HABERLER>GÜNCEL
22 Şubat 2015 Pazar - 02:50

Flaş! Süleyman Şah'a gece yarısı operasyonu

IŞİD'in, 11 ay önce kontrol altına aldığı Suriye'deki Türk toprağı Süleyman Şah Karakolu'ndaki 40 asker için TSK ikmal amaçlı harekat düzenledi. Kürt kaynaklara göre Kobani üzerinden çok sayıda tank ve zırhlı araç sınırı geçerek,Süleyman Şah'a gitti

Flaş! Süleyman Şah a gece yarısı operasyonu

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, gece karadan gönderilen, birlik, sınırı geçerek, Kobani üzerinden karakola doğru harekete geçti. Gün boyu sınırda geniş güvenlik önlemleri alan TSK’nın hava unsurları da karadan harekete geçen birliği yakın takibe aldı. Askeri birliğin tank ve ağır silahlarla Kobani’ye geçtiği iddia edildi. Resmi kaynaklar, operasyonun “ikmal” amaçlı olduğu bilgisini verirken, Kürt kaynakları, dün akşam operasyona başlanıldığı ve Türk birliğinin tanklarla Kobani’ye geldiği bilgisini paylaştı. Sabaha karşı tamamlanması planlanan operasyonda, bölgede bir süredir IŞİD ile Peşmerge ve PYD arasındaki şiddetli çatışmaların ortasında kalan karakoldaki askerlerin ikmali ve askerlere personel desteğinin sağlanmasının amaçlandığı iddia edildi.

KARA OPERASYONU
Bölgedeki şartlara göre durum değerlendirmesi yapacak olan hükümet ve Genelkurmay’ın, karakoldaki askerlerin Türkiye’ye getirilmesi kararı verebileceği de ifade edildi. Bu durumda yerlerine asker bırakılıp bırakılmayacağına da şartlara göre karar verileceği ileri sürüldü. Kobani Kantonu Başbakanı Enver Müslim’in de operasyonun başladığı saatlerde Ankara’da olduğu öğrenildi.

TEZKERE KULLANILDI
IŞİD’in, yaklaşık 11 ay önce Esad güçlerini püskürterek çevresini kontrol altına aldığı Süleyman Şah Saygı Karakolu’na dün TSK tarafından kara operasyonu düzenlendi. Kürt kaynaklarının iddialarına göre, TSK’nın uzman birliği, çok sayıda tank, ağır silah ve zırhlı aracın eşliğinde dün geç saatlerde sınırı geçerek, bir süre önce Türkiye’nin Kuzey Irak’tan gelen peşmergenin IŞİD’e karşı savaşması için koridor açtığı Kobani’ye girdi. Kobani’ye gelen askeri birlik ve zırhlı araçların, buradan Süleyman Şah’a doğru ilerlediği bilgisi de paylaşıldı.

RESMİ KAYNAKLAR: İKMAL AMAÇLI
Resmi kaynaklar, bir askeri birliğin karadan Süleyman Şah’a doğru ilerlediği bilgisini verirken, operasyonun “ikmal amaçlı” olduğunu ifade ettiler. Operasyon öncesinde sınırda geni çaplı güvenlik önlemleri alınırken, çok sayıda zırhlı araç sınırdaki birliklere geldi. Araçlara çok sayıda asker de eşlik etti. Akşam saatlerinden itibaren devreye giren jammerlar nedeniyle sınırda hiçbir cep telefonunun çalışmadığı bildirildi. Kara operasyonu için Türk askerinin Suriye’ye girebilmesine olanak tanıyan ve Meclis’te kabul edilen tezkerenin kullanıldığı ifade edildi.

Kürt kaynakları, Türkiye’nin karakoldaki 20’yi aşkın bordo bereli subay ile 20’yi aşkın muvazzaf subay ve astsubayı tahliye edeceği, yerine ise yeni bir bölüğün veya bordo bereli personelin bırakılmasının düşünülmediği bilgisini paylaştı. Bu iddianın doğru çıkması halinde, bir süredir IŞİD, peşmerge ve PYD arasındaki çatışmaların merkezinde kalan, bu nedenle ikmal bile yapılmasında güçlük yaşanan, elçilikler dışında, Türk bayrağının dalgalandığı tek yurtdışı Türk toprağı Süleyman Şah bütünüyle boşaltılmış olacak.

BÖLGEDE DEĞERLENDİRİLECEK
Buna karşılık, operasyonun ikmal ve personel takviyesi amacı taşıdığı, bölgedeki şartlara göre, ağır silahlı ve zırhlı silahlarla güçlendirilmiş personelin bölgede kalabileceği ya da karakoldaki askerlerin tahliyesinin sağlanabileceği ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 22 Şubat 2015 Pazar 17:23

Akp sayesinde toprak kaybettik nerede bu kadrolu akp yorumcuları?!

Yorumu oyla      11      5  
ANKARA 22 Şubat 2015 Pazar 13:17

O Kadar Renklı Guzel Cumlelerle Anlatılıyor Ki Sanırsın Kı Turkıye Buyuk Guc Oldu Turkıye Farklı Bır Ödul Kazandı. O Kadar Süslü Cümleler Kullanılıyor Ki, Konunun Detayını Bılmeyen,Ya da,Süleyman ŞAH'ı Ilkez Duyan Vatandaslar,Vayyy Super Sey Yapmışlar Demekteler. Konuyu Özetleyeyım:Turkıye Toprak Kaybetmıştır,Planlı Olarak O Toprak Alan Turkıyeden Alınmıştır. Çözum Surecı Işid Olayı Ve Diğer Surec Icın Turkıye O Alanı Bılınçlı Olarak Terk Etmıştır. Ayrıca Bır Şehıt Vererek...

Yorumu oyla      13      5  
Veli 22 Şubat 2015 Pazar 12:07

PKK lılar kobaniyi bırakmadı biz 30 km yanımızdaki yeri koruyamadık

Yorumu oyla      13      5  
HİKMET TEKCAN 22 Şubat 2015 Pazar 09:46

ben bu hükümetin hangi sözüne inanayım dün süleyman şahta durum berkemaldi bugün muhalefetin baskısıyla tanklarla toplarla süleyman şaha çıkarma yapıyor muhalefet olmasa bunlar bizi ne hale getirir anlayın uyanın artık ak partiye oy verenler

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'ndan İzmir’deki acılı aileye taziye telefonu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını ...
Sınırda 7 Çinli yakalandı
Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan giriş yapmaya çalışan Çin Halk ...
İzmir'de ilginç eylem: Özgecan için etek giydiler
İzmir Alsancak'ta, Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel (LGBT) üyesi ...
 
Acılı annelerden Özgecan'ın ailesine taziye ziyareti
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesine, Gezi ...
İzmir’de gözyaşları sel oldu: Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na veda…
İzmir Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada ...
Özgecan için erkeklerden etekli eylem
Özgecan Arslan'ın öldürülmesine ve kadına şiddete tepki gösteren bir grup ...
 
Anne Çakıroğlu Fırat’ın fotoğrafını bağrına bastı…
Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, karşıt görüşlü öğrenci grubu arasındaki ...
Arda Turan’dan Fırat Çakıroğlu mesajı
Ünlü futbolcu Arda Turan, İzmir Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda hayatını ...
‘Taciz timi’ kuran müdür yardımcısına tenzil-i rütbe!
Antalya Kepez'de, müdür yardımcılığı yaptığı lisede erkek öğrencilerden ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva