HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2021 Cuma - 19:28

CHP'nin '2 numarası'ndan Aliağa'da iktidar mesajı: İzmir’den yeni bir Türkiye hikayesi yazılacak!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Aliağa’daki programında iktidar olmak için, yarın seçim varmışçasına çalıştıklarını dile getirdi. Seçim günü İzmir’den çıkacak seçim sonucu ile yeni Türkiye için güçlü bir hikaye yazacağını sözlerine ekledi.

CHP nin  2 numarası ndan Aliağa da iktidar mesajı: İzmir’den yeni bir Türkiye hikayesi yazılacak!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’de farklı bölgeler yaptığı milletvekilleri ziyareti kapsamında CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin de olduğu 30 milletvekili Aliağa’da çeşitli STK’larla bir araya geldi, vatandaşların dertlerini dinledi.

TÜRKİYE’NİN ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE SEÇİME İHTİYACI VAR
CHP’li Böke, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada yarın seçim varmışçasına çalışma yürüttüklerini belirterek “Türkiye’nin seçime ihtiyacı olduğu çok açık. Esasında bugünkü sistem bir krize yol açmış durumda. Bu krizin aşılabilmesinin tek yolu var; o da sandık ve bir iktidar değişimi. İhtiyacın burada olduğu kesin. Biz de halkın bu ihtiyacını ve talebini dillendirmeye devam edeceğiz. Herhangi bir demokraside bu kadar büyük bir kriz karşısında halk nezdinde böylesine bir talep varken seçim olurdu. Ama biz yarın seçim olacakmış gibi çalışmaya devam ediyoruz çünkü, Türkiye’nin hakikaten çok hızlı bir şekilde seçime ihtiyacı var. Biz CHP milletvekilleri olarak Türkiye’nin dört bir köşesinde hepimiz yarın seçim varmışçasına çalışıyoruz. Kiminle temas etsek herkesin yaşıyor olduğu derin krize şahit oluyoruz. Bu krizin aşılmasının tek yolunun seçim olduğunu bildiğimiz için de yarın seçim varmışçasına çalışıyoruz” diye konuştu.

“Sahada olmaya devam edeceğiz” diyen Selin Sayek Böke, “Daha iki gün önce Sayın Genel Başkanımız ve milletvekillerimiz Mersin’de nakliyecilerle buluştu. Bu sabah Sayın Genel Başkanımız ve milletvekillerimiz kültür ve sanat emekçileriyle buluştu. Bugün 30 milletvekilimizle İzmir’de kırsal kesimde çiftçimiz buluşuyoruz. Önümüzdeki günlerde bir grup milletvekilimiz Rize’ye gidecek. Dolayısıyla biz yarın seçim varmış gibi çalışmaya devam edeceğiz derken kastettiğim buydu. Türkiye’nin dört bir köşesinde, batısından doğusuna sahada güçlü bir şekilde vekillerimiz, il örgütlerimiz Türkiye’ye demokrasiyi getirmek için mücadele edecek” ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKI BÜYÜYECEK
Millet İttifakı’na katılacak partiler konusunda düşüncelerini dile getiren Böke, demokrasi diyenlerin ittifakta yer bulacağını belirterek, “Bunlar seçim takvimine girildiği zaman belli olacak işlerdir. Açık ki Türkiye’de demokrasiye bu kadar ihtiyaç varken demokrasi talebini büyütüp buna dahil olmak isteyen herkesi, demokrasi diyen Türkiye’nin geleceğinde daha eşit daha adaletli bir düzen diyen herkes mutlaka kendisine böyle bir yer bulacaktır” açıklamalarında bulundu.

ALİAĞA’YI SEÇMEMİZİN ÖZEL BİR NEDENİ VAR
Seçim günü İzmir’in ayrı bir yer olarak öne çıkacağını belirten Böke, İzmir’den Türkiye’nin hikayesinin çok güçlü bir biçimde yazılacağını söylerken, “İzmir’in esasında bereketli, üretken, demokratik, özgürlükçü, birlikte yaşama iradesini çok açık ortaya koyan bir coğrafyadan bahsediyoruz. Türkiye’nin ihtiyaçlarının tam da bu tarif ettiğim şeylerle örtüştüğünü göz önüne alırsak İzmir’den yeni Türkiye hikayesi çok güçlü bir biçimde yazılacağını düşünüyorum” dedi.

İlçe gezileri kapsamında özellikle Aliağa’nın seçilmesinin özel bir nedeninin olup olmadığını yanıtlayan Böke, “Bugün gittiğimiz ilçeler esasında öncelikli olarak kırsal bölgeleri tercih ettik. İkincisi de CHP’nin önümüzdeki dönem için daha da güçlü siyasetini büyütmek yönünde adım attık. Aliağa’nın da ekonomik olarak önemini göz önüne alarak; ben önce ekonomi çevreleriyle şimdiye kadar toplantı yaptım. Hem sendikalar hem ticaret odası hem de organize sanayi bölgesi. Dolayısıyla her birimiz 30 kişi olarak sahada çalışıyoruz. Her birimiz farklı farklı ucundan tuttuk ama aynı gelecek vizyonlu ve bu siyasi iradeyi anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

HER KESİMİN PARLAMENTER DEMOKRASİYE İHTİYACI VAR
Hem işçi hem işveren temsilcileri ile görüşen Böke, yürütülen temaslarla ilgili olarak da “Türkiye’de tüm toplum kesimleri biraz önce tarif ettiğimiz düzenden kaynaklı ağır yıkımın etkilerini hissediyor. Birlikte yaşama iradesini zayıflatan, kutuplaştıran siyasetin yaratmış olduğu yorgunluk tüm toplum kesimlerinde çok net hissediliyor. Ağır ekonomik kriz; işsizlik üzerinden, üreticiye maliyet baskısı üzerinden, tüketiciye hayat pahalılığı üzerinden… Dolayısıyla bu halkın parçası olan herkese değdiğini, neredeyse kiminle temas etsek aynı şeyi duyuyoruz. Türkiye’nin güçlü bir parlamenter demokrasiye, ortak akla, bir arada yaşama kültürüne ve bunları ekonomiye de yansıtmaya… Dolayısıyla halkçı bir düzen kurmaya çok ihtiyacı olduğunu bütün temaslarımızdan çıkartmak mümkün” açıklamasında bulundu.

KAMULAŞTIRMA KONUSUNDA AYNI NOKTADAYIZ
İktidar olma durumunda kamu zararına yol açan projelerin kamulaştırılması konusunda geri adım atmayacaklarını vurgulayan CHP’li Böke, “biz aynı noktadayız ve tüm toplum kesimlerinin bizimle aynı noktaya geldiğinin görüyoruz. Çünkü bizim esasında bahsettiğimiz şey güçlendirilmiş parlamenter demokrasinin özü… Yani vatandaşın ödediği vergilerin vatandaş için kullanılmasını güvence altına almak. Bugünkü yasalara göre dahi zaten kamuyu yönetme sorumluluğunu üstlenmiş olan iktidarlar eğer kamuya zarar yaratıyor olduğunu görürlerse bu projenin, ona son vermekle yükümlüdür. Bugünkü kanuna göre bu böyle. Biz kamu işbirliği projeleri kapsamında verilen garantilerin bugünkü az bilgiyle dahi halka ve kamuya zarar yarattığını biliyoruz. O zaman bunu izlememiz mümkün değil. Bizim sorumluluğumuz kamuya zarar yaratan projelere son vermektir ve onları halkın yararına yapmaktır. Bizim durduğumuz yer aynı. Kamuya zarar yaratan bütün projeleri sonlandıracağız. Halkın olması gerekenleri halkın yapacağız. Gözlemliyoruz ki toplumun tüm kesimleri de kamunun kaynaklarını verimli kullanmak konusunda ortaklaşmış vaziyette” dedi.

 
Aylin Hoca'nın katil zanlısı hakim karşısına çıktı
 
Aracına aldığı kadına dehşeti yaşattı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 9 Ekim 2021 Cumartesi 19:24

Sevgili MUSA ÇAM ı yanınıza almadan giderseniz,gittiğiniz yerlerde kimse sizi tanımaz veya tanımamızlıktan gelir.Sizler ancak hikaye yazarsınız...

Yorumu oyla      2      3  
örgüt 9 Ekim 2021 Cumartesi 12:40

sayın böke havadan gelmiş oturmuş bir vekilsiniz izmire talimat olmasa gelmessiniz bile vekilikte daha hak yemeye devam ediyorsunuz.Siz mi bu memeleketi yönetip düze cıkaracaksınız...

Yorumu oyla      4      3  
abuzer 9 Ekim 2021 Cumartesi 12:37

Sayın BÖKE CHP İKTİDARINDA YERİ DOLDURULAMAYACAK KADAR SAĞLAM, GARANTİLİ BAKAN BURADAN BAKMALISINIZ SAYIN YORUMCULAR

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 9 Ekim 2021 Cumartesi 10:15

Çok şey konuşup hiç bir şey söylememek böyle bir şey işte. Neymiş ekonomik programları? Anlayan var mı? Kürt sorunu diye tanımladıkları şeyden ne anladıklarını anlayan var mı?

Yorumu oyla      5      5  
Vatandaş rıza 8 Ekim 2021 Cuma 20:34

Sayın Böke iki dönem milletvekili olarak bölgemizde görev yapıyor,10 tane Izmır'de eski ismi köy olan yeni ismi, mahallesini ezbere sayabilir mi? Acaba,ama Izmirin her yerini karış karış gezen eski CHP bir çok milletvekili var ama,milletvekili değil ama kontenjan milletvekillerinden daha çok çalışıyorlar...

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'3600 ek göstergeyi söke söke getireceğim'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ...
CHP'li Kılıç: İktidarın 'her ile üniversite’ politikası çöktü
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “üniversite öğrencilerinin ...
CHP'li Sındır: Çiftçilerin borcu 83 kat, vatandaşın borcu 139 kat arttı!
Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ...
 
'Kanal İstanbul uygulama aşamasına geldi'
Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal ...
CHP’den İzmir’de güç gösterisi…30 vekille 190 köye çıkarma!
CHP, 30 milletvekilinin katılımı ile ilçe ziyaretleri gerçekleştiriyor. ...
Menemen’deki dev satışa mahkeme yolu!
Menemen'in Seyrek Villakent Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait olan ...
 
CHP'li Purçu gündeme taşıdı: TCDD'de usulsüzlük iddiası!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yolsuzluk ve suiistimal iddialarıyla ...
AK Parti ve MHP'den eleştirilere yanıt... Soyer'e 'Meslek Fabrikası' salvosu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Elektrik Fabrikası üzerine ...
İYİ Partili Akalın, İzmir'den seslendi: Akşener'in yolu iktidar yolu!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi Başkanı Mehmet ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva