HABERLER>SEÇİM 2015
5 Haziran 2015 Cuma - 13:42

Delican’dan muhalefete: Uykuları kaçıyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yapılan projeleri eleştiren muhalefete tepki gösterdi. Delican, “13 yıllık dönemde İzmir’e 30,3 milyar TL kaynak aktaran hükümetin yaptıkları birilerini rahatsız ediyor. Kentsel dönüşüm, ulaşım, sağlık ve birçok alanda yapılan alınan kararlar seçim öncesinde uykuların kaçmasına neden oluyor” dedi.

Delican’dan muhalefete: Uykuları kaçıyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican seçim döneminde tamamen siyasi amaçla ve oy uğruna açıklamalar yaptığını vurgulayarak muhalefeti eleştirdi. İzmir’de Başbakanlık Ofisi ve Konak Tünelleri gibi onlarca projenin hayata geçmesinin birilerini rahatsız ettiğini belirten Delican, İzmir’in gelişmesinin önünde en büyük engelin kavga ve çatışma ortamı yaratmaya çalışan muhalefet anlayışı olduğunu söyledi.
 
Delican şu açıklamayı yaptı: “AK Parti hükümetinin yaptıkları ortadadır. Kentimize bu zamana kadar 13 yıllık dönemde her alanda ayrılan kaynağın miktarı tam 30,3 milyar TL’dir. Birileri bu rakamları da tartışmaya açarak kara propaganda yaparak algı yönetmeye çalışıyor. İzmir halkı gerçekleri görüyor. Hemşerilerimizin karar mekanizmasına daha rahat ulaşması için Başbakanlık Ofisi’ni açtık. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun İzmir’e önem verdiğini herkes görmeye başladı. Bu da birilerinde rahatsızlık yarattı.  Yine, Konak Tünelleri gibi çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. İzmir ulaşımının büyük oranda sorunlarına merhem olan tüneller sorunsuz hizmet veriyor. Bağlantı yolları ve alt üst geçitleri bile yapmaktan aciz yerel yönetimler ise dirsek temasında oldukları bazı yapılar üzerinden projelere ya dava açıyor ya da itiraz ediyor. Bu da İzmir halkının hizmete ulaşmasının önüne set çekiyor. Biz,  şimdiye kadar olduğu gibi hizmet etmeye devam edeceğiz. Tek isteğimiz var gölge etmeyin yeter” 
 
1. ETAP DÖNÜŞÜM ROL MODEL OLACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imar planlarını onayladığı Karabağlar Cennetçeşme’deki 540 hektarlık alanın 108 hektarındaki rezerv alan ile birlikte riskli alanın bir kısmını kapsamakta olduğunu ve bu alan içerisinde yer yer yapılaşmaların mevcut olduğunu belirten Delican şöyle devam etti, “1. Etapta devletin bir kuruluşu olan İLBANK A.Ş tarafından yapılacak 4 bin konut hem diğer etaplar için bir rol model görevi üstlenecek, hem de riskli alan içerisinde yer alan vatandaşlarımız için üretilen bu konutlara talep etmeleri halinde yerleşebileceklerdir. Devletimiz bu proje için kamulaştırmaya 120 milyon TL harcamış olup onaylanan 1. etap için de vatandaşımızın tapularının değerlenmesi adına ayrıca 1 milyar TL daha yatırımla bu dönüşümü bir ay içerisinde başlatacaktır” dedi.
 
ÇAMUR AT İZİ KALSIN İLE KONUYU SAPTIRIYORLAR
6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunun can ve mal güvenliği temelinde insan odaklı özel bir kanun olduğuna dikkat çeken Delican, “Vatandaşlarımız 2981 veya 4706 sayılı kanunlar çerçevesinde tapularını bakanlık tarafından alabileceklerdir. Vatandaşımızın mülkiyet hakkı bizim için esas temeldir ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mülkiyet hakkı bakanlığımızın yani devletin sorumluluğundadır. 6306 Sayılı Kanunu sadece bina dönüşümü sananlar buradaki 350 bin metrekare park ve yeşil alan olarak vatandaşların kullanımına açlıcak kent parkını görmezden geliyorlar. Yapılacak kent parkı kentsel dönüşüm alanının tamamının cazibesini arttıracaktır. 1. Etap Dönüşüm Projesinin ne kadar büyük bir proje olduğundan korkanlar çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ederek konuyu saptırmaya çalışmaktadırlar. 2005 yılında çıkan 5393 sayılı kanuna göre şimdi kentsel dönüşüm nağraları atan İzmir Büyükşehir Belediyesi 11 yıldır kentsel dönüşüm adına İzmirli için bir çivi çakmış mıdır? İzmirliye birinci etapta açıkladığımız rol model olacak 108 hektar alan çalışması gibi bitirdiği bir kentsel dönüşüm çalışması var mıdır?” ifadelerini kullandı.
 
SİYASET YAPTIKLARI BÖLGENİN İHTİYACINI BİLMİYORLAR
Çalışmaların kısa zamanda başlayacağını ifade eden Delican, “Burası ile ilgili çok önemli bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Yıllardır gecekondu bölgesinde zor şartlarda yaşayan vatandaşlarımız daha iyi şartlara kavuşacaktır. Proje ile ilgili görselleri ve yapılacakları kamuoyu ile paylaştık. Siyaset yaptıkları bölgenin ihtiyaçlarını bilmeyenler, yıllarca belediye meclislerinde ve sorumluluk makamlarında bulunanlar ne hikmetse oy uğruna açıklamalar yaparak bakanlığın projesini baltalamaya çalışıyor. Kanunlar ve yönetmelikleri okumadan, bunların ne anlama bile geldiğine bakmadan fütursuzca açıklamalar yapıyorlar. Onlara tavsiyem başka kapıya gitmeleridir. Buradan size ekmek çıkmaz” diye konuştu. 
 
KISA GÜNÜN KARI MANTIĞI
Bayraklı’da çalışmalarına başlanan 2 bin 60 yataklı şehir hastanesinin kısa zamanda bitirilerek hizmete açılacağını ifade eden Başkan Delican, “Biz kamuoyu ile bölgedeki gelişmeleri ve nelerin yapıldığını paylaştık. Ayrıca hastanenin özelliklerini anlattık. Gerçekten Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alan hastane kampüsünde altı adet uzman hastane olacak. Ne yazık ki bu da birilerini rahatsız etti. Partilerinin seçilecek yerlerde bile değerlendirip aday yapmadığı isimler ‘kısa günün karı mantığı’ ile hareket ederek partimizi ve hizmetlerimizi eleştirmeye çalışıyorlar. İktidara geldiği günden bu yana hastane kuyruklarını bitiren, hastaneleri otel konforuna çeviren ve kentimize 1,1 milyar TL'lik yatırım yapan AK Parti iradesi bu projeyi de sorunsuz tamamlayacaktı” dedi.

 
FIFA skandal gol için para ödemiş!
 
Dünya şampiyonu IŞİD'e katıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Yıldırım 5 Haziran 2015 Cuma 19:52

Sy bş sizinde söylediğiz gibi uykuları kaçıyor nasıl kaçmason balon kaleleri söndü birbirlerine yardım edip meclise elele girmek için parelelide yanlarına alıp barajı geçip CHP MHP HDP PARALEL koalasypo

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! AK Parti başvurdu, YSK kabul etti
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim yasaklarının başlama saatini AK Parti’nin ...
AK Parti adayı Sürekli: Son söz milletindir
Seçime ramak kala esnaf ziyaretlerini sürdüren ve sorunlarını bir bir ...
Bodrum'da tavalı, süpürgeli miting
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde CHP Bodrum İlçe Teşkilatı tarafından, 'Yaşanacak ...
 
Seçim müziklerinin oy vermede etkisi yok!
Seçim kampanyaları başlamasından bu yana en çok konuşulan konulardan olan, ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de mobil-miting turu!
CHP Genel Başkanı aday olduğu kentte seçime 2 gün kala ilçe turu atıyor. ...
Başbakan Davutoğlu’ndan İzmir’e özel mektup!
Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmir’deki seçmene özel mektup gönderdi. Mektubuna ...
 
AK Parti Adayı Turhan: İzmir’de ortak akla ihtiyaç var
AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan, İzmir’in gelişimi için ...
Ölüm korkusuyla oy veremeyecek 7 bin kadın
Şiddet nedeniyle sığınma evlerinde kalan 3 bin 220 kadın ile hayati tehlike ...
CHP Adayı Bakan Kuşulular'a seslendi: Geleneği bozun!
Belde belediyelerinin kapatılmasına tepki göstererek 3 seçimdir oy kullanmayan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva