HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2021 Cumartesi - 20:44

'Öğrencilerimize yeni yurtlar açıyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Üniversitesi tesis açılışında konuştu. Erdoğan, "Öğrencilerin yurt sorununa çözüm olması için yeni yurtlar açıyoruz. 6 bin 664 öğrenci kapasiteli 4 yurdumuzun tamamı otel konforunda inşa edildi" dedi.

 Öğrencilerimize yeni yurtlar açıyoruz

Adana'daki Çukurova Üniversitesi tesis açılışında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğrencilerin yurt sorununa çözüm olması için yeni yurtlar açıyoruz. 6 bin 664 öğrenci kapasiteli 4 yurdumuzun tamamı otel konforunda inşa edildi. Bu sene yüz yüze eğitimi tekrar başlattık. Son bir aydır MEB'e bağlı okullarda ciddi bir sıkıntı yaşamadan eğitim öğretim sürüyor ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bu eserlerimizin yanı sıra öğrencilerimizin barınma sorunlarına çözüm olacak kız ve erkek öğrenci yurtlarının açılışını yapıyoruz. Toplam 6 bin 646 öğrenci kapasiteli 4 yurdumuzun tamamı otel konforunda inşa edilmiştir. Toplam 263 milyon lirayı bulan tüm bu eserlerin şehrimize, üniversitemize, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu yatırımların inşasında katkısı olan kurum, firma, işçi, mühendis herkesi tebrik ediyorum. Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen koronavirüs salgını sebebiyle son 1,5 yılda hayatımızın birçok alanında sıkıntılar yaşadık. Eğitim, turizm, sosyal yaşamımıza kadar salgın gerçeğini dikkate alarak köklü değişikliklere gittik.

İnsanımızın hayatını tehlikeye atmamak adına diğer ülkeler gibi uzaktan eğitim modeline geçtik. Lise, ortaokul, ilkokul, üniversite düzeyinde eğitimin kesintiye uğramaması için her türlü çabayı gösterdik. Uzaktan veya hibrit eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmayacağını hepimiz biliyoruz. Hamdolsun bu sene yüz yüze eğitimi tekrar başlattık.

Amacımız şartları sonuna kadar zorlayarak her seviyede yüz yüze eğitim, öğretimi devam ettirmektir. Hayat normal ritmine döndükçe salgının kimi alanlarda yol açtığı tahribata şahit ediyoruz. İngiltere'de benzin istasyonu, marketlerden yansıyan manzaralar salgının yol açtığı kırılma örneklerinden biridir. Aynı durum ABD ve Fransa'da geçerlidir. Türkiye tıpkı salgın döneminde olduğu gibi korona sonrası dönemini başarıyla yönetecek yönetim becerisine, siyasi iradeye sahiptir.

"GEÇİCİ YOĞUNLUK MİLİTANLAR TARAFINDAN İSTİSMAR EDİLDİ"
Ülkemiz inşallah bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Tek üzüntümüz hayatın doğal akışı içinde yaşanan hadiselerin abartılması, istismar aracı haline dönüştürülmesidir. İstismar siyasetini son günlerde yurt meselesinde bir kez daha gördük. Geçtiğimiz yıl ve bu yılın başvuruların üst üste olması sebebiyle gelişen geçici yoğunluk kadrolu militanlar tarafından istismar edilmiştir. Devletimizin bu alandaki yatırımlarını gölgelemeye çalıştılar.

Türkiye'de 730 bin kamu 300 bin özel sektörüyle toplamda 1 milyonun üzerinde yurt kapasitesi vardır. Halen süren yatırımlarla birkaç yıl içinde bu rakama 110 bin kapasite daha ilave edeceğiz. Yatak kapasitesini arttırmakla kalmadık, yurtlarımızın donanımını otel konforuna yükselttik. Pek çok şehrimizde yurtta kalmak için başvuran öğrencilerimizin neredeyse tamamının talebini karşıladık.

Yaklaşık 1,6 milyon öğrencimizi lisan 650, yüksek lisans 1300 kredi veya burs ödemesiyle destekliyoruz. Hiçbir evladımızın maddi imkansızlık sebebiyle eğitimden geri kalmasına izin vermiyoruz. Harçları da yine biz kaldırdık. İnşallah bundan sonra da gençlerimizin yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz. Üniversite kapasitelerinde yaptığımız artış bir başka başarımızdır. 26'dan üniversite sayısını 207'ye çıkardık.

Türkiye artık kendi öğrencileri yanında 230 bin uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapan bir konuma gelmiştir. Gençlerimizin okullaşma oranını yüzde 44'e yükselttik. Artık üniversitelerimizde kapasite sorunu kalmadığı için tüm gücümüzü, imkanlarımızı kalitenin yükseltilmesine vereceğimiz bir döneme girdik. Eğitimin tüm kademelerinde kalitenin yükseltilmesi hususunda öncülük yapacaklarına inanıyorum.

Çukurova Üniversitesi'nin 2021-2022 akademik yılının öğrencilerimiz ve üniversite mensupları için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla."

 
Girdiği deniz hayatının sonu oldu
 
Avusturya Başbakanı Kurz istifa etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Öğrenci değil, ajan provokatörlerdir.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfınca ...
Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmaz
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ceyhan Polipropilen ...
AK Partili Kaya'dan CHP'ye salvo: Misafir vekilleri şehrin merkezine sokamadılar
CHP İzmir'de 30 milletvekili ile yaptığı çıkarmayı değerlendiren AK Parti ...
 
Biden'ın mektubuna Türkiye'den tepki
Venezuela Dışişleri Bakanı Felix Plasencia ile ortak basın toplantısı ...
AK Parti'den Büyükşehir'e iki ilçe 'emsal artışı' tepkisi'
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Çiftçioğlu, İzmir Büyükşehir ...
'Milli elektrikli lokomotifimizin üretimine başlıyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen 12. Ulaştırma ...
 
CHP'li Beko'dan '10 Ekim' mesajı
10 Ekim 2015 Ankara Garı Katliamının 6. yılında açıklamalarda bulunan ...
AK Partili Dağ'dan ile Pınarbaşı çıkarması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti ...
CHP'nin '2 numarası'ndan Aliağa'da iktidar mesajı: İzmir’den yeni bir Türkiye hikayesi yazılacak!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Aliağa’daki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva