HABERLER>POLİTİKA
19 Ocak 2023 Perşembe - 15:10

Genel Merkez'den kongre öncesi 'aday' mesajı: Anne hiç bir evladını ayırt etmez!

Türkiye Büyük Millet Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun yanı sıra Lütfü Türkkan, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Meclis Divan Katibi Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan, Mersin Milletvekili Hakan Sıdalı, Genel Başkan Yardımcıları Rıdvan Uz, Mehmet Tolga Akalın, partisini İzmir İl Başkanlığı binasına gelerek ‘aday’ krizi ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu

Genel Merkez den kongre öncesi  aday  mesajı: Anne hiç bir evladını ayırt etmez!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu partisinin İzmir İl Binası’nda basın açıklaması düzenledi.

Gündeme dair konuların yer aldığı toplantıya Dervişoğlu’nun yanı sıra Lütfü Türkkan,Edirne Milletvekili Orhan  Çakırlar, Meclis Divan Katibi Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan, Mersin Milletvekili Hakan Sıdalı, Genel Başkan Yardımcıları Rıdvan Uz, Mehmet Tolga Akalın ve çok sayıda partili katıldı.

AKALIN: TÜM ADAYLARA EŞİT MESAFEDEDİR
Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, "Türk siyasi tarihinin en muazzam politik hareketlerinden biri İYİ Parti. İnsanların evden çıkmaya endişe ettikleri, siyasi ifadelerini ortaya koymaktan asla netlik yaşayamadıkları, herkesin birbirine seni de Silivri'ye alırlar dediği durumda kurulmuş bir siyasi harekettir. Tarihsel olarak Gündoğdu Meydanı bizim için çok önemli. Bundan 7-8 önce Gündoğdu’da miting yapacağımız zaman herkes beni aradı aman yapmayalım diye. Ben de bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum. Siyasi partimiz daha kurulmamışken o meydanı doldurmuş bir siyasi iradeyiz. Biz biliyoruz kİ Türkiye'de özgürlük ve adalet hava ve su gibidir. Türkiye'yi bu baskı döneminden kurtarıp tekrar demokrasiyi egemen kılmanın yaşamsal zorunluluk olduğunu biliyoruz. Allah binlerce kez razı olsun, Türk Milliyetçi hareketine başkanlık yaparak yeniden bu umudu aşılayan lider ile yola çıktık. Biz demokrasiyi içselleştirmiş bir hareketiz. Bugun burada kıymetli arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz ve bunları ortaya koyuyoruz ki İYİ parti ve onun lideri geleneksel kuruluş ilkelerinden zerre sapmaksızın, İYİ Parti tüm evlatlarına eşit mesafede durmayı becerdi, bundan sonra da durmayı becerecektir. Partimizin Genel Başkanı'nın hiçbir adaya karşı milim oynamak sureti ile birbirinden farklı mesafesi yoktur. Tüm adayları birlikte kucaklayan bir siyasi liderdir. Bizim burada olmamız göstermektedir ki genel merkezimiz ve başkanımız tüm adaylara aynı mesafededir" dedi.

TÜRKKAN: İYİ PARTİ İZMİR'İN KADERİNİ...
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise kongrenin önemine vurgu yaparken, "İzmir'deki kadınların siyasetteki varlığı hepimize büyük güç veriyor. Ben bu partinin kuruluş aşamasında yaşanan zorlukları tekrar etmek istemiyorum. Öyle bir zorluklar yaşandı ki 'bunlar parti bile kuramazsınız' dediler. Bir cesur kadın buna cesaret etti ve o yüzden ismimiz cesurlar hareketi oldu. Sonra seçime giremezler dendi, meclise girdik. 'Kazanamazlar' dediler mecliste grubu olan bir parti olduk. Birkaç gün sonra gerçekleştirilecek İzmir İl Kongresi İYİ Parti'nin son muhalefetteki kongresi olacaktır. Seçimlere dair fazla söz söylemeye gerek yok. Kongreler siyasi partilerin düğünüdür. Düğünde herkes bir arada olur. Kimisi gelin arabasını tutar, kimi damadın, kimi gelinin eksiğini tamamlar ancak o düğün tüm katılımcıların katkısı ile oluşur. Bugün de herkes bu düğünün ev sahibidir. Adaylık konusunda ise… Meral Akşener'e tüm millet 'anne' diyor. Anne, hiçbir evladını birbirinden ayırt etmez. Adayların hepsi bizim kıymetlimizdir ve uç beyimizdir. Kim kazanırsa o bizim il başkanımızdır. İzmir’in, İzmir İl Başkanlığı'nın kaderini İYİ Parti İzmir delegelerine terk etmek zorundayız. Genel Başkanımız burada bulunan adaydan il başkanının kadar herkese eşit mesafededir" ifadelerini kullandı.

UZ: DEMOKRATİK BİR KONGRE OLMASINI ARZULUYORUZ
Divan Katip üyesi Rıdvan Uz demokratik bir kongre olmayı amaçladıklarını vurgularken, çok değerli başkanlarım çok teferruatlı bir şekilde kongremiz öncesinde partimizin kuruluş süreci ile ilgili ifadeler kullandı. Unutmayın ki bu hanımefendi partiyi kurarken alttan üstten tekmelediler, salonların ışığı kapatıldı, salonları kilitlediler. Ancak vazgeçmeyen liderimiz var. Genel Başkanımız da kuvvetli bir şekilde 'demokratik kongre istiyorum' demiştir. Burada da demokratik bir kongre olmasını arzu ediyoruz. Genel Başkanımızın iki adaya da eşit olduğunu biliyoruz. Burada delegelerimiz, ilçe başkanlarımız var" dedi.

DERVİŞOĞLU: İZİN VERMEYECEĞİMİZİ GÖSTERİYOR
Aday sayısında yaşanan azalmanın nedeninin 'taraf' olduğu yönündeki açıklamaların sorulmasına yanıt veren Müsavat Dervişoğlu, "O sorulara cevap vermek için milletvekillerimiz ve genel başkan yardımcılarımız buradalar. İYİ Parti'nin içindeki birliğine zarar vermesi muhtemel en ufak bir şeyin konuşulmasına izin vermeyeceğimizi gösteriyoruz" diye konuştu.

GÖREVİMİZ KUCAKLAŞMAKTIR
Hiçbir ismi kırma niyeti olmadıklarını da belirten Dervişoğlu, "Burada bulunduğumuzu herkes biliyor. Birilerini kırmak niyetinde değiliz. O ihtimali ortadan kaldırmak amacıyla buradayız. Biz İYİ Parti'yi sıradan şahiplerle kurmadık. Demokrasiyi içselleştiridk. İYİ Parti için İzmir çok önemlidir. İzmir İYİ Parti’yi kuran yer. İzmir'in sosyal hayatı da kişişelleştirmeyi kabul etmez. Parti büyüklerinin görevi kutuplaştırmak değil kucaklaşmaktır. Yapmak istediğimiz de o. Hakkı ve hukuku, adaleti, eşitliği savunuyoruz. Tüm bunları parti olarak içşelleştirdiğimizi söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

HERKESİN KARARINA SAYGI DUYUYORUM
Geçmişte bazı ilçelerin adaylara destek açıklamasını da yorumlayan Dervişoğlu, "Bunları konuştuk. Siyasette bunlar olabilir. Hepsinin kararına saygı duyuyorum ancak benim 1 oyum var, benim 2 oyum var diyemiyorum. Delegenin iradesinin kongre sonuçlarına yansıyacağına inanıyorum. Şölen niteliğinde bir kongre gerçekleştireceğiz. Adaylarla ilgili sorunlar yok ancak yöntemlerle ilgili sıkıntılar olduğunu görüyorsunuz” dedi.

 
Genel İş’ten ‘Çiğli’ açıklaması: Son derece manidar!
 
AK Parti’den Aslanoğlu’na ‘kongre’ yanıtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Küresel krizleri fırsata çevirdik
Amasya Badal Tüneli Açılış Töreni'ne Beştepe'den canlı bağlantıyla katılan ...
'Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yok'
Muhalefetin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kez daha aday olamayacağı" yönündeki ...
CHP'li Beko Amasra'daki feryatları Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Amasra maden ocağı ziyaretinde ailelerin ...
 
Meral Akşener'den liderler turu!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet ...
MHP’li Şahin’den açıklama: İzmir’de bir tane bile istifa yok!
Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi’nden ...
CHP'li Arslan'dan 'kruvaziyer' çağrısı: Bakanlığa 7 soru!
CHP PM Üyesi, İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ednan Arslan ...
 
CHP’li Aslanoğlu’ndan AK Parti’ye gönderme: Seçimi kaybettiklerine onlar da sevinecekler!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu saha mesaisinde ...
CHP'li Bakan 'ormanda yağma var' dedi: Vicdanınız kurusun!
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, Tarım ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir nasıl kazanılır?
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir nasıl kazanılır?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva