HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2021 Cumartesi - 14:49

İnce iddialı konuştu: İzmir’de de Türkiye’de de iktidar olacağız!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, il binasının açılışını gerçekleştirme için bugün İzmir’e geldi. İnce ilk olarak Kemeraltı’na giderek vatandaşların dertlerini dinledi. İnce yaptığı açıklamada iktidar vurgusu yaptı. İnce, “İzmir’de zaten birinci parti olacağız. Sadece İzmir’de değil, Türkiye’de birinci parti olacağız” dedi. Diğer yandan kurucu ilçe başkanları de netleşti.

İnce iddialı konuştu: İzmir’de de Türkiye’de de iktidar olacağız!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- CHP'den ayrıldıktan sonra "Memleket Hareketi"ni başlatan ve 19 Mayıs'ta Memleket Partisi'nin kuruluşunu açıklayan Genel Başkan Muharrem İnce, partisinin il başkanlık binasının açılışını gerçekleştirmek için İzmir’e geldi.

İnce ayağının tozuyla kent ekonomisinin can damarlarından Kemeraltı’na gitti. Kemeraltı’nda esnaflarla sohbet eden İnce, vatandaşların sorunlarını dinledi ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

- TAHİR ŞAHİN MEMLEKET PARTİSİ’NE GEÇTİ

Ziyaretin ardından İnce ve beraberindeki grup il binasının olduğu Cumhuriyet Meydanı’na doğru harekete geçti. Alana gelir gelmez vatandaşları maske ve mesafe konusunda uyaran İnce, AK Parti’nin kongrelerine gönderme yaparak “Lebalep kongre olmasın” dedi.

TÜRKİYE’NİN KÖTÜ GİDİŞİNE EL KOYACAĞIZ
CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’ni kurma sebeplerini sıralayan Başkan İnce, AK Parti iktidarını hedef aldı. İnce açıklamasında  “Bize neden parti kuruyorsunuz diye soruyorlar. Anlatayım. Türkiye’nin ekonomisi 19 yılda batırdılar. Tarımını çökerttiler, 41 ilde kuraklık tehlikesi var. Hükümetten ses yok. Yüz yüze eğitimi beceremiyorlar uzaktan eğitimi de beceremiyorlar. Memleketin durumu bitmiş, tarımı, eğitimi çökmüş. Dükkanlar kapalı. 19 yıldır memleketi yönetemiyorlar. Muhalefet de kendi elindeki oyları AKP’ye veriyor. Yargı, Türkiye’nin en sorunlu kurumu… Yargıya güven dip yapmış. Kimse görmüyor. Hakimler ve savcılar bile yargıya güvenmiyor. Böyle bir ortamda gidip iktidarla anlaşıyorsun. Şimdi sen bu yargıyı, yargının bu durumunu meşrulaştırmış oluyorsun. Bir hemşerini HSK üyesi atayacağım diye yargıyı toptan AKP’ye veriyorlar. Kendine güvenmiyorsun. Böyle siyaset olmaz. İşte böyle bir ortamda 20 yıldır AK Partiye oy verip bugün yeter artık bunlara oy vermeyeceğim ama elim diğerlerinde de gitmeyenlere sesleniyorum. Senin yerin tam Memleket partisi gel buraya gel. ‘Biz atadan Atatürkçüyüz. CHP’den başka partiye oy vermeyiz. Ne yapalım AKP mi gelsin?’ Özellikle İzmir’de çok var bu. ‘Memnun değilim ama AKP mi gelsin’ diyenler var. Senin yerin tam Memleket Partisi tam burası. ‘Ben ülkücüyüm. Ama bu MHP’yi Erdoğan’ın peşine taktılar. Ne yapayım elim diğerlerine e de gitmiyor’ diyorsan senin geleceğin yer Memleket Partisi. Ben ‘CHP’ye kızmıştım. İYİ Parti’ye gittim’ Boşlukta kalma güzel kardeşim . Senin de yerin burası. ‘Ben HDP’ye oy veriyordum ama HDP Türkiye partisi olamıyor’ diyorsan gel kardeşim senin yerin Memleket Partisi. Sandığa gitmiyorum diyorsan, umutsuzsan gel umutlarını tazele, gel Memleket Partisi’ne. Bunu birlikte başaracağız. Türkiye’nin bu kötü gidişine birlikte el koyacağız. Meydanlarda kavga etmeyeceğiz. Savaşa girmiyoruz biz seçime gidiyoruz. Siyasetin dilini değiştireceğiz. Siyasete zekâyı mizahı ve nezaketi getireceğiz. Akıllı telefonlar vardı biz şimdi akıllı siyaset yapacağız” dedi.

3H FORMÜLÜ
Memleket Partisi’nin birinci sloganın ‘Mavi’ olduğunu söyleyen İnce, topluma ‘3H’ ismini verdikleri ‘huzur, hakkaniyet, hukuk’ vaat ettiklerini belirterek “Bizim diğerlerinden farkımız ne? Bizim bir ayağımız Ankara’da diğer Washington’da değil, Tahran’da da, Moskova’da da değil. Aklı, yüreği, beyni gönlü Ankara olanlarız biz. Bizim partimize destek olanlara sesleniyorum. Birinci şartımız asla sosyal medyada kimseye hakaret etmeyeceksiniz, kimseyi ötekileştirmeyeceksin. Ülkenin mahkemeleri var. Hakaret eden varsa dava açarız. Bizim birinci sloganımız Mavi. Yani önce memleket. 3 tarafı denizlerle çevrili bu memleketi baş tacı yapacağız. Sonra bu memlekete adalet lazım. Adalet yetmez. Vicdan d alazım. Yani millet açlıktan ölürken Saray’da oturmak hukuka uygun olabilir ama vicdana uygun değil. Ve herkesin bir işi olacak. Bunu birlikte sağlayacağız. İkinci sloganımız, diş bilemiyoruz iş biliyoruz. Biz işi biliyoruz bu ülkeyi adam gibi, namusluca, hukuka uygun bir şekilde yöneteceğiz. Bizim sloganımız belli. Birisi 3 H. Biz huzur vaat ediyoruz. Hakkaniyet vaat ediyoruz ve biz millete hukuk vaat ediyoruz. Bağımsız, tarafsız güvenilen saygı duyulan bir hukuk” dedi.

BECERİKSİZLER ÇOCUKLARA İNTERNET VEREMEDİLER
Cumhurbaşkanlığı kampayası sürecinde doların 8-10 TL’ye çıkacağını söylediğini hatırlatan İnce, gençlerin geleceksizlik girdabında olduğunu belirterek “Dolar 8-10 lira olur Erdoğan seçilirse demiştim. Oldu. İleride 5-10 sene sonra çocuklar iş bulmaya gittiklerinde soracaklar ne zamandan mezunsun. Pandemi döneminde mi? Öyleyse işe almayacaklar. Çünkü kayıp bir nesil geliyor. Bu beceriksizler çocuklara internet veremediler. Çocukların elinde bilgisayar yok. Becermedi, beceriksizler bunu. Size İzmir’den söz veriyorum Memleket Partisi iktidarında bütün öğrenciler internete hızlı ve ücretsiz ulaşacak”

MAFYADAN, SARAYDAN PARA ALAN ŞEREFSİZ KİM?
Sedat Peker’in açıklamalarının ardından oluşan siyasi iklim üzerinden AK Parti’yi hedef alan İnce, “Türkiye’nin haline bakın. Mafya yargıya yol gösteriyor 10 bin dolar maaş alan siyasetçiler var. Ben İzmir’de bir kez daha sesleniyorum. Bizim 3 milletvekilimiz var. Bir önerge verdiler 20 imza lazım işleme girebilmesi için. Şimdi o meclisteki bütün partilere sesleniyorum. Temiz siyaset istiyorsanız gelin Saray’dan para alan şerefsiz kim onu bulalım. Siz yalancı değilseniz buraya imza atarsınız. Mafyadan 10 bin dolar maaş almak şerefsizliktir. Saraydan para alıp parti kurmak da insanlara iftira atmak da şerefsizliktir. Koltuğa yapışıp oradan insanlara iftira atmayacaksın. Biz kimiz? Biz itaat etmeyip itiraz edenleriz. Biz özgürlüğü, demokrasiyi, hukuku seçenleriz. Biz Memleket Partisi olarak kenara çekilip maaşını zıkkımlanan insanlar olmayacağız. Mücadele edeceğiz ve hep birlikte kazanacağız. Sadece muhalefet ve eleştirmek değil. Zaman zaman yol da göstereceğiz” dedi.

ERDOĞAN’IN FAİZ TAKINTISI VAR
Ekonomide yaşanan sorunları dile getiren İnce, “Bakın dolar 10 kuruş arttığında dış borcumuz 45 milyar dolar artıyor. Şakası yok bunun. Erdoğan’ın bir faiz takıntısı var. O takıntıdan kendin alamıyor. Merkez Bankası ‘Başkanım’ diyor ya.. o M harfi Türkiye’ye milyarlara mal oluyor, sırf egosu için Başkanım derken sanki ilçe başkanını kast ediyor. Merkez Bankası tarafsız ve bağımsız olmalı. Eğer dış yatırımcı Merkez Bankası’nın tarafsız olmadığına inanırsa senin ekonomin düzelmez. Sırf Erdoğan’ın egosu tatmin olsun diye milyarlar kaybediyoruz. Ey Erdoğan san sesleniyorum. Eğer faizin düşmesini istiyorsan, döviz çıksın istemiyorsan üretimi artıracaksın, riskleri azaltacaksın ve hukuk devleti olacaksın. Bunu yapmazsan faiz düşmez” dedi.

TÜRKLE KÜRDÜ BARIŞTIRACAĞIZ
İktidara gelmeleri durumunda devlette şeffaflığı hedeflediklerini belirten İnce, “3 H’yi anlattım. Bir de 3D projemiz var. Dürüst devlet. TÜİK ile güvenilen devlet. Enflasyon oranını açıkladığında insanların inanacağı bir devlet. Denetlenebilir bir devlet ve dijital bir devlet. Diğer projemiz 3 B. Birincisi barışacağız. Nasıl? Alevi ve Sünni’yi barıştıracağız. Haksızlığa uğrayanların hakkını teslim edeceğiz Türk’le Kürdü barıştıracağız . Madenciyle çevreciyi barıştıracağız. Biz Mandıra Filozofu gibi mi yaşayacağız, yoksa bu mikrofonu kullanacak mıyız? Telefon, kamera, uçak istiyorsak o maden çıkacak. Peki düzgün çıkarmanın yolu yok mu? Var. O zaman sloganımız o maden çıkacak o çevre korunacak”

KÜRTÇE EĞİTİM SÖZLERİNİ ELEŞTİRENLERE YANIT: CAHİL ADAMLAR!
Kürtçe eğitim talebiyle ilgili ‘pedagojiye uygunsa bilin ki üniter devlete de uygundur. Ama pedagojiye uygun değil bu" ifadesinin farklı noktalara çekildiğini söyleyen İnce, “Geçen akşam bir TV kanalında ana dilde eğitimi sordular Benim söylemediğim lafları eğip büküp başlık atıyorlar. Cahil adamlar. Cahil olunca çok zor. Erdoğan’ın okumuş halleri yani. Şunu demişler. Ana dilde eğitim pedagojiye aykırı. Böyle bir şey yok. Ben anlatayım. Memleket Partisi’nin ideolojisi ve felsefesi nettir. Diyarbakır’da ne konuşursan İzmir’de Rize’de de onu konuşacaksın Bizim siyasetimiz öyle olacak Eğitimciler der ki; ‘Çocuğun üstün yararı’ Yani evinde konuştuğu dil mi melektin çoğunluğunda konuşulan dil mi? Hangisinde matematik öğretirsen çocuk daha iyi anlar? Benim dediğim bu eğitim. Bunu siyasetçiler tartışmasın. Pedagoglar, eğitimciler tartışsın. Bunu söyledim ben. Türkiye’de 2 kesim var. Yüzde 5 bu tarafta yüzde 5 diğer tarafta. Biri PKK’ya terörist diyemeyenler. Öbürü de Kürleri tanımayıp çağ dışı yaşayanlar. Ama yüzde 90 makul bir çoğunluk var İşte biz Türkiye’yi o yüzde 90 makul çoğunlukla buluşturacağız. Eğer iki taraftaki yüzde 5 de bana karşı çıkıyorsa demek ki biz doğru yoldayız. Biz hiçbir problemi şehirlere göre konuşmayacağız. Biz bu ülkede özgürleşeceğiz. Bunu birlikte başaracağız” dedi.

YARIM KALAN İŞİ TAMAMLAYACAĞIZ
İlk il binasının İzmir’e açtıklarını söyleyen İnce, “Bugün ilk il binasını açıyoruz. Önümüzdeki haftada Van, Ağrı ve Erzurum binalarını açacağız. Ardından İstanbul’u açacağız. Bizim 10 günde 48 ilde örgütümüz var. Yaz sonunda göreceksiniz. Bir yaz sonuna bakın bir de yol başına bakın. Birinci parti nasıl olunur herkes görecek Bu milleti 19 senede canından bezdirdiler. Doları 3 katına çıkardılar borcu artırdılar, tarımı çökerttiler, eğitimi bitirdiler, umutları bitirdiler. Gençler gelecekten umutsuz. Biz bu umutları yeniden yücelteceğiz. 2018’de Edirne’de ilk mitingimi yaptığımda daha yerine oturmamıştı her şey. Arkadaşlara 10 gün sonra göreceksiniz demiştim. Bu sefer yarım kalan işimiz tamamlayacağız hep birlikte.  İzmir Memleket Partisi İl Binamız vatana, millete, hepimize hayırlı olsun” dedi.

İZMİR’DE ZATEN BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ
Konuşmanın ardından parti açılışına geçildi. Burada sorulan soruya yanıt veren İnce, hem Türkiye’de hem de İzmir yerelinde iktidar olacaklarını söyleyerek “İzmir’de zaten birinci parti olacağız. Sadece İzmir’de değil, Türkiye’de birinci parti olacağız” dedi.

İLÇE BAŞKANLARI BELLİ OLDU
Diğer yandan Memleket Partisi’nin bazı ilçelerdeki kurucu başkanları da belirlendi.  Liste ise şöyle:

“Dikili-  Gökhan Semercioğlu, Menemen-Berna Eğik, Buca-Nizamettin Kalkan, Gaziemir-Nur Dilsiz, Menderes- Abdurrahman Ergenay, Torbalı-Serkan Kesici, Bayındır-Tahir Damlaoğlu, Kiraz-Devrim Çelik, Urla-İsmail Sever, Seferihisar-İbrahim Yılmaz”

 
Göztepe'nin kalesi sağlam
 
Büyükşehir'den Ödemiş-Birgili üreticilere can suyu
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmail Yılmaz 6 Haziran 2021 Pazar 20:00

Torbalı ilçe Başkanımız Serhan KESİCİ ??

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet79 6 Haziran 2021 Pazar 01:06

Adam kazandı dedi diye şikayet edenler, oyları bölecek diyenler bozuk plak gibi aynı şeyi söylüyorlar hep başka da argümanları yok.

Yorumu oyla      2      3  
olaya bak! 5 Haziran 2021 Cumartesi 23:31

adam hep aynı yorumu yazıyor. CHP, batının HDP'si olmuş. Yani teröre destek mi veriyor? CHP'ye oy veren milyonlarca insan terörist mi? ulan, ilkokul mezunu hocanın peşinden giden babam mıydı? Siz nerenin, nesi oldunuz da bozuk plak gibi hep aynı şeyleri yazıyorsunuz?

Yorumu oyla      4      12  
Emekçi izmirli 5 Haziran 2021 Cumartesi 21:48

Yolun açık olsun M.İnce başarılar diliyorum.Keşke cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra hemen kursaydın partiyi, iyi ivme almış olurdun. Zararın neresinden dönersek kardır. O gece neredeydin diyenleri muhatap almadan Atatürk ve onun izinde tam yol tam hız devam.Derdimiz memleketimiz başaracağız başaracağız başaracağız... Başka yolu yok.

Yorumu oyla      15      4  
Levent 5 Haziran 2021 Cumartesi 21:48

Gündoğduda çok umutlanmıştık,kaybettiğinde, kızımı ağlattığın gün zaten bitmiştin.İmamoğlu ve Mansur yavaş Sayın İnce gibi olsaydı seçim kazanılamazdı.

Yorumu oyla      3      12  
öz izmirli 5 Haziran 2021 Cumartesi 18:44

vatandaş rumuzlu sayın kişiye ilave yapmak isterim. chp ege ve akdenizin hdp si oldu..

Yorumu oyla      11      4  
Düz Partili 5 Haziran 2021 Cumartesi 18:32

Muharrem ince haydi bir parti kuralımda siyaset yapalım diyerek parti kurmadı,algı ve sorgulama yaparken CHP ne zaman ve nasıl iktidar olur? Diyen varmı? Malesef çok acı ama gerçek CHP'de lider değişikliği kaset operasyonu ile oldu,partiye gönülden bağlı olanlar partide yok sayıldı milletvekili kontenjanları torpilli adamlara verildi,yerel seçimlerde belediye başkanları atama ile geldi halkın adayı değil bunlar genel merkezin torpilli adamları ne oldu? Bir kısmı döküldü,parti dışı dostlar ile nereye kadar gider,Sayın ince bu partide emek vermiş adam gibi genel başkan adayıyım dedi,sen misin? O fişini çektiler,partiden ayrılanların ne duruma düştüğünü Muharrem ince bilecek bir siyasetçi olduğunu biliyordur ama CHP davet edilen siyasetçiler ve tören ile rozet takılanlar partiye hizmet mi? Edecek asla gelecek dönemde partinin güçlü olduğu bölgelerden kontenjan milletvekili olacak,yeni kurulan bu parti belki CHP için resmin tamamını gösterir 'de Barış YARKADAŞ ' ın aylar önce yaptığı uyarılara dikkat ederler belki...

Yorumu oyla      16      4  
Vatandaş 5 Haziran 2021 Cumartesi 18:03

Chp artık batının hdp si oldu

Yorumu oyla      23      5  
izmirli balkan göçmeni 5 Haziran 2021 Cumartesi 17:58

sayın göçmenler chp ATATÜRKÜMÜZÜN chp si değil sizde biliyorsunuz..eee..

Yorumu oyla      18      6  
İlimdar kabalak 5 Haziran 2021 Cumartesi 17:43

Sayın onur ve örgüt rumuzlu arkadaşlar Sayın inceyi hain olarak ak parti nin değirmenine su taşıyan biri olarak gördüğünüz kadar aynı düşünceleri Sayın Ahmet davutoglu ve Ali Babacan içinde neden söylemiyorsunuz Davutoglu Babacan sizlerin degirmeninize su taşıdığını düşünenlerdenizsinizbaşka parti parçalanıyor sa demokrasi hakkı bizden ayrılanlar hain yanlış anlamıyorum sanırım Herkese Sevgi ve saygılarımı sunuyorum

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu'dan doğal gaz mesajı: Çatlasınlar, patlasınlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküp ...
AK Parti İzmir’den Dünya Çevre Günü açıklaması
AK Parti İzmir Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre ...
Bakan Akar'dan sert uyarı: Ordubozanlar var!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yalanla dolanla ordumuza ve onun komuta ...
 
Erdoğan'dan Çevre Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında "Yaşanabilir ...
Parti yöneticilerinden mesaj yağmuru... Gaziemir'de rövanş gerilimi!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tarafından disipline gönderilen belediye ...
CHP'li Bakan: Çevre mücadelesi, yaşam mücadelesidir
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, 5 Haziran ...
 
Bir pankartta CHP Karşıyaka’dan!
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nın dün parti binasına "Mafyadan ...
Erdoğan: Yeni bir müjde daha gelebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz Ereğlisi'nde de benzeri bir müjde olabilir ...
CHP’den Torbalı zirvesi! Ortak irade mesajı
Aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Deniz Yücel’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva