HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2022 Perşembe - 10:35

İl Başkanı Sürekli'den esnafa tam destek!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kongresini tamamlayan esnaf odaları ziyaretlerini; İzmir Pazarcılar, Tuhafiye Manifatura ve Benzerleri Esnafı ve Kuaförler Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası ile sürdürdü. Pandemi süreci ve ardından yaşanan küresel krizden etkilenen esnaf sanatkârın yanında olduklarını belirten Başkan Sürekli; “Esnaflarımız ve temsilcileriyle sıklıkla bir araya geliyoruz. Pandemi sürecinden başlayarak içinde bulunduğumuz küresel ekonomik şartların gereği olarak onları ayakta tutmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

İl Başkanı Sürekli den esnafa tam destek!

Başkan Sürekli; İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, Tuhafiye Manifatura ve Benzerleri Esnafı Odası Başkanı Kemal Ateş ve Kuaförler Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası Başkanı Sezai Apaydın’ın talep ve görüşlerini dinleyerek hükümetin esnafa yönelik çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.  Sürekli, konuya ilişkin şunları söyledi; “Pandemide işleri zarar gören esnaf ve sanatkârlarımızı desteklemek ve süreci en az asarla atmaları için verdiğimiz hibe yaklaşık 4,5 Milyar TL. Halkbank tarafından toplamda 194 milyar lira faiz indirimli kredi kullandırmışız. Yüzde 50 ve faizsiz kredi imkanı sağladık. Bu kapsamda 31 Aralık itibariyle dokunduğumuz esnaf sayımız 1 milyon 166 bin 482'ye, kredi tutarı ise 77,5 Milyar TL’ye ulaştı. Ayrıca; Ticaret Bakanlığımız geçen yıl, salgın nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkârlarımızı destekleyerek 4 milyar 279 milyon 583 bin lira gelir kaybı, 359 milyon 647 bin lira da kira desteği sağladı. Bundan yararlanan esnaf sayımız ise 1 Milyon 300 Bine yakın.’’

“Ne eğriyi tok gördüm ne doğruyu aç”
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli değerlendirmesini şu ifadelerle sürdürdü; “Maalesef küresel enflasyon; dünya genelinde yaşanan belirsizlik, özellikle emtia fiyatlarındaki aşırı yükseklikler, tüm ülkeleri olduğu gibi bizi de etkiledi. Dünya ülkeleri son yarım asrın en yüksek enflasyon rakamlarını gördü. Evet pek çok gelişmiş ülke tedarik zincirinde sorun yaşıyor.  Ancak bizde böyle bir problem görünmüyor. Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş da bugün açıkladı. Son dönemlerde yaşadığımız bazı talep artışlarında bile tedarik zinciri bunları karşılamayı sağladı. Hiçbir ülke bu artışı kaldıramazken, Türkiye; esnafının, üreticisinin dirayeti, üretim alt yapısı, tedarik zinciri ve aldığımız tedbirlerle çok daha sağlıklı bir işleyiş yakaladı. Ataların söylediği bir söz var. ‘Ne eğriyi tok gördüm ne doğruyu aç.’ Biz 20 yıldır olduğu gibi, bugün de doğruyuz, doğru adımlar atıyoruz. Çünkü, Milletimize hizmetten başka gayemiz yok. Akaryakıt, doğalgaz ve elektrikte verdiğimiz destek 200 Milyar TL. Yıl sonunda, sadece doğalgaz ve elektrikte vereceğimiz destek, 300 Milyar TL’yi bulacak. Hem esnafımızın hem de vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Perakende Yasası için çalışıyoruz…
Üzerinde çalışılan Perakende Yasası ile esnafı zincir marketlere ezdirmemek üzere önemli adımlar atılacağını söyleyen Sürekli; “Zincir marketlerin nüfus kriterine göre açılmasından, satacağı ürünlere sınırlama getirilmesine ve çalışma saatleri ile günlerine kadar önemli düzenlemeler yapılıyor. Bizim esnafımızı da tüketicimizi de korumak gibi bir sorumluluğumuz var. Türkiye Esnaf Temsilcileri ile de toplantılar yapıyor, görüşlerini alıyoruz. Perakende düzenlemeleri etap etap hayata geçecek. Ekmek yasak kapsamında olmayabilir. Çünkü, temel gıda ürünü. Ancak, özellikle beyaz ve elektronik eşya, mobilya, ev tekstili, kırtasiye, nalburiye ve hırdavat her yerde satılamayacak. Esnafımızı haksız rekabetten de korumak ve güçlendirmek için gerekli her adımı atacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

 
Başkan Soyer reçeteyi açıkladı!
 
Yapılaşmaya açılıyor... Aya Yorgi planları askıya çıktı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 24 Mart 2022 Perşembe 16:34

Destek değil üretici fiyat endeksi üzerinden çalışanlara ve emeklilere eşel mobil sistemine göre her ay zam yapın.

Yorumu oyla      3      3  
24 Mart 2022 Perşembe 13:50

Adamları mahvettinizi bir de gidip ziyaret mi ediyorsunuz? Bu ne pişkinliktir yaaaa. Yüzlerce esnaf kepenk kapattı, bir çoğu borçtan intihar etti. Hala tribünlere oynuyorsunuz. Ayıptır

Yorumu oyla      4      3  
Vatandaş 24 Mart 2022 Perşembe 12:18

Sayın Sürekli il başkanı olarak görevini yapmaya çalışıyor,ama iktidarın yaptıkları karşısında üzüntü içinde partisini halk ile arasında bulunan mesafeyi kapatmaya çalışıyor...

Yorumu oyla      3      3  
private35 24 Mart 2022 Perşembe 11:05

İyi niyetli oy potansiyeli güdülen alanlarda yapılan ziyaretler. Zira Elektrik faturasını kira kadar ödeyen esnafın bu ziyarete anlam yüklemesi için maliyetlerinin düşmesi gerekmez mi? yanında olmak varlığı paylaşmakla olmaz mı aynı zamanda. bedel ödetilenle yan yana olmak neyi değiştirecek.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce'den 'anket' çıkışı: Rulo yapıp, göndereceğim!
İzmir'de bir dizi programlar için gelen Memleket Partisi Genel Başkanı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Belçika'da!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet ...
Seçim kanunu teklifi komisyondan geçti
Seçim Kanunu teklifi TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi. Buna göre, ...
 
CHP'de Bülent Tezcan'a yeni görev
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Yurt Dışı Örgütlenmeden ...
Seçim Kanunu teklifi Anayasa Komisyonu'nda
Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ...
CHP İzmir yönetimi toplandı... Gaziemir'de o isim için kesin ihraç istemi!
Cumhuriyet Halk partisi İzmir İl Yönetim Kurulu, CHP İzmir İl Başkanı ...
 
Türkiye'den S-400 açıklaması
Rus İzvestiya gazetesine konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ...
CHP'li Yücel'den 'Çeşme' yorumu: Proje baştan sakat doğdu!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un İzmir'e gelerek sunumunu ...
Babacan'dan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva