HABERLER>EKONOMİ
15 Mayıs 2016 Pazar - 10:23

Hukuk ve bilişim dünyası İzmir'de buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Türkiye Bilişim Derneği işbirliğiyle düzenlenen İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı (UBHK), 12 – 14 Mayıs 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleşti.

Hukuk ve bilişim dünyası İzmir de buluştu

4. kez düzenlenen İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı, hukuk ve bilişim dünyasının uzman isimlerini ve sektörün öncü markalarını İzmir’de buluşturdu. Üç gün süren kurultay kapsamında gerek uluslararası alanda gerekse Türkiye’de bilişim hukuku alanında karşılaşılan sorunlar üzerinde duruldu. Kurultay süresince, yoğun katılımla gerçekleşen 9 panel, 11 seminer, 5 çalıştay düzenlendi ve 11 akademik bildiri/tebliğ sunuldu.

Bilişim ve hukuk dünyasının, yenilikçi ve modern şehir İzmir’de 4. kez buluştuğunu söyleyen İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ “Fuarizmir’de dünyaca bilinen, uluslararası boyutu çok daha güçlü projelere imza atmak üzere çalışmalarımıza da hızla devam ediyoruz. Umuyoruz ki gelecek senelerde İzmir’de üst seviyede işleri daha çok göreceğiz.’’ dedi.

Hukuk ve bilişim sektöründen önde gelen isimlerin katkı koyduğu kurultayda; bilişimin ve hukukun ortak çalışma alanları, uygulama alan ve kapsamları tartışıldı. Düzenlenen panel, çalıştay ve seminerlerde teknolojik gelişmelerin hukuki yansımalarıyla ilgili akıllardaki sorular uzman kişilerce yanıtlandı.

Hukuk Bilişimi; Bilişim Hukuku Desteklemeli
UBHK sonrası görüşlerini aldığımız, kurultayın ana sponsoru Turkcell adına konuşan, İş Ortaklığı Yönetimi, İnovasyon ve Girişimcilik Sorumlusu Seval Üçler Yıldız, kurultayın önemine değindi. Yıldız şunları söyledi: ‘‘İzmir’de yapılan bu kurultay bizim açımızdan çok önemli. İzmir’de var olan teknoparklar ve üniversiteler; şehrin inovasyon ruhunu canlı tutarken, girişimcilikle ilgili bölümler açan üniversiteler umut verici ve şirketimiz açısından dikkat çekici. Hukukun, bilişimin ve inovasyonun aynı mekanda tartışıldığı bu kurultayda bulunmaktan çok memnunuz.’’



Bilişim Çağında, Hukukun Işığında!
‘‘Bilişim Dünyasında Noterlik’’ seminerine konuşmacı olarak katılan, Türkiye Noterler Birliği Bilgi Teknolojileri Müdürü Necati Etlacakuş seminer sonrası şu şekilde konuştu: ‘‘4. kez İzmir’de düzenlenen UBHK’da bilişim ve hukuk dünyası buluşuyor. Bilişim dünyası uzun yıllar boyunca matematik ve mantık çerçevesinde hareket eden sistemlere ve disiplinlere hizmet eden bir yapıdaydı. Hukuk ile bilişimin etkileşime girmesi, her iki tarafında mesleki gelişimine katkıda bulunuyor bu yüzden bu tür buluşmalar bizim için çok önemli. Bireylerin bilişim dünyasında hukuksal olarak kendilerini nasıl koruyabileceklerini bilişim uzmanları ve hukuk uzmanları olarak bir araya gelerek tartışıyoruz, etkileşim içerisinde çözüm yolları üretmeye çalışıyoruz.’’ dedi.

İzmir’e En Çok Yakışan Kurultay
Fuarlar ve kongreler şehri İzmir’in, 4. kez ev sahipliğini yaptığı UBHK’da görüşlerini bildiren Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şube Başkanı Avukat Nevhan Akyıldız, bilişim hukuku açısından İzmir’in bir merkez olmasını dilediklerini belirtti. Sözlerine devem eden Akyıldız: ‘‘Türkiye açısından uluslararası gelişmelerin değerlendirildiği bir kurultayın gerçekleştirilmesi önemli. Bilişimin ve hukukun alanında uzman, hukukçuları ve bilişimcileri bir araya gelerek değerlendirme yaptıklarından ülkemiz açısından önemli kazanımlar elde edilmektedir. Bu kazanımlar mevzuat çalışmalarına ışık tutmaktadır. Aynı zamanda İzmir’in yenilikçi ve özgürlükçü yapısı, bilişimin yapısıyla benzeşmektedir. Bu nedenle İzmir kurultay için en uygun yer olarak kabul görmüştür.’’ dedi.



Sektörden İsimler ve Uzmanlar Bir Arada!
Sosyal medya alanında çalışmalarına devam eden Bilhassa Ajans Başkanı Fatih Güner, bu tarz kurultayların aksiyon faydası olabileceğine vurgu yaparak; internet sektöründen insanlarla hukukçuların bir araya gelmesi sonucu oluşan etkileşim ortamından çözüm yolları doğabileceğini ve hukukçuların internet piyasasında yaşanan pratik sıkıntılardan haberdar olmaları açısından kurultayın önemli olduğunu vurguladı.

Hukukta ‘Update’ Zamanı
‘‘Buluttan Yapay Zekaya Teknolojide Yeni Trendler ve Hukuk’’ paneline konuşmacı olarak katılan İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Profesörü Tekin Memiş, hukuk sistemimizin güncel olmadığından söz ederek şunlara değindi: ‘‘Bu tarz kurultayların sayısını artırmalıyız. Hukukla bilişim birbirine yabancı ve bizim kanunlarımız 1926 yılında İsviçre’den alınmış kanunlar. Bu nedenle yeni teknolojiyle uyumlu güncel bir hukuk sistemimizin olduğunu söyleyemeyiz. Dolayısıyla hukukçular ve bilişimciler mümkün olduğunca sık karşılaşmalı. Birbirimizi öncelikle anlamaya çalışmalı sonra mevzuatımızı tazelemeliyiz ya da bilişimcilerin tabiriyle ‘update’ etmeliyiz.’’

Turkcell’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen kurultayın etkinlik sponsoru, Türkiye Noterler Birliği (TNB) ve Türksat; medya sponsorları Hürriyet ve Shift Delete online bilişim dergisi; oturum sponsorları ise Nebim ve Logo’ydu.

Kurultay; Yargıtay, Adalet Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Barolar Birliği (TBB), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Türkiye Noterler Birliği'nin (TNB) de aralarında bulunduğu birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklendi.

 
MHP Genel Merkezi'nden flaş 'kurultay' açıklaması!
 
İzmir’de 19 Mayıs coşkusu başladı: Ata için koştular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya devi Türkiye'de fabrika kuracak!
Hintli motosiklet devi Hero, 2 Türkiye pazarında hedeflediği satışlara ...
Online alışverişte yeni dönem!
İnternetten ya da telefonla alışverişte kapıda ödemek isteyenlerin farklı ...
Yorgancılar ‘başkanına’ sahip çıktı: Duruşu bellidir!
TOBB Genel Kurulu’nda CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan tarafından eleştirildikten ...
 
EBSO’dan Eğitim 4.0 atağı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), ülkemizin 4’üncü Sanayi Devrimi’ni ıskalamaması ...
Tütün Tarımı ve Kalkınma Programı 7 yaşında
Philip Morris/Sabancı ve iş ortaklarının 2009 yılında başlattığı “Tütün ...
Eskiyörük üreticinin yol haritasını açıkladı
İzmir Tarım Grubu ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, üreticiye ...
 
Otizmli çocuklar denize açılacak
Denizciler “Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız” sloganıyla otizmli ...
Teknoloji devinden 'akılalmaz' zarar
Japon teknoloji devi Toshiba Corp, büyük ölçekli yeniden yapılandırmalar ...
Motorine zam geldi
Akaryakıt dağıtım şirketleri, gece yarısından geçerli olmak üzere motorinin ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva