HABERLER>GÜNCEL
7 Eylül 2015 Pazartesi - 08:27

Hürriyet’e çirkin saldırı: 200 kişilik grup taşlarla…

Doğan medya grubunun bulunduğu Bağcılar'daki Hürriyet Dünyası'na akşam saatlerinde bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Hürriyet’e çirkin saldırı: 200 kişilik grup taşlarla…

Doğan medya grubunun bulunduğu Bağcılar’daki Hürriyet Dünyası’na akşam saatlerinde bir grup tarafından saldırı düzenlendi.
 
Saat 23.30 sıralarında gazete binasının önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, taş ve yumurtalarla binanın giriş kapısına saldırdı.
 
İçeri girmeye çalışan ve cam kapıyı kıran saldırganlar, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Bir polis ekibinin müdahale ettiği olayda Hürriyet Dünyası çalışanları korku dolu anlar yaşadı.

'DEMOKRASİ TARİHİNE KARA BİR SAYFA'
Hürriyet Gazetesi’nin İstanbul Bağcılar’daki merkezine düzenlenen çirkin saldırıya, Genel Yayın Yönetmenimiz Sedat Ergin sert bir tepki verdi. Saldırının Türk demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak geçeceğini belirten Ergin, “Bu saldırı iktidar partisi yandaşları tarafından yapılıyor. Bir demokraside siyasi partiler, şiddetle arasına mesafe koymalı" diye konuştu.


Hürriyet Gazetesi merkezine düzenlenen saldırı sonrası CNN Türk canlı yayınına katılan Sedat Ergin, şunları söyledi:
                                
“Hürriyet Gazetesi, Türkiye'nin en etkili gazetesi. Bağımsız gazeteciliğin sembolü olan bir gazete… Herhangi bir gazetenin saldırıya uğraması kınanmalıdır ama bu kimliğe sahip bir gazeteye saldırılması Türk demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak geçecektir.
 
VELEV Kİ HATA VAR
Gelen kişilerin AK Partili olduğu anlaşılıyor. Zaten saklamıyorlardı da. Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan atıyorlardı. Bu haberin veriliş şekli hatalı mı değil mi diye biz de kendi içimizde bakıyoruz. Hatamız varsa kabul ederiz, yüzleşiriz. Velev ki hata var. Hiçbir hata taşlı sopalı saldırıyı meşru göstermez. Bir demokraside, hukuk devletinde hiçbir hata taşlı, sopalı saldırının gerekçesi olamaz.
 
HUKUK ZEMİNİNİN DIŞI
Bu saldırı iktidar partisi yandaşları tarafından yapılıyor. Bir demokraside siyasi partiler, şiddetle arasına mesafe koymalı. Bir kırılma vardır. Onu geçtiğiniz noktada hukuk zemininin dışına çıkarsınız. Bir gazeteyi protesto etmek için önüne gelebilirsiniz ama şiddet kullandığınız anda bu bir suçtur. Zaten yarın da avukatlarımız gerekli girişimlerde bulunacaklar.
 
Ben çok üzüldüm. Buraya saldıran kişiler Sayın Cumhurbaşkanımız lehine slogan atıyorlardı. Bu saldırıyı yapanların Cumhurbaşkanı'nı bu şekilde sahiplenmesi de ilginçtir.
 
HERKES OTURUP DÜŞÜNMELİ
Biz hatamız varsa düzeltiriz, kabul de ederiz. Biz de konuyu inceliyoruz. Onların iddiası çarpıtıldığı şeklinde... Fakat dinlediğimizde o söz aynen ağzından çıkmış. Fakat bağlamı ne? Biz de tartışıyoruz. Diyelim ki; hurriyet.com.tr'deki editör arkadaşımız hata yaptı. Bunun cezası kalkıp taş ve sopalarla cam çerçeve kırmak mıdır?
 
Bugün Türk demokrasi tarihine kara bire sayfa olarak geçecektir. Ben bu nahoş olaydan sonra herkesin oturup düşünmesini istiyorum. Bu kutuplaştırıcı dilin bir an önce terk edilmesi gerekiyor.
 
GAZETECİLİKTEN VAZGEÇMEYİZ
Sosyal medyada paylaşılanlara bakınca, Madımak olayına benzeten, Hadi gelin Madımak gibi yakacağız diyenler var. Bu tür tweetlerle ilgili insan ne diyeceğini bilemiyor. Hepsini yargıya taşıyacağız.
 
Bu saldırılar nedeniyle bağımsız gazetecilikten vazgeçecek değiliz. Bağımsız gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Bütün bunlar gelip geçici olaylardır.

 
Dağlıca saldırısında korkunç detay: 400 kilo…
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci Dağlıca açıklaması
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Eylül 2015 Pazartesi 20:22

Vekilin attığı tweet kere bakıyorum da Atatürk Heykellerini yıkın, suriye deki radikal grup büşra ile tweetler gibi çeşitli mesajlar var. Apo'yu oven tweetler, tsk Şehitliği niye kullanıyor gibi mesajlar atmış.

Yorumu oyla      11      5  
7 Eylül 2015 Pazartesi 16:57

O aslan kesilen vekil önce gitsin askerliğini yapsın sonra vatan millet sakarya desin. Bedelli askerlik yapıp aslan kesilmesinler. Ne demek 1 Kasım sonucu ne olursa olsun Erdoğan başkan olacak ? O zaman seçim yapmayalım.

Yorumu oyla      11      5  
7 Eylül 2015 Pazartesi 16:13

Akp milletvekili milleti hangi hakla gaza getirip olay çıkartıyor. Ak trolleri yargılanacak bir savcı yok mu diyeceğim ama Erdoğan bile düğününe gidiyor. Biri sakallı. Diğeri esat ç. Akşamdan beri Kılıçdaroğlu'na devamli küfür ediyor.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 7 Eylül 2015 Pazartesi 14:38

hürriyet gazetesi saldırısına katılan gençlik kolları başkanı ve milletvekili diyor ki" 1 kasım seçim sonucu ne olursa olsun, cumhurbaşkanını "başkan" yapacağız" erdoğanın başkan olamaması ve "seni başkan yaptırmayacağız" sloganı bazılarında büyük travma yaratmış. diyor ki "defolup gidecekler" 10 kere seçimde yapsanız ya da yapmasanız gidecek olan AKP.dir.gitmemek için

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağlıca saldırısında korkunç detay: 400 kilo…
Teröristlerin 400 kiloluk bombayı yağmurlu ve sisli havadan da yararlanarak ...
Piknik dönüşü katliam gibi kaza: 4 ölü, 14 yaralı
Aydın'da pikniğe giden üç aileyi taşıyan minibüs frenin boşalması sonucu ...
Dağlıca'da hain saldırı: Çok sayıda şehit ve yaralı
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler yola yerleştirdikleri ...
 
Mustafa Sandal'dan AK Parti açıklaması
AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerine giderken seçim mitinglerinde Mustafa ...
Aylan bebekle ilgili iğrenç mesajı atan kişi işten atıldı
Dünyayı ağlatan Aylan bebeğin fotoğrafını kullanarak yazdığı mesajla sosyal ...
Polise sabah roketatarlı, öğle silahlı saldırı: 2 şehit, 6 yaralı
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi'nde PKK'nın şehir yapılanması ...
 
İzmir uçağında ‘canlı bomba paylaşımı’ paniği!
İstanbul-İzmir seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında, sosyal ...
İzmir’de ezber bozan bir hayat: Burcu Usta!
Çocukluğunda oyuncak bebek yerine küçük arabalarla oynayan 23 yaşındaki ...
İzmir ulaşımında bu kez de kart krizi!
İzmir’in toplu ulaşım sisteminde kullanılan akıllı kart bayilerinde yolculara ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva