HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2021 Pazar - 13:34

Kocaoğlu’ndan İl Danışma Kurulu’nda ‘körfez’ mesajı: 12 yıllık çalışma heba olmasın!

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki yıllık aranın ardından yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Danışma Kurulu’nda yaptığı konuşmada Başkan Soyer’e çağrıda bulunarak körfez temizliği konusunda “sirkülasyon kanalı”nın yeniden ele alınması gerektiğini belirtti. Kocaoğlu açıklamasında “12 sene uğraşarak yaptığımız körfez temizlik projesini, sirkülasyon kanalının tekrar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer tarafında ele alınıp, başlatılmasını, 12 yıllık çalışmanın ve projenin heba olmamasını rica ediyorum” dedi.

Kocaoğlu’ndan İl Danışma Kurulu’nda ‘körfez’ mesajı: 12 yıllık çalışma heba olmasın!

EGEDESONSÖZ- İlçe danışma kurullarının tamamlanmasının ardından CHP İzmir İl Danışma Kurulu bugün Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM)’nde yapıldı.

CHP İZMİR'DE DANIŞMA KURULU HEYECANI

Oturumun kapalı bölümünde ise önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuşması damga vurdu. Kocaoğlu, genel siyasetin yanı sıra İzmir Körfezi’nin temizliği konusunda da açıklamalar yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de “sirkülasyon kanalı” projesinin devam etmesi çağrısında bulundu. Ayrıca basın mensuplarının 30 Ekim'de yaşanan depremin ardından hasar alan binalardaki dönüşümleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, emsal artışı hususunda "Merkezi hükümet gövdesini sokmalı taşın altına" dedi.

HOMA DALYANI'NI REHABİLİTE ETMESEYDİM HOMA DALYAN'I, KUŞ CENNETİ DİYE BİR ŞEY YOKTU
Kocaoğlu, çevre konusunda duyarlı olunmasına dikkat çekerek yaptığı konuşmada “Eğer her şeye rağmen Homa Dalya’nını rehabilite etmeseydim bugün Homa Dalyan’ı, Kuş Cenneti diye bir şey yoktu. 12 sene uğraşarak yaptığımız körfez temizlik projesini, sirkülasyon kanalının tekrar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer tarafında ele alınıp, başlatılmasını, 12 yıllık çalışmanın ve projenin  heba olmamasını rica ediyorum. İkinci konu da jeotermaldir. Biz ise jeotermali tu kaka olarak görüyoruz. Jeotermal coğrafyanın verdiği nimettir. Buna karşı olmak düşüncesini hiçbir zaman anlamıyorum. Ama jeotermalin vahşi bir şekilde uygulanmasına da sonuna kadar karşı çıkmak zorundayız” dedi.

EMSAL ARTIŞI İÇİN NE DEDİ?
Basın mensuplarının emsal artışına ilişkin sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, kendi değimiyle belediye başkanlığının planlamada başlayıp, planlamada bittiğinin altını çizerek, "İmar’da, planlama çok önemli, bu bir afet sonrası olan bir şey. İlçe belediyelerinin de imar yetkisi yok. Bütün yetki Büyükşehir Belediyesi’nde. O bölgedeki ilçe belediyelerimiz de Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşerek olabilecek, meslek odalarının da uzlaşıyla kabul edebileceği bir yoğunluk artışıyla hem mağduriyetin giderilmesi hem de planlamanın, odaların ilkelerinin bozulmaması gerekiyor. Ortak bir yol bulacaklarına inanıyorum. Başka türlü olmaz" ifadelerini kullandı. 

Verilecek emsallerle ilgili bir oran değerlendirmesinde bulunamayacağını belirten Kocaoğlu, Bu dönüşüm değil, burada yaşanan yıkılan binanın yapılması meselesi. Bir kara parçasını düzeltip, yeşil alanlar yaratıp, caddeler, sosyal tesisler yapmak değil. Bu binaya bina yapmak işi. Babamdan kalan bina yıkılmış yahut eskimiş, yıkıyorum, yerine aynı binayı yapıyorum gibi bir şey bu" diyerek sadece belediyelerin değil Türkiye Cumhuriyeti devletinin de vatandaşlara destek olacak hamlelerde bulunması gerektiğini vurguladı. 

Kocaoğlu, bölgede yaşanan sorunların ortak paydada çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyerek "Bir yöneticinin en çok dikkat edeceği şey; emsal karar yaratmamaktır. Çok masum bir karar yaratırsınız, ondan sonra, orada oradan yürüyerek çok farklı bir boyuta, soruna, sorumluluğa ulaşılabilir" dedi.

İzmir'deki iktidar partisi mensuplarının popülist yaklaşımlarda bulunduğunu aktaran Kocaoğlu, tüm yükün belediyelere bindirilerek vatandaşın mağduriyetinin giderilmeyeceğini söyledi. Kocaoğlu, "Başta en büyük payın, en büyük gücün merkezi hükümette olduğunu da yerel yönetimlerimizin ve kamunun bilmesi gerektiğine inanıyorum. İzmir’de üretilen tüm kaynakların, vergilerin yüzde 95’ini merkezi hükümet alır, yüzde 5’ini belediyeler alır. Biz yüzde 5’inden vereceğiz, merkezi hükümet yüzde 95’inden verecek bir afet, bir proje, bir ihtiyaç olduğunda. Bu oranın hiçbir zaman unutulmaması gerekir. ben akıl vermiyorum, yetkili olsam söylerim, yetkili olmadığım için sadece yaklaşımımı söylüyorum. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi elini sokuyorsa, merkezi hükümet gövdesini sokmalı taşın altına" şeklinde konuştu.

 
AK Partili Sürekli, CHP'li Yücel'e sert çıktı: Lafla peynir gemisi yürümez!
 
Başkan Soyer'den İklim Acil Durumu çağrısı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
berk 11 Ekim 2021 Pazartesi 10:33

Tunç beyin ekibi ile bu iş zor

Yorumu oyla      3      3  
Yorgun demokrat 11 Ekim 2021 Pazartesi 07:38

Sayın Baskan Tunc beye epey kırık not vermiş.

Yorumu oyla      4      3  
ABY 10 Ekim 2021 Pazar 21:58

Efsane başkan Sn. Aziz Kocaoğlu nun dediklerini yapın. Körfezi temizleyin, bunun için sirkülasyon kanalını yapın. Karşıyaka stadını merkeze değil Örnekköy e yapın. Yamanlar Barajını yapın.

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 10 Ekim 2021 Pazar 16:53

Ahhh başkanım ahhh bu İZMİR sizi mumla ARIYOR!Göreve seçtirilenler büyükşehiri Seferihisar sandı herhalde.Bu gömlek XXXXLLLL geldi.

Yorumu oyla      6      3  
Aklı varsa 10 Ekim 2021 Pazar 16:18

Evet, Soyer'in aklı var mı yok mu şimdi kesin öğreneceğiz! Aklı varsa, Kocaoğlu'nun önerisine uyar, o sirkilasyon kanalının takipçisi olur. Yok, karga danışmanının dediğine uyup da projeyi rafa kaldırırsa, körfez temizlenmeyeceği gibi, harcananlar heba olur, kendisi de İzmir'liye madara olur! Soyer'in akıl edemediği, İzmir'linin Kocaoğlu'nun ağzının içine baktığı, Kocaoğlu'nun uyarısını dinlemez, körfez de temizlenmezse, ki temizlenmeyecek, rezil rüsva olur, elleriyle başkanlığı İyi Partiye teslim eder!

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli, CHP'li Yücel'e sert çıktı: Lafla peynir gemisi yürümez!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz ...
CHP İzmir'de Danışma Kurulu heyecanı: Yücel ve Soyer'den 'iktidar' mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı İl Danışma Kurulu'nu İzmir ...
CHP’li Bakan tartışmalı fakültenin akıbetini sordu
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, GSF’nin Tınaztepe’ye taşınma kararının ...
 
CHP’li Sertel: Üretici su fiyatına süt satıyor
Çiftçinin, üreticinin, köylünün halinin perişan olduğunu vurgulayan CHP ...
Erdoğan: Millet 'AK Parti varsa biz varız' diyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı Başakşehir İlçe Danışma Meclisi ...
'Öğrencilerimize yeni yurtlar açıyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Üniversitesi tesis açılışında ...
 
Bahçeli: Öğrenci değil, ajan provokatörlerdir.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfınca ...
Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmaz
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ceyhan Polipropilen ...
AK Partili Kaya'dan CHP'ye salvo: Misafir vekilleri şehrin merkezine sokamadılar
CHP İzmir'de 30 milletvekili ile yaptığı çıkarmayı değerlendiren AK Parti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haramilerin saltanatını yıkacağız!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva