HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2022 Çarşamba - 11:32

Hakan Tartan, Gelecek Partisi'ne katıldı!

Bir dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan ve 2009-2014 arasında Konak Belediye Başkanlığı görevini yürüten Dr. Hakan Tartan’ın Gelecek Partisi’ne katıldı.

Hakan Tartan, Gelecek Partisi ne katıldı!

EGEDESONSÖZ- Demokratik Sol Parti’den milletvekili seçilmesinin ardından bir süreliğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüten, 2009 yılındaki yerel seçimlerinden CHP’den Konak Belediye Başkanı seçilen Dr. Hakan Tartan, belediye başkanlığından ayrılmasın ardından siyasete ara verme kararı almıştı.

Ara sonrası kritik bir karar imza atan Tartan, siyasete geri dönmeye karar vererek yeni dönem siyasi kariyerine Gelecek Partisi’nde devam etme kararı aldı. Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı bölge koordinatörleri toplantısında Davutoğlu’nun hemen solundaki koltukta oturan Tartan’a rozetini Davutoğlu takarken, Gelecek Partisi Lideri duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

SEFERBERLİK ÇAĞRIMIZA KATILDI
Bölge koordinatörleri toplantısında açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, partisine katılan eski bakan ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan hakkında açıklamalarda bulunurken, “Bugün bu seferberliğe bizimle katılma kararı almış çok değerli bir kültür insanı, bir siyasetçi ile birlikteyiz. Sayın Hakan Tartan. Hakan Bey bizim çocukluğumuzda arkasında yarın diyerek heyecanla takip ettiğimiz radyo programının yapımcısı Fikret Bey’in evladı. Annesi  devlet sanatçısı. Tam bir kültür ortamında doğmuş. Çok zarif, nezih bizim kültürümüzün o güzel özelliklerini barındıran ortamda doğmuş, kültür sanat ve basın alanında, 10 kitap 4’ü şiir kitabı, devlet tiyatrolarında oynanan 2 oyun… O kültür ve sanat çalışmalarından sonra siyasete girmiş, milletvekilliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlerinin tam bir siyasi nezaket içinde yapmış, herkesin takdirini kazanmış çok değerli bir siyasetçimiz. Bugün partimize çınar yaptığı altında milletimiz buluşturmak adına seferberlik çağrımıza evet dedi ve aramıza katılı. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRK SİYASETİ AÇISINDAN GÜZEL BİR ÖRNEK
Zor zamanların önemli olduğunu belirten Davutoğlu, Hakan Tartan’ın kendisi için önemine vurgu yaparken, “Zor dönemler, aynı zamanda sınama dönemleridir. Zor dönemlerin dezavantajları varsa bir de güzel yanı vardır. Zor dönemlerde insanların gerçek dualarını fark edersiniz. Allah'ın bana lütfettiği hayatımda bir şey söylesem belki  şaşıracaksınız. Benim makamları bırakmam… Neden biliyor musunuz? Çünkü makamlardayken herkes size dosttur. Ancak makamları terk ettikten sonra yalın bir mücadeleye karar verip var olan iktidar yapılanmalarına karşı sesinizi yükselttiğinizde gerçek dostlarınız belli olur. Önce yoldaş, sonra yol diye yola çıkmıştık. İşte Gelecek Partisi böyle çileli yola hazır olanların kurduğu partidir. Mevki ve makamlara koşanların partisi değil. Bugün aslında çok farklı siyasi kulvarlarda görev yapma imkanına sahip olmakla birlikte çetin ve çileli bir seferberliğe bizimle omuz omuza vermek in katılmış olan Hakan Bey, bizim için sadece Gelecek Partisi açısından değil, Türk siyasi açısından da güzel bir örnek teşkil etmiştir. Önümüzdeki dönemde en yakın çalışma arkadaşlarımdan biri olarak hem kültür sanat politikalarımızda hem çalışma ve sosyal güvelik alanında hem de Konak İlçe Belediye Başkanlığı ve yerel yönetim tecrübesinden dolayı bu alanlarda yani bir çok alanda çok boyutlu katkı sağlayacak bize” ifadelerini kullandı.

TARTAN: MAKAM VE KOLTUKLARI BİR KENARA BIRAKARAK…
Rozet takımı sonrası açıklamada bulunan Dr. Hakan Tartan ise, “Sayın başbakanımı ifade etti: Türkiye zor bir süreçten geliyor. Bu zorlu süreçte hepimizin yapacağı şeyler var. Bu bir seferberlik. Bu seferberlikte Türkiye adına, gençlerimiz ve ülkemizin aydınlığı adına yapacağımız çok şey var. Ben başbakanımızın devlet adamı ve donanımlı kimliği ile bu Türkiye’nin geleceğinde çok önemli görevi olacağına inanıyorum ve bu inançla buradayım. Koltuk makam ve başka şeyleri bir kenara bırakarak sadece Türkiye adına aydınlık bir geleceği için bir mücadelenin içinde olmaya karar verdim. Bu mücadelede gelecekte Türkiye’ye çok şey katacak başbakanımızın yanında olmak istedim. Hak hukuk adalet temel felsefemiz. Mutlu ve aydınlık bir Türkiye ülkümüz. Belli dönemlerde Türkiye için estirilen karanlık bulutları dağıtarak başaracağımıza inaıyorum. Bir nefer olarak bu mücadelede yanınızda olmaya çalışacağım” dedi.

 
Çiğli Belediyesi'nden eğitime tam destek
 
Aşure kazanları Narlıdere'de kaynıyor
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2011 18 Ağustos 2022 Perşembe 12:22

ben hakan tartana HAKKIMI ASLA HELAL ETMİYORUM.. 2011 sevgi yolu alsancak açılışında, tartanı gördüm iş istedim SIRASIMI ŞİMDİ diye beni tersledi... çok ağlamıştım...

Yorumu oyla      2      4  
Demokrat 17 Ağustos 2022 Çarşamba 20:46

Sayın Tartan size başka partilerden teklif geldi mi? Rahmetli Fakır BAYKURT hocamıza ÖDP milletvekili adaylığı teklif ettiler kabul edip aday oldu ama seçilemedi,kendilerine sordum hocam başka partilerden teklif geldi mi? Geldi de kabul etmedim mı? Dedi malesef bazı sol partilerde tahdit ve üye sayısı çok ki herkesi almıyorlar,üye olma koşulları ağır sanırım onlar parlementoya kimleri alacaklarını çok iyi biliyoruz...

Yorumu oyla      4      3  
Levent 17 Ağustos 2022 Çarşamba 19:38

En tehlikeli hain kimdir bilirmisiniz ? Sizden biri gibi gözükenlerdir... Kınalı keklikler dağların süsüdür, seher vaktinde ve akşam güneşi aşarken öyle bir ahenkli ahenkli öterler ki duyanlar saatlerce sesini dinlemek isterler... Bunları avlamak için "Mühre denen kafese konulmuş bir keklikle suyun başına oturan avcı (bunlara bohçacı denir) bu kuşu öttürerek tuzak kurar kınalı kekliklere.. Mühre ötünce dost bilip avcının menziline giren kuşlar silahın patlamasıyla canlarından olurlar... O yüzden sizlere benzeyen "siyasi Mührelerden ve ötüşlerinden" uzak durun...

Yorumu oyla      5      3  
Kemal Hoca 17 Ağustos 2022 Çarşamba 18:37

Sn. Tartan orada mutlu olamaz. Bu işin arkasında ne var? Yakında öğreniriz. Hüseyin Arslanda Babacan'a giriyormuş

Yorumu oyla      3      3  
Arda 17 Ağustos 2022 Çarşamba 17:48

Mazot 1 lira olacaksa şayet oyumu alırsınız. (ÇİFTÇİYİM)

Yorumu oyla      4      3  
Dr. Hakan Tartan 17 Ağustos 2022 Çarşamba 16:40

Hitap etmesini bileceksiniz!!!Dr. Hakan Tartan diyeceksiniz! Sayın Bakanım diyeceksiniz! Sonra da gülüp geçeceksiniz :)

Yorumu oyla      6      6  
Lombak'a 17 Ağustos 2022 Çarşamba 16:24

İyi düşün, eleştirilecek kadar değerleri var mı bu ikisinin?

Yorumu oyla      4      4  
yakışır 17 Ağustos 2022 Çarşamba 16:23

Çaresizlik ve sefillik böyle bir şey! Ama diğer yandan insanlara ibret olacak şekilde gelişiyor bu işler, tükenmişlerin birlikteliği denebilir. (Laf aramızda hiç bir zaman sevememiştim, CHP'ye de çok kızmıştım.) Asıl ironi lombak ile aynı kanıda olmamız :)

Yorumu oyla      5      3  
Lombak-Git Hilaryle çak yap! 17 Ağustos 2022 Çarşamba 15:47

Baydın tayfasının uç beyinin kuyruğuna takıldın. Artık eleştirimden kurtulamazsın.

Yorumu oyla      7      3  
selçuklu 17 Ağustos 2022 Çarşamba 15:10

gülermisin? ağlarmı? :):(

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'li Nasır: İzmir çöküntü alanları haline geldi
İzmir’in Konak ilçesindeki Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği ve esnaflarını ...
AK Partili isimlere ‘cambaz’ göndermesi: Belediyelere bak diyerek…
AK Partili isimlerin CHP’li belediye başkanlarını hedef almasını ‘cambaz’ ...
CHP'li Sındır'dan AK Parti'ye 'buzdan kale' benzetmesi
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, bir dizi program çerçevesinde ...
 
Beştepe'de Devlet Nişanı Töreni yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah'a ...
İYİ Partili Dervişoğlu Bakan Kurum'a Aliağa toplu konutları sordu
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu tarafından ...
Başkan Sürekli'den Soyer'e eleştiri: Ele verir talkını, kendi yutar salkımı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, çıktığı canlı yayında İzmir ...
 
İstifa geldi... O ilçeye başkan yetişmiyor!
CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler’in, başkanvekili seçimi sürecindeki ...
Bakan Soylu açıkladı: Tendürek tertemiz!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ...
AK Partili Kırkpınar'dan Başkan Soyer'e tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva