HABERLER>GÜNCEL
28 Ocak 2018 Pazar - 19:57

İçişleri Bakanlığı'ndan TTB için suç duyurusu!

İçişeri Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başlattığı Afrin’e yönelik Zeytin Dalı harekâtına ‘savaş’ değerlendirmeleri yaptığı" iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanlığı ndan TTB için suç duyurusu!

İçişleri Bakanlığı Afrin'dek terör yuvalarına yönelik yürütülen Zeytin Dalı harekatı  ile ilgili kampanya başlatan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başlattığı Afrin’e yönelik Zeytin Dalı harekâtına ‘savaş’ değerlendirmeleri yaptığı" iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şöyle denildi: ''Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyinin, ülkemizin ve milletimizin milli birlik ve beraberliğini, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü hedef almış terör örgütüyle mücadele kapsamında ulusal mevzuat ve BM Şartı 51.Madde ile BM Genel Kurulu'nun 1373, 1624, 2170 ve 2178 sayılı terörle mücadele bağlamında aldığı kararlar uyarınca başlattığı meşru, hukuka uygun Zeytin Dalı harekatı ile ilgili 'savaş' değerlendirmelerine yer vererek yaptığı açıklama ülkemize ve milletimize alçakça  saldırılarda bulunanların dışında kimseye bir yararı yoktur ve açıklama terör örgütü ile onun iç ve dış destekçileri dışında karşılık bulamamıştır. Bugün Türkiye’de 3 milyon 454 bin suriyeli kardeşimiz bulunmaktadır. Kendi topraklarında bir insanın yaşama hakkı en temel hakkıdır. Zeytin Dalı  harekatı da  bu insanların kendi topraklarında teröristlerden arındırıp yaşam haklarını temin etmek içindir aynı Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi. Zeytin Dalı Harekatının amacının ülkemizin ve komşularımızın toprak bütünlüğünün bozulmasının önüne geçmek, terör örgütü ve onun destekçileri tarafından hedef alınan huzur ve barış ortamını korumak bozulan yerlerde tekrar sağlamak olduğu "Dünya Beşten Büyüktür" diyerek mazlum ülkelerin ve mazlum insanların başta yaşam hakları olmak üzere tüm insani haklarını, huzurunu, barışını, güvenliğini, koruma yönünde kararlı bir duruş sergileyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililerimiz tarafından her fırsatta dile getirilmiştir. Zeytin Dalı Harekat’ı bu amaca uygun olarak tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirilmektedir.

Kamu Kurumu Niteliğindeki meslek kuruluşunun merkez konseyi üyesi olan şüpheliler görevlerini kötüye kullanmışlar, terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösteren halkı kin ve düşmanlığa sevk eden bir açıklama yapmışlardır. Bu açıklamanın hukuk tarafından korunacak bir yönünün olmadığı açıktır. Bu açıklama sadece milletimizin değil, şüphelilerin temsil ettiği meslektaşlarının da tepkisine neden olmuştur.  Başta terör örgütüyle kahramanca cansiperane mücadele eden kahramanlarımıza, milletimize saygısızlık olan bu açıklamayı sadece terör örgütü mensuplarının, onun siyasi uzantılarının iç ve dış destekçilerinin sahiplendiği dikkate alındığında şüphelilerin  kanuna ve birliğin amaçlarına aykırı  suç teşkil eden faaliyette bulunduklarının net bir şekilde anlaşılacağı muhakkaktır.

Bu açıklamada yer alan hususların terör örgütünün faaliyetlerini meşru göstermeye yönelik olması, suçu ve suçluyu övmesi, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedenleriyle Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunma ve ayrıca yine  Cumhuriyet Savcılığından  6023 Sayılı Kanunun EK Madde 2/2 uyarınca  bugüne kadar ambulanslara, hastanelere ateş eden sağlık çalışanlarını, doktorları öldüren terör örgütünü açıkça kınayan bir açıklama yapamayan Türk Tabipleri Birliğinin merkez konseyi üyelerinin görevlerine son verilmesi amacıyla  Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur.'' (Milliyet)

 
'Bir dönem halkıma ihanet ettim'
 
İzmir'de korkutan deprem: Şiddeti...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liseli kıza yumruk atan saldırgan tutuklandı
Kadıköy'de 17 yaşındaki genç kıza yumrukla saldıran A.K.G. ikinci kez ...
İzmir'deki Kütahyalılardan Afrin'e destek etkinliği
Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla ...
Afrin'de Burseya Dağı ele geçirildi!
TSK'dan ele geçirilen stratejik Burseya Dağı'na ilişkin yapılan son dakika ...
 
İzmir'de şok...Barınaktan ceset çıktı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde denizde bir erkek cesedi bulundu.
Tugay Kerimoğlu İzmirli eşini boşadı
Tugay Kerimoğlu ve Etkin Ünal, 90’lı ve 2000’li yıllar boyunca futbol ...
CHP'li Sındır: Tarım kartellere emanet!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TMMOB Ziraat ...
 
Türkiye'nin ABD'den 5 isteği!
ABD Başkanı Donald Trump’ın, Afrin harekâtıyla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip ...
'Binbir surat' tutuklandı: Sevgilisi her şeyi anlattı!
Sahte emniyet müdürü, savcı, avukat kimlikleriyle birçok kişiyi dolandıran ...
TSK'dan açıklama: 484 terörist öldürüldü!
Türk Silahlı Kuvvetleri son dakika açıklaması olarak Afrin'de etkisiz ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva