HABERLER>GÜNCEL
20 Şubat 2015 Cuma - 19:21

Flaş! Ege Üniversitesi’nde öğrenci kavgası: 1 ölü

Ege Üniversitesi'nde öğleden sonra 2 grup öğrenci arasında çıkan, bıçakların da kullanıldığı kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetti.

Flaş! Ege Üniversitesi’nde öğrenci kavgası: 1 ölü

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan sağ ve sol görüşlü öğrenciler fakülte önünde kavga etti. Kavgada, taş, bıçak, sopalar kullanıldı.

Kavga sırasında ülkücü grup içindeki Fırat Yılmaz Çakıroğlu bacağından, sol grup içindeki Nurullah S. da karnından yaralandı. Polis olaylara müdahale ederken Çakıroğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne, Nurullah S. ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.



Atar damarı kesildiği öğrenilen Çakıroğlu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ÜNİVERSİTE SORUMLUSU
Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun bir yıldan beri Ülkü Ocakları’nın Ege Üniversitesi sorumlusu olduğu öğrenildi. Aslen Konya Akşehirli olan Çakıroğlu’nun okulunu bitirdikten sonra akademik öğrenimine devam etmek istediği belirtildi.
 
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da, cenaze için İzmir’e hareket etti. Kılavuz, sosyal medya hesabından olayı duyururken, ’Ege Üniversitesi Kampüsü’nde vatan haini bölücü canavarların saldırısı sonucu ağır yaralanan Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanımız Fırat Çakıroğlu tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Başta ailesi olmak üzere camiamızın bütün fertlerine başsağlığı dilerim’ mesajını paylaştı.


 
Polis bazı öğrencilerin ifadelerine başvurmak üzere karakola götürdü. Polis üniversite içindeki güvenlik kameralarına da kavganın nasıl meydana geldiğini belirlemek için el koydu. Polis ayrıca üniversite içinde ve yurtların önünde güvenlik önlemi aldı. (dha)



HASTANE ÖNÜNDE GERGİN BEKLEYİŞ
Acı haber sonrası Ege Üniversitesi Hastanesi acil servisi önünde gerginlik yaşandı. Yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun arkadaşları hastaneye akın etti. Acil servisin camları kırıldı. Polis bina önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. 4 TOMA aracı ve çok sayıda çevik kuvvet ekibi hastane önüne konuçlandı. Gergin bekleyiş sürüyor.



Öte yandan MHP İl Başkanı Necat Karataş başta olmak üzere çok sayıda il yöneticisi de hastaneye geldi.



VURAL MECLİS’TE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
TBMM Genel Kurulu'nda söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi mensubu Fırat Yılmaz Çakıroğlu maalesef şehit edilmiştir. Bu kürsüden ve Parlamentoda, hükümete, PKK'nın üniversitedeki örgütlenmesine karşı tedbir alınmasını defalarca ifade etmiş, Ege Üniversitesi yönetiminin de PKK'nın bu yapılanmasıyla ilgili hiçbir tedbir almamasıyla ilgili, bu konuda, hem Rektörlüğü hem emniyet teşkilatını uyarmıştım. Bu değerli kardeşim beni birkaç kere aradı. Dün çıkan bir gerginlik ve bu gerginlikten sonra bugün sınava girecekler, polise söylüyorlar 'Tedbir alınız' diye, ama maalesef sınava girerken polis yok, saldırıya uğruyorlar ve bıçaklanarak ölüyor. Sayın Başkanım, yani 45 dakika ambulans gelmiyor, kan kaybından ölüyor. Aldığım bilgilere göre, inşallah öyle değildir ama oradaki bir polis arabasıyla gönderilmesi talebi uygun görülmüyor. Bunun sorumlusu kim? Elinizi vicdanınıza koyunuz. İç güvenlikte buna alacağınız ne tedbir var?" dedi.
 
Konuşurken gözleri dolan ve duygulanan Vural, "Allah rahmet eylesin" dedikten sonra daha fazla konuşamadı ve MHP grubunun en arka sırasına giderek burada bir süre sessizce oturdu.
 
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, olayı kınadığını belirterek, "Biz de bu menfur olayı şiddetle kınıyoruz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.




ADIYAMAN’DA FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU YASI
Adıyaman’da Ülkü Ocakları üyeleri, Ege Üniversitesi'nde öğrenciler arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine tepki gösterdi.
 
Sümer Meydanı'nda toplanan Ülkü Ocakları üyesi 50 kişilik grup, Türk bayrağı eşliğinde MHP İl Başkanlığı'na kadar yürüdü. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine sloganlarla tepki gösteren kalabalık adına Ülkü Ocakları İl Başkanı Mahmut Yılmaz tarafından basın açıklaması yapıldı. Grup, açıklamanın ardından İstiklal Marşı okudu ve dağıldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
munzur 21 Şubat 2015 Cumartesi 15:06

ben ordan gördüm olayları boş boş konuşmayın başınıza ne gelse pkk demektende bi kurtulun artık.adamlar toplanmış arkasına poliside almış insanlara saldırıyor sol görüşlü öğrenciler tamamen savunmadaydı.madem okul sorumlusu rahmetliydi kitlesini sahiplenip sakinleştirecekti doğrusu buydu çünkü.ülkücüler neden toplu halde geziyordu?neden insanlara saldırıyorlar düpe düz provakasyondu bu ve amacına ulaştı.güneydoğuda doğuda hergün ölüyor insanlar çocuklar devlet kurşunuyla hemde sizin canınız yanınca herkes görüyor en azından.burda olunca güzel orda olunca terörist dedikçe bu milletten bir şey olmaz.

Yorumu oyla      12      11  
bülent ışık 21 Şubat 2015 Cumartesi 09:58

Sopalar üniversiteye nasıl geliyor ? üniversite içinde marangoz dükkanı mı var.

Yorumu oyla      15      6  
yazık 21 Şubat 2015 Cumartesi 09:38

ölen öldüğüyle kalır ama burada asıl suçlular 19 yaşındaki çocukları kendi siyasetlerine piyon eden büyükleri... sağcı olsun solcu olsun çocuklar bırakın çocukluğunu yaşasın kullanmayın, dokunmayın ...

Yorumu oyla      14      6  
Kadir 21 Şubat 2015 Cumartesi 09:36

Bu acıyı asla unutmayacağız. Buna sebep olanlar gaflet içindekiler. Rektörden tutunda, emniyete ve iktidara kadar hesap sormazsak namert olalım.

Yorumu oyla      16      6  
Dersim 21 Şubat 2015 Cumartesi 09:27

Polis desteğide ülkücülere yetmedi nasıl şehit oluyur bu adam peki.toplan bir araya üstüne eline satır sopa bıçak al birde polisi arkana al ve saldır.birde fakülte sorumlusuymuş bundan sonrumlu olursa sonuç bu olur.oktay Vural yine haddini aşmış boş boş konuşuyor işte.

Yorumu oyla      14      15  
yapılması gereken 21 Şubat 2015 Cumartesi 08:37

Üniversitelerdeki pkk yapılanmasına ses çıkarmayan üniversite yönetimi ve emniyet suçludur,Aile haklarında suç duyurusunda bulunmalıdır.

Yorumu oyla      20      6  
reco baba 21 Şubat 2015 Cumartesi 03:54

tuh....yaziklar olsun sizin gibi genclere...bir can,bir hayat gitti.....ha oyle ha boyle...uc gun once ozgecana aglarken yine bicak yine olum....utanmaniz da yokmus be

Yorumu oyla      16      5  
reco baba 21 Şubat 2015 Cumartesi 03:42

aferin,bravo her iki tarafi da kutluyor,tebrik ediyorum,cok guzel savasip memleketi kurtardiniz... sayenizde kurtulduk...bravo

Yorumu oyla      15      7  
secret 21 Şubat 2015 Cumartesi 01:42

gencimize allah rahmet eylesin. malasefki ege üniversitesi edebiyat fakültesi terör örgütü yapılanmalarıyla dolu, ancak durumdan haberdar olan üniversite yönetimini kılı kıpırdamıyor...

Yorumu oyla      18      6  
İZMİR... 21 Şubat 2015 Cumartesi 01:26

ALLAH RAHMET EYLESİN...ÜLKÜCÜ CAMİA ARTIK UYANMALI...MEYDANLAR 3-5 ÇAPULCUNUN ELİNE GECTİ...

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şerzan Kurt davasında karar: O polise ne ceza verildi?
Polis memuru Gültekin Şahin, 2010 yılında Muğla'da yaşanan olaylarda üniversite ...
TÜİK’ten göç raporu: 2 milyon 618 bin…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü Salih Uras, Türkiye’nin ...
Flaş! MİT’ten CHP’ye ‘Fuat Avni’ yanıtı
MİT, bazı milletvekilleri ile Fuat Avni’nin yazıştığı iddialarının teşkilat ...
 
Çiğli’deki kitap krizinde kritik bilirkişi raporu
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ile Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı ...
Gülen cephesinden ‘suikast’ iddialarına sert tepki
Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, hükümete yakın Star, Akşam ...
Dikkat: İzmir’de önce sis sonra sağanak
İzmir Valiliği yoğun sis uyarısından bulundu. Öte yandan soğuk yerini ...
 
İzmir’de ‘kanalda insanlık dramı’na yardım eli
İzmir’de, eşini kaybettikten sonra kalacak yeri olmayınca, kışın soğuk ...
Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiasına jet soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye ...
Flaş! İzmir’de kabus bitti: Cevdet bulundu
Karaburun ilçesinde kaybolan 6 yaşındaki Hüseyin Kuş, arama çalışmalarına ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva