HABERLER>GÜNCEL
21 Şubat 2015 Cumartesi - 10:45

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümünde flaş gelişme: 7 gözaltı

İzmir’de Ege Üniversitesi kampusunda dün çıkan kavgada Ülkü Ocakları'nın üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından polis, olay yerinde 5 bıçak buldu, 7 kişiyi de gözaltına aldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak da, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, olaylara ilişkin ihmal açıklamasına karşılık, ambulansın 20 dakikada yaralılara müdahale ettiğini, ayrıca polisin de bir eksikliğinin bulunmadığını söyledi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümünde flaş gelişme: 7 gözaltı

EGEDESONSÖZ -  Türkiye haftanın son mesai günü Ege Üniversitesi Kampüsü’nde meydana gelen öğrenci kavgasıyla sarsıldı.

- EÜ'DE DEHŞET! ÖĞRENCİ KAVGASI ÖLÜMLE BİTTİ...

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan ülkücü grup ile sol görüşlü ve doğu kökenli öğrenciler arasında bir süredir devam eden sözlü tartışmalar dün kavgaya döndü. Akşam saatlerinde okula gelen yaklaşık 40 kişilik ülkücü grup ile 20 kişilik karşıt görüşlü öğrenciler arasında, Edebiyat Fakültesi önündeki kafeteryada kavga çıktı.
 
Kavgada, Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yanı sıra, karşı gruptaki Nurullah Semo ve yine her iki gruptan 6 öğrenci yaralandı. Bacağından aldığı yarayla aort damarı kesilen Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Nurullah Semo'nun tedavisi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ederken, doktorlar yaralının hayati tehlikeyi atlattığını söyledi.
 
5 BIÇAK BULUNDU, 7 GÖZALTI VAR
Polis görgü tanıklarının verdiği bilgi ve güvenlik kamerası kayıtlarından olaya karışanların kimlikleri tespit edildi. Hastanede tedavileri tamamlanan ve kavgaya karıştıkları ortaya çıkan 1'i ülkücü, 5'i doğu kökenli sol gruptan olmak üzere 6 kişi, gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
Halen hastanedeki tedavisi devam eden ve başında polisin önlem aldığı Nurullah Semo için de yine gözaltı işleminin yapıldığı açıklandı.
 
Kavgaya karışan kişilerin sorgu işlemlerinin tamamlanmasıyla, adliyeye gönderilecekleri öğrenildi. Bu arada, kavganın olduğu bölgede de inceleme yapan polisin, olayda kullanıldığı saptanan 5 bıçak bulduğu bilgisi verildi.
 
VALİ TOPRAK: AMBULANS 20 DAKİKADA GİTTİ
 
Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesiyle, özellikle Twitter üzerinden çok sayıda taziye mesajı yayımlandı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da İç Güvenlik Yasa Tasarısı görüşmelerinin yapıldığı TBMM'de söz alıp, polisin ve valiliğin gerekli önlemleri almadığını, ambulansın 45 dakika sonra müdahalede bulunduğunu, polis aracının da yaralıyı hastaneye götürmediğini söyledi.


 
Vural'ın bu açıklamalarına, DHA muhabirinin telefonla ulaştığı İzmir Valisi Mustafa Toprak cevap verdi. Polemik yaratmak istemediğini ve sağduyu çağrısında bulunduğunu söyleyen Toprak, "Ambulansın geç gittiği, polisin yetersiz kaldığı gibi açıklamalar doğru değil. Ben bunların acı olay sonrasında eksik alınan bilgiler sonrasında yapıldığına inanıyorum. Çünkü ambulans, trafiğin en yoğun saatinde bölgeye 20 dakika gibi bir sürede gitmiş ve müdahale etmiş. Ayrıca o anda orada polis aracı yok zaten, olsa bile ambulanslar gittiği için yaralılar ambulanslara alınmış. Üniversiteye de polisin girmesi, yönetimin çağrısına bağlı. Ama bizim arkadaşlarımız kavga bilgisini aldıktan sonra hemen müdahalede bulunmuşlar. Zaten görüntüler de incelendiğinde bu gerçeklik ortaya çıkacak" dedi.
 
Üniversitede eğitimin, gerginliğin göz önünde bulundurularak tatil edilip edilmeyeceğine yönelik soruya ise, bu konuda daha sonra değerlendirme yapılması gerektiğini ifade eden Toprak, "Burada gerginliği bırakmak lazım. Kardeşliği, sağduyuyu, metaneti, sabrı telkin etmek lazım. Ben öğrencimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ancak sabır beklediğimi söylüyorum. Elbette, polisin araştırması da titiz bir şekilde devam ediyor. Bunun adli soruşturmasını kimse engelleyemez. En ince ayrıntısına kadar arkadaşlarımız görüntüleri de inceleyip ortaya çıkartacak" dedi.
 
POLİSİN ÖNLEMLERİ SÜRÜYOR
Ege Üniversitesi'ndeki olaylar sonrasında, polis de alarma geçti. Kentteki diğer üniversitelerin bulunduğu bölgelerde ve öğrenci yurtlarında, olası kavgaların önüne geçmek için önlemler alındı. Polis, zanlılardan Nurullah Semo'nun tedavi gördüğü, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de yine çevik kuvvet ekipleriyle, beklemeye başladı.
 
Bu arada bu kavga öncesinde fakülte yönetiminin başlattığı, karşıt görüşlülerin ders saatlerini değiştirme çalışmalarının da süreceği, önümüzdeki haftadan itibaren bunun da uygulamaya konulacağı öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydar DEMOĞLU(Şair) 22 Şubat 2015 Pazar 00:39

Tv'de şiddet, filimler'de şiddet, sokakta şiddet ve en son mecliste şiddet, neyi çözüyor şiddet. Şimdi de üniversite de şiddet. Sevgi, saygı ve hoşgörü, insanlıkta en büyük erdem. Birbirimize tahammül etmeyi, birbirimizi dinlemeyi neden denemiyoruz.Bunu başarabilsek, bu canlar yok olmaz, bir genç bu yaşa kolay mı geliyor. Toplum yönetenler hoşgörüde örnek olmalıdır diye düşünüyorum. Fırat Yılmaza'a rahmet ailesine, sevenlerine, MHP camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu aslında hepimizin ortak acısıdır.

Yorumu oyla      13      5  
Universiteli 22 Şubat 2015 Pazar 00:38

Solcu değil karşıt görüşlü değil PKK lılar onlar.3-4 yıldır edebiyat fakültesini kampa çevirdiler!

Yorumu oyla      16      6  
Aydan 21 Şubat 2015 Cumartesi 15:59

Elleri kırılsın artık yeter gençlerden uzak durun

Yorumu oyla      21      5  
Hakan 21 Şubat 2015 Cumartesi 14:57

Sıorumluların en kısa zamanda tespit edilip cezalandırılmasını bekliyoruz artık yeter kimse üzerini kapatmaya çalışmasın politikacılar çıkıp boş boş konuşmasın

Yorumu oyla      24      5  
Işık Dikicigil 21 Şubat 2015 Cumartesi 14:24

TÜRKİYE DE ŞİDDET NEDEN TIRMANIYOR. GENÇLERİN MEDENİ PLATFORMDA TARTIŞMA İMKANI YOK. TBMM DE Kİ ŞİDDET NE .. NEFRET, KİN, İNTİKAM. TOPLUMA YANSIMAYACAK MI ? SONUÇ İTİBARIYLA İYİ YÖNETİLMİYORUZ. ALLAH RAHMET EYLESİN

Yorumu oyla      25      7  
secret 21 Şubat 2015 Cumartesi 13:46

üniversitenin beceriksiz yönetimi, bari suçluların yakalanmasının ardından kamera kayıtlarını basına versin de bizde görelim ne olup bittiğini, ambülansın ne zaman geldiğini ve müdahaleyi...

Yorumu oyla      25      6  
ANKARA 21 Şubat 2015 Cumartesi 13:45

Üniversıte de Siyaset Yapmak Isteyen Eğitimini Bırakıp Gıdıp Bır Partı de Siyaset Yapar. Anne Ve Babanız Sızı Siyaset Yapmanız Veya Aşk Yasamanız Icın Mı Unıv. Göndermek de... Yazık Sıze Verılen Masraflara... Unıversıteler Kımsenın Malı Degıldır...

Yorumu oyla      14      22  
muhalif 21 Şubat 2015 Cumartesi 13:19

can gitmiş , genç bir insanı yitirmişiz, gerisi boş.....

Yorumu oyla      29      6  
Mustafa Y 21 Şubat 2015 Cumartesi 13:18

aslan gibi çocuk yazık olmuş, allah ailesine sabır versin. bir insan kan kaybından ölmemeli, kan verememişler mi? çok yazık...

Yorumu oyla      25      7  
Aklı selim 21 Şubat 2015 Cumartesi 13:01

Öncelikle Allah tan rahmet diliyorum.Yakınlarına ve arkadaşlarına sabırlar temenni ediyorum.Olayların baş sorumlusu Ege Üniversitesini teröristlerin üniversitesi haline getiren ve gerekli tedbirleri almayan Üniversite rektörü ve de 3-4 yıldan beri Edebiyat fakültesinin önünü PKK kampına çevirenleri görmeyen Edebiyat fakültesinin dekanıdır.Türkiye de tezgahlanmak istenen 80 öncesi senaryoların ortaya konma gayreti Türk milleti nezdinde onay bulmayacağı aşikardır.Anaların babaların gözyaşı dökmemesi için gerekli tedbirlerin bir an önce alınması ,Üniversitelerimizde terörün yeşermesine fırsat vermiyecek şuurda Rektörlerin ve Dekanların görev yapması tek temennimizdir.

Yorumu oyla      33      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de işyerinde çıkan yangın can aldı
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde, elektrik sisteminin kısa devre yapması ...
Can Dündar’a Erdoğan hakaretten soruşturma!
Can Dündar hakkında 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması savcısıyken ...
Buzlanma dehşeti: 100’den fazla araç birbirine girdi!
Mudanya-Bursa yolunda buzlanma nedeniyle trafik kazası meydana geldi.
 
İzmir’in göç haritası: 2014 yılında…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere ...
Flaş! Fezleke hazır: Gülen 1 numaralı şüpheli!
Emniyetteki ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında, son operasyona ilişkin ...
Flaş! Ege Üniversitesi’nde öğrenci kavgası: 1 ölü
Ege Üniversitesi'nde öğleden sonra 2 grup öğrenci arasında çıkan, bıçakların ...
 
Şerzan Kurt davasında karar: O polise ne ceza verildi?
Polis memuru Gültekin Şahin, 2010 yılında Muğla'da yaşanan olaylarda üniversite ...
TÜİK’ten göç raporu: 2 milyon 618 bin…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü Salih Uras, Türkiye’nin ...
Flaş! MİT’ten CHP’ye ‘Fuat Avni’ yanıtı
MİT, bazı milletvekilleri ile Fuat Avni’nin yazıştığı iddialarının teşkilat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva