HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2015 Cumartesi - 11:32

Görmez’den Uygur’a sert yanıt: Irkçı, ötekileştirici…

CHP Torbalı İlçe Başkanı ve Torbalı eski Belediye Başkanı Uygur’un “Belediye başkanı Adıyaman’dan önce Adana’ya sonra da İzmir’e gelerek Torbalı’ya yerleşmiş. Belki çocukları bile buralarda yaşamayacak. Bizim dedemiz de babamız da burada doğdu. Gidecek başka yerimiz yok. Mezar yerim bile burada olacak” açıklamasına Başkan Görmez’den sert yanıt geldi.

Görmez’den Uygur’a sert yanıt: Irkçı, ötekileştirici…

CHP Torbalı İlçe Başkanı ve Torbalı eski Belediye Başkanı İsmail Uygur’un, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez için “Belediye başkanı Adıyaman’dan önce Adana’ya sonra da İzmir’e gelerek Torbalı’ya yerleşmiş. Belki çocukları bile buralarda yaşamayacak. Bizim dedemiz de babamız da burada doğdu. Gidecek başka yerimiz yok. Mezar yerim bile burada olacak” açıklamalarına Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’den sert tepki geldi.

IRKÇI, ÖTEKİLEŞTİRİCİ…
Görmez açıklamayı ırkçı, ötekileştirici ve toplumun bir kesimine yönelik nefret duygusunu oluşturmaya yönelik kışkırtıcı bulduklarını belirterek şunları söyledi: İsmail Uygur bizlere Torbalı’da nesli tükenmekte olan ender şovenistlerden olduğunu hatırlattı. Bu ilçede yaşayan, seçen ve seçilen, üreten, çalışan vatandaşlarımız nereden gelirlerse gelsinler, hangi kentten ve bölgeden olurlarsa olsunlar kimse onlara dil uzatamaz,  kimliklerini sorgulayamaz ve bunu siyasette malzeme konusu yapamaz. Bu ırkçı, ötekileştirici ve ayrıştırıcı dili kullanan şahsın Torbalı’da Belediye Başkanlığı yapmış olması da bizi ayrıca üzmüştür.  Kendisini bu ilçede yaşayan,  ona da oy veren Konyalı, Kütahyalı, Denizlili, Diyarbakırlı Şanlıurfalı, Ağrılı, Muşlu ve göçmen  kardeşlerimin vicdanlarına  bırakıyorum.
 
BU NASIL MİLLİYETÇİLİK TORBALI’NIN CİĞERİNE HANÇER SAPLADI.
Kendisini ev sahibi, başkasını kiracı gibi gören ve “Onların çocukları burada yaşamayacaktır benim mezarım ise burada olacaktır” diyen anlayışın çocuklarına nasıl bir Torbalı bıraktığını herkesin bilmesini istediğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Ben belgelerle konuşurum. Gaziemir’de tartışmalı bir kurşun fabrikasına Torbalı’da su kaynaklarının bulunduğu bölgede ruhsat verebilen kendisi… Öte yandan devlet hastanesi inşaatına ve okullara karşı çıkan bunu geciktiren yine kendisi... 3-4 yıl süreyle bu ilçede okul inşaatına başlanılmadı engel çıkaran kendisi… Belgeler ortada Uygur’un şovenistliği bile tartışmalı. 10 yıllık belediye başkanlığı dönemi tam bir facia!” dedi.
 
HALEN 20 YAKINI…
Torbalı Belediyesinde 800 dolayında çalışanın bulunduğunu, bunlardan üniversite mezunu ve mühendislerden oluşan sadece üç kişinin kendisine yakınlığıyla bilindiğini  belirten  başkan Görmez şu ifadeleri kullandı: Uygur’un birinci derece yakınları akrabaları ile CHP’li bazı Belediye Meclis üyelerinin aile bireylerinden oluşan 20 kişi kurumumuzda çalışmaktadır. Bu çalışanlarımıza duyduğumuz saygıdan dolayı isimlerinin teşhir edilmelerine asla müsaade etmeyiz. Uygur üç çalışanımızın adını medya vasıtasıyla politik malzeme konusu yapıyor. Bunu Torbalı halkının bilmesini istiyoruz.” 
 
ÇÖKMÜŞ BİR SİSTEMİ YENİDEN AYAĞA KALDIRDIK
Kurumsallığını yitirmiş, partizanlarca kuşatılmış, borç batağında çırpınan, uçan kuşa borcu olan bir belediyenin bugün saygın, etkin, güvenilir kimliğine yeniden kavuştuğunu vurgulayan Başkan Görmez, “Belediyemize yatırım ve işi için gelen sadece saygı görür.  Siyasi ya da sosyal ayırım yapmaksızın kapım herkese açık… Belediyenin ışıkları geç saatlere kadar sönmez. Torbalı çok büyük bir değişim içinde yaptığımız yatırımlar başta devlet hastanesi, okullar, yollar,  Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projeleri ve diğerleri kendisini paniğe sevk etti. Paniğe, telaşa gerek yok oturduğun yerden bizi izle ve süreci sindirmeye çalış” diye konuştu.

 
TRT’de sunucuyu krize sokan ‘oral ilişki’ yorumu!
 
‘Ödemiş’in gözdesi’ 250 yıllık tarihi anlatıyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
FB DEMİR 16 Temmuz 2015 Perşembe 14:46

İnsanlar doğdukları yeri ana baba ocağı olarak görür ve evlerini nasıl temiz tutmak isterlerse öyle yaşarlar haksızlıklara tahammül gösteremezler iç güdüsel olarak ana baba ocagı kabul ettikleri yere sahip çıkarlar bunu yaparken kesinlikle soven duygular taşımazlar heleki sayın İsmail Uygur Torbalılı Torbalılı değil diye ayırmaz ırk dil din düşünce ayrımı yapmaz bunu yakından tanıyanlar iyi bilir ve 10 yıl İsmail Uygurun belediye meclisinde bulunanlar bilirler sayın Adnan Yaşar Görmez de o meclislerdeydi Torbalı Türk, Kürt, ayrımcılı yapmadan Alevi, Sünni ayrımcılığı yapmadan yaşamış bundan sonrada öyle yaşacak." Torbalı evi görenler ve görmeyenler diye ayırabiliriz bütün mesele bu Torbalı bizim evimiz iş yerimiz olarak düşünmedik para kazanırken Torbalıya yatırım yaptık Temiz olsun ilçemiz gelişsin güzelleşsin diye insanlar huzur güven içinde yaşasın istedik Hatamı Yaptık?

Yorumu oyla      12      5  
Bak bi 12 Temmuz 2015 Pazar 04:57

torbalıya tek bir civi cakmadı show yapiyor Gec bunlari baskanim torbalida hizmet yok

Yorumu oyla      12      6  
gerçek chpli 12 Temmuz 2015 Pazar 04:46

torbalıda seçimi ismail uygur ve onun yanındaki menfatçiler yuzunden kaybettik.ufuk yoruk azcık lider olsaydı ve ismailin yaptıklarını engelleseydi kazanmıştık.şimdide kalkıp insan ayrımı yapıyo.ismail insanları kusture kusture bi avuç bıraktın çek artık şu ellerini partimizin uzerinden.zarar ustune zarar veriyon.torbalı artık onbin nufuslu degil ikiyüzbin nufuzlu.senin kapasiten bunu kaldırmıyo.

Yorumu oyla      11      6  
Torkos 11 Temmuz 2015 Cumartesi 23:58

Adnan Başkan, biz Diyarbakır lılar arkandayız. Artık bu ırkçı söylemlere dur diyelim.

Yorumu oyla      12      6  
TORBALILI GENÇLİK 11 Temmuz 2015 Cumartesi 19:32

Bu kavganın kimseye faydası yok. Adnan başkan sözünde haklı. Kurşun fabrikasına eski başkan izin verdi. Ayrıca okul inşaatlarına izin verilmediğini biliyorduk. Başkanlar kavga etmemeli. deneyimlerini paylaşmalı

Yorumu oyla      13      8  
kurşun 11 Temmuz 2015 Cumartesi 13:26

Kurşun fabrikası iddiası sarsıcı. CHP buna yanıt vermeli

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın kursiyerlerinin gurur günü
Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda eğitim alan ...
Ücretsiz toprak analizleri ‘Sakin Şehir’e taşındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ürün kalitesi ve toprağın verimini artırabilmek ...
Karşıyaka'dan Anadolu’ya dostluk eli
Anadolu'nun farklı il ve ilçeleriyle dayanışma ruhunu güçlendirmek ve ...
 
Karabağlar’da kardeşlik sofrası
Karabağlar Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarlığı ve mahalle halkı ele ...
İzmir’in mezarlıklarında hırsızlık kabusu: 3 ayda…
Buca Kaynaklar, Gaziemir Sarnıç, Bayraklı Doğançay ve Selçuk Asri mezarlıklarındaki ...
Süt Kuzusu’na 14 günlük ‘zorunlu mola’
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni alım süreci nedeniyle Süt Kuzusu Projesi’ne ...
 
Menderes’te siyaset gündemine damga vuran kriz aşıldı
Menderes Belediyesi’nde AK Parti ve CHP’yi birbirine düşmesine neden olan ...
Torbalı Belediyesi’nde şarbon paniği!
Başkanlık makamına gönderilen mektuptan çıkan madde nedeniyle belediye ...
İZKA'nın yeni yönetimi ilk toplantısını yaptı
Geçtimiğiz günlerde oluşan İzmir Kalkınma Ajansı'nın yeni yönetimi ilk toplantısını gerçekleştirdi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva