HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Eylül 2022 Pazar - 13:20

Gaziemir’de bayram günü: Ülkeye örnek dönüşüm projesi yola çıktı

Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nın birinci etabı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli atıldı. Törende açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kurdukları kooperatifler eliyle vatandaşların kendi binalarının müteahhidi oldu“Bayramımız kutlu olsun, evleriniz şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Gaziemir’de bayram günü: Ülkeye örnek dönüşüm projesi yola çıktı

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İZBETON’u ve kooperatifleri kentsel dönüşüm projelerine dahil ederek sürece hız kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etabın temelini attı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde yapılan tören CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Engin Altay, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, PM Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KILIÇDAROĞLU, GAZİEMİR’DEN SESLENDİ: BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ ENGELLENİYOR!

SOYER: GENÇ BİR İZMİR İNŞA ETMEK İÇİN…
Hedeflerinin İzmir’de depreme dayanıklı yapıların oluşması olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sevgili Halil başkan 3,5 yıl önceyi hatırlattı ve gözümün önüne geldi. İzmir’in en güzel mahallerinden birini burada kuracağız. Çok net! İzmir’in yaşlı yapı stoğu şehrimizin en temel sorunlarından biri. Bunu çok iyi biliyoruz. Yarım yüzyılı aşan bir sürede oluşmuş bu plansızlığı düzenlemek ise hiç kolay değil.  Biz bu sorunu çözmek, her İzmirlinin hak ettiği güvenli ve sağlıklı konutlara kavuşmasını sağlamak için altı bölgede, 248 hektarlık alanda çalışmalarımıza başladık.  Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe ve Örnekköy’de İzmir’in dönüşümünü adım adım gerçekleştiriyoruz. Genç bir İzmir inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gaziemir’de, Kentsel Dönüşüm Alanı’nın bugün temelini attığımız birinci etabı, konut ve işyerlerinin bulunduğu yedi adet bloktan oluşuyor. Yaklaşık 151 milyon liralık bedelle, 39 bin metrekare alanda 275 konut ve 15 işyerinin yapılacağı bu inşaat tamamlandığında, vatandaşlarımız depreme dayanıklı ve sağlıklı konutlara kavuşmuş olacak. İzmir’de depreme dayanıklı, yepyeni bir mahalle daha doğacak.Fakat bu tek başına bizim için yeterli değil” dedi.

DÖNÜŞÜMDE ÜÇ TEMEL İLKEYİ BENİMSEDİK
Büyükşehir belediyesinin kentsel dönüşümün sigortası olduğunu da vurgulayan Soyer, “Kentsel dönüşüme sadece eski binaların yıkılıp yerine yenilerin yapılması olarak bakamayız. Bakmayız.  Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda üç temel ilkeyi benimsedik. Birincisi yerinde dönüşüm. Elbette amacımız İzmir’de yaşayan herkese daha güvenli ve sağlıklı evler sağlamak. Fakat biz aynı zamanda İzmirlilerin, dönüşüm sonrası mahallelerinden kopmasına razı gelmiyoruz.  Bu nedenle ikinci ilkemiz her bir vatandaşımızın rızasını almak. Yani yüzde yüz uzlaşıyla dönüşüm yapıyoruz. Ve son olarak… Tüm bu süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesi ve garantörlüğü ile yürütüyoruz. Vatandaşlarımız teker teker tapularını Belediyemize teslim ediyor. Biz de tüm süreci açık ve şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızla birlikte yürütüyor ve evlerini inşa edip anahtarlarını teslim ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi İzmir’de kentsel dönüşümün sigortasıdır. Biz kentsel dönüşüm yaptığımız yerlerde evleri yıkarken, ruhları incitmiyoruz. Daha iyisini hep birlikte inşa ediyoruz.  Tüm diğer kentsel dönüşüm projelerimizde bunu başardık. Göreceksiniz, burada da aynı başarıyı elde edeceğiz” ifadelerin kulandı.

KOOPERATİFÇİLİK MODELİYLE VATANDAŞLARIMIZ KENDİ BİNALARININ MÜTEAHHİDİ OLDU
Son olarak 30 Ekim 2020 depremini hatırlatarak yapılan çalışmalar için elimiz kolumuz balı duramazdık’ diyen Soyer, “Hepinizin bildiği gibi 30 Ekim depreminden sonra özellikle Bayraklı’da çok sayıda yapı hasar gördü. Devlet desteği alamayan orta ve az hasarlı binalarda yaşayan vatandaşlarımızdan gücü yetenler kendi imkânlarıyla dönüşüm süreçlerini başlattı. Fakat bu imkâna sahip olmayan vatandaşlarımız ne yapacağını bilemeden, kaygı ve endişe içerisinde kaldı.  Fakat biz kendimizi hiçbir zaman mazeret makamı olarak görmedik. Koşullar ne olursa olsun bizim görevimiz icraat makamı olmaktır. Hele hele konu anayasal güvence altında olan konut ve barınma hakkı ise meseleyi elimiz kolumuz bağlı seyredemezdik. Birçok alanda uyguladığımız kooperatifçilik modelini 30 Ekim depreminden sonra zor durumda kalan vatandaşlarımız için devreye aldık. Gördük ki insanlarımız güvenebileceği, sırtını dayayabileceği bir kamu yönetimi anlayışına susamış.  Kooperatifçilik modeliyle vatandaşlarımız kendi binalarının müteahhidi oldu, biz de Büyükşehir Belediyesi olarak tüm aşamalarda onların yanında durduk. Bir araya geldiğimizde her şeyin üstesinden gelebileceğimizi bir kez daha hep birlikte göstermiş olduk. Biz Türkiye’nin geleceğini hep birlikte, ortak akılla inşa edeceğimize inanıyoruz.  İzmir’in geleceğini inşa etmede elini taşın altına koymaktan geri durmayan İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifine, belediye şirketimiz İzbeton’a ve bu uğurda alın teri döken tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu doğrultuda bizlere güç veren, cesaretiyle hepimizi yüreklendiren, İzmir’in ve tüm Türkiye’nin umudunu yeşerten Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Partimizin değerli yöneticilerine, milletvekillerimize ve tüm yol arkadaşlarıma bugün bizlerle oldukları için teşekkür ediyorum. Bayramımız kutlu olsun, evleriniz şimdiden hayırlı olsun” dedi.

ARDA: CHP İKTİDARINDA BU SORUNU ÇÖZMEK BİZE NASİP OLACAK
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yaptığı açıklamada “Bugünün ne heyecanlısı ve en mutlusu benim. Bu mahallede 15 yıldır yaşananları bizzat ben görüyorum. Burada yaşayan vatandaşlarımız 15 yıldır kentsel dönüşüm ile ilgi büyük çile yaşamaktalar. Bugün kentsel dönüşümümüz başlıyor. Bundan 3,5 yıl önce Tunç Başkanımız ile seçimden 2 gün önce buz gibi havada toplantı yapmıştık bu mahallede. Burada ‘kentsel dönüşümü biz yaparız sözü vermiştik’ vatandaşlarımıza. Bugün bu mutluluğu ve heyecanı yaşıyorum. Burada vatandaşlarımızın bir sorunu da var. Taşınmazlardaki hazine miktar fazlalıkları... Bu soruna çok dikkat çektik ve iktidar mensupları ile bu sorunu çözmesi için toplantılar yaptık. Ancak maalesef bir adım atılmadı. Ancak CHP iktidarında bu sorunu çözmek de bize nasip olacak. Bugün Aktepe ve Emrez Mahallesi baharı yaşıyor. Çok yakında CHP Genel Başkanımızın önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük makamı tüm Tüm Türkiye'de baharı yaşayacak. Gaziemir olarak bugün de yarında yanınızdayız Genel Başkanım” dedi.

PROJE DETAYLARI
Birinci etapta 275 konut ve 15 işyeri inşa edilecek. İkinci etapta ise yaklaşık 300 bağımsız birim inşa edilecek. Proje tamamlandığında bölgede yaklaşık 10 bin konut, işyeri, turizm ve ticaret birimi inşa edilecek.
Başkan Tunç Soyer 27 Temmuz 2022’de ikinci etabın yapım ihalesini kazanan Grand Petrol Ürünleri İnşaat Hazır Beton Özel Eğitim Hizmetleri Turizm Oto Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile inşaat çalışmalarını başlatacak imzayı atmıştı.

 
Kılıçdaroğlu, Gaziemir’den iktidara yüklendi: Belediye başkanlarımız engelleniyor!
 
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'WC' tepkisi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belediye Personeli 26 Eylül 2022 Pazartesi 15:06

Ne bayramı, hangi bayram ? 7000 TL maaşı göremiyoruz Başkan geçinemiyoruz.. Sen çıkmışsın yine her zamanki gibi şov yapıyorsun. Kınık Belediyesi 9100 TL Buca Belediyesi 11.500 TL maaş veriyor personeline, Gaziemir Belediyesi de İzmir'de çalışanına en az maaşı ödeyen Belediye olarak ilk sırada.. Kul hakkı yemeyin Başkan, Kul hakkı yiyenin iki yakası bir araya gelmez.. Yazıklar size olsun hakkımı size helal etmiyorum...

Yorumu oyla      9      3  
İZMİRLİ 26 Eylül 2022 Pazartesi 09:38

yahu siz uzundere de neyaptınız insanlar 10 yıldır çile çekiyorlar 50 tane evi yıkıp yapamadınız şimdi gaziemirde kentsel dönüşüm var diyorsunuz biraz vicdanlı olun vicdanlı 2km ileride uzundere kentsel dönüşüm ne halde vatandaş ne halde gidin bakınç yazık yazık izmire

Yorumu oyla      5      3  
Seydiköy Çarşı Meydanı 26 Eylül 2022 Pazartesi 00:31

Arda başkan işin gücün şov.. Şov yapmayı bırakda Belediye çalışanlarının maaşlarını vicdanın varsa Allah rızası için düzelt bu nedir ya ? Kınık Belediyesi bile en düşük 9100 TL para ödüyor personeline, Geçen hafta Buca Belediyesi 11.500 TL yaptı personel maaşlarını.. Başkan bey bir kalıp peynir 180 TL olmuş gerisi sen düşün ve vicdana gel.. Bir Kınık Belediyesi kadar zam yapamıyorsan yazıklar olsun sana.. Pardon ama sen Porta kafeleri yapmıştın demi Başkan bey?

Yorumu oyla      12      4  
mahmut 25 Eylül 2022 Pazar 17:44

bu gaziemir belediye baskanı hala hangi yüzle konuşuyor meraktayız. daha en basit işleri bile yapamazken çıkmış şov peşinde

Yorumu oyla      13      4  
haydar haydar 25 Eylül 2022 Pazar 16:14

peki gaziemirin bundan haberi var mı?

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da eğitim seferberliği!
Kemalpaşa’da Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın başlattığı kütüphane seferberliği sürüyor
Muhtar Cengiz’in ismi Güzelbahçe’de yaşayacak
Güzelbahçe’nin en büyük mahallesi olan Yalı Mahallesi’nin 37 yıl muhtarlığını ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'sosyal devlet' mesajı ve '5 yıldızlı' açılışta Soyer'e övgü: Bir anlayışın yeniden inşası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılışı yapılan İzDönüşüm tesisinin ...
 
Bornova’nın 40 yıllık soruna neşter!
Bornova Belediyesi, Ergene Mahallesindeki 40 yıla yakın bir süredir yaşanan ...
Turizm cennetinde 53 milyonluk satış!
Çeşme Belediyesi Ilıca Mahallesi'nde mülkiyeti kendisine ait 7 parseli ...
Başkan Selvitopu'dan '540'lık değerlendirme: Eksiklikleri bakanlığa bildireceğiz!
Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya, ...
 
Gurur gecesi... Avrupa'dan İzmir'e prestijli ödül!
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından Avrupa şehirlerine ...
Başkan Arda 'İzmir'de bir ilk' dedi... Tandır fırını açılışı!
Gaziemir Belediyesi tandır ekmeği fırını için açılış düzenledi.  Belediye ...
Çeşme’nin dört bir yanında festival coşkusu
Bu yıl 22-25 Eylül tarihleri arasında “Balkan Günleri” temasıyla Çeşme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva