HABERLER>POLİTİKA
5 Ağustos 2016 Cuma - 19:13

Hotar o anketi açıkladı: 15 Temmuz'un arkasında kim var?

30 Temmuz 2016 tarihinde Andy-Ar şirketi tarafından yapılan araştırmanın sonucunu açıklayan AK Parti AR -GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, katılımcıların yüzde 80'den fazlasının darbenin arkasında FETÖ olduğuna inandığını söyledi.

Hotar o anketi açıkladı: 15 Temmuz un arkasında kim var?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin yaşadığı darbe girişiminin, dünya tarihine örnek olacak bir direnişle bertaraf edildiğini hatırlatarak, "Ancak bu benzeri olmayan duruşun dünyaya anlatılmasında ciddi sorunlar ve açmazlar yaşanmaktadır" dedi. 

Özellikle konuya ilişkin can alıcı detayların ve parametrelerin gözler önüne serilmesinin söz konusu süreci anlamayı sağlayacak en önemli anahtarlardan biri olduğunu vurgulayan Hotar, "Şurası açıktır ki milletimizin sergilediği demokrasi mücadelesi dünya kamuoyunda ciddi tartışma konusu oldu. Bir yandan bu mücadeleyi manipüle etmek isteyen çevreler öte taraftan bu milletin sahip olduğu birliktelik ruhu karşısında hayranlığını gizlemeyenler. Ülkemizde olup bitenlerin doğru bir şekilde aktarılmasına giden yollardan birisi de yerinde ve zamanında yapılacak olan kamuoyu araştırmalarıdır. Bu doğrultuda AK Parti AR-GE Başkanlığı olarak hain darbe girişiminin hemen ardından konuyla ilgili çalışmalarıyla bilinen önemli araştırma şirketlerinden birisine geniş kapsamlı bir çalışma yaptırılmıştır. Demokrasi ve birliktelik nöbetlerinin tutulduğu 20 ilin meydanlarında anlık olarak ve geniş bir denek sayısıyla yapılan çalışma ses getirmiştir" dedi. Hotar, açıklamasının devamında şöyle dedi: 
"Esasında bu Araştırma, 15 Temmuz’da silahsız bir biçimde tankların karşısına çıkan halkın iradesinin yansıdığı sonuçları ortaya koymuştur. CNN İnternational'ın FETÖ elebaşısı ile yaptığı röportajda yukarıda bahsedilen konular dile getirilmiştir. CNN muhabiri mülakat esnasında ekrana yansıyan araştırma sonuçlarından elde ettiği verilere dayanarak Türk kamuoyunun çok büyük ölçüde darbenin arkasında Gülen’in bulunduğunu düşündüğünü ifade ediyor ve Pensilvanya’daki casusluk çetesinin başına Türk halkının bu görüşleri hakkında ne düşündüğünü soruyor. Kendisine sorulan soruya doğrudan “bu olayın arkasında ben yokum” demeyen FETÖ ise kamuoyunu şekillendirecek medya gücü olmaması hasebiyle insanların bu algısını değiştiremediğini söylüyor. Bu esasen kamuoyunu manipüle etmek isteyip edemediğinin de bir itirafı olarak da kayıtlara geçmiştir. Netice itibariyle AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak kamuoyu araştırmaları ile doğru ve yerinde bilgilendirmelerle 15 Temmuz’u Türk halkının nasıl okuduğunu dünyaya duyurmamız gerekmektedir. Söz konusu kamuoyu araştırmasında %80’inden fazlasının darbenin arkasında Fetö’nün olduğuna inanması bir gerçeklik olarak karşımızda durmaktadır. Bu tarz akademik vasfı bulunan nitelikli çalışmaların uluslararası basın kuruluşları tarafından isteseler de istemeseler de kullanılmaya mecbur kalınması, dünya kamuoyunu doğru bilgilendirmek için neler yapılması gerektiği konusunda da Türkiye’deki sorumlu mercilere yol göstermekte ve sorumluluk yüklemektedir."
 

 
Türköne ifadesinde neler söyledi?
 
İzmir'de FETÖ'nün kapatılan okulunda 200 metrelik tünel!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den 7 maddelik 'Yenikapı' genelgesi!
Bahçeli 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı'da yapılacak olan mitinge ilişkin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yenikapı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı ...
İzmir siyasetinden 'Gündoğdu' yorumları
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Gündoğdu Meydanı’nda ...
 
Beştepe'deki törende bir ilk: Askerler değil...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı ...
Kılıçdaroğlu'nun kararına AK Parti'den ilk yorum
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş "Kemal Kılıçdaroğlu Yenikapı ...
''Türkçe Olimpiyatları tiyatroydu... Saf saf alkışladık!''
Sinop'ta demokrasi nöbetine katılan eski bakanlardan Ak Parti Karabük ...
 
Yüksel’den miting raporu ve AK Parti'ye teşekkür!
CHP İl Başkanı Gündoğdu Meydanı’nında bir demokrasi şöleni yaşandığını ...
Yıldırım'dan Genelkurmay'a 15 Temmuz sonrası ilk ziyaret
Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ...
Flaş! Kılıçdaroğlu 'Yenikapı' kararını verdi!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Yenikapı mitingine katılıyor.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva