HABERLER>EKONOMİ
30 Nisan 2021 Cuma - 12:19

Foça'daki dev ihaleyi kazanan firma yurt dışından! Ülkenin nüfusu İzmir'den az...

16 yıldır atıl durumda olan Foça Tatil Köyü'nün son ihalesini 131 milyon liralık teklifiyle kazanan BKG Ortak Girişimi'nin küçük bir ada ülkesi olan Bahreyn merkezli olduğu ve inşaat, madencilik, inovatif bilişim ve kültürel yayınlar üzerine faaliyet gösterdiği öğrenildi. ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Oraya yapılacak harcamalarla toplam yatırım, 250 milyon lirayı bulacak. Pandemi döneminde 250 milyon liralık yatırım yapmayı göze alan BKG Ortak Girişimi'ni alkışlıyorum" dedi.

Foça daki dev ihaleyi kazanan firma yurt dışından! Ülkenin nüfusu İzmir den az...

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Türkiye'nin ve Ege'nin ilk tatil köylerinden olan Foça Fransız Tatil Köyü'nün 4. kez yapılan ihalesini, 131 milyon liralık teklifle BKG Ortak Girişimi kazanmıştı. İzmir Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, bu gelişmeyi son derece olumlu bulduklarını, pandemiye rağmen bu yatırımı yapma cesaretini gösteren BKG Ortak Girişimi'ni alkışladığını söyledi. Özelleştirme kapsamında bulunan Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Foça Fransız Tatil Köyü'nün son ihalesine 10 firma katılmıştı.

BKG, BAHREYN MERKEZLİ BİR FİRMA
BKG Ortak Girişimi'nin Bahreyn merkezli bir şirketler topluluğu olduğunu belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Bu şirketler grubu, kültürel yayınlar, madencilik, inşaat, inovatif bilişim gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle de çok sayıda iş yapmış bir firma. Sesini fazla duyurmayan, sessiz sedasız işler yaptığı için pek bilinmiyor" açıklamasında bulundu.

Foça Clup Med olarak da bilinen tesislerin bundan sonraki süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan ETİK Başkanı Mehmet İşler, şunları söyledi:

BAHRENYLİ ŞİRKET, NASIL BİR KONSEPT UYGULAYACAK?
"Albayrak, mesela Teos'u aldı, oraya muhafazakar bir otel yaptı. Foça Fransız Tatil Köyü'nü ihaleyle alan firma, Cumhurbaşkanı'nın onaylaması durumunda acaba burasını da benzer bir konsepte mi değerlendirecek? Böyle olursa, para bir cepten çıkar, öteki cebe girer. Ya da yurtdışından döviz getirecek, turist getirecek, ülkeye para kazandıracak bir otel mi yapacak? Bu soruların yanıtlarını bilmiyoruz. Üçüncü alternatif ise buraları içi havuzlu, villalar yapabilir. Çünkü arazi çok geniş. Biz istiyoruz ki, ülkemize yurtdışından döviz getirecek, Türkiye ekonomisine katkı koyacak bir konsept olsun. Biz istiyoruz ki, yerinde ihracat dediğimiz hizmet sektörünün döviz getirici bir konsepti olarak, ülkeye faydalı olsun. Eğer böyle olursa, artı istihdam getirir, 61 sektörü etkileyen turizm sektörüne canlılık kazandırır."

FOÇA VE EGE İÇİN HAYIRLI BİR GELİŞME OLDU
131 milyon liralık bedelin küçümsenecek bir bedel olmadığına vurgu yapan ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Tesisin ayağa kalkması için aşağı yukarı 120 milyon lira da içerisine harcamak gerekiyor. Bu durumda 250 milyon liralık yatırım söz konusu. Bu zamanda, hele hele pandesi sürecinde böylesine büyük bir yatırım yapmak cesaret ister. Bu cesaretinden dolayı BKG firmasını kutluyorum. O şirketi alkışlıyorum ve herkesin alkışlaması lazım" ifadesini kullandı. Bu gelişmenin, Foça ve Ege için hayırlı olmasını dileyen, o tesisin 1000 yatağa yakın kapasitesi bulunduğunu  belirten İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÇEŞME PROJESİNİ KENDİLERİNE ÖRNEK ALSINLAR
"16 yıldan beri atıl duran bir tesis nihayet kurtuluyor. Oradaki botanik eriyordu. Gençlerimizin çalışma, ülkemizin döviz kazanma imkanı varken bunca zamandır atıl kaldı. Artık geleceğe daha büyük bir umutla bakıyoruz. BKG firmasına teşekkür ediyorum, Foça'nın bundan sonra turizmde parlayan bir yıldız olacağını gösterdiği için. Asos ile Çeşme arasındaki bölge, her geçen gün değerleniyor. Bodrum şehirleşti, Antalya'da yer kalmadı. Kuşadası, apartmanlar yazlığına döndü, Çeşme doldu. Önümüzdeki süreçte Kuzey Ege, turizm alanında çok daha fazla ilgi görecek. Tesisin ihalesini kazanan firmadan şunu istiyoruz: Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi'nde yaptığı gibi,  ağaç boyunu geçmeyen binaların olacağı, elektriğini kendisi üreten, yağmur sularının toplandığı, beton kirliliğiniz minimum olduğu bir konsept ortaya koymalarıdır. Foça'ya da bu kuralların aynısının uygulanmasını bekliyoruz" dedi.

BAHREYN ÜLKESİ
Bahreyn, resmi adıyla Bahreyn Krallığı, Asya'da, Basra Körfezi'nde yer alan küçük bir ada ülkesidir. Katar ve Suudi Arabistan sınırındadır. Bahreyn, Arapça'da "İki denizin arası" anlamına geliyor. Bahreyn, 1 milyon 650 bin nüfuslu bir ülke.

 
Hayvanları Kovid-19’dan koruyacak ilk aşı üretildi
 
Yerli aşıda yeni gelişme: Son aşama başlıyor!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zafer cengiz 16 Mayıs 2021 Pazar 13:47

az önceki yorumda #DidimTK olarak verilen sözcüğün #FaoçaTK olarak düzeltilmesi gerek?

Yorumu oyla      2      4  
Zafer Cengiz 16 Mayıs 2021 Pazar 13:43

#TürkTURİZMİ yıllar boyunca Anadolu Değerleri sayesinde hızla büyümüş olsa da.. Gelişmeye va "akılcı bölgesel yönetim çizgisine" bir türlü ayak uyduramadı ve ULUSAL TURİZM De "doldur boşalt tarzında bir kitle turizmine mahkum edilerek" KÜLTÜR DEĞERLERİ HEBA EDİLDİ..! #DidimTK ise bu süreçte "çok özel bir örnek olay" olarak tarihe geçmiş bir tesis olarak GELİŞEN MEDENİYET DENGELERİNİ KORUYAN TARZDA DEVREYE SOKULMASINI SAĞLAMAK Gerekiyor..! #TAG

Yorumu oyla      2      3  
MURAT YILDIRIM 1 Mayıs 2021 Cumartesi 09:20

İHALEYİ ALAN BKG ADLI ORTAK GİRİŞİMDEKİ FİRMA VEYA ŞAHIŞLAR KİMLER. ÖZELLEŞTİRME İDARESİNİN SAYFASIN DA DA YOK BİR GİZEM VAR

Yorumu oyla      10      3  
Satıcılar! 30 Nisan 2021 Cuma 15:23

Bugün peşkeş çekenler ve alkış tutanlara yarının gençleri fatiha yerine beddua verecek.

Yorumu oyla      12      4  
Urla Dayı 30 Nisan 2021 Cuma 13:18

Onbeş yirmi yol sonra kalan bir avuç toprağımızdan bizi sürecekler. Vatanımızı parsel parsel ele geçiriyorlar. Hemde en değerli ve en stratejik bölgelerde. alkışlamaya devam edin..

Yorumu oyla      21      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Makarna sektöründen 'tam kapanma' açıklaması
Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir ...
Turizmde KDV indirimi haziran ayını da kapsayacak
Konaklama tesislerindeki geceleme hizmetlerinde yüzde 1'e indirilen KDV ...
Esnaf ve sanatkarlara desteğin süresi uzatıldı
Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve ...
 
İzmirli şekercilerden sitem: Baklavalar elimizde patlayacak!
İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen, tam kapanma ile ...
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı: İçki satmaya devam edeceğiz
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ...
THY'den biniş kartlarına kapanma önlemi
THY, tam kapanma sürecinde biniş kartlarının havaalanlarından alınacağını duyurdu.
 
Karar Resmi Gazete'de: İşten çıkarma yasağı uzatıldı
Cumhurbaşkanı Kararı ile işten çıkarma yasağı, 17 Mayıs'tan itibaren 30 Haziran'a kadar uzatıldı.
Pazarcılar Odası Başkanı isyan etti: Esnafın ruhuna el-Fatiha!
Kabine toplantısında alınan karar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı genelge ...
Sputnik V aşısını Türkiye'de üretecek şirket ilk kez konuştu
Sputnik V aşısının Türkiye’deki üretimi için düğmeye basıldı. Sağlık Bakanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva