HABERLER>SEÇİM 2015
5 Haziran 2015 Cuma - 13:58

Flaş: Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Avucunu yalar!

İzmir’deki temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı, Selçuk’ta basının karşısına geçti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile YSK’yı topa tuttu. Kılıçdaroğlu, 100 bin liralık tazminat davası için “Avucunu yalar” yorumunu yaptı.

Flaş: Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Avucunu yalar!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – Genel seçime 2 gün kala İzmir’e gelerek güneyden kuzeye ilçe turu atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Selçuk’ta basının karşısına geçti.

Seçim güvenliği hakkında mesaj veren ve oyunu Ankara’da kullanacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi.

EN BAŞARISIZ YSK
Kılıçdaroğlu sandık güvenliği kaygısı sorusuna, “Güvenlik konusunda gerekli önlemleri almayan YSK görevini yapmıyorsa vatandan endişe duyar. Seçimin en başarısız kurumu bence YSK… YSK iktidar partisinin yan kuruluşu gibi çalıştı. Vatandaşta oylarımız çalınır mı endişesi var. Vatandaş sandığa gitmeli. Endişe taşımasın. CHP bütün kadrolarıyla gerekli önlemleri aldı. Oyumuzu kullanacağız ki yaşanacak bir Türkiye’yi birlikte kuralım. Erdoğan’ın muhalefet yönelik eleştirilerini görüyoruz. En büyük zararı demokrasiye veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan daha çok YSK’yı görüşmemiz lazım. YSK üyeleri de yemin ederek görevine başlıyor. Tarafsız bir ortamda görev yapmalılar. Bunlara uymadılar. YSK iktidar partisinin arka bahçesi gibi. Kendilerini yargıç olarak tanımlamasınlar” yanıtını verdi.



İKTİDAR PARTİSİNİN SÖZCÜSÜ GİBİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sivas’ta 7 Haziran’daki seçim için ‘Kurtuluş Savaşı’ benzetmesi yapmasına da değinen CHP Genel Başkanı, “Erdoğan’ın tarafsızlığı konusunda endişelerimizi dile getirmiştik. İktidar partisinin sözcüsü gibi çalıştı. Kurtuluş Savaşı’nın ne olduğunu bilmiyor. Partisinin iktidarda kalması için olağanüstü çaba içinde... Nasıl seçim propagandası yapıyor bu zat? Namus ve şeref kavramları senin için nedir? Yemin ettin, yemin ettikten sonra tarafsızlığını unutmak ve oy istemek ne zamandır Cumhurbaşkanlarının görevi? Kendisi Cumhurbaşkanı olarak kabul etmiyorum. İktidar partisinin eş başkanı gibi. Siz cumhurun başkanı değilsiniz. Kendi iktidarınız başkanısınız” dedi.
 
AVUCUNU YALAR!
Erdoğan’la yaşadığı ‘klozet’ tartışması sonrası kendisine açılan 100 bin liralık tazminat davası için de konuşan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan tazminat davası açmış. 100 bin liralık. 100 bin lira onu tatmin eder mi bilmiyorum. Keşke 30 milyon avroluk dava açsaydı da oğluna paraları sıfırladınız mı derken biraz daha katkısı olurdu Açıkça söyleyeyim avucunu yalar” dedi.
 
SEÇMENE MESAJ
CHP Lideri ‘Seçmene mesajını nedir’ sorusunu ise “’Türkiye, zenginleşti büyüdü’ deniyor. Türkiye zengin bir ülkedir, büyük bir ülkedir. 7 Haziran’da sandığa gidecek vatandaşlarımız kendilerine bir sorsun. Zenginlik mutfaklarına geldi m, bu yoksulluk nedir? Belediye 50 lira dağıtacak diye binlerce insan toplandı. 21. Yüzyılın Türkiye’sinde böyle bir tablo olmamalı. Bu tablo iktidar partisinin tablosu... Bu tür tabloları ülkenin gündeminden çıkarmak için sandığa gitmeliyiz. Vicdanımızın sesini dinleyip oyumuzu kullanmalıyız” sözleriyle yanıtladı.
 
CHP Genel Başkanı son olarak oyunu Ankara’da kullanacağını açıkladı.

 
Dünya şampiyonu IŞİD'e katıldı
 
MHP adaylarından seçim öncesi 'iktidar' turu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican’dan muhalefete: Uykuları kaçıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yapılan projeleri eleştiren muhalefete ...
Flaş! AK Parti başvurdu, YSK kabul etti
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim yasaklarının başlama saatini AK Parti’nin ...
AK Parti adayı Sürekli: Son söz milletindir
Seçime ramak kala esnaf ziyaretlerini sürdüren ve sorunlarını bir bir ...
 
Bodrum'da tavalı, süpürgeli miting
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde CHP Bodrum İlçe Teşkilatı tarafından, 'Yaşanacak ...
Seçim müziklerinin oy vermede etkisi yok!
Seçim kampanyaları başlamasından bu yana en çok konuşulan konulardan olan, ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de mobil-miting turu!
CHP Genel Başkanı aday olduğu kentte seçime 2 gün kala ilçe turu atıyor. ...
 
Başbakan Davutoğlu’ndan İzmir’e özel mektup!
Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmir’deki seçmene özel mektup gönderdi. Mektubuna ...
AK Parti Adayı Turhan: İzmir’de ortak akla ihtiyaç var
AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan, İzmir’in gelişimi için ...
Ölüm korkusuyla oy veremeyecek 7 bin kadın
Şiddet nedeniyle sığınma evlerinde kalan 3 bin 220 kadın ile hayati tehlike ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva