HABERLER>GÜNCEL
2 Ocak 2016 Cumartesi - 12:05

IŞİD’in katlettiği Elif 3 Müslüman öğrenciyi okutuyordu!

Fransa’nın başkenti Paris'te, IŞİD'nin düzenliği saldırılarda yaşamını yitiren 129 kişiden birisi olan Türk kızı Elif Doğan ile ilgili yasal prosüdürler sürdürülürken, banka kayıtlarındaki bir gerçek ortaya çıktı. 2 bin Euro maaş alan Elif'in, bunun 4'te biri olan 500 Euro'yu, her ay Senegal'de üniversite eğitimi gören 3 Müslüman öğrenciye gönderdiği belirlendi. Müslümanlar adına hareket ettiğini ileri süren IŞİD militanlarının öldürdüğü Elif'le ilgili bu gerçek, ailesine hüzünlü gurur yaşattı. İzmir'de oturan baba Kemal Doğan, Fransa'nın kızı için vereceği tazminatı da, yine burs olarak yoksul öğrencilere dağıtacaklarını açıkladı.

IŞİD’in katlettiği Elif 3 Müslüman öğrenciyi okutuyordu!

Paris'te geçen 14 Kasım'da IŞİD militanlarının, düzenlediği 3 ayrı saldırıda, 129 kişi yaşamını yitirdi, 352 kişi de yaralandı. Paris'teki saldırıda, Türk asıllı Belçika vatandaşı Elif Doğan da erkek arkadaşıyla birlikte kafeteryada oturduğu sırada öldü. Elif Doğan'ın ailesi, acı haberi, bir yıl önce yerleştikleri İzmir'de aldı. Uzun süre ulaşamadıkları kızlarının ölüm haberini alan aile, Paris'e gidip Elif'in cenazesini teslim aldı. Elif Doğan, Belçika'nın Liege kentinde, Centre Funeraire De Robermont'ta bulunan Les Roses salonundaki cenaze töreninden sonra, aynı kentteki Müslüman mezarlığında toprağa verildi.
 
BANKA KAYITLARINDAKİ GERÇEK
Elif Doğan'ın varisleri durumundaki babası Kemal Doğan ve ailesi, cenaze töreni sonrasında savcılıkta yasal işlemlerini de başlattı. Kızları Elif'in, banka hesap bilgilerini alan ailesi, bu sırada öğrendikleri gerçekle, şaşkına döndü. Müslümanlar adına yapıldığı ileri sürülen saldırıda hayatını kaybeden Elif'in, çalıştığı şirketten aldığı 2 bin Euro'luk maaşının 4'te biri olan 500 Euro'yu, her ay düzenli olarak Senegal'de üniversite eğitimi alan 3 Müslüman öğrenciye eğitim bursu olarak gönderdiği ortaya çıktı.
 
TAZMİNAT DA ÖĞRENCİLERE BURS OLACAK
Lise yıllarında da Senegal'e gidip çeşitli kurumlar adına burada Fransızca dersleri veren Elif'in bu yardımlarından habersiz olan ailesi, teröre kurban verdikleri kızlarıyla ilgili bu gerçek karşısında, üzüntü ve buruk gururu bir arada yaşadı. Henüz kesin olarak açıklanmamakla birlikte Fransa'nın terör saldırılarında hayatını kaybeden kişiler için, 30 bin euro tazminat vereceği ifade edildi. Baba Kemal Doğan, ailesiyle konuşup bu tazminatı da ihtiyacı olan öğrencilere, kızı adına burs olarak dağıtmaya karar verdi. Aile ayrıca, kızlarının Belçika'daki arkadaşları aracılığıyla da vakıf kuracak. Kurulacak vakfın da yine Elif Doğan adına, burs faaliyetlerini yürütmesinin planlandığı kaydedildi.
 
KIZIYLA GURUR DUYDU
Elif'in yaptığı yardımları öğrendikten sonra hem üzüldüklerini hem de gururlandıklarını anlatan baba Kemal Doğan, şöyle dedi: "Her insanın gurur duyması gereken biri hareket. Evladımla ilgili böyle iyi intibalarla ayrılmam beni çok duygulandırdı. Bu davranışını arkadaşları bile bilmiyormuş. Müslümanlıktaki, 'Bir elin verdiğini diğeri bilmemeli' kuralına uygun hareket etmiş. Kızımın bu yaptığı sadece Müslümanlıkla ilgili değil, yardım ettikleri Hıristiyan da olabilirdi, Budist veya Musevi de olabilirdi. Burada önemli olan hümanist, yaklaşım. İnsanlık, insani yan önemli. Bizler de kızım adına küçük bir vakıf kuracağız. O zaman bu yardımları daha organize ve sürekli hale getirmiş olacağız." (dha)

 
İTO’dan Çipras’a çağrı: Engelleri kaldır!
 
İzmir ve Manisa'da yürek yakan veda: Oğlum nereye gittin?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye şehitlerini uğurluyor: İlk tören Diyarbakır’da…
Teröristlerin yerleştirdikleri bombayı infilak ettirmeleri sonucu şehit ...
İzmir’de köşe kapmaca: Zabıtadan böyle kaçtılar
İzmir kent merkezinde, trafiğin yoğun olduğu noktalardaki trafik ışıklarında ...
Emniyetten ‘cübbeli panik’ açıklaması: O adam neden aranmadı?
İzmir’de ‘savaşa karşı barış için’ eyleminde yaşanan büyük paniğin sır ...
 
Ülkeyi şok eden anne dehşetinde flaş gelişme
Konya'da 4 ve 5 yaşlarındaki öz çocuklarını sürekli dövdüğü iddiasıyla ...
Yeni yılın en acı haberi: Biri yemek masasında, diğeri…
Yeni yılın belki de en acı haberi Sakarya'dan geldi... Geyve İlçesi’nde ...
İşadamı Vural köpek kavgasında öldürüldü!
İstanbul Beykoz'da köpekleri tasmasız gezdirmek yüzünden çıkan tartışma ...
 
İzmir’de dondurucu soğuk: -5’i gördü
Yurt genelinde etkisini giderek arttıran soğuk hava İzmir'de de son yıllardaki ...
Flaş! Sur’daki bombalı saldırıdan bir acı haber daha
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bugün PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el ...
Doğum gününde şehit oldu…
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı bombanın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva