HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Nisan 2022 Cuma - 17:43

Gaziemir'de yoğun gündem... 'Faaliyet' gerilimi!

2021 yılı faaliyet raporunu görüşen Gaziemir Belediyesi yine tartışmalara sahne oldu. AK Partive MHP grubu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya yönelik kentsel dönüşüm, TİS ve projeler hakkında eleştirilerde bulunurken, Arda ise eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek yanıt verdi

Gaziemir de yoğun gündem...  Faaliyet  gerilimi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Nisan ayı olağan Meclisi'nin son oturumu gerçekleştirildi. Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Yaklaşık 3 saat süren oturumun gündeminde ise Gaziemir Belediyesi'nin 2021 yılı Faaliyet Raporu görüşmeleri yer aldı.

ARDA: PARAMIZ HAZIR AMA İHALEYE KATILAN YOK
Meclis açılışında konuşmasını gerçekleştiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçe sınırları içerisinde yapılması planlanan Gençlik Merkezi ile ilgili konuşurken, "Bugün 8 Nisan. Gaziemir'de görevi alışımızın üzerinden 3 yıl geçti. Tesadüf denk geldi ve bugün faaliyet raporunu görüşeceğiz. Dün İş İnsanları Gaziemir Konut Kooperatifi lansmanı vardı, oraya katıldı. Gaziemir'de 10 yıldır bekleyen kentsel dönüşüm ile ilgili olumlu adımlar atılmaya başlandı. Kentsel dönüşüm bizim dönemimizde start almış olacak. Kentsel dönüşümden öte yerinde bir dönüşüm gerçekleşecek. DİSK sendikası ile süren görüşmelerimiz olumlu bir biçimde gerçekleşti ve bugün 11'de imzamızı attık, 3 yıllık bir sözleşme sonucunda görüşmeler tamamlandı. Aslında bir devrim yapıldı. Eşit işe eşit ücret konusunda. Süreç içinde ben bir mali müşavir olarak zorlandım. işçiye bunu bizzat kendim anlatmak istedim. İşçiler ile birebir buluşarak TİS'in neler içerdiğini anlattık ve geldiğimiz noktada anlaşmamızı imzaladık. Tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Daha fazlasını hak ettiklerini ben de biliyorum ancak kurumun gelirlerine baktığımızda verebileceğimizin en iyisini verdik. İnşallah ülkenin ekonomik koşulları daha kötüye gitmez. Biz de önümüzü göremiyoruz. Gençlik merkezi ile ilgili çıktığımız ihaleye maalesef kimse katılmadı. Paramız hazır ancak ihaleye giren yok. 15 gün sonra betonun demirin ne kadar olacağını öngöremedikleri için insanlar ihaleye giremez duruma geldiler" ifadelerini kullandı.

ZENGİNOBUZ: SOSYAL YARDIMLARDA ASLA HIZ KESMEDİK
Faaliyet Raporu ile ilgili ilk olarak söz alan ve 2021 yılında yapılan çalışmaların özetini geçen İzel Zenginobuz Derinsu, "Bizim yönetim anlayışımzın en büyük faaliyetidir halka dokunmak. Bu doğrultuda vatandaşlarımızdan gelen 2 bin 500 talep halkla ilişkiler yetkililerimiz tarafından yanıtlanmıştır. Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz, işsizlik had safhaya ulaşmıştır. Belediye bünyesinde bulunan CV Bank aracılığı ile 635 kişiye iş imkanı sağladık. Sosyal yardımlarda asla hız kesmedik. Ülkemizde yaşanan krizi göz önüne aldığınızda çok önemli bir sosyal yardım süreci devreye koyduk. Hizmetlerimiz tabii ki daha birçok alanda vardır. Fen İşleri Müdürlüğümüz aracılığı ile; 1990'lı yıllarda yapılan AKM'yi yenilenmesi sonucu çok daha modern bir şekilde vatandaşımızın huzuruna sunulmasına sayılı günler kaldı. 2021 yılında vatandaşlarımızdan gelen en büyük taleplerden biri olan Sevgi Mahallesi Pazaryerini yeniledik. En büyük hizmetimiz vatandaşımızın yanında olmamızdır" ifadelerini kullandı.

ATMACA: MERKEZİ HÜKÜMETTEN GELEN PAYLAR ÖNGÖRÜLENİN ÜSTÜNDE GERÇEKLEŞMİŞ
CHP'li Derinsu'nun ardından rapor ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca seçim öncesi verilen vaatlere dikkat çekerken, "Kitapçığın hazırlanmasında emeği geçen tüm bürokrat arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Emek vererek harcanmış ancak içerik için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Faaliyet Raporu 3'lü çalışmanın neticesi. Bunların daha öncesi seçimden önce vaatlere dayanıyor. Yani başkanlığı kazandığınızda ne yapağınızı halka duyuruyorsunuz. Bu söylemden sonra seçildikten sonra stratejik planı hazırlıyor ve her yıl faaliyet raporu süreci yaşanıyor. 3 yıllık sürecin öncesine gidersek, Başkan bazı vaatlerde bulunmuş seçim döneminde. Bizim söylemek istediğimiz öngörülerin Gaziemir'in sorunlarının tam anlamıyla tespiti değildir. Dolayısıyla seçimden sonra stratejik planda 5 yıl için sayın başkanın öngördükleri bellidir. Gaziemir'in temel sorunlarına ilişkin çözüm getiren bir ifadeye rastlamadık. Yollar, koku, trafik, kentsel dönüşüm, mahallelerimizdeki sıkıntılar hepimizin malumu. Bunlara ilişkin öneri, çözüm, tespite rastlamıyoruz. Kitapçık içerik olarak Gaziemir'i önümüzdeki yıllara taşıyacak, sorunu çözecek, Gaziemirli yurttaşlarımızın hak ettiği konforlu yaşamı sağlayacağı bir içerik yok. Gerçekleşme oranına baktığımızda gelirlerde yüzde 76, giderlerdeki oran yüzde 77 oranında gerçekleşmiş. Her fırsatta sayın başkan, 'merkezi hükümetten paylarımız eksik geliyor, işçi paralarını ödeyemiyoruz' eleştirilerini getirdi. Ancak merkezi hükümetten gelen paylar gördüğümüz kadarıyla öngörülenin üstünde gerçekleşmiş. Vergi gelirlerinde bir azalma söz konusu bu da yaşanan süreçte gayet doğal. Buca'daki belediyemize ait olan fidanlık arazisinin satışı söz konusuydu sonra Büyükşehir'e devri olunca bütçe patlak vermiş oldu. Sokağa çıktığınızda araçlardan geçilmiyor. Sayın başkan otopark sorununu çözeceğini söylemesine rağmen sorun her geçen gün artıyor. Eski imarda 3 meskenden 1 otopark ayırıyorduk ancak yeni düzende 1 daireye 1 araçlık yer ayırmak gerekiyor. Bu nedenle otopark sorunun binaların altında gerçekleşmesi çok olur gözükmüyor. Bu nedenle bölgesel otoparklar yapılmalı. Yapılan hizmetler bizim geleceğe dönük umutsuzluğa kapılmamıza neden oldu" diye konuştu.

ALANLARIN BAZILARINDAN İBB'NİN ÇEKİLMESİNİ ÖNERİYORUZ
Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de konuşan Atmaca, Aktepe Emrez kentsel dönüşüm bölgesi ile ilgili kaygılarını dile getirirken, "Kentsel dönüşümde lansman yapıldı ancak aklımız 1 yıl önceye gidiyor. O zaman da lansman yapıldı ancak 1 yıldır Aktepe-Emrez'de sadece zemin etütleri yapıldı. Şimdi de nasıl olduysa bu kooperatif kuruldu.Bizim merakımız İBB İZBETON ile hangi şartlarda protokol yaptı? İZBETON bu kooperatif ile protokol yaptı ancak bununla ilgili de bir bilgi yok. Yerinde dönüşüm diye lanse edilen şey alsında kat karşılığı inşaat. Kat karşılığı bir anlaşma yapılmış ancak buradaki oran yüzde kaç? İZBETON 2 tane sigorta alımı yapmış kentsel dönüşüm ile ilgili. Ancak ne hikmetse konu buradan taca çıkmış. 10 bin civarı bir bağımsız birim söz konusu. 10 yıl geçmiş biz 275 konuttan bahsediyoruz. İzmir'in geneline bakarsak 280 hektarlık alan var. Aktepe Emrez'den oranlama yaparsak 127 hektar… Bu 6 proje alanında 25 ila 30 bin konutun dönüşeceğini öngörüyoruz. Bugüne kadar yapılan konut sayısı ise 960… Her gün deprem ile uyanıp, deprem ile yatmamız lazım. İzmir'in yaklaşık 2 milyon civarı yapı stoku var. Bunun yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğu söyleniyor. İzmir'in dönüşmesi gereken 1 milyon 200 bin civarında bağımsız bölüme ihtiyacı var. Bunun tabii ki tamamını İBB yapamaz. İBB kapasitesinin üstünde bir işin altına girmiş durumda. Biz planların yapılıp bu alanların bazılarından İBB'nin çekilmesini öneriyoruz" dedi.

ŞAHİN: DİKKATİMİ ÇEKEN…
Görüşmeler hakkında söz alan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise, "Belediyemiz 2021 yılı faaliyet raporu  hakkında  faaliyet raporu kitapçığında yapmış olduğum incelemelerde ilk dikkatimi çeken  kitapçığın bir fotoğraf albümü gibi hazırlandığı. Yanlış anlaşılmasın gerçekten faaliyet kitapçığının hazırlanmasında   emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza kitapçığın dizaynı ile ilgili emeği geçen arkadaşlara  bir sözüm yok hepsinin  emeğine sağlık. Dizayn ve hazırlanış bakımından bir sıkıntı olmamakla beraber   bence kitapçığın içi boş  teknik müdürlükler dışında faaliyet olarak diğer müdürlüklerin  yaptığı işler var tabi ki   Halkla görüşmeler, Ziyaretler, Sosyal faaliyetler , Sağlık alanı ile ilgili faaliyetler bunları  tabiî ki kabul ediyoruz olması gereken işler   bunlar  Kültür anlamında yapılan organizasyonlar spor alanında yapılan organizasyonlar ilçemizin sosyo kültürel gelişimi insanlarımıza bu yönde sağlanan  eğitim hobi   meslek edindirme gibi dokunuşlar tabiî ki önemli ve bu konuda belediyemizin yaptığı veya yapacağı çalışmaları destekliyoruz" açıklamasını yaptı.

BELEDİYEMİZİN FAALİYETLERİ İÇERİSİNDE  GÖREMİYORUZ
Faaliyet raporunun sadece fotoğraflardan oluştuğunu vurgulayan Şahin, "Ancak üzülerek belirtmek isterim ki 2021 yılı faaliyet raporunu incelediğimde bana göre teknik ve fenni yönden faaliyet raporu sadece fotoğraflardan oluşmuş.  Anadolumuzun ücra köşelerinde bir belde belediyesinin   bile çok daha fazlasını  yapacağı  yatırım projelerini  maalesef 2021 yılında belediyemizin faaliyetleri içerisinde  göremiyoruz.  Fen işleri müdürlüğümüzün koskoca 2021 yılı faaliyetleri içerisindeki fotoğrafların  yüzde 75'i sokak asfalt yama işlerinden oluştuğu  Bir iki kaldırım yapma işinden oluştuğu   Belediye Hizmet binalarının ve bir kısım okul binalarının boya badana tamirat işlerinden oluştuğu  genelde bu tip fotoğrafların olduğu  görülmektedir. Fen işleri müdürlüğümüzün 2021 yılı faaliyet raporunu incelediğimizde 2021 yılı stratejik planı içerisinde  yapılması kararlaştırılan 16 adet hedeften bazıların  yapılabildiği   bir çoğunun yapılamadığı fiziki gerçekleşmenin yüzde sıfır da kaldığı incelenmiştir.  Yapılan işlerin genelde Belediye  hizmet binalarının , Pazar yerlerinin  ilçe içindeki okul binalarının bakımı ve onarımı işleri ile  sokak asfalt yama , kilit taş yama bordür ve kaldırım tamiri işleri olduğu görülmektedir" diye konuştu.

736 BİN 438 LİRA İKİ DEFA ÖDENMİŞ
Faaliyet Raporu içerisinde yer alan bir bilginin yanlış olduğunu ve bununda ciddiyetten uzak olduğunu vurgulayarak sözlerini sürdüren Şahin şu ifadeleri kullandı;

"2021 yılı içerisindeki en büyük  bina onarım işinin  Atatürk Kültür Merkezi onarım işi olduğu düşünüldüğünde  Bu işin de  Binanın depreme karşı performansını  belirleyecek depreme karşı dayanım için  gerekli analizlerin yapılıp yapılmadığı muamma olan  bir tadilat olduğu  değerlendirildiğinde  bakım onarım işlerinin sadece boya badana ve makyaj işi olduğu.  Aynı durumun ilçemiz sokaklarının asfalt ve kilit parke taş ile yama işlerinde de olduğu kaldırımlara sadece makyaj yapıldığı değerlendirildiğinde yukarıda bahsettiğim gibi ufak bir belde belediyesinin faaliyet raporunda olması gereken işlerin maalesef İzmir gibi büyük bir şehrin merkez ilçelerinden olan  güzel ilçemizin faaliyet raporuna girdiği gözlemlenmiştir. Sokaklarımıza  makyaj da olsa  yapılan asfalt yama işlerinde kullanılan  asfalt ile  ilgili olarak 2021 yılında kullanılan asfalt malzemesine 736 bin 438,94 TL'den iki sefer  ödeme yapıldığı Faaliyet Raporunun 99 sayfasından  incelenmiş; bunun da  sehven yapılan bir hata olduğunu düşünmekle beraber faaliyet raporunun ne  kadar ciddiyetle hazırlandığı hakkında meclisimize bilgi vereceği kanaatindeyim."

GAZİEMİR HALKININ CEBİNDEN ALINDIĞINI SÖYLÜYORUM
"Sevgi mahallesinde bulunan Atatürk Kültür merkezi binasının proje hazırlanması işi ile ilgili olarak Doğrudan temin yöntemiyle yapılan  Proje hizmeti alım işinde harcanan 112.100,00 TL'nin belediyemiz kasasında  kalması adına Belediyemizde görevli  mühendis ve mimar arkadaşla arasında gerek imar müdürlüğünde görevli devlet memuru ve sözleşmeli olarak alınan mimarlar ile Fen İşleri Müdürlüğüne alınan mimarlar Yapı Kontrol Müdürlüğünde görevli mimarlar arasında bu proje hizmetini sağlayacak  kapasitede mimar arkadaşımız yok muydu?  Bence bu proje ve bundan daha iyisini etüd edecek tasarlayacak  yetenekte ve kabiliyette arkadaşlar belediye bünyemizde   bulunmaktadır. Ancak belediye yönetiminin siyasi veya şahsi yanlış davranışları ve yanlış tercihleri nedeniyle bu çalışanlarımız  küstürülmüş sonucunda Kültür Merkezi Binasının projeleri için  Belediyemizden maaş alan ve liyakatlı  mimarlarımıza değil de pazarlık usulü ile  yandaş mimarlara yaptırılarak Gaziemir ilçesinin 112 bin 100 TL'si  yok edilmiştir. Ayrıca binayla ilgili olarak deprem dayanıklılık testleri yapılmadan güçlendirme gerekip gerekmediği  testlerle ve projelerle belirlenmeden Yine makyaj yöntemiyle bir tadilat yapılmıştır. Yapılan tadilatın görünüm olarak veya ihtiyacı karşılamak adına yapıldığı  bir gerçek bunu aksini iddia etmiyorum ancak  yapılışında hata olduğu en azından proje hazırlanmasında bile 112 bin 100 TL gibi bir bedelin Gaziemir Halkının cebinden alındığını söylüyorum."

SÜRAT İLE ADIM ATILMASI LAZIM
"Gaziemir Gençlik kampüsü ve  Gaziemir Taş Ev ile  ilgili proje etüd çalışmalarının tamamlanmasını İnşaat kısımlarının da yapılması hayaliyle ve isteğiyle Gaziemir halkımız adına sevindirici bir  çalışma olarak görüyorum.  Daha önce teknik başkan yardımcımızın  defalarca söylediği şekilde  Sarnıç bölgemizde bulunan   ve 2009 yılı öncesinde  Sarnıç Belediyesi'nin tamamen kendi imkanlarıyla ürettiği taşlarla ve kendi  personeli ile  kilit parke taş döşenen sokaklarının   aradan geçen yaklaşık 12 yıldan bu yana özellikle  doğalgaz çalışmalarından sonra bozulan yolların  tekrar kilit parke taşlarla yenilenmesine yönelik faaliyetlerin bu raporda olmasını  gönül çok isterdi  Ancak 2021 yılında bu konuda  sadece yama çalışması yapılması belediye yönetiminin  bu konuya ne kadar önem vermesinin göstergesidir.  Sonuç olarak bu rapor kitapçığında 2021 yılında   yapılan faaliyetlerden çok   performans programında  hedeflere konan   ancak hedef olarak kalan faaliyete geçirilemeyen  projelerle dolu bir faaliyet raporu olduğunu  düşünmekteyim.  Aktepe-Emrez… Süreç Gaziemir içi çok önemli.Özellikle o bölgede oturan vatandaşlar için olmazsa olmaz. Burada kentsel dönüşüm yapılması, adım adım devam ediyor. Söz konusu yer zaten boş bir alan. Burası yapılıyor 276 daire diye açıklandı. Burası zaten görüldüğü şekli ile kentliye bir faydası olmayacak. Burası iş insanlarına verildi. İş insanları da burayı sanıyorum yüzde 50'sini satacak diğer yarısı da belediyemizin olacak. Burası diğer bölgeleri bağlamıyor. Aktepe Emrez'de insanlarla ulaşıldı mı? Burası zaten boş bir alandı. Tabii ki her şeye rağmen bir başlangıç. Buna da şükür. Diğer alanlar ile ilgili de sürat ile adım atılması lazım."

IŞIK: ENVANTERİMİZE GİRDİĞİNDE HEPİMİZİN GÖĞSÜ KABARACAKTIR
Grup Başkanvekillerinin arından söz alan CHP'li Meclis Üyesi Ünal Işık, Bu raporları tabii ki iktidar savunur muhalefet eleştirir. Eleştirebiliriz, bende eleştirebilirim. Her mahallede 10 dönümlük park isteyebilirim. Belediye suyu ücretsiz versin diyebilirim. Ancak bir de gerçekler var. Ülkenin ve dünyanın içinde  geçtiği gerçekler. Ülkemizdeki kendi kaynaklarımız ile 1 dönüm yol yapılmadığı bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönem varken pandeminin olduğu bu dönemi eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Bu dönemde belediye işçisinin maaşını ödesin, çöpü toplayıp temel hizmetlerini yapamıyorsa benim gözümde başarılı bir belediyedir. Elbette ki yetmez. Ancak ülke ve dünya koşulları buna müsait değil. Fidanlık 44 milyon TL satışı görünüyordu.  Ancak fidanlığın karşılığında ilçeye kazandıracağımız yapılar envanterimize girdiğinde hepimizin göğsü kabaracaktır" diye konuştu.

GÖNEN: BELEDİYEMİZİN DAHA GERÇEKÇİ BÜTÇELER YÖNETMESİNİ İSTERDİK
AK Partili Meclis Üyesi Ali Gönen'de Faaliyet Raporu'nun fotoğraflardan oluştuğunu vurgularken, "Kitapçığı aldık oldukça ağır bir durumda. İçine baktığımızda fotoroman okur gibi olduk. Lutfen faaliyet raporunu hazırlayan arkadaşların emeğini küçültmek istemiyoruz, emekleri için teşekkür ederiz. Bir fotoğrafa dikkat ettiğimde 6 tane pota fotoğrafı kullanılmış. Kitapçığın dışı kadar içinin dolu olduğunu söylemek çok zor. Keşke dolu olsaydı. Kitapçıkta başlıklar altında yapılan faaliyetlere göz attım. Bütçe 195 milyon öngörülmüş ancak 148 milyon ile gerçekleşmiş. Yüzde 76'lık bütçe çok başarılı bir oran değil. Biz başında mali müşavir olan belediyemizin daha gerçekçi bütçeler yönetmesini isterdik. Koku ve sinek ile ilgili çeşitli şikayetler geliyordu ancak bununla ilgili ciddi bir çalışma göremedim. Kadın sığınma evimiz yok. Yeni yasa ile yapılması zorunlu hale getirildi. Neden bizde olmadığını anlamış değiliz. Bunun da cevabı verilirse seviniriz" ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU: O SAATE BAKMAK HİÇ BAKMAK AKLIMA GELMEDİ
Faaliyet Raporu ile ilgili konuşmasını gerçekleştiren Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise 2019'da ilçede gerçekleştirilen CHP kongresi sonrasındaki süreç ile ilgili eleştirilerini yönelterek, "Ben meclis toplantılarının halka neden kapatıldığını anlamış değilim.  Başkanımız TİS imzalanmış. Bu sefer davullar çalmadı, zurnalar ötmedi. Ayrıca oran da belli değil. İşçiler ile 3 yıllık sözleşme ilk kez oluyor. Bu 3 yılın sebebi nedir ve oran nedir? Bugün Çiğli'de aynı oranla işçiler greve giderken bizde nasıl onaylandı. Kimler niçin istifaya zorlandı? Emek ağırlıklı bir kitle partisi olan CHP işçileri tehdit ediyor, istifa edin diyor.  Durmuş bir saat bile günde iki sefer doğru zamanı gösterir derler. Belediyemizin de 2021 yılında yapmış olduğu bazı doğru işleri de olmuş olabilir. Fakat duran bir saate bakmak kimsenin aklına gelmediği için, benimde o saate bakmak hiç bakmak aklıma gelmedi inanın.  22 Aralık 2019 yılında yapılan CHP Gaziemir İlçe Kongresinde bozulan bu saat, defalarca tamirciye gitmesine rağmen, zembereği boşaldığından ayar tutmadı. O günden bu yana hep yanlış zamanı gösterip durdu. Belediyemizin sloganı olan pusula belediyecilik anlayışı da, 2021 yılında durmuş saat gibi bozulmuş olmalı ki, hep kuzeyi göstermesi gereken iğne, üç yıldır bizi tam ters istikamete, güney istikametine sürükledi.  Gaziemir belediye başkanının, bu göreve getirilme öncesi, proje bazında hiçbir çalışması olmadığı 2021 yılının faaliyet raporunda açıkça görülmektedir.  2021 yılında yapılan tüm çalışmalar, Bugün faaliyet raporuna giren bütün icraatlar, hakkını yemeyelim belediyemizin onursal koordinatörü, belediye başkanımızın ücret almadan gece gündüz çalışan, siyasi danışman eşinin projeleridir.  Zaten bu işin böyle olacağı bundan tam 3 yıl önce, onursal koordinatörümüz, gece gündüz ücretsiz çalışan siyasi danışman eşinin çektiği videodan belli idi" diye konuştu.

HEP AYNI İMZAYI GÖRÜYORUZ
Geçmiş dönemlerde yapılan faaliyet raporu ile 2021 yılı faaliyet raporunun aynı olduğunu vurgulayan Çağlarsu, "Belediyemizin sadece 2021 yılını değil, 2019 ile 2020 Mart sonu faaliyetlerini incelediğimizde, hep aynı imzayı görürüz. Yabo, duyu parkı, ateş böceği, sosyal market, porta restoranlar zinciri, üretici kadınlar koop, gönüllü kadınlar derneği projeleri başta olmak üzere, tüm alım satım işleri siyasi danışmanımızın kontrolünde olduğu görülmekte.  Ege Üniversitesi Alman Dili Edebiyatının hocasını SEYDAŞ’a yönetim kuruluna, hocasının oğlunu, bölüm arkadaşını belediye kadrosuna ve en önemlisi Aslı Özgür hanımefendiyi önce özel kalem müdürlüğüne, ardından başkan yardımcısı olmasının altında yatan imzadır, onursal koordinatörlük makamı.  Gaziemir tarihinde ilk kez 16 mahalle muhtarı, Gaziemir belediye başkanını sorunlarına sahip çıkmadığı için, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına, hem de CHP İzmir İl Başkanına şikayet ederek sorunlarına çözüm aradılar. Bir mahalle muhtarının telefonuna ısrarla cevap vermeyen başkan, muhtarın neden cevap vermiyorsunuz sorusuna da, siz aradığınız için açmıyorum diyecek kadar kaba cevap verenin adıdır, şahsım ben bilirim anlayışı" ifadelerini kullandı.

UMARIM SAYIN BAŞKANIMIZ ELEŞTİRİMİZİ CEVAPLANDIRIR
Sözlerine CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu'nun Gaziemir Belediyesi'ndeki görevini eleştirerek devam eden Çağlarsu şu ifadeleri kullandı;

"Belediye başkanına bağlı 3, bir başkan yardımcısına 5, bir başka başkan yardımcısına 8, diğerine 7 müdürlük bağlı iken, bir başkan yardımcısı hem de hukukçu, tüm diplomalarını ıslak imzasıyla gördük, büyükşehirde bir çok komisyon üyesi, sadece Sarnıç hizmet binasından sorumlu olmasını hala anlamış değilim, bu konuda bir çok soru sordum kendisine cevap alamadım. Peki Sarnıç hizmet binasından sorumlumuz varda, neden bulunduğumuz ana binadan sorumlu bir başkan yardımcımız yok bunu da henüz anlamış değilim. Bu konuda da bir açıklama yapılırsa sevinirim. " 

ÇAĞLARSU'NUN MİKROFONU KAPATILDI

Çağlarsu'nun 10 dakikalık konuşma süresi dolması sonrası Faaliyet Raporu kısmını yöneten Necati Kırmaz'ın 'sözlerinizi toparlayın lütfen' sözlerini kullanması sonrası ise salonda gerilim yaşandı. Kırmaz, 'konuşmanız gündem dışı' ifadelerini kullanırken, 'son defa 1 dakika süre veriyorum, sözünüzü keseceğim' ifadelerini kullandı. Çağlarsu ise, 'Beni neden tehdit ediyorsunuz, Gaziemir'in sorunları çok' ifadelerini kullandı. 1 dakikalık sürecin dolması sonrası ise Çağlarsu'nun mikrofonu kapatıldı.

Mikrofonun kapatılması sonrası Çağlarsu ile Kırmaz arasında tartışmalar yaşandı.

KEMAHLI: BURADA SÖYLÜYORUM, OLMAYACAK O İŞ!
Söz alan MHP'li Meclis Üyesi Aydın Kemahlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alırken, "Büyükşehir'in park bahçe yapacak parası yok ama Rize'nin Fındıklı ilçesine konteynır yapacak parası var. Banane oradan?  Veteriner İşlerindeki kısırlaştırma rakamları çok enteresan. 2019'da 916'tane 2020'de 520 tane, 2021'de ise bin 390 tane hayvan kısırlaştırılmış. İlginç bir rakam. Bu hayvanlar tüp bebek yöntemine mi geçti nasıl çoğaldılar? Çarşı meydanında 15 tane köpek vardı. Bunlar nasıl çoğalıyor. Ufak çocuklara havlasa bile çocuklar korkuyor sonuç olarak. Kentsel dönüşüm için konuşursak da. Burada söylüyorum, olmayacak o iş! Kentsel dönüşüm alanın  bütüncül planı var mı yok mu? Varsa yapmak kolay. 4 bin hane var burada. TOKİ gelse onlarda çözemez. Gücü yetmez. Binlerce daire yapıyor burası. Bütüncül planını yapıp ada parsel bazında düzenleyip yapılmalı. Açılacak şahsi mücahitlerle 3-5 senede çözülür. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz. Planlar yanlış. Bu kadar büyük alan çözülemez" dedi

Yapılan konuşmalar sonrası ise 2021 yılı Faaliyet Raporu'nun oylamasına geçilirken, rapor AK Parti, MHP ve Bağımsız Meclis Üyesi'nin 'ret' , CHP'nin ise 'kabul' oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi

ARDA: FAALİYET RAPORUNU OKUMAYA İHTİYACINIZ KALMAZ
Oylama sonrası kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda eleştirilere yanıt verirken, şu ifadeleri kullandı;

Sadece geriye dönük sosyal medya paylaşımlarıma baktığımda neler yaptığımız gördük. Çekinmeyin bizi takip edin, faaliyet raporunu okumaya ihtiyacınız kalmaz. Neler yaptığımızı orada görürsüz. Keşke 1 arkadaşımız TİS ile ilgili teşekkür etseydi. Halay çekmeyi düşünüyordunuz ancak 'L' ile 'y' yer değiştirdi ve hayal kırıklığı yaşadınız. İşçiler gayet memnun.  Uğur Bey'e teşekkür ediyorum seçim broşürümüzü okudu. Ben Metroyu yazdığımda hayal görüyorsun demişlerdi ben ise olsun 1 gün bile öne çekersem benim için yeterli demiştim. Ancak şu an geldiğimiz nokta benim bile hayal ettiğimin çok ötesinde. Tunç Başkanımıza bunun için teşekkür ederiz. Kültür Merkezimizin projesi çiziliyor, Gençlik Merkezi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Sporu destekledik. Boğazınızın gıcıklığı oruçtan değil söyleyecek sözünüz yok. Muhalefet olarak ne söyleriz diye kıvranıyorsunuz. Bütçe patlak verdi dediniz, ülkenin ekonomisi patlamış. 2021 yılında fidanlık ile ilgili kısmı çıkardığınızda bütçe ile ilgili ön gördüğümüz 151 milyondu, ne kadarı gerçekleşmiş 148 milyonu… Neredeyse yüzde 100'e yakın gerçekleşmiş. Fidanlığın gerçekleşmemesi dışındaki öngördüğümüz gelir yüzde 100 gerçekleşmiş. İnsanların refah düzeni arttırmamı söylüyorsunuz, bunu siz arttıracaksınız. Kentsel dönüşüm ile ilgili start verilmiştir. Bugüne kadar kalmasının nedeni 2019'a kadar süren davalardır.Bunlar neticelenmiştir. Kentsel dönüşümde o konutlarda Emrezliler oturacak. Kimse başka bir yere taşınmayacak. Bu evler nasıl yapılacak? İBB bu evleri yapıp bedava mı insanlara verecek? Bunu iktidar olarak siz yapmıyorsunuz. Tabi ki bunu ya iktidar yapacak, ya da kooperatif yaparak kendi payını alacak. Elini taşın altına koyanlar tabii ki kazanacak. Kendi kendini finanse eden bir proje.  Sizin sıkıntınızı biliyoruz… Sizin orada üstünde politika kurmaya çalıştığınız umutsuzluğu kırıp geçiyoruz. Ben kendimi anlatmayacağım. Kendimiz 400 sayfada anlatmışız. Görüşememişler diye bir iddia attı... Pandemide sayılar azaldı. Bunun nedeni Halil Arda sokakta. İnsanlar orada görüyor beni.Buraya gelip görüşemiyorlarsa ya toplantım vardır ya da başka bir işim. Benle görüşemezse sonrasına randevu veririz.  Biz hiçbir şeyi sahte yapmıyoruz, yalan söylemiyoruz. Yapamayacağımızı bir şeyi söylemiyoruz. Ben bunun karşılığını da sokakta görüyoruz. Benim elimde İl Koordinasyon Kurulu'nun bir yazısı var. Toplam proje sayısı 770, tamamlana 170, hiç başlanmayan 238… 2021 yılında gerçekleşme oranı yüzde 48. Bunlar kamunun İzmir'e yaptığı. Devlet bunu yapmış İzmir'e sadece. Gaziemir Belediyesi'nin piyasaya da borcu yok. AKM'yi biz yapıyoruz. İBB'nin meclis kararı ile sonradan yüzde 70'ini almak kararı aldık. Bizim zaten kaynaklarımız ayrılmıştı. Kendi kaynaklarımızı doğru düzgün kullanıyoruz. AKM'ye hiç adım attınız mı? Boya badana dediniz de birazcık alındım. Gidin görün. Zemininden koltuğuna, ışık sisteminden, havalandırmasından her şeyi ile yeni baştan yarattık."

BİZ ÖNCELİKLE KENDİ KAYNAKLARIMIZ İLE HAMLELERİMİZ YAPIYORUZ
Rapor için kullanılan fotoroman sözlerini eleştiren Arda, "Ali Bey fotoroman okumadınız. 400 sayfaya böyle bir şey demek şık olmadı. Oradaki fotoların biri eski, diğeri yeni hali.Sadece yazı ve rakam yetmiyor tabii ki resimlere yer vereceğiz. Bizim görsel hafızamız iyi. Bütçe gerçekleşmesi iyi.Kesin hesap raporunu önümüzdeki ay göreceğiz. İller Bankası'ndan gelen paralar ise hala işçi maaşlarını bile karşılamıyor. 2 ay önce 4,5 milyon geldiğinde 7 milyon maaş ödüyorduk. İşçi memura 10 milyon para ödeyeceğiz ancak gelen para ise 8 milyon. Yani 2 milyon hala açık. İzlediğimiz para politikası Gaziemir Belediyesi saygın seviyede tutuyor. İBB'den alacağımız hizmetler paralar… Yarım metro yaptığında milyar dolarlar harcanacak. Buna bizim paramız yetecek mi? Buca'ya 28 kamyon almış. Biz onu bekleseydik 2,5 yıldır taşerona çalışacaktık. Biz 2,5 yıl önce kendi paramızla aldık, kamyonlar bize kaldı işçiye verdiğimiz farklar da cabası. Biz KHK ile belediyeye geçen işçilere 2020 yılında 400 lira seyyanen zam verdik. Onları korumak için. Gidin Kiraz Belediyesi'ne… AK Partili belediye orası. Biz öncelikle kendi kaynaklarımız ile hamlelerimiz yapıyoruz" diye konuştu.

NEDEN DESTEKLEDİN O ZAMAN?
TİS süreci ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Arda, "Asla grev kırıcılığı yaptırmayacağım. Sendika işçilere sormadan grev kararı aldı sendika. İşçiler tedirgin oldu. 14 Nisan'da greve gideceklerdi. Sendika üyesi arkadaşların bazıları grevi gitmeyeceğiz çalışmaya devam edeceğiz dedi. Bizde bunu kabul etmeyeceğimiz ve sendika grev kararı alırsa gidilmesi gerektiğini söyledik. Yasa bu yetkiyi bana vermiş. Hem sendikaya şirin görünecek hem belediyeye şirin gözükecek. Eğer sendika üyesi ise sendika grev kararı aldığında greve gidecek ve halay çekeceksin. Ancak hayır başkanım ben çalışacağım diyorsan o zaman sendika üyeliği olmaz. Bugün sabah dedik ki istifa edenlerin hepsine evinize dönün sendikanıza dönün dedik. DİSK benim için önemlidir. CHP'nin sizi ihraç etme konusunda ne kadar haklı olduğu gördük. CHP'nin ne kadar doğru karar verdiğini bütün Gaziemirliler görüyor. Halil Arda'nın proje çalışması yokmuş 3 yıl önce… Neden destekledin o zaman? Dinlemesini de bilmiyorsun…" dedi.

BENİM İÇİN EN BÜYÜK GÖSTERGE GAZİEMİRLİ VATANDAŞLARIN MEMNUNİYETİ
"Benim için en büyük gösterge Gaziemirli vatandaşların memnuniyeti. Ben bunu sahada görüyorum. Aldığım teşekkürün haddi hesabı yok. Eleştirenler tabii ki oluyor. Pazar yerine girerken bir kadın bağırdı elektrikler yanmıyor diye. Bizde bunun farkında olduğumuzu ve Gediz'e ilettiğimizi söyledik. İnsanlar  Gaziemir Belediye Başkanı'nı umut olarak görüyor. İZSU'nun 4-5 ay kapatmadığı yerler odlu. Bizde rica ettik hiç değilse asfaltı verin diye. Sağ olsunlar her gün 2-3 kamyon asfalt geliyor bizde hem Gediz'in hem de İZSU'nun kapatmadığı yerleri kapatıyoruz."

 
Aydın, ata tohumlarına sahip çıkıyor
 
İzmir'de Romanlar Günü'ne özel açılış
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seydikoylum 9 Nisan 2022 Cumartesi 16:05

İnsanları işiyle ekmeğiyle tehdit ederek sendika ve toplu sözleşme baskısı yapmak hele ki özel kalem marifetiyle memur olan bir kişi tarafından yapılıyorsa hayatı ve insanlığı tüm insani değerleri bir daha düşünmek gerekir hele ki sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir partiden seçilen başkan tarafından yapılıyorsa vay halimize vay

Yorumu oyla      4      3  
Doğrucu Davut 8 Nisan 2022 Cuma 23:29

GEÇİNEMİYORUZ BAŞKAN !

Yorumu oyla      16      3  
Objektif 8 Nisan 2022 Cuma 22:38

Başkan arda bey, Başkan yardımcınız Aslı hanım'a ve kültür müdürünüz Yasemin hanım'a birim birim toplantı yaptırıp toplantılarda çalışanlara direk olarak maaşlarınıza zam yapamıyoruz sizde sendika dan istifa edeceksiniz, etmezseniz işinizden olursunuz, greve sakın kalkışmayın şeklinde insanları aleni işi ile ekmeği ile tehdit etmek de neyin nesi neyin kafası, kaçıncı yüzyılda yaşıyorsunuz siz ?? Nerde kaldı sizin demokrasi anlayışınız ??İnsanların ve çalışanların hür iradesi neden müdahale ediyorsunuz bu sizin işiniz mi ?? Yazıklar olsun sizi, başkan yardımcınızı ve kültür müdürünüzü esefle kınıyorum. Sizin Ak partinden ne farkınız kaldı ?? Lütfen şunu unutmayın sizler o makama 5 yıllığına seçildiniz fakat o kurumda çalışan emekçi insanlar sizden öncede orada vardı sizden sonrada orada olacaklar. Bırakın insanlar üzerinde baskı kurmayı mobbing uygulamayı da Gaziemir'e nasıl daha iyi hizmet ederim bunun için kafa yorun lütfen. Saygılar.

Yorumu oyla      22      3  
8 Nisan 2022 Cuma 18:24

Yoldur, yürünür. Mesafedir, aşılır. Sorundur, çözülür. Yaradır, sarılır. İnsan bir şekilde çaba gösterdiği her şeyi çözebilir. Bir tane istisna dışında; SEVİLMEMEK. Gaziemir belediye başkanı; istediğin kadar çabala, sadece bu meseleyi çözemeyeceksin.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın, ata tohumlarına sahip çıkıyor
2014 yılından bu yana Ata Tohumlarını korumanın öncülüğünü yapan Aydın ...
TMMOB'dan Büyükşehir'e çağrı: Eşit işe eşit ücret!
İZELMAN bünyesinde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları belediye ...
Soyer, dükkanları yıkılan esnafla buluştu... Hukuki destek sözü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama'da yapımı planlanan ...
 
Kültürpark planları kuruldan geçti!
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Batur'dan dönüşüm mesajı: Uzlaşı içinde sürecek!
Başkan Batur, Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi’nin düzenlediği “Kentsel ...
Bütçe 5 ay önce belirlenmişti... ESHOT'a 100 milyonluk ek ödenek talebi!
Kasım ayında 2022 yılı bütçesini belirleyen ESHOT'a, yaşanan fiyat artışları ...
 
Dirençli kentler oluşturmak için harekete geçtiler!
İklim krizine karşı ortak eyleme geçen dört belediye, güç birliği yapmaya ...
Çiğli'den 'Karayalçın' hamlesi!
Eski SHP Genel Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın'ın ...
Başkan Pehlivan'dan üretici kadın pazarına davet
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 11 ayın sultanı Ramazan’ın ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva