HABERLER>GÜNCEL
21 Şubat 2015 Cumartesi - 17:32

İzmir’de gözyaşları sel oldu: Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na veda…

İzmir Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu son yolculuğuna uğurlandı. Anne Çakıroğlu’nun oğlunun fotoğrafını bağrına basması, Baba Çakıroğlu’nun feryadı yürekleri yaktı.

İzmir’de gözyaşları sel oldu: Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na veda…

İzmir Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Mezarlılar Müdürlüğü'ne götürüldü.

FOTO GALERİ - FIRAT YILMAZ SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Burada defin işlemlerinin tamamlanmasıyla Çakıroğlu'nun tabutu cenaze aracına konuldu. Araç kortej eşliğinde sloganlarla Bornova Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü.

Burada toplanan yaklaşık 1000 kişi, Fırat Yılmaz Çakıroğlu için dua etti. Ailesi, tabutu başında ağladı. Çakıroğlu'nun daha sonra omuzlara alınan tabutu, bir kez daha cenaze aracına konuldu. Bu sırada anne Özlem Çakıroğlu, oğlunun fotoğrafını eline alıp en önde yürüdü.



Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun cenazesi, daha sonra Özkanlar Fatih Cami'ne getirildi.
 
Burada Çakıroğlu'nun cenazesini ise, binlerce kişi karşıladı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, tabutun başından biran olsun ayrılmadı. Acılı babayı MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İl Başkanı Necat Karataş ile çok sayıda parti yöneticisi teselli etmeye çalıştı. Cenazeye ünlü sanatçı Mehmet Aslan da katıldı. Aslan, Çakıroğlu için “Ocaktan kardeşimiz" dedi. Bu sırada, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun büyük bir resmi ile Türk bayrağının açıldı.
 
ACILI BABA: OĞLUMUN MEZUNİYETİNE 3 AYI VARDI
İkindi vakti kılınan namazın ardından Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun cenaze namazı kılındı. Bu sırada sık sık tekbir getiren kalabalık, terörü lanetleyen sloganlar attı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun tabutu, taşındığı sırada da yine sloganlarla cinayet protesto edildi. Çakıroğlu'nun cenazesinin Pınarbaşı Mezarlığı'na götürülmesinin ardından baba Fuat Mahir Çakıroğlu, DHA muhabirine konuştu.


 
Kedisinin CHP'li olduğunu söyleyen Fuat Mahir Çakıroğlu, “Ben CHP'liyim, yönetici değilim. Gider oyumu kullanırım. Ama oğlum MHP'li oldu. Suç mu öyle olması? Oğlum Türk olduğu için saldırıya uğradı. Oğlumun üç ayı vardı mezun olmasına. Ona izin vermediler. Hep başarılı öğrencileri seçiyorlar. Bu organize bir hareket. Bu olaylar bitecek mi? Bitmeyecek, yine devam edecek. Önlem alınsın. Benim başıma geldi. Ben acıyı yaşadım başkaları yaşamasın" dedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ 3 GÜN EĞİTİME ARA VERİLDİ
Ege Üniversitesi'nde 1 öğrencinin ölümü, 7 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayların ardından Ege Ünivesitesi Senatosu bugün olağanüstü toplandı. Senato olaylar nedeniyle Ege Üniversitesi'nin tüm fakülte, yüksek okullarında önümüzdeki Pazartesi, salı ve çarşamba günleri eğitime ara verilmesine kara verdi. Senato ayrıca olaylar nedeniyle üzüntülerini bildirip, herkesi sağduyuya çağırdı.



TOKAT’TA GIYABİ CENAZE NAMAZI
Tokat’ta, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Başkanı Fırat yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda eylem düzenlendi.
 
Tokat Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından, ikindi namazı sonrası Ege Üniversitesi'nde çıkan olayda bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Ali Paşa Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazına MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, MHP İl Başkanı Fatih Demirkol, Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yay ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Burada cenaze namazını kıldıran cami imamı Ahmet Duran Yazıcı olayı kınayarak "Rabbim şehidimize rahmet eylesin" dedi. Ardından Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Şubat 2015 Pazar 01:18

kürt faşizmi bi evladımızı yedi

Yorumu oyla      15      5  
muhalif 22 Şubat 2015 Pazar 00:51

hani cenaze olmayacaktı, hani analar ağlamayacaktı? bu nedir?

Yorumu oyla      13      5  
reco baba 22 Şubat 2015 Pazar 00:44

yazik..bir genc insan daha gitti omrunun baharinda,ne olursa,kim olursa olsun....yazik....icim yaniyor,bu salak isler yuzunden bosu bosuna gidenlere...

Yorumu oyla      12      5  
Seda 21 Şubat 2015 Cumartesi 23:00

Katiller ve sorumlular derhal tespit edilsin üstünü kapatmaya çalışmayın ege üniv hast beş dakika mesafede uyuma Türkiye uyan hepinizin evladı var sıra size gelmeden uyanın

Yorumu oyla      16      5  
AHD 21 Şubat 2015 Cumartesi 21:36

Seneto'nun toplanması yeterli değildir. Bu durum karşısında Rektör ve ekibine, İSTİFA etmek yakışır. Bunun açık adı yönetim zafiyetidir. Gerçek demokrasilerde böyle bir olayın gerçekleştiği kurumlarda, yöneticiler istifa eder. Ülkemizde de yönetim toplanıp eğitime ara vererek çözüm bulduğunu zannedip, sorumluluktan kaçılır.

Yorumu oyla      15      5  
Haydar DEMOĞLU(Şair) 21 Şubat 2015 Cumartesi 21:11

Gençlerimizi bu hale getirenleri, ŞİDDETLE KINIYORUM. Özellikle siyasiler verdikleri mesajlara çok dikkat etmelidirler. Üniversite ve Fakülte yöneticilerininde; kendileriyle konuşmak isteyen öğrencileri ve öğrenci temsilcilerini dinlemek ve sorunlarına mutlaka kulak vermelidirler. Bu olay bizleri çok üzmüştür. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması diliyorum.

Yorumu oyla      15      5  
o.kandemir 21 Şubat 2015 Cumartesi 21:00

Ege ünv. De yönetim ve organizasyon eksikliği vardır. İdari kadrolara tecrübesiz kişilerin atanması, bu tür olumsuzluklara hakim olmayı zorlaştırmaktadır. Bunun için idari kadrolar alttan yetişerek gelen tecrübeli çalışanları değerlendirilmesi, bu tür olumsuz olayları minimize eder diye düşünenlerdenim.

Yorumu oyla      14      5  
Işık Dikicigil 21 Şubat 2015 Cumartesi 18:30

HEPİMİZİN AYNI YAŞTA ÇOCUKLARI VAR. ALLAH KİMSEYE EVLAT ACISI YAŞATMASIN. ALLAH SABIRLAR VERSİN.

Yorumu oyla      25      7  
Işık Dikicigil 21 Şubat 2015 Cumartesi 18:25

BU DAVA ÜLKÜCÜ DAVA OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR. BU DAVA HEPİMİZİN TÜM YURTSEVERLERİN DAVASIDIR. BU DAVA BİZİMLE, EMPERYALİSTLERİN MAŞALARININ DAVASIDIR.

Yorumu oyla      24      10  
Bozkurt 21 Şubat 2015 Cumartesi 18:24

Ilk gelen ambulans durumu ciddi olduğu halde Fırat'ı niye almadı

Yorumu oyla      28      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgecan için erkeklerden etekli eylem
Özgecan Arslan'ın öldürülmesine ve kadına şiddete tepki gösteren bir grup ...
Anne Çakıroğlu Fırat’ın fotoğrafını bağrına bastı…
Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, karşıt görüşlü öğrenci grubu arasındaki ...
Arda Turan’dan Fırat Çakıroğlu mesajı
Ünlü futbolcu Arda Turan, İzmir Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda hayatını ...
 
‘Taciz timi’ kuran müdür yardımcısına tenzil-i rütbe!
Antalya Kepez'de, müdür yardımcılığı yaptığı lisede erkek öğrencilerden ...
Twitter fenomeni Fuat Avni’den Erdoğan’a jet yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Malatya'da isim vermeden Fuat Avni'ye yüklendi. ...
Bir Türkiye fotoğrafı: İzmir’de 107 kişilik kadroya…
İzmir ve ilçe adliyelerinde görev yapacak sözleşmeli zabıt katiplerinin ...
 
‘İzmir’in Çernobil’inde son dönemeç!
Gaziemir'de Aslan Avcı firmasına ait kurşun fabrikası arazisinde Turanlar ...
Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümünde flaş gelişme: 7 gözaltı
İzmir’de Ege Üniversitesi kampusunda dün çıkan kavgada Ülkü Ocakları'nın ...
İzmir’de işyerinde çıkan yangın can aldı
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde, elektrik sisteminin kısa devre yapması ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva