HABERLER>GÜNCEL
4 Temmuz 2023 Salı - 12:51

Foça'da 30 kişi mahsur kaldı... İmdat çığlığı!

Eski Foça’daki İngiliz Burnu’nda bulunan kamp ve mesire alanında karavanlar, zabıtanın yolu beton blokla kapatması sonrasında dün geceden bu yana mahsur kaldı. 30’u aşkın kişinin bulunduğu alandaki karavancı ve kampçıların yemek ve su stoklarının tükendiği söylendi. Yerleşim yerine uzak olmaları sebebiyle su ve gıda temin edemeyen kampçılar, yolun açılmasını talep etti. Karavancıların çağrısının ardından belediye ekipleri yolu açtı.

Foça da 30 kişi mahsur kaldı... İmdat çığlığı!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Yaz ayının gelmesiyle beraber tatilciler İzmir’e gelmeye başladı. Kimi tatilciler otelleri ve pansiyonları tercih ederken kimi tatilciler ise karavanlı tatili tercih ediyor.

Karavanlı bir grup tatilci Eski Foça’da bulunan İngiliz Burnu’nda tatil yaparken iddialara göre zabıta personeli dün akşam saatlerinden alana gelerek alanı boşaltmalarını istedi. Karavancıların toparlanmasını beklemeyen ekipler bir saat sonra yolu kapatınca tatilciler alanda mahsur kaldı.

Karavancıların çağrısının ardından akşam saatlerinde belediye ekiplerinin yeniden gelmesiyle beraber yol yeniden açıldı ve karavancılar alandan sorunsuz bir şekilde ayrıldı.

‘BİR SAAT SONRA KAPATTILAR MAHSUR KALDIK’
Karavancıların arasında yer alan Erdal Dağdeviren mahsur kalma süreçlerine dair yaşanan durumu anlattı. Dağdeviren, “Üç gündür buradayız. Burada 14 karavanımız var. Bunlar çekme karavanlar. Dün akşam saatlerinde zabıta geldi, hiçbir tebliğ yapmadı uyarıda bulundular. Bir saat sonra kapatıyoruz dediler. Biz karavanlar toparlanamadan saat 7 gibi yolu kapattılar. Burada mahsur kaldık. Burası mesire yeri… Kapattılar bütün karavancılar kaldık. Bir boğulma vakası olsa ambulans girecek durum yok. Bariyerler beton bariyer, çekilecek gibi durmuyor” diyerek araçların hiçbir şekilde giriş veya çıkış yapamadığını belirtti.

‘BÖLGEDE BÖYLE BİR TABELA DA YOK’
Dağdeviren, bir saat içinde araçların toplanıp gitmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Normalde kağıt olarak tebliğ edilir ‘bu tarihte burası boşaltılacaktır, daha sonra kalanlara cezai işlem uygulanacaktır’ denir. Bu bölgede kamp yapılamaz gibi bir tabela da yok. Biz daha toparlanamadan kapattılar gittiler. Öyle bir tarih de vermediler. Zaten karavanları toplaması bir gün alacak bir şey. Burada tekneleri olanlar var, özel çekicileri olanları var. Benim iki karavanım var, ikisini toplaması iki gün olur” dedi.

‘YEMEK VE SU STOKLARIMIZ BİTTİ’
Mesire alanında 30 kişiyi aşkın kişinin olduğunu belirten Dağdeviren, yemek ve su stoklarının bittiğini belirterek, “Yol kapalı, su bile alabiliyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz. Su alabileceğimiz yer de uzak. Yerleşim yerine uzak bir yer burası. 30 kişiyi aşkın kişi var burada. Bütün yemek suyumuz bitti. Karavanlarımızın dolapları küçük olduğu için herhangi bir stokumuz kalmadı. Günübirlik alışveriş yapıyorduk biz. Bir de aramızda çadırcılar var, onlar daha feci durumdalar… İnternetten de sipariş veremiyoruz, araç giremiyor buraya. Belediyenin dediğine göre ararsanız geliriz dediler ama aradık gelen giden olmadı. Daha ne kadar mahsur kalacağız bilmiyoruz. Sesimizi duyurmaya çalışacağız. Biz burada mahsur kaldık. Artık denizden balık çıkarıp karnımızı doyuracağız herhalde” diyerek yardım çığlığında bulundu.

 
Rüşvet operasyonu... Milli parkı peşkeş çekmişler!
 
Karabağlar Belediyesi katledilenleri unutmadı
YORUMLAR
Toplam 44 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Elif telciler 7 Temmuz 2023 Cuma 20:36

Yalanınız batsın. Neymiş su alamıyorlarmış. Yahu foçanın bir başından diğer başına yarım saatte yürünüyor. Su, ekmek alacak yere yürümek 5 dk.

Yorumu oyla      2      5  
Mustafa 6 Temmuz 2023 Perşembe 06:39

Bir saat içinde gelip kapatmazlar yalan iyi olmuş denizin dibine kadar karavanlarini sokuyorlar suya girecek yer bırakmıyorlar kendi özel yerleri sanki kirletmeleride cabası

Yorumu oyla      2      4  
Sultan õzkan 5 Temmuz 2023 Çarşamba 21:42

Bende bugün gittim böyle birşey görmedim ya kapatmak nedir girdik çıkamadık olmaz ama böyle

Yorumu oyla      3      3  
Ali sahin 5 Temmuz 2023 Çarşamba 19:14

İngiliz burnunu neden kapatıyorlar satıp özelleştirmeye mi bilen varmı bu seneye kadar böyle birşey yoktu

Yorumu oyla      3      3  
Önder 5 Temmuz 2023 Çarşamba 19:09

Çok iyi yapmış zabıtalar. Karavancılar çevresine saygısız ve son derece kültürsüz insanlar. Araçlarını denizin dibine, plaja kadar çekip insanların denize girmesine engel oluyorlar.

Yorumu oyla      5      4  
Ahmet Erkin 5 Temmuz 2023 Çarşamba 12:37

Ben foçada oturuyorum,karanvancılar araçları denize paralel çekip aralalardan kimse denize geçmesin diye bir şeyler koyup denizi sahipleniyorlar.Ayrıca çevre kirliliğide çabası,pis su depolarını boşaltıyorlar.Belediyenin kesin olarak yasaklaması ve denetlemesi gerekiyor.

Yorumu oyla      8      4  
Kemal Sarıgül 5 Temmuz 2023 Çarşamba 10:44

Burada konaklayan karavanlar, 3 ay kalıyor,sanki tapulu arazisi. Hak etmişler.hem sahile paralel park edip, başkalarının hakkını gasp edeceksin, hemde şikayet edeceksin. 5 gün uğradık,hep aynı araçlar aynı yerde , yerleşik vaziyette,denize ulaşmak mümkün değil. Bende bir karavancıyım,ama kimsenin hakkını gasp etmiyorum.belediyeler haklı.

Yorumu oyla      7      4  
Dogan 5 Temmuz 2023 Çarşamba 10:02

Topluca dava açın. Devletin emniyet ve ordu mensubu hariç hiçbir kurumun (tadilat ve onarım hariç) yol kapama hakkı bulunmuyor. Burada söz konusu olan şey zorbalık ve rehin tutma durumudur.

Yorumu oyla      4      10  
denizci 5 Temmuz 2023 Çarşamba 09:52

Her işin bir kural ve düzeni var karavancılık ve çadırcık kamp olayından çıkmış. Bir gölgeyi baraka kurar gibi sahiplenmek işine dönmüş.

Yorumu oyla      5      3  
Sabiha Özger 5 Temmuz 2023 Çarşamba 06:48

Bedava yer ve tatil Denizi ve bulunduğunuz yeri korletip gidiyorsunuz WC yok duş yok alış veriş yapacağınız büfe yok böyle bir yerde nasıl günlerce kalabiliyorsunuz Foça ya geldiniz Belediyeye müracaat edin nerde kamp yapabiliriz diye öyle kafanıza esen yerde takilamazsini?..

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zehir tarlasına baskın!
Aydın'ın Söke ilçesinde çiftlikte kenevir yetiştiren kişi tutuklandı.
LGS adaylarına tercih danışmanlığı verilecek
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise adaylarına yönelik 20 bin rehber öğretmen ...
Bayramda gümrük kapılarından 1,1 milyon kişi geçti
Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı'nı da kapsayan tatil döneminde gümrük ...
 
Makas kurbanı aileden adalet çağrısı!
İzmir'in Menderes ilçesinde, hafif ticari aracın çarpmasıyla refüjü aşarak ...
Körfez'in altında tarih var... Onlarca batık keşfedilmeyi bekliyor!
İZMİR'de, çeşitli tarihlerde savaş, çarpışma sırasında ya da arıza nedeniyle ...
PKK'lı terörist Suriye sınırında yakalandı
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye'den yurda girmeye çalışan ...
 
Öğrencisiz akademisyene mahkemeden kötü haber!
Uzmanı olduğu Avrupa Birliği bilim dalında ders verme talebi reddedildiği ...
ÖSYM duyurdu: ALES başvuruları başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 20 Ağustos'ta ...
Tekel bayilerin korkulu rüyası… ‘Votka kadın’ Üçyol’a dadandı!
İzmir’de tekel bayilerin korkulu rüyası haline gelen ve girdiği marketlerden ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva