HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2021 Salı - 20:55

Gaziemir'de 'rötarlı' meclis… İzinli Kâtip Üye evinden getirildi!

Gaziemir Belediyesi'nde tartışmalara neden olan Meclis oturumu ertelenme riski ile karşı karşıya kaldı. 6 Divan Kâtibi Üyesi'nin 5'inin 'mazeretli' olduğu oturumda Divan Kâtibi sayısını ulaşılamaması nedeniyle meclis oturumu başlatılamadı. Yaşanan kriz sonrası CHP'li Meclis Üyesi Nevin Mutlu acil olarak evinden çağrılarak meclis 30 dakika rötarlı başlatıldı.

Gaziemir de  rötarlı  meclis… İzinli Kâtip Üye evinden getirildi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Ekim ayı olağan Meclisi’nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Meclisin gündeminde ise Temmuz ayı olağan Meclisi'nde Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu tarafından gündeme getirilen gündem dışı konuşmalardaki söz süresi ile ilgili maddenin görüşülmesi damga vurdu.

Saat 18:00'de başlayacağı duyurulan Meclis oturumu, Divan Katip Üyeleri'nin 'mazeretli' olması nedeniyle bir türlü başlayamazken, Katip Üyelerden olan Nevin Mutlu'nun acil olarak Meclis'e getirilmesi ile meclis oturumu 30 dakika gecikme ile gerçekleştirilebildi. Katılmayan 5 Divan Katip Üyesi'nin 2'sinin Hukuk Komisyonu üyesi olması ise dikkat çekti.

GÖNEN: SÖZ HAKKININ ENGELLENMESİ ANAYASAL DEĞİLDİR
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Gönen, "Bu konuyla ilgili komisyonda bir önerge var. Yoğun bir mesai verildi zaman ayrıldı. Türkiye Belediyeler Birliği ile ilişkilerde bulunuldu onlarda araştırma yaptı. Bu kararın olması gereken bir karar olduğu ortaya konuldu. Bu çok demokratik bir karar. Bir insanın söz hakkı çarpıtıldığında ona söz hakkı verilmeyecekte nerede verilecek? Meşru olarak burada meclis çatışı altında kendimizi en doğal ifade edebileceğimiz ortam burası. Kendimiz savunma hakkının verilmesi anayasal bir haktır. Bunun engellenmesi Anayasal değildir" dedi.

ÇAĞLARSU: DESTEK VEREN ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Gönen'in ardından söz alarak ilgili maddenin kabul edilmesi gerektiğine vurgu yapan önerge sahibi Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise, "Bu önerge ile ilgili komisyonun aldığı kararın oylanmasını talep edeceğim. Uzun zamandır Gaziemir Belediyesi'nde yaşanan söz alma ile ilgili önemsiz bir konu. Bu konunun meclis gündemine gelmesi demokrasiye aykırı. Bu CHP'nin ilkelerine, demokrasiye hepsine ayıkırı. CHP'li üyeler CHP'li kimliğine ideolojilerine göre hareket ettiğine eminim. Başta TBMM olmak üzere ülkedeki tüm meclislerinde ne böyle bir tartışma neden böyle bir önerge görebiliriz. Meclis başkanındaki antidemokratik tavır komisyon tarafından giderilmeye çalışılmış ve meclis gündemine gelmiştir. Bana bu konuda destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

DERİNSU: MECLİS ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KONUYU DÜZENLEMİŞTİR
Hukuk komisyonu kararının hukuka aykırı olduğunu vurgulayan CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu ise, "Burada demokrasiden dem vurularak küçük de olsa demagoji sezdik. Meclis çalışma yönetmeliği bu konuyu düzenlemiştir. Üyelerin hukuk düzenlemelerine aykırı karar vermesi mümkün değildir. Bu nedenle kararın reddi gereklidir" dedi.

ŞAHİN: BAŞKAN YASALARDA BİR ŞEYLER BULSA KİMSEYİ KONUŞTURMAYACAK
Söz verilme konusunda Halil Arda'ya eleştirilerde bulunan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, "Söz hakkı olmayan meclis üyesi olur mu? Meclis üyesi Gaziemir'in sorunlarını meclise taşıyor aynı zamanda başkana katkı sağlayan meclis üyesi. Bu oy çokluğu ile kabul edilmiş, reddedilmesi doğru değil. Bu duruma gelinmese, Sayın Başkan yasalarda bir şeyler bulsa hiç konuşturmayacak meclis üyelerini. Bence oy çokluğu ile kabul edilmiş, kabul edilmesini temenni ediyorum. Meclisimiz de bu kabul edilsin."

KIRMAZ: GAZİEMİR MECLİSİ MECLİS YÖNETMELİĞİNE KARŞI BİR KARAR ALAMAZ
Söz alarak konuşan CHP Meclis Üyesi Necati Kırmaz, "Meclis yönetmeliğinin maddesi açık ve net. Gaziemir Meclisi meclis yönetmeliğine karşı bir karar alamaz. Burada söz konusu demokratik değilse eğer, 2,5 yıl içinde önergeyi veren meclis üyemiz ve bazı muhalefet tarafından yapılan konuşmalarda demokrasi adı altında Başka'nın ailesi ve bazı kişisel haklar konusunda saldırı yapıldığı açıktır. Dilek ve temennilerde herkes birbirine saldırıyor. Gerçekten dilek ve temenniler, dilek ve temenni olsa zaten böyle bir şeye ihtiyaç olmayacak. Cumhur İttifakı olarak mecliste iktidardasınız, orada bir meclis üyesi iktidar karşıtı olarak söz alabiliyor mu?"

GÖNEN: TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMENİZİ RİCA EDİYORUM
Yeniden söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Gönen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ni örnek gösterirken, "Arkadaşlarımızın görüş ve düşüncelerinin önünü açılması önemlidir. İlk başlarda mecliste çok güzel toplantılar yapıyorduk ancak giderek ayrışmalar oldu. Bu meclisin çalışma ruhuna aykırı bir durum. Bunu düzeltebilmek sizin kabiliyetinizi gösteririz. Biz Büyükşehir'i örnek gösteriyoruz. Orda biz böyle bir tutumla karşılaşmıyoruz. 2-3 defa söz isteniyor gece 11-12'lere kadar toplantılar yapılıyor ve orada başkan böylece gruplar arasında iyi bir ilişki kurulmasına katkı koyuyor. Başka'nın meclis yönetmesi konusunda çok ciddi eleştiriler gelmiyor. Bu noktada sizden de rica ediyorum, Büyükşehir'deki toplantı da göze alarak tutumunuzu tekrar gözden geçirmenizi rica ediyorum" dedi.

ARDA: BU KARAR KABUL EDİLSE DÂHİ 5 GÜN İÇERİSİNDE MECLİSE GERİ GÖNDERECEĞİM
Gündem maddesi ile ilgili son olarak söz alan ve iddialar hakkında konuşan Başkan Halil Arda, "2,5 yıldır herkes konuşuyor, herkese söz hakkı veriyoruz. Ayrışma diye bir şey yok. Kişisel haklara saldırı olursa, suç teşkil edecek konuşmalara zaten müdahale ediyoruz. Onun dışında herkese söz veriyoruz. Selahattin Şahin 'söz hakkı olmayan meclis üyesi olur mu' dedi. Siz öyle bir şey yaşadınız mı bu mecliste? İstediğiniz kadar konuşuyorsunuz. Çağlarsu'nun aklına CHP ilkeleri gelmiş… Keşke daha önce gelseydi de ihraç edilmeseydi partiden. Dilek ve temenniler başkan tarafından yönetilir. Söz vermeme gibi bir düşüncem olsa birçok ilçe 1 meclis yapıyor, biz 2 meclis yapıyoruz. Biz bu ay 3 meclis yapacağız hatta. Ben bugün dilek ve temennide kimseye söz vermeyebilirim, var mı dilekçeniz? Yok, ancak el kaldıracaksınız. Yazılı müracaat almam gerekiyor, bunu almadığım halde herkese söz veriyoruz. Meclis çalışma yönetmeliği dilek ve temennilerde söz verme hakkının başkanda olduğunu ve süreyi başkanın belirteceğini söylüyor. Dilek ve temennide de dileğiniz temenniniz varsa konuşursunuz. Burada genel politika da konuşuluyor ona da bir şey demiyoruz. CHP Grubu genel politika ile ilgili eleştiri yaparken, Cumhur İttifakı da genel politikada örnekler vererek konuşuyor. Bizim kimsenin söz hakkını kısma gibi bir düşüncemiz yok. Belediyenin yönetmeliğine uyuyor mu uymuyor mu o önemli. Bu karar kabul edilse dâhi 5 gün içerisinde meclise geri göndereceğim. Bir daha değerlendirin hukuka aykırı karar diye. Bir daha kabul ederseniz idare mahkemesinde dava açma hakkımız var. Bizim burada konuştuğumuz söz hakkı konusu değil, hukuka aykırı olup olmadığı… Bir önceki meclise katılamadım, ancak burada neler konuşulduğunu dinledim. Bir tüzel kişiliğin, sosyal market ile bu meclisin aldığı kararla çalışan sosyal marketin ve 600 ailenin yardım aldığı dernek konuşulabiliyor. Kimsede konuşanın sözünü kesmiyor. Daha ne olacak? 2,5 yıldır AK Parti grubunun attığı iftiralara ne diyeceğiz? Bir Allah’ın günü müfettişsiz geçmedi. Burada herkesin söz hakkı var kurallara uymak kaydı ile. Gündem ile ilgili ihtisas komisyonu üyesi 20 dakika boyunca konuşabilir. Siyasi parti grup başkan vekilleri 20 dakika konuşabilir, meclis üyeleri 10 dakika konuşabilir. Her meclisin kuralları var, herkes onlara uyacak. Uymayanlar uyarılacak. Benim şahsıma yapıldı saldırılar. Bir defa AK Parti Grup Sözcüsünün sözünü kestim mi? Hakaretleri dinledim ona rağmen en son cevap verdim. Burada neler yaşadık…" dedi.

Aralarında Hukuk Komisyonu üyesi birçok Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi'nin katılmadığı Meclis oturumunda ilgili madde AK Parti, MHP ve Bağımsız Meclis Üyelerinin 'kabul', CHP'li üyelerin 'ret' oyuna karşın 14'e 10 oy oranı ile oy çokluğuyla reddedildi.

ÇAĞLARSU: ÖZEL HAYATIYLA İLGİLİ BİR ŞEY SÖYLEMEDİM
Meclisin dilek ve temenniler kısmında söz alarak açıklamalarda bulunan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, " Meclise bazı eleştiriler getirdim. Bizim gönüllü kadınlar derneğiyle yaptığımız bir faaliyetle ilgili bir soru sordum. Ben kimsenin özel hayatını veya ailesel hayatına girmedim ki! Bugüne kadar hiç kimsenin özel hayatını gündeme getirmedim. Benim sorduğum sorular Gaziemir Belediyesi'nin sorumluluk alanına giren konularla, belediye başkanı ve ailesinin birebir muhatap olduğu konular. Ben onların özel hayatıyla ilgili bir şey söylemedim. Ben sadece belediyenin kamusal alanda yapmış olduğu yanlışları gündeme getirdim. Geçen mecliste de söz hakkı istemiştim başkan vekilimizden ama bir dahaki oturumda konuşulsun dedi. Ben de şimdi konuşacağım" dedi.

YAPTIĞIM ELEŞTİRİLER, KİŞİLER ÜZERİNDEN DEĞİL YAPTIĞI UYGULAMALAR ÜZERE OLMUŞTUR
Sözlerine geçen Mecliste kendisine yöneltilen sözlere cevap vererek devam eden Çağlarsu şu ifadeleri kullandı;

"Geçtiğimiz mecliste benim yaptığım konuşma sonrası bazı meclis üyesi arkadaşlarım, sorduğum sorulara cevap verdi, kendilerine teşekkür ederim. Nimet Hanım Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneğinin kurulduğu günden bu yana hiçbir etkinlik ya da organizasyon yapamadığını haklı olarak pandemi koşullarına bağladı.  Demek ki ben yanlış bilmiyormuşum, Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği'nin hiçbir organizasyon yapmadığını.  İbrahim Bey'e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. 'Bundan sonra idareye karşı yapılacak her türlü eleştiriye cevap vereceğim' dediği için. Bugüne kadar karşımda pek muhatap bulamıyordum çünkü. İbrahim Bey dedi ki Aslı Özgür Hanım’ın belediye başkan yardımcısı olup olmayacağını Levent Bey'e mi soracak dedi. Tabi bana sormayacak, ben de niçin Aslı Hanım'ı başkan yardımcısı yaptınız diye sormadım... Kendisini tebrik ettim başarılar dilerim, geçmişte de özel kalem müdürlüğünden başkan yardımcılığına atanmış bir arkadaşım yaşadığı tecrübeleri örnek almasını tavsiye ettim. Tabi ki başkana niçin bize sormadan bu atamayı yaptın, bu müdürlüğü niçin bu başkan yardımcısına bağladın diye bir sorum olmadı. Yaptığım eleştiriler, kişiler üzerinden değil yaptığı uygulamalar üzere olmuştur" dedi.

'ÇİKOLATA KUTUSU' ELEŞTİRİSİ
Geçtiğimiz dönemlerde tartışmalara neden olan 'Çikolata kutusu' konusunu yeniden gündeme getiren Çağlarsu, "Gaziemir Gönüllü kadınlar derneğinin nasıl çalıştığını, nasıl sosyal markete yardım ettiğini dilimin döndüğünce anlatayım dedi. Yardımsever ailelerle ihtiyaç sahibi aileleri buluşturduğunu belirtti. Yani bir aracı kurum olarak anladım. Sosyal Market’te yardım etmek için kişiler önce Gönüllü Kadınlar Kadınlar Derneğine, Gönüllü Kadınlar Derneği de yeteri kadar yardımı Sosyal Market'e aktarıyor. Tam da burada güvenilir kişilere ihtiyaç var dedi. Arkadaşlar bundan tam 365 gün, altı saat önce, yani 2020 Ekim ayı belediye meclisi 2. Birleşiminde dile getirdiğim, YABO ofisinde çalışan emekçi arkadaşlarımızın maaşlarından zorunlu olarak koyması gereken, onların dilinde ortak kasa, benim dilimde çikolata kutusunu tekrar hatırlatayım. Zira bu ortak kasaya zorunlu bağış yapmayan kişiler önce belediye binası içerisinde değişik yerlere gönderiliyor, zamanı gelince işten kovulup arkasından bir bardak soğuk su dökülüyor arkadaşlar bunu unutmayalım" diye konuştu.

BEN RAHAT RAHAT DOLAŞAMIYORUM
"Sayın Özkara, Gaziemir sokakların da rahat rahat dolaşıyorsak bunu Halil Arda’ya borçluyuz dedi. Sayın Özkara, siz Gaziemir sokaklarında rahat rahat dolaşabiliyorsanız ne mutlu. Çünkü ben rahat rahat dolaşamıyorum. Halil Arda’nın aday gösterildiği günden bu yana yapmış olduğu Şahsım ben bilirim siyasi anlayış özenti politikaları nedeniyle, şahsıma yapılan eleştiriler sebebiyle, ben Gaziemir sokaklarında rahat rahat dolaşamıyorum sayın Özkara, değerli meclis ve sevgili Gaziemirliler. Çünkü Sayın Halil Arda’nın Belediye Başkan adayı olmasında, benim yaptığım katkıları bilen değerli Gaziemirliler ve CHP Gaziemir örgütü, bu kötü yönetimin faturasını bana çıkarıyor. Müsebbibi sensin diyorlar. Onun için eskisi gibi ben sade vatandaş olarakda, özellikle meclis üyesi olarak ta, Gaziemir sokaklarında Halil Arda başkan olduğu için dolaşamıyorum. Ha bu talihsiz açıklamanın daha birçok cevabı var tabi… Herkes kendine göre bu talihsiz açıklamaya cevap veriyor. Özellikle CHP’li belediye meclis üyelerinin bu konuda eleştirileri var mı dır yok mudur bilemem… Geçtiğimiz mecliste benim yaptığım konuşmada sorduğum sorulara cevap veren başkanvekili sayın Necati Kırmaz’a da teşekkür ederim. 2074 ada 30 parselde devam eden inşaatın yarattığı doğa katliamına yapacak hiçbir şeyin olmadığını, kaçak moloz döken şoförler den bazılarının tespit edilip ceza yazıldığını belirtti."  

SİYASİ DANIŞMANIN YETKİLERİ BELEDİYE ŞEMASINDA DA GÖSTERİLİYOR MU?
"Sayın Kırmaz ben imar veya inşaat olaylarından pek fazla anlamam. Fakat aklıma takılan bir iki konu var. İnşaat izni verilirken, inşaat projesi onaylanırken oranın yapısına göre işaretlenmiş, tespit edilmiş ağaç röleve planına giren ağaçlar şu anda yerlerinde duruyor mu.   Firma yetkililerinin de kabul ettiği gibi, bazı ağaçlar kesilmiş olabilir açıklaması ağaç röleve planını bozmuyor mu, belediyenin bu konuda müdahale yetkisi yok mu. İnşaata yakınlarındaki hazine arazilerine moloz dökümü sadece kamyon şöförlerinin suçu mu, bu konuda inşaatın bir sorumluluğu yok mu. Kaçak moloz dökümüne belediyemiz neden gerekli tedbirleri alarak müdahale etmedi. Belediyenin sadece üç kamyon tespit ettiğini ve ceza yazdığını biliyorum, orada en az 300 kamyon moloz dökümü nedeniyle oluşmuş, bir çevre katliamı var sayın Kırmaz. Sayın Kırmaz benim Gaziemir belediyesinde çalışan çok az emekçi ile görüştüğümü belirtti. Oysa benim sorum, Gaziemir Belediyesi Onursal Koordinatörünün belediyede çalışan emekçiye, sizin işinize son veririm, arkanızdan soğuk bir bardak su da dökerim, dedi mi, demedi mi, eğer dediyse, bu konu Onursal Koordinatörlük yetkisi dahilinde mi, değil mi?"

ARDA: HER ŞEYİN CEVABINI ALIRSINIZ
Çağlarsu'nun eleştirilerine yanıt veren Başkan Arda ise, "Demokrasi ayıbı diyen arkadaş 10 dakikada her şeyi söyledi, kimse de sesini kesmedi. Bütün herkes dinledi, kimse de sözünü kesmedi. Demek ki bu mecliste demokrasi varmış. Ben Gönüllü Kadınlar Derneği’ne değinmek istemiyordum ama bir derneğin bağış toplayabilmesi için organizasyon yapılması gerektiği… Geçin bunları ya! Ne etkinliği? Güvenilir bir derneğe herkes bağışta bulunur Çok merak ediyorsanız derneğe üye olur genel kuruluna katılıp soruları sorarsınız. Bu meclis, Gıda Kurtarma Derneği’yle yapılacak bir protokolü reddetmiş bir meclis. Bazı CHP’li arkadaşlar AKP’li, MHP’li arkadaşlarla bu protokolü reddetti. Ne yapıyor Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği ne yapıyor Gıda Kurtarma Derneği? Bir yılı geçti. 600 tane dezavantajlı aileye yardım etmeye çalışıyor. ‘Bu parayı nasıl topluyor’ nasıl topluyorsa topluyor? Bu dernekler, Dernekler Masası’nın ve İçişleri Bakanlığı’nın denetimine tabi. Sizin bir kuruş faydanız var mı? Sosyal Market’in içine girdiniz mi, oradan faydalanan insanları duydunuz mu? Hiçbirini yapmamışsınız. ‘Bu dernek nasıl çalışıyor?’ Nasıl çalışıyorsa çalışıyor. Gider sorarsınız. Bu meclisin gidip bunu sorma yetkisi yok. Bu toplumda iyi insanlar var. Bize destek oluyorlar. Bize güvendikleri için yanımızda yer alıyorlar. Sokakta tek başınıza dolaşamıyorsanız o sizin sorununuz. Ben tek başıma dolaşıyorum. Siz tek başınıza dolaşamıyorsanız arıza sizde. Demek ki size tepki var. Bana tepki olsa ben de dolaşamazdım. Yukarıda inşaatta ağaçlar kesilmiş… Oturma ruhsatı gelsin bakacağız. Bir tane bu sokağımızın şu sorunu var diye gelmediniz ya! Yok çikolata kutusu yok aseton… Aseton 2 lira ya! Öyle çamur artmak yok. Adalet orada gidersiniz müracaat edersiniz. Bu meclisin bir saygınlığı var. Ben bunu koruyorum. Siz istediğiniz söyleyecek söyleyecek ama lafı yediğinizde oradan konuşacaksınız. Öyle bir şey yok. Her şeyin cevabını alırsınız" diye konuştu.

DERİNSU: BURADA KONUŞMAK KOLAY
Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP'li İzel Zenginobuz Derinsu Atıfbey Mahallesi'nde okul alanı olarak planlanan alana dikkat çekerken, ""Sosyal medyadan paylaşım yapılıyor, haberler yaptırılıyor. Sarnıçtaki yollar yenilenecek dedik, Sarnıç'ta tüm yollar kilit taşı olarak yenilenmiş olacak. Sosyal medyada gördük ve ilgili birimizin derhal müdahale ettiği bir konu var. Biz vatandaşımızın çöplerini temizliyoruz, keşke yeniden kirletilmesi. Kirletilen alan yıllardır okul yapılması beklenen alan. Bu kadar zengin bir devlet, hükümet… Gaziemir'in Atıfbey mahallesinde bağış beklemek yerine kamulaştırma yapamıyorsa söyleyecek bir şey bulamıyorum. Burada konuşmak kolay. İlçe milli eğitim müdürümüzün AK Parti ilçe binasına niye gittiği anlaşıldı. Kendisine şunu sormasını beklerdim; Yıkılan okullarda öğrenciler kaç kişi eğitim görüyor? Adnan Menderes İlköğretim okulunda sınıflar kaçar kişi ile eğitim görüyor keşke sorsalardı.

ARDA: BU KABUL EDİLMEZ BİR ŞEY
Son olarak Mecliste söz alarak Meclis öncesinde yaşanan 'divan katibi' krizi hakkında da konuşan Başkan Arda, "Belediye başkanlığı yapmış tüm arkadaşlarımızın Gaziemir'e emeği geçmiştir. Rahmetli olan tüm başkanları da rahmetle anıyorum. Bunun sen ben kavgasına dönüşmesi doğru değil. Ancak yapılması hizmetleri göz ardı etmemek lazım. Sarnıç'ın sorunlarını çözmek için bütün belediye başkanları çalışmıştır. Bizim önümüze gelen sorunlarda var bunları bizde çözmek için çalışıyoruz. Biz vicdanen içimiz rahat olsun çalışalım diye çabalıyoruz.  Mazeretli olan arkadaşlarımız hakkında da bir şey söylemek istiyorum. 6 tane divan katibimiz var bugün 5 tanesi yerinde yoktu. Nevin hanıma rica ettik, gerçekten mazeretli olabilir insan ancak Gaziemir Belediyesi'nin divan katibi olmadığı için toplanamayacak seviyeye gelmesi kabul edilemez. Evet mazeretli olabilirler ancak bazı meclis üyelerinin ısrarla katılmaması olmaz. O zaman bu görevi kabul etmeyecekler. Gaziemir Belediyesi'nin toplanamayacak olması kabul edilmez bir şey" dedi.

 
Salgında günün bilançosu: 228 vefat, 29 bin 802 yeni vaka!
 
Soyer 'çabuk bakın' dedi... İzmir'e doğa dostu filo!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP Li 6 Ekim 2021 Çarşamba 19:32

İl başkanın il başkanı olsa partiyi partili bir belediye başkanını sürekli gündeme getiren başta ilçe başkanı olmak üzere ters yapan tüm Meclis üyelerini partiden ihraç edecek bunun başka açıklaması olmaz

Yorumu oyla      4      5  
6 Ekim 2021 Çarşamba 14:10

Yakında meclisi 4 kişi yaparsın başkan

Yorumu oyla      18      3  
tuna 6 Ekim 2021 Çarşamba 10:58

oy verdiklerinizi görün işte hepsi evde yatmaktadırlar sizler hala demokrasiye inanarak oy vermeye devam ediniz

Yorumu oyla      16      3  
mahmut 6 Ekim 2021 Çarşamba 08:39

izel hanım ilçe milli eğitim müdürünü ak parti binasında gördüğünü söylüyor. bizim meşhur hikayemizde olduğu gibi soruyoruz kendisine izel hanım sizin ak parti binasında ne işiniz vardı acaba?

Yorumu oyla      19      3  
haydar haydar 6 Ekim 2021 Çarşamba 08:29

arkadaş bir görmediğimiz bu kalmıştı az kalsın meclisi toparlayamayacaklardı. evden divan üyesi çağırıldığını da gördü bu gözler.

Yorumu oyla      19      3  
GAZİEMİR 6 Ekim 2021 Çarşamba 00:01

Beceriksizlikle ihanet arasında kıldan ince bir çizgi vardır. Beceremediği halde makam mevki işgal etmek en büyük ihanettir. ANLAYANA SİVRİ SİNEK SAZ! ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ...

Yorumu oyla      19      3  
Balaban 5 Ekim 2021 Salı 23:47

Gaziemir'in KİBİRLİ belediye başkanı,siz hiç sahip olduğunuz makamı hak etmediğinizi düşündüğünüz oluyor mu ? Belediye başkanlığınız başarısızlıklardan görünürlüğe sahip olduğu için, başarısızlığınız, gerçekte olduğundan daha yükselmiş gibi. Kim bilir belki senin için doğru olan istasyonun rayları bile döşenmedi ya da “doğru” bildiğin istasyon hiç keşfedilmedi.

Yorumu oyla      19      3  
Canpolat 5 Ekim 2021 Salı 23:35

Toplantı gündemi ve duyurulması Madde 8 Gündem, çeşitli yollarla halka da duyurulur. Bu duyuru, meclis toplantı salonunun girişine ve belediye ilân panosuna veya halkın yoğun olarak bulunduğu ve gelip geçtiği yerlere ilân asılarak; gazete, hoparlör, internet, radyo ve televizyon yayını gibi yöntemlerden biri veya birkaçı kullanılarak yapılır. SİZ BUNLARI YAPIYORMUSUNUZ?

Yorumu oyla      19      3  
Vatandaş 5 Ekim 2021 Salı 23:15

Gaziemir Belediyesi 1926 yılında belde belediyesi olarak kurulmuş olup,bu akşamki meclis toplantısına kadar böyle VAHİM!!! bir durumla karşılaşmamıştır.Altı kişiden oluşan divan katipliğinin Beşi YOK! neden,niçin,nasıl eyy KİBİR hastası Halil Arda gitte bir AYNAYA bak ne görüyorsun!!!Abdullah ARDA!!!!!! meydanında her gün dedikodun, yanlışların,hataların,kavga ettiğin esnaf arkadaşların,kişi ve kişiler konuşuluyor. Üç bayan ve bir bayla belediyeyi yönetiyormuşsun! KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER...

Yorumu oyla      19      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karbağlar'da 'KARBEL' tartışması... Sermaye artırımına meclisten vize!
Karabağlar Belediyesi’nin bugün gerçekleşen meclis toplantısının ana gündemlerinden ...
Miniklerden Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne ziyaret
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Aydın Uçan Balonlar Çocuk Gelişim ...
AK Partili Başkan isyan etti: Hepinizden fazla Atatürkçüyüm!
Bayındır'da kullanılmayan bir okulun bahçesine halı saha yapımı için başlayan ...
 
Çiğli Belediyesi atık pil toplamada İzmir üçüncüsü
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar ...
'Koronalı Çizgiler' görücüye çıktı
Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (BBKSM), karikatürist Mustafa ...
FIFA standartlarında futbol sahası da var... Behçet Uz Rekreasyon Alanı'na yeni imaj
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Daha yeşil bir İzmir” ...
 
Narlıdere'de cadde ve sokaklar yenileniyor
Yerel seçimlerden bu yana, vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde ...
Bayraklı'da hayvanseverlere eğitim
Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Hayvan Arama Kurtarma ...
Torbalı festivale doymuyor
Bu yıl kırsal mahallelerde festivaller düzenleyip hem üreticinin elindeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva