HABERLER>SEÇİM 2015
5 Haziran 2015 Cuma - 11:38

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de mobil-miting turu!

CHP Genel Başkanı aday olduğu kentte seçime 2 gün kala ilçe turu atıyor. Kılıçdaroğlu 9 ilçede halka seslendi, önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu ndan İzmir de mobil-miting turu!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ -  Önseçime girme kararı alarak İzmir’den aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran genel seçimlere 2 gün kala kente geldi.

- FOTO GALERİ: KILIÇDAROĞLU'NDAN İZMİR TURU...
 
Geride kalan hafta Gündoğdu Meydanı’nda on binlerce İzmirli’ye seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 9 ilçede vatandaşlarla bir araya geldi.

Öğlen saatlerinde hava yoluyla İzmir’e gelen Kılıçdaroğlu’na Genel Sekreter Gürsel Tekin de eşlik ederken CHP Lideri Adnan Menderes Havalimanı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda partili tarafından coşkuyla karşılandı.



HEPİNİZE İNANIYORUM
Havaalanında bir açıklama yapmadan yola çıkan Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Menderes oldu. Parti otobüsü üzerinden vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, belediye binasının bulunduğu meydanda bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu halka, "Hepinize inanıyorum. Size, vatanıma, bayrağıma hizmet edeceğim. Benim saray merakım yok. Benim tek derdim var, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi... Herkes huzur içinde yaşayacak" diye seslendi.



TORBALI’DA SEVGİ SELİ
İzmir Adayı Genel Başkan buradan Torbalı'ya geçti. İlçe halkı Kılıçdaroğlu'nu kent girişinde bağrına bastı. CHP Lideri'nin yolunu çiçeklerle kesen vatandaşlar yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Torbalı girişinde Kılıçdaroğlu için kurban kesildi.



Kılıçdaroğlu Hükümet Caddesi'nde bir mini-miting yaparak halka yine otobüs üzerinden seslendi, kendisine Bülent Ecevit kasketi armağan edilen alanda coşku büyüktü, sık sık 'Başbakan Kemal' sloganları atıldı.

BİR KİŞİYİ SANDIĞA GÖTÜRÜN
Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, “Allah'ın izniyle 8 Haziran günü Başbakan olacağız. Bu ülkeye huzuru getireceğim, barışı getireceğim. Kim üretiyorsa en değerli o olacak. İşsizliği ve yoksulluğu bu güzel topraklardan tarihe gömeceğim. Esnaf çiftçi emekçi taşeron işçisi sanayici kazanacak. Herkes kazanacak. Benim saray ve köşe dönme merakım yok. Tek hedefim var bu ülkede herkes huzur içinde yaşasın. Ödenen vergilerin hesabını vermeyi,  hesap vermeyi namuslu bir görev kabul ediyorum. ‘Türkiye büyüdü zenginleşti’ diyorlar. Bu zenginlik bizim mutfağa neden gelmiyor? Zenginleşti ise 6 milyon 250 bin işsiz 17 milyon yoksul neden oluyor? Çiftçi neden son 10 yıldır toprağını ekemiyor? Neden dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar? Sözüm söz... Üreteni, alın terini savunuyorum. Çiftçiye mazotu 1.5 lira yapacağım. Ankara'daki beyler buna itiraz ediyorlar, ‘nasıl yaparsın’ diye... Yapacağım. Onlar da görecekler inşallah. Emekten, çiftçiden, üreticiden nasıl yana olunur, kul hakkı nasıl yenmez kursu açacağım” dedi.
 
CHP Lideri ayrıca Gündoğdu mitinginde yaptığı çağrıyı tekrarlayarak, “CHP'ye oy vermeyen birini de yanınızda sandığa götürün. Birlikte oy kullanalım. Yaşanacak bir Türkiye, iş-aş-huzurlu bir ülke vaat ediyorum. Koltukçudan yana değil üretenden-çalışandan-kazanandan yanayım diyor. Ve diyeceksiniz ki gel beraber sandığa gidelim. 13 yıldır bunlara yetki verdik. Tek başına yönetiyorlar. Adam gibi 4 yıl istiyorum. Şaha kaldıracağım bu memleketi. Vergi toplanır, bütçe nasıl yapılır, kul hakkı niçin yenmez onlardan daha iyi biliyorum. Hiç kimse merak etmesin. Sabahın altısında oğluma telefon edip oğlum paraları sıfırla demeyeceğim. Bakanlarımın çocuklarını yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Ayakkabı kutularında istiflenmiş dolarlar olmayacak. Sadece bu ülkeyi ve üretenleri düşüneceğim. Onlar ve sizin için çalışacağım. Siyasette kavgaya yanıt vermeyeceğim. Çünkü benim derdim pastayı nasıl büyüteceğim. Hakça nasıl bölüşeceğiz. Benim derdim her evde huzur ve bereket olsun. 7 Haziran'da sandığa gideceğiz Yaşanacak Bir Türkiye için. Güzel vatanımız çocuklarımız için…” diye konuştu.



SELÇUK'TA ERDOĞAN'I TOPA TUTTU!

CHP Genel Başkanı Torbalı'dan Selçuk'a geçerken Şişgüzer Restoran'da öğle yemeği molası verdi ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.



Vatandaşların 'selfie kuyruğu'na girdiği mola sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Seçim güvenliği hakkında mesaj veren ve oyunu Ankara’da kullanacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi.

- KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A: AVUCUNU YALAR!...




İLK KEZ OY ATACAKLARA GÜVENİYORUM  

Basın toplantısı sonrası Selçuk İstasyon Meydanı’nda halkla buluşan Kılıçdaroğlu, “7 Haziran’da sandığa gidip oy verecek miyiz? Geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşı götüreceksiniz. ‘Gel kardeşim yaşanacak bir Türkiye için, yoksulluğu olmayan, işsizi olmayan huzurlu ve güzel bir Türkiye için beraber gidelim sandığa ve 6 oka evet mührünü basalım diyecek misiniz?’ Söz mü? Size inanıyorum, güveniyorum. Sizleri seviyorum. Sizler için çalışıp alın teri dökeceğim. Hiç endişe etmeyin. 8 Haziran yaşanabilir Türkiye’nin başlangıcı olacaktır.  Bizim projelerimizi gittiğiniz her yerde anlatın. Bir günümüz kaldı ama anlatın. Yoksullarımız var. Yoksulluğu bitireceğim. Asgari ücret bin 500 lira olacak. Her eve bereket gelecek her evde huzur olacak. Anneler size sesleniyorum. Bu seçimde umudum sizsiniz. Bu seçimde ilk kez oy kullanacak genç arkadaşlarıma güveniyorum. Güzel özgür yasaksız bir Türkiye için gençler sandığa gelin ve CHP’ye oy verin. Gençler sizler sınava girdiniz. Ne zaman işimiz olacak diye bekliyorsunuz. O beylerin çocukları hiçbir sınava girmeden iş sahibi oldular. Bu düzeni yıkacağım. Sizden söz istedim söz verdiniz. Bu ülkede aç ve açıkta insan bırakmayacağım. Herkesin kazandığı, yaşanabilir bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğim” mesajlarını verdi.



TİRE'DE KOCAOĞLU'NA ÖVGÜ
İzmir Adayı CHP Lideri Tire’de de yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Ankara’da oturan beyler miting yaparken bir sürü otobüs kiralıyorlar. Ben sizin ayağınıza geliyorum çünkü şunu unutmayın; Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır” dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: En büyük arzum bu ülkede herkesin huzur içinde yaşaması... Her evde tencerenin kaynaması, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İstiyorum ki herkes kazansın.  7 Haziran’da sandığa gideceğiz değil mi? Sandığa giderken yalnız başımıza gitmeyeceğiz. Önceki seçimlerde CHP’ye oy vermemiş birini ikna edip beraber sandığa gideceğiz.  Derse ki niye CHP’ye oy vereyim? Ona 13 yıldır iktidardalar 17 milyon yoksulumuz,  6 milyon 250 bin işsizimiz, atama bekleyen 350 bin öğretmenimiz oldu deyin. Çiftçi kaybetti. 13 yılın sonunda bunlar oldu diyeceksiniz. 2 milyon Suriyelimiz oldu diyeceksiniz. Kılıçdaroğlu, ‘Ben 13 yıl değil 4 yıl yetki istiyorum, yetki verin Türkiye’yi adam gibi yöneteceğim diyor’ diyeceksiniz. Söyleyeceksiniz değil mi? 8 Haziran yaşanacak bir Türkiye olacak. Kimsenin kimliğine inancına, yaşam tarzına müdahale etmeden barış içinde bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.  Eski düşüncelerinizi tamamen değiştirin. 2002’de oy verdiğiniz parti bugün iktidarda olan parti değil. Fakir fukaranın partisiyiz diyorlardı. Şimdi saraylarda altın kaplamalı klozetlerde yaşamaya çalışıyorlar. Şimdi onlar başka bir Türkiye’nin içindeler. Ben kavgayı bitirmek için huzur için birlik için Türkiye onurlu dalgalanan bayrağım için sizler için mücadele edeceğim.  Yol yaptık diyorlar. Yol yapmayan hükümet var mı? Hiçbir ülkenin başbakanı çıkıp yol, köprü yaptım diye övünmez. Başbakanın övüneceği konu şudur; benim dönemimde Türkiye’de yoksulluk, işsizlik yoktur diyecek. Çiftçim kazanıyor. Çiftçi için mazotu 1 buçuk 5 lira yaptım diyecek.
 
Kılıçdaroğlu ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu övdü. CHP Genel Başkanı, “Tire’ye en çok hizmeti dokunan kişi yanımda… Aziz Kocaoğlu, halkçı başkan, halk için çalışan başkan vatandaşını ayırmayan başkandır. Aynı felsefeyi Türkiye için uygulayacağız. Sözüm söz Türkiye için hizmet edeceğim.  Daha önce de söyledim; Bir kent nasıl yönetilir, tüm ilçelere nasıl eşit hizmet verilir Aziz Başkan kurs açsın gelsin öğrensinler” dedi.



GÖZÜNDEKİ MORLUĞU GÖSTERDİ
CHP Genel Başkanı Ödemiş’te ilginç bir şikayet aldı. Yolu sevgi gösterileriyle kesilen Kılıçdaroğlu’nun yanına gelen Serkan Fidan isimli bir vatandaş AK Partililer tarafından darp edildiğini ileri sürerek gözündeki morluğu gösterdi. Yere atılan CHP bayrakları için ‘Bunları kim attı’ diye sorduğu ahaliden küfür yediğini ve saldırıya uğradığını ifade etti.

İlçenin ‘Salı Pazarı’nda coşkulu bir kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, “Öyle anlaşılıyor ki Ödemiş şaha kalkmış. Öyle anlaşılıyor ki Ödemiş şaha kalkmış. 8 Haziran’da tarihi yeniden yazacağız. Güzel ve yaşanacak bir Türkiye’yi el birliğiyle kuracağız.  Çok sayıda kadın var. Annelerimiz var. Ülkenize sahip çıktığınızı biliyorum. Çocuğunuz işsizse en büyük dramı sizin yaşadığınız da biliyorum. Sözüm söz her eve bereketi getireceğim. Sevgili gençler o Ankara’daki beyler sizi potansiyel suçlu olarak görüyoruz. Siz geleceğin umudusunuz. Önünüzü, ufkunuzu açacağım. Tüm yasakları kaldıracağım. Ödemiş’in patatesi meşhur ama ithal ediyorlar. Önce saman şimdi patates! Bu düzeni değiştireceğim. Ecevit’in geleneğinden geliyorum. Kimse endişe etmesin.  Ne ezen, ne ezilen, insanca halkça düzen diyordu. Ben de bu düzeni getireceğim. Türkiye’nin gerçeklerine bakın ve deyin ki biz ‘Kuva-i Milliyeciğiz’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’…” dedi.



Ödemiş'ten Bayındır'a geçen Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada 'Başbakan Kemal' sloganlarına yanıt vererek, "Başbakan sloganı güzel ama iktidar olmak için ortak çalışmak lazım… Ben sizin ayağınıza geldim, siz de çalışın… Türkiye bölgenin en güçlü ülkesi olsun istiyorsak CHP iktidarına ihtiyaç var" mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, Bayındır'da da Başkan Kocaoğlu'nu överek, "Ankara'nın İstanbul'un başkanları gelsin, ders alsın" dedi.

CHP Lideri Bayındır'dan direkt olarak Dikili'ye geçerek Çandarlı Kalesi'nde canlı yayına katıldı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

- DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMAYA İLK TEPKİ...



KADINLARA VE ÇOCUKLARINA GÜVENİYORUM
Kılıçdaroğlu, Dikili Çandarlı'da halka seslendi. Çandarlı'de meydanda toplanan vatandaşlara, korsan bir gösteri yaptıklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Hepinizi Silivri'ye göndereceğim" diye şakalaştı. Halkın sevgi gösterilerinde bulunduğu Kemal Kılıçdaroğlu, otobüsün penceresinden bir bebeği kucağına alıp sevdi.



ECEVİT BÜSTÜNÜ AÇTI
Çandarlı’dan Dikili’ye geçen Kılıçdaroğlu burada yağmura rağmen büyük coşkuyla karşılandı, meşaleler yandı, ‘Başbakan Kemal’ sloganları atıldı.

Kılıçdaroğlu, “CHP varsa ülke güvenliği için, gençler, yaşlılar için var. Bu ülkenin birlik bütünlüğü için var. 7 Haziran ya özgürlükten yana ya da baskıdan yana tavır alınan bir seçim olacak. Bu ülke dedelerimizden bize emanet edildi. Bizden de çocuklarımıza ve torunlarımıza kalacak. Ankara’daki beylerin amaçlarını artık dünya biliyor. Amaçları hizmet değil, ceplerini doldurmak. Bizim amacımız ülkenin her yerine hizmet götürmek. Refahı topluma yayacağız. Büyüme ve gelişmeden sokaktaki vatandaş nasibini almıyor. Büyüme ve kalkınma tepedeki bir avuç insanın tekelinde kalıyor.  Üreteceğiz, kazanacağız hakça bölüşeceğiz. Biz Ecevit’in geleneğinden geliyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Meydandaki konuşmanın ardından Antur Kavşağı’na gelen Kılıçdaroğlu, kendisi tarafından Dikili’ye hediye edilen Bülent Ecevit büstünün açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’la birlikte gerçekleştirdi. Büst açılışında beyaz güvercinler uçuruldu.



Dikili’den Aliağa’ya geçen CHP Lideri burada düzenlenen ‘akşam mitingi’nde “7 Haziran’da gönül rahatlığıyla sandığa gidin ve oyunuzu 6 oka basın. Herkesin huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye getireceğim söz veriyorum. Seçim bildirgemizi hazırladık, Türkiye’yi nasıl kalkındıracağız bunları düşündük. Şimdi sizden oy istiyoruz. 4 yıl yetki verin ülkeyi adam gibi yönetelim. Ben sizden biriyim, sizin gibi yaşıyorum. Verdiğim sözleri tutacağım. Her kuruşun hesabını millete vermeye hazırız” dedi.

FİNALDE GECE MİTİNGİ
Kılıçdaroğlu, Kemalpaşa'da vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Yoğun programından dolayı, ancak saat 23.00'de Kemalpaşa'ya ulaşan Kemal Kılıçdaroğlu'nu, coşkulu bir kalabalık, karşıladı. Burada toplanan vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaoğlu, "Yeni bir rüzgar geliyor. Demokrasi rüzgarı esiyor. Esecek rüzgar Türkiye'nin sesini duyuracak. Sevgili gençler sizi seviyorum size inanıyorum güveniyorum. Meydanlar, sizin için özgür kalacak. Meydanlarda caddelerde sokaklarda fabrikalarda özgürce görüşlerinizi dile getireceksiniz. Hiç kimse unutmasın. Refahı tabana yayacağız. Ankara'daki beylere yene ne derlerse desinler refahı tabana yayacağım. Sizden söz istiyorum, 7 Haziran'da omuz omuza sandığa gidip altı okun böğrüne evet mührünü basacak mısınız" dedi.
 
Halkın dalgası geldiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerini anlattı. Projelerine yanlış denmediğini nasıl yapacaklarının sorulduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Söz veriyorum Türkiye'yi kalkındıracağım. Söz veriyorum çiftçi üretecek. Beraber dalga dalga gideceğiz. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. Huzur içinde barış içinde yaşayacağız. Madem Türkiye zenginleşti. O zaman benim mutfağım nedene zenginleşmedi deyin sandığa öyle gidin. Son söz: Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" diye konuştu.
 

 
Başbakan Davutoğlu’ndan İzmir’e özel mektup!
 
Çocuk yazarlar ilk kitaplarını imzaladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 5 Haziran 2015 Cuma 15:42

yaşanacak bir türkiye için... CHP..

Yorumu oyla      42      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Davutoğlu’ndan İzmir’e özel mektup!
Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmir’deki seçmene özel mektup gönderdi. Mektubuna ...
AK Parti Adayı Turhan: İzmir’de ortak akla ihtiyaç var
AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan, İzmir’in gelişimi için ...
Ölüm korkusuyla oy veremeyecek 7 bin kadın
Şiddet nedeniyle sığınma evlerinde kalan 3 bin 220 kadın ile hayati tehlike ...
 
CHP Adayı Bakan Kuşulular'a seslendi: Geleneği bozun!
Belde belediyelerinin kapatılmasına tepki göstererek 3 seçimdir oy kullanmayan ...
MHP Adayı Onar’dan saha raporu: Hiç hayal satmadım!
Türkiye 7 Haziran seçimlerinde son iki güne girdi. Seçimin İzmir cephesinde ...
Necip Nasır: Sorunların ve çözümün takipçisi olacağım
Seçim süresince binlerce kişiyle buluşarak sorunlarını dinleyen AK Parti ...
 
CHP’den İzmir’e kahvaltı sürprizi: 20 bin simit ve peynir!
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın 'İzmir Kahvaltısı' etkinliğinde, CHP Milletvekili ...
Savaşan: MHP iktidarı, çiftçinin can suyu olacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir milletvekili adayı Dr. Aslan Savaşan, ...
AK Parti Adayı Hotar Güzelbahçe’de çiftçiyi dinledi
Seçimlere sayılı günler kala siyasilerin çalışmaları da hız kesmeden devam ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva