HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2021 Cuma - 11:35

CHP’den İzmir’de güç gösterisi…30 vekille 190 köye çıkarma!

CHP, 30 milletvekilinin katılımı ile ilçe ziyaretleri gerçekleştiriyor. CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke yaptığı açıklamada “Ülkeyi aydınlığı getirmek için el birliği ile çalışıyoruz. 2 gün boyunca İzmir’in 8 ilçesinde çok yoğun saha çalışması yürüteceğiz. Kınık, Bergama, Aliağa, Menemen, Kiraz, Bayındır, Beydağ ve Tire’yi karış karış gezeceğiz. 190 köye bizzat gideceğiz ve köyde çiftçi emekçi üretici ile bir araya geleceğiz. Tarımda, üretimde nelere ihtiyaç olduğunu konuşacağız. Halkımızla birlikte sorunlara çözüm üreteceğiz” dedi.

CHP’den İzmir’de güç gösterisi…30 vekille 190 köye çıkarma!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin farklı illerinden seçilmiş 21 milletvekili ve İzmir milletvekilleri ile birlikte İzmir’de sahaya indi.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yönetecileri, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve kadın ve gençlik kollarının yöneticilerinin de katılacağı saha çalışmasında bugün İzmir’in Aliağa, Menemen, Bergama, Kınık, Bayındır, Kiraz, Tire ve Beydağ ilçeleri ziyaret ediliyor.

Saha çalışması öncesinde CHP İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına saha çalışmasında yer alacak vekiller ve il yöneticileri de katıldı.

İKİ GÜN SÜRECEK
İki günlük saha çalışmasına ilişkin bilgi veren CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, “Ülkemizi ve halkımızı içinde bulunduğumuz krizin pençesinden kurtarmak için CHP olarak tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız. Türkiye’nin dört bir köşesinde sahada vatandaşla bir araya geliyoruz ve bu karanlığın içinde çok yakında gelecek olan umudu büyütüyoruz. Her yerde halkımızla buluşuyoruz. Ülkeyi aydınlığı getirmek için el birliği ile çalışıyoruz. 2 gün boyunca İzmir’in 8 ilçesinde çok yoğun saha çalışması yürüteceğiz. Kınık, Bergama, Aliağa, Menemen, Kiraz, Bayındır, Beydağ ve Tire’yi karış karış gezeceğiz. 190 köye bizzat gideceğiz ve köyde çiftçi emekçi üretici ile bir araya geleceğiz. Tarımda, üretimde nelere ihtiyaç olduğunu konuşacağız. Halkımızla birlikte sorunlara çözüm üreteceğiz. İktidarımızda yapacaklarımızı birlikte oluşturacağız taleplerini Türkiye’ye gerçeğine dönüştürmek içim omuz omuza mücadele edeceğiz. Buna Türkiye’nin her zamankinden daha çok ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİNİN KULLANDIĞI MAZOTTA ÖTV VE KDV ALMAYALIM DEDİK AMA KABUL EDİLMEDİ
İktidar ekonomiyi yönetmede sınıfta kaldığını söyleyen Böke, “Ekonomik buhran iliklerimize kadar işlemiş vaziyette. TÜİK’in makyajlı verilere rağmen gıda enflasyonu şahlanarak uçuyor. Abur cuburla doldurulan sepetlere AKP Başkanı fiyatlar gayet uygun diyor. Tek adam hükümet sisteminde iktidar halkın yaşadığı gerçekleri görmezden geliyor. Çareyi üretmek yerine algıyı yönetmeyi tercih ediyor. Herkes biliyor ki tüm sorunların kaynağında tek adam rejiminin kurmuş olduğu düzen yatıyor. İktidar ülkemizi dışa bağımlı kıldı. Üretimin tüm girdileri ithalata bağımlı. CHP olarak bizler buna seyirci kalamayız. İşte o nedenle bugün burada Türkiye’nin dört köşesinden tarımı bilen vekiller olarak bir arada Türkiye’yi kalkındırmanın öyküsünü halkımızla birlikte yazmak için geldik. Türkiye’nin dört bir köşesinde yeni bir hikaye yazmanın tam zamanı... Ranttan değil üretimden, baskıdan değil demokrasiden yana yeni bir iktidarla yani bizim iktidarımızla bütün sorunlar çözülür, çözülecek de. Enflasyonu düşürebilmek için güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye ihtiyacımız var. Biz mutlaka kuracağız. Halkı olan paraların halk için harcandığı, halkın söz sahibi olduğu bir düzen kuracağız. Mecliste bu hafta yeni yasama yılı başladı. Plan bütçe komisyonuna bir vergi yasa teklifi geldi. Çiftçiye ödenmiş desteklerden vergi kesintisi yapılmış. Danıştay bu kesintinin hukuksuz olduğuna karar verdiği için bundan sonra kesinti yapılmayacağına ilişkin teklife gidiliyor. Çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV ve KDV almayalım dedik ama kabul edilmedi. İktidar olduğumuzda çiftçinin bankalara olan borçlarının faizlerini bir hafta içerisinde sileceğiz. Biz halkın iktidarında halkın ekonomisini kuruyor olacağız” dedi.

BİZ İKTİDARA GELDİĞİMİZDE VERGİ CENNETLERİ LİSTESİNİ YAYINLAYACAĞIZ
Son dönemde ortaya çıkan “Pandora Belgeleri” ile ilgili de konuşan Selin Sayek Böke, “pandoranın kutusu da açıldı. Vergi cennetlerine kaçırılmış olan halkın parası artık yavaş yavaş ortalığa dökülüyor. Biz iktidara geldiğimizde vergi cennetleri listesini yayınlayacağız. Halkın gasp edilen tüm haklarının hesabını soracağız. Halkın parası vergi cennetlerine kaçmayacak. O gün gelene dek sorularımızı sormaya devam edeceğiz. 128 milyon dolar nerede? İç işlerinin bakanının itiraf ettiği cümle ile soralım 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi kim? İktidar olana kadar bu soruları soracağız iktidar olduktan sonra da yanıtlarını veriyor olacağız. Erken seçim, derhal seçim... Türkiye’nin kaybedecek bir günü dahi yok bir düzen değişikliğine ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZ REFAHA KAVUŞUNCAYA KADAR DURMAYACAĞIZ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel programın kapsamı ile ilgili yaptığı açıklamada “Toplam 30 vekilden oluşan heyetle, koordinasyonunu il başkanlığımızın yaptığı saha çalışmalarımız için bugün Kınık, Bergama, Menemen’de, yarın ise Kiraz, Bayındır, Beydağ ve Tire’de olacağız. İki günlük programda çalışmaların ana teması köy ziyaretlerinden oluşmakta. Bunun yanı sıra kooperatif ve oda ziyaretleri, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. AKP iktidarını başarısız bir şekilde yönettiği ülkemizde ekonomik çöküntüyü hisseden çiftçilere yalnız olmadığını hissettirmek için yola çıkıyoruz. Üretici ve köylümün AKP iktidarına mahkum olmadıklarını çözümleri kendileri ile paylaşarak bir kez daha göstereceğiz. Bizler mevcut siyasi iktidarın dayatmaya çalıştığı yapay gündemleri, kutuplaştırmayı konuşmak yerine halkımızın gündemi ile ilgileniyoruz. Zaten birilerini zengin etmek için yapılan geçiş garantili köprülerin, üç beş yerden kaymaklı maaşlar alan bürokratların hesabını ilk seçimde sandıkta hesabının sorulacağı kaçınılmaz bir gerçek. Bu tablo ülkemizin kaderi değil. Ülkeyi yöneten siyasi iktidarın bir tercihi… Biz ülkemizi reva görülen bu tablonun CHP kadroları ile nasıl değişeceğini her mecrada paylaşıyoruz. Bizim gidecek çok yolumuz, halkımızın çözülecek çok sorunu var. Biz yorulmak bilmeden yola çıkanlardanız. Ülkemiz refaha kavuşuncaya kadar durmayacağız” ifadelerini kullandı.

ALİAĞA MESAJI: CUMHURİYETİN 2. YÜZYIL ÖYKÜSÜNÜ YAZACAĞIZ
Aliağa CHP İlçe Başkanlığında sahaya inmeden önce düzenlen basın toplantısında konuşan Selin Sayek Böke, hükümetin tarım politikalarından ekonomi politikalarına kadar birçok konuda sert eleştirilerde bulunarak "Siyasi tercihler değişirse düzen değişebilecek ve bir şekilde yaşadığımız sorunlar ortadan kalkabilecek. Bugün ağır koşullar yaşıyorsak da karamsarlığa kapılmamamız gerek. Bu sorunlar çözülebilir. Bunun için maddi kaynağımız, insan kaynağımız var, siyasi irademiz var. CHP olarak sonraki seçimlerde Türkiye'nin yaşadığı bu durumdan Cumhuriyetin 2. yüzyıl öyküsünü yazacağız. İktidarın yakın olduğu sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Bugün yaptığımız bulaşma büyük resmin bir parçası. İzmir'de tarım alanında uzman olan milletvekillerimizle başka bir tarımın ve aydınların mümkün olduğunu anlatmaya çalışcağız. Bu irada çözüm üretme iradesidir. Gerçek demokrasiler halkın içinde olduğu iradelerdir. Biz bu demokrasiyi yaşatabilmek için bugün İzmir'in dört bir köşesinde halkla bir araya gelip yaşadıkları sorunları duymak ve çözümleri için yol haritasını ortaya koymak için buradayız" dedi.

 
Başkan Kırgöz sanayi esnafıyla buluştu
 
'GDO’suz Türk Pamuğu' projesi başladı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali kasikci 9 Ekim 2021 Cumartesi 04:51

Bırakın showu bayrakli belediyesinde işçi kiyimi var bir el atın yazıktır partimizi yipratiyorsunuz

Yorumu oyla      3      3  
8 Ekim 2021 Cuma 21:00

Kardeş senin şu aktarma mevzun sıktı artık. Her haberin altına da aynı şey yazilmaz ki! Yok köylere 90 dakika varmış da şimdi yokmuş. Hangi köye 90 dakika vardı? Niye olsun? Dünyanın neresinde köye bedava aktarma var? Çiftçiye 90 dakika yokmuş. Çiftçi daha ucuz su kullanıyor, aynı bedeli herkes versin o zaman. Senin mantığına göre.

Yorumu oyla      2      4  
Selçuklu 8 Ekim 2021 Cuma 20:27

Çok güzel bir organizasyon Selçuk Belevi beldesindeki Cibe mevkindeki yeni kurulan kültür köyünüde ziyaret edilmesi gerekir,çünkü milletvekili Özcan Purcu'nun Selçuk'a kazandırdığı ve izmir büyükşehir belediyesininde önem verdiği hızlı şekilde alt yapısını yaptığı bir köy...

Yorumu oyla      3      3  
Vatandas 8 Ekim 2021 Cuma 19:32

Gec kaldiniz gec hemde cok gec. Ak parti altı aydir ayak basmadığı yer bırakmadı. Hele hele ilce teskilatlari bir yildir haril haril calisiyorlar.Gaziemir deki chp ilceden tık yok.Hele chp li belediye ahhh ahh kim getirdi bu kibir hastasini hakkim helal olmasin. Üc bayan bi bayla gününü gün ediyor sozde baskaniniz.

Yorumu oyla      7      3  
kentli olmak 8 Ekim 2021 Cuma 17:54

Chp son dönemde güzel şeyler yapıyor ve millet ittifakı bu tek adam ve kulları iktidarına son verecek. Buraya eleştiri yazan arkadaşlar;bu ülke sekiz yıldır 12bin dolardan 8bin doların altına geldi milli gelir..İstanbul köprü gidiş geliş 800tl.1 kalıp peynir 50tl..Aklınızı başınıza alın lütfen. İktidarlar yönetemediği zaman gitmeli...Parti vs değil önemli olan bu ülke ve çocuklarımız...

Yorumu oyla      4      3  
Ağam bizimle eğleniy 8 Ekim 2021 Cuma 17:07

Enflasyon, faiz, döviz, işsizlik ... hepsi patlamış, ilk yorumu yazan da sanırım başka bir ülkeden yazıyor. Daha ne kadar içine edilebilir ki?

Yorumu oyla      5      4  
Refahı paylaşmak 8 Ekim 2021 Cuma 15:39

İzmir çevre ilçelerde çiftçinin kullandığı belediye otobüslerinde ; merkez ilçelerdeki toplu ulaşımda ( metro, vapur , otobüs , tramvay ) uygulaman 120 dk. aktarma hakkı yok. “ çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV ve KDV almayalım dedik kabul edilmedi “ Toplu ulaşımda çevre ilçe belediye otobüslerindeki ( 13. 02.2016 tarihinde ) iptal edilen 90 dk aktarma haklarını iade edelim dediniz de kim kabul etmedi ? İzmir BB ‘si İZTAŞIT uygulamasında ısrar ederse İzmir çevre ilçelerine belediye otobüs vermeyecek . Toplu taşımada İzmir çevre ilçelere reva gördüğünüz siyasi tercih . bu . Aktarma hakkı yok. Belediye otobüsü yok.

Yorumu oyla      4      6  
8 Ekim 2021 Cuma 13:29

Var olan proje dediği herhalde YİD'lerle yapılan, hayatında hiç geçmediği ama maliyetinin çok çok üzerinde garantisi ödenen köprülerden bahsediyor. Bir de rant projesi kanal var. İstanbul'a doldurun bakalım nüfusu, ne zaman patlayacak.

Yorumu oyla      5      4  
izmirli 8 Ekim 2021 Cuma 13:06

İzmirdeki köyleri gezip yurt dışında izmiri tanıtmak adına show yapacagınıza şu yarım yamalı asfaltsız yorar düzeltseniz...

Yorumu oyla      7      9  
örgüt 8 Ekim 2021 Cuma 13:04

Siz anca başka partilere vekil transferi yaparsınız sonra da buyuk iş başardık diye meydanlarda gezersiniz...

Yorumu oyla      6      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen’deki dev satışa mahkeme yolu!
Menemen'in Seyrek Villakent Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait olan ...
CHP'li Purçu gündeme taşıdı: TCDD'de usulsüzlük iddiası!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yolsuzluk ve suiistimal iddialarıyla ...
AK Parti ve MHP'den eleştirilere yanıt... Soyer'e 'Meslek Fabrikası' salvosu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Elektrik Fabrikası üzerine ...
 
İYİ Partili Akalın, İzmir'den seslendi: Akşener'in yolu iktidar yolu!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi Başkanı Mehmet ...
İl yönetiminden 'Gaziemir' kararı: Meclis üyelerinin kaderini 'karar defteri' belirleyecek
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de parti içi tartışmalar ile sıkça gündeme ...
Kaftancıoğlu için istenen ceza belli oldu
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, Cumhurbaşkanlığı ...
 
CHP'li Sındır 'vicdanı olan evet derdi' dedi... 'Yurtsuzlara kredi' talebine Cumhur İttifakı freni!
Yurtlara yerleşemeyen öğrencilere nakdi destek verilmesi konusunda verilen ...
CHP'li Arslan'dan çarpıcı rapor... 3 milyondan fazla ailenin elektriği kesildi!
Son yıllarda yaşanan elektrik ve doğalgaz zamanlarına dikkat çeken Cumhuriyet ...
CHP Konak'tan ‘faturalı’ eylem!
CHP Konak İlçe Başkanlığı, son dönemde yüksek fiyat artışı gösteren elektrik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva