HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2021 Pazar - 17:55

İl Danışma Kurulu'nda 'ön seçim' tartışması!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Danışma Kurulu CHP'li iki vekilin 'önseçim' tartışmasına sahne oldu. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır önseçimin gerekli olduğunu yoksa gençlerin kendini gösteremeyeceğini belirtirken, Bayır'ın ardından kürsüye çıkan bir diğer İzmir Milletvekili Bedri Serter ise 'önemli olan hedefe nasıl ulaşacağımız' vurgusunda bulundu.

İl Danışma Kurulu nda  ön seçim  tartışması!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nde son dönemlerde artan 'önseçim' tartışmaları bu kez de İl Danışma Kurulu'na sıçradı.

Danışma Kurulu toplantısında basına kapalı bölümde söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, il yönetiminin saha çalışmalarını eleştirirken, gençlik kolları ve kadın kollarına 'önseçim' önemini kendisini örnek vererek anlatması sonrası, Bayır'a ilk tepki Bedri Serter'den geldi.

İki İzmir Vekili önseçim konusunda karşı karşıya gelirken Serter, Bayır'a 'birbirimizi yememek lazım' çağrısında bulundu.

BAYIR: ZAYIFLADIĞIMIZ İLÇELER VAR
Saha çalışmalarında ikinci bölge üzerinde tekelleşmeyi eleştiren ve birinci bölge için de çalışma yürütülmesi gerektiğini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Özellikle geçen fuardaki toplantıda konuşulan 30 ilçenin bazılarında parti üyelerimizin sayısının azaldığıyla ilgili bazı rakamlar paylaştınız. Bu beni çok düşündürdü. Parti iktidara giderken partinin üyesinin artması gerekirken hadi artmadı aynı seviyede kalması gerekirken neden azalır? Bunu mutlaka parti yönetiminizle masaya yatırmalısınız. Bunun üzerine gitmelisiniz. Bu benim önerimdir. Diğer konu ise; son yaptığımız çalışmalarda özellikle bizde olmayan belediyelerde yapılan çalışmaların tamamı ikinci bölgede. Tabi bu doğal... Birinci bölgede zaten biz seçimleri 14’e 0 yaptık belediye başkanlıklarında kaybımız yoktu ama ikinci bölgede ciddi kayıplarımız vardı. Bundan da ciddi bir ders çıkarmamız gerekiyor. Bu çalışmaların sadece ikinci bölgede yapılmasını çok doğal gibi görünse de doğru bulmuyorum. Birinci bölgede de zayıflayan belediyeler ve yerler tespit ettim. Lütfen çalışmalarımız sadece kazanamadığımız belediye bölgelerinde değil birinci bölgede de eksik bıraktığımız örneğin Urla gibi yerlerde de olsun. İlçe adı da vermek istemiyorum, bazı zayıfladığımız ilçeleri tespit ediyorum" dedi.

3 YILDIR BİR KÖYE GİDİLMEMESİNİ KABUL EDEMİYORUM
Saha çalışmalarında AK Parti'nin yüksek oy oranına sahip olduğu bazı köylere CHP'nin 3 yıldır hiç gitmediğini öğrendiğini belirten Bayır, "İyi çalışan belediye başkanlarımız var, oyumuzu arttırıyor. Orta halli çalışan arkadaşlarımız var. Patinaj yapıyoruz! Kötü çalışan belediye başkanlarımız var, oy kaybediyoruz. Bu tespitleri yapmak il başkanı ve il yönetiminin görevidir. Sahaya sürmek de sizin bu yönünüz olmalıdır diyorum. Dün 3 köye gittim. İlk köyde en son bir milletvekili iki yıl önce gitmiş. Son gittiğim köye 3 yıldır hiç milletvekili gitmemiş. Gittiğim köyde AKP oyu yüzde 70, CHP’nin oyu yüzde 20. Şimdi arkadaşlar, 3 yıldır yüzde 70 AKP’ye oy veren köye 600 nüfuslu köy biz gitmezsek, hizmet götürmezsek, beklemeyin yani bırakın. İzmir burası. Herkes zannediyor ki şu son 3 gündür 30 tane milletvekili İzmir'e geldiler ve gittiler. Biz 2,5-3 yıldır Sayın Genel Başkanın yaptığı programlarla bütün Anadolu’yu geziyoruz. Benim 6 yıllık milletvekilliği sürecinde gittiğim vilayet sayısı 44. Bunun içinde Hakkari, Şırnak, Yozgat hepsi var. Eğer iktidar olacaksak sadece İzmir ile olmuyor bu iş. İzmir’de burnumuzun dibinde, İzmir merkeze 1 saatlik mesafede bulunan bir ilçenin 10 kilometre ötesinde bir köye 3 yıldır gitmemeyi de kabul etmiyorum. Bu doğru değil. Çalışmak zorundayız. Bu konuda benim kulağım çekilecekse milletvekili olarak çekilecek. Oradaki milletvekilinin kulağı çekilmediyse çekilmeli ya da program dahilinde bir hafızası olmalı partinin. İzmir ilinin de bir hafızası olmalı. Gezilen bölgeler ve köyle bir harita üzerinde işaretlenmeli. Ne zaman nereye gittik, kaç yıldır gitmiyoruz. Bunların plan ve programları olmalı. Bunu öneriyorum" ifadelerin kullandı.

BUNLARI DİKKATE ALMALIYIZ
Aliağa'nın seçimlerde kaybedilmesi ile ilgili de TOKİ ve PETKİM'i örnek gösteren Bayır, "Çiğli Belediye Başkanı ilginç bir laf etti. Çok doğrudur. Ben farklı bir örnek verebilirim. Bir göç alma göç verme meselesi var İzmir’de. Yarımada için olumlu göç aldığımızı söyleyebilirim. Ama bu göç bizim zaten yüzde 70 oy aldığımız yere gidiyorsa eksilen yere bakmamız gerekiyor. Bu önemli konuda yaptığım çalışmalarda gördüm ki; Aliağa’da seçim kaybetmemizin iki nedeni var. Biri iç dinamiklerde aday adaylarının birbirleriyle çatışması. İkincisi de TOKİ ve Petkim’e alınan işçiler. Binlerce işçi yerleştirilmiş TOKİ’ye. Bu şekilde Aliağa’nın sonucu değişmiş. Bunları da dikkate almalıyız."

BİRİ BENİ GÖRÜR MÜ DİYE HEP BEKLEDİM
Önseçimin önemi hakkında gençlere seslenerek eleştirilerde bulunan Bayır, "Sevgili eski il başkanım, 90 yaşında ağabeyimiz konuştu, 30 yaşında genç il başkanımız konuştu. Ben de tam ortasındayım; 60 yaşındayım. Sevgili gençlik kolu ve kadın kolu başkanıma tavsiyem; kimse size hak etmediğiniz şeyi vermez. Hak ettiğinizi de göremeyebilirler. Hak verilmez alınır demek istiyorum. Eğer siz Genel Merkez benim buradaki çalışmalarımı görür, adımı listeye yazar, önümüzdeki seçimlerde beni milletvekili yapar diye beklersiniz sevgili gençler, daha çok beklersiniz. Ben 23 yaşımda girdim. Sizin gibiydim. Saçımda bir tane beyaz yoktu. 32 sene sonra milletvekili oldum.  Hep bekledim, yukarıdan biri beni görür mü diye, bizim bu çalışmalarımızı görür mü ve bizi milletvekili yapar mı diye."

SERTER: ÖNEMLİ OLAN HEDEFE NASIL ULACAĞIMIZ
Tacettin Bayır'ın ardından kürsüye çıkarak konuşan ve önseçim hakkındaki eleştirilere yanıt veren İzmir Milletvekili Bedri Serter ise, "Tacettin Bey benim il başkanım, benden önceki il başkanım. Çalışacağız sevgili başkan. Nerden başlayacağım bilemeyeceğim. Musa Vekilim  de benim büyüğüm. Bütün fikrilerinde  hem Musa Bey'in, hem Atila Vekilin, hem Tacettin Vekilin söylediklerine canı gönülden katılıyorum. Tüzüğümüz gereği böyle bir madde var. Bunu Genel Başkanımız da dile getirmiştir. Ancak her yer İzmir değil. Öyle illerimiz ilçelerimiz var ki partiyi açacak insan bulamıyoruz. Buralarda ilçe örgütünü bulmak için ilçe başkanı olarak tayin ettiğimiz insanlar ailesinde ne kadar kişi varsa hepsini üye yapıyorlar ve herhangi bir ön seçimde, bu imkanlarını sonuna kadar kullanıyorlar. Bunu bizim düzeltmemiz gerekiyor. Bizim İzmir ve İzmir'e benzer illere sözümüz yok. Burada biz siyasetimizi çok rahat yapıyoruz. Tacettin Vekilimiz söyledi. Çalışıyoruz, koşturuyoruz ve bu mücadeleyi yapmak mecburiyetindeyiz. Burada önemli olan hedefe nasıl ulaşacağız. Bu sadece bizlerle olmuyor" dedi.

BİRBİRİMİZİ YEMEMEK LAZIM
Bayır'ın 'ikinci bölge' eleştirisine de karşı çıkan Serter, "Türkiye Cumhuriyeti'nde seçimlere girdiğimizde  CHP'nin 11 milyon oyu var. Bizim 1 milyon 200 bin üyemiz var. Diğer oylarımız nereden geliyor? Hadi hepsini üye yapalım. Halk bizden fazla bize destek veriyor. Bunu kendi içimizdeki didişmeler ile yok etmeyelim. Genel Başkanımız Ankara -İstanbul yürüyüşünden beri çok büyük çaba içinde bizlerde destek vermek ve gece gündüz çalışmak zorundayız. Ben milletvekiliysem 7/24 çalışmak zorundayım. Biz icraatlarımızı yapıyoruz. Bizim amacımız önseçim yapıp, bir mücadele içinde birbirimiz yemek olmaması lazım. Ben eski İl Başkanınız olarak önseçime karşı değilim. Ancak bir takdir varsa bunun arkasında durmamız lazım. Bunun da altını sürekli ısıtmanın anlamı yok. Biz gücümüzü dışarıya verelim artık. Ben ikinci bölge milletvekiliyim Tire'de 64, Kiraz'da 100'ün üzerinde, Bergama'da 119 köy, Ödemiş'te 70'in üzerinde köy var… Hepsini dolaşacak halimiz yok vekilim. Mümkün değil. Keşke dolaşabilsek. Neden ilçe örgütleri atıyoruz? Bu mücadeleyi hep birlikte vermek zorundayız. Hatalarımız varsa bizlerin, gelin bize konuşun" diye konuştu.

 
Buca tacizcisi yakalandı!
 
Yücel'den dikkat çeken çıkış: Yüreği olan önseçime girer!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu Davut 13 Ekim 2021 Çarşamba 18:51

BU KAFA İLE Mİ İKTİDAR OLACAKSINIZ..? YİĞİN BİRBİRİNİZİ ETE PARA VERMEYİN..!!

Yorumu oyla      2      3  
haydi yolumuz açık olsun 11 Ekim 2021 Pazartesi 16:00

partimiz içindeki düzensizlik belediyelerdeki yanlış kadrolaşmalar yanlış atamalar beceriksizliler iyi partiye kaçıyoruz beyler bari orada ülkemiz için bir şeyler yapalım haydi yolumuz açık olsun siz yüzde yirmibeşlerde devam

Yorumu oyla      3      3  
alo 11 Ekim 2021 Pazartesi 15:29

ben memur kökenli 21 yıllık parti üyesiyim,bizim zamanımızda memurların siyasete yakın olmaları,bazı malum sebeplerden sakıncalıydı,buna rağmen mesai bittimi,karanlık oldumu gizli gizli parti binasına giderdik,emekli oldukdan sonra gönül rahatlığıyla partimize gittik üye olduk katkı sunmaya çalıştık,maalesef KEŞKE BU KADAR YAKINDAN TANIMASAYDIMDA ESKİ HEYECANLA KALSAYDIM VAY ANAM VAY BABAM ÇOK ACI ÇOK

Yorumu oyla      3      3  
vatandaş 11 Ekim 2021 Pazartesi 10:25

ön seçim ŞARTTT. Demokrasi getiren partide Demokrasi uygulanmalıdır....

Yorumu oyla      4      3  
Yorgun demokrat 11 Ekim 2021 Pazartesi 07:44

Dikkat ettiniz mi artık bız cekilelim diyen yok. Herkes gelecek diye dusundugu iktidarın nimetlerini sabırla beklıyor. Dert memleket olduguna ınanmak cok zor.

Yorumu oyla      7      3  
Gaziemirli 10 Ekim 2021 Pazar 22:52

Sayın Bedri Serter sizin düşüncelerinizle CHP yarım puan bile fazla alamaz. Niçin üye bazında önseçimden korkuyorsunuz? Tabiki o zaman bu dönem sizin için Milletvekilliğinizin son dönemi olur.

Yorumu oyla      7      3  
Hak Hukuk Adalet 10 Ekim 2021 Pazar 20:55

Kesinlikle ön secim istiyoruz kendine güvenmeyen çıkmasın ortaya yeter artık yaaaaa

Yorumu oyla      4      3  
Canpolat 10 Ekim 2021 Pazar 19:19

Zayıfladığınız ilçeler içinde GAZİEMİR 'de var bilgilerinize.Meydanda sayın bakalım chp kaç kişi lotosu-totosu oynanıyor...Bu kan kaybının sebebi malum " belediye başkanınız"

Yorumu oyla      6      3  
Bucalı 10 Ekim 2021 Pazar 19:10

18 yaşımı doldurur doldurmaz chpye üye oldum 23 yıldır fanatik chpliyim atadan chpliyim. Ama söyleyeyim ne meclis üyesi, ne bel. Başkanı, ne m.vekili seçimlerinde chpye oy vermeyeceğim. Neden mi beni tanımayanı bende ta nı mam.

Yorumu oyla      5      3  
Sait durmaz 10 Ekim 2021 Pazar 19:08

İkisininde BMW marka son model araci var,köylere o araçla gelip ekonomiden mi bahsedecekler.Odemis in dağ koylerinde millet traktöre mazot alamiyorken BMW şu olanlar mi bu köylülere akıl verecek...

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'ABD terör örgütüyle mi, Türkiye'yle mi müttefik?'
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Analar-Bacılar Kurultayı"nda yaptığı konuşmada, ...
AK Partili Kaya: Beceriksizliğinize kılıf aramaktan vazgeçin
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı ve Buca'da gerçekleştirdiği ...
Kocaoğlu’ndan İl Danışma Kurulu’nda ‘körfez’ mesajı: 12 yıllık çalışma heba olmasın!
Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki yıllık ...
 
AK Partili Sürekli, CHP'li Yücel'e sert çıktı: Lafla peynir gemisi yürümez!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz ...
CHP İzmir'de Danışma Kurulu heyecanı: Yücel ve Soyer'den 'iktidar' mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı İl Danışma Kurulu'nu İzmir ...
CHP’li Bakan tartışmalı fakültenin akıbetini sordu
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, GSF’nin Tınaztepe’ye taşınma kararının ...
 
CHP’li Sertel: Üretici su fiyatına süt satıyor
Çiftçinin, üreticinin, köylünün halinin perişan olduğunu vurgulayan CHP ...
Erdoğan: Millet 'AK Parti varsa biz varız' diyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı Başakşehir İlçe Danışma Meclisi ...
'Öğrencilerimize yeni yurtlar açıyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Üniversitesi tesis açılışında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva