşı olan sosyal belediyecilikten neden vazgeçildi.Biri buna cevap versin hemde şu büyük felaket günlerinde

Yorumu oyla      2      4  
İZMİRLİ 25 Şubat 2023 Cumartesi 21:48

Aziz kocaoğlu bu araziye imar vermemek için direndi. Merkezi hükümet imar verdi aziz bey mahkemeye taşıdı iptal ettirdi. Ne oluyor nasıl oluyor o bölgenin binaya mı ihtiyaçı var.. istinaf nasıl bozdu kararı... biraz adalet ...Konak belediyesi sizden kimlerin oğlu yakını izto da çalışıyor... Sayın Batur Sayın soyer hani beton a karşıydınız ... hani ranta karşıydınız... durdurun bu kararı İzmir e yazık etmeyin ...

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den köy enstitüleri mesajı: Düşman aramaya gerek yok
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri ...
Başkan Engin 'çok doğru yaptık' dedi ve ekledi: Narlıdere'de 5 kat üstüne izin yok!
Deprem bölgesinde Adıyaman ve Kahramanmaraş ile ilçelerinde incelemelerde ...
Başkan Soyer tarih verdi... Başvurular başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ücretsiz deprem güvenlik ...
 
Karabağlar'ın afet bölgesine destekleri sürüyor
Karabağlar Belediyesi, Türkiye'yi derinden sarsan depremlerin ardından ...
Çiğli’de Deprem Dayanışması Büyüyor
Çiğli Belediyesi'nin öncülüğünde depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla ...
5 TIR yem yola çıktı... 'Başka Bir Tarım Mümkün' vizyonu nefes aldıracak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in deprem bölgesinde üretimin ...
 
Selçuk'un ata tohumları afet bölgesinde filizlenecek!
Selçuk Belediyesi afet bölgesinde tarımsal üretime destek oluyor. Efes ...
İzmir Büyükşehir afetin yaralarını sarıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Hatay’da sahra hastanesinin ...
'Yaparken, kontrol ederken, imza atarken unutma!'
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep’teki evleri hasar gören genç ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva