HABERLER>SEÇİM 2015
5 Haziran 2015 Cuma - 10:42

MHP Adayı Onar’dan saha raporu: Hiç hayal satmadım!

Türkiye 7 Haziran seçimlerinde son iki güne girdi. Seçimin İzmir cephesinde adaylar sahadaki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Gelinen süreçte MHP İzmir’in hukukçu adayı Ali Onar seçim çalışmaları boyunca sahadaki izlenimlerini aktardı. Ülke ve kent siyasetini değerlendiren Onar, rakip partilerin projelerini kandırmaca olarak değerlendirdi. Onar, “Ben hiç hayal satmadım. Benim en büyük projem partinin karar mekanizmasında söz sahibi olabilmektir” dedi.

MHP Adayı Onar’dan saha raporu: Hiç hayal satmadım!

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - Türkiye kaderini belirleyecek 7 Haziran seçimlerine kilitlendi. İzmir’de ise seçimlere 2 gün kala milletvekili adayları çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Milliyetçi Hareket Partisi’nin İzmir 1. Bölge adayı Avukat Ali Onar, seçime 48 saat kala sahada yaptığı çalışmaları, kent ve ülkedeki izlenimlerini aktardı. 
 
SAHADA YOKLAR
Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim tarihini açıklamasından itibaren siyasi partiler seçmene temas etmek için saha çalışmalarına başladı. İlk günden beri çalışmalarını yürüten MHP adayı Ali Onar, izlenimlerini aktardı. Onar, “Türkiye’de bu seçim biraz değişik ilerliyor. Bu seçimde benim ilk tespitim, iktidara talip olan AK Parti ve CHP’yi sahada göremiyoruz. Buca Cem Evi’nin açılışında bir tane AK Parti adayı yoktu. CHP’den bu kadar Alevi aday çıkarıldı. Bir tek Musa Çam, Tacettin Bayır, Ali Hıdır vardı. Siz de bakıyorsunuz rakiplerinizin ne yaptığını takip etmek zorundasınız. Sahada yoklar.  Sahada olmak kalmadı artık maç bitti. Böyle bir havanın olmasında da birincisi AK Parti’nin anlatacak projesi yok. İkincisi vatandaşın sorularına verecek cevapları yok. Kendi içlerinde organize ettikleri toplantılar haricinde gerçekten vatandaşlar birebir ilişkilere girdikleri hallerde verebilecekleri cevapları yok.  Ayakkabı kutularını, para sayma makinelerini, telefon görüşmelerini açıklayabilmeleri mümkün değil. Vatandaşlarımız artık inanmıyorlar. Ben takip ediyorum AKP hep kendisinin organize ettiği toplantılar, dernek açılışları işler yapıyorlar. Biz sürekli sahadayız CHP’li adaylarla karşılaştık ama AK Partili adaylarla karşılaşmadık” şeklinde konuştu.


 
NASIL OLSA İZMİRLİ BİZE OY ATAR
AK Parti ve CHP’nin İzmir’de yürüttüğü çalışmaları değerlendiren Onar,”  CHP’li vekiller İzmir için ne yaptı. Hangi projeyi üretti? Birkaç tane belli isim var.  Onun dışında ne AK Parti’de ne CHP’de İzmir’in geleceği ile ilgili söz sahibi olan bir milletvekili olmadığı gibi karar organlarında da İzmir’i temsil eden kimse yok. İzmir’in en büyük sıkıntısı bu... Bir İzmirli çıkıp dese ki İzmir’den 15 tane milletvekilin var, buradan genel başkanını aday gösteriyorsun; karar organlarında kaç tane İzmir milletvekili var dese sıfır. Dolayısıyla bu bir samimiyetsizlik... Kaçak güreşerek, arkadan dolaşarak oy alma çalışmaları. Bir takım korkutmalarla oy almaya çalışıyorlar. Nasıl olsa İzmirli bize oy atar mantığındalar. Bir takım korkutmaları var. İşte AK Parti ile korkutup oy alma peşindeler. Hizmette oy alma dertleri yok CHP’nin. Şu hizmeti yaptık da oy verin demiyorlar. Atatürk korkutmalarıyla oy istiyor. AKP ise sözde hizmet yaptım adı altında oy istiyor. Vatandaşa verecek cevapları yok.  Cevapları olmayınca da sahada olamıyorlar” diye konuştu.
 
İNSANLARI EKMEKLE VATAN ARASINDA TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR
Onar, “İzmir’de o kadar enteresan yerlerden nabız tutuluyor ki. Bir cumhuriyet Atatürk korkusu salınıyor AKP tarafından ve CHP’ye yöneliyor. AKP de hizmetle kandırmaya çalışıyor. İnsanları ekmekle vatan arasında tutmaya çalışıyorlar. İnsanlar ya ekmek ya rejim kaygısı içine düştükleri zaman bir karar vermek zorundalar. Biz bunu önlemeye çalışıyoruz. Biz ekmeğin, Atatürk’ün, rejimin, Aleviliğin, Sünniliğin kullanılmasına karşıyız. Biz bunun önüne geçmek istiyoruz. Bizim ötekileştirme gibi bir derdimiz yok. Bu topraklar içinde barış içerisinde yaşamak istiyoruz” ifadesini kullandı.
 
12 YILDIR KİMSE UĞRAMAMIŞ
Seçmenin taleplerini aktaran Onar, “Vatandaşlarımız her şeyi görüyor. Temas ettiğimiz yerlerde vatandaş önce samimiyet istiyor. Gittiğimiz yerlerde herkes size inanıyoruz ama seçildikten sonra buraya bir kere daha uğrayın diyor. Kimse gitmemiş ki. 13 yıl olmuş, bir defa gitmemişler. Oy istemeye gelince güzel. Buca’ya gittik. Buca CHP’nin en çok oy aldığı yer. 12 yıldır buraya kimse uğramaz mı? Kimse hizmet götürmez mi? Gelsinler yüzleşelim. 3 tane CHP’li milletvekilini ya yana göremiyoruz. Genel başkanları gelince sahneye çıktılar, 10 dakika yan yana durdular o kadar. Oturuyor diyen yalan söyler. AK Partililer başka işlerle uğraşmaktan yan yana değiller zaten. Hani hizmet? Senin hizmet anlayışın bu mu” dedi.
 
KİMSE MUTLU DEĞİL
İzmir siyasetinin ardından ülke siyasetini değerlendiren Onar, “Türkiye’de kimse mutlu değil. Memur, emekli, işçi mutlu mu değil. Alevi, Sünni, Kürt, Türk mutlu mu değil. Hep bir ötekileştirme var. AKP geldiği zaman bir sürü vaatle geldi. 13 yılda gelinen nokta toplumun bütün kesimleri birbiriyle kavgalı. Devletin başı, devletin bütün kurumları ile kavgalı. Bu yakın zamanda da sanırım Diyanet İşleri Başkanı ile kavga edecek. Diyanet İşleri Başkanı bu Ramazan için fitre rakamını 11 buçuk lira olarak açıkladı. Bu hesabı yaptığın zaman 4 kişilik bir aile için bin 380 lira yapıyor. Yani Diyanet İşleri diyor ki; 4 kişilik bir ailenin minimum geçinmesi gereken para bu. MHP ne diyor, asgari ücret bin 400 lira diyor. AK Parti’nin hiçbir şeyden haberi yok.  Osmanlı da çökmeye böyle başladı. Ne zaman halklar arasına duvar çekti, çöküş o zaman başladı. Halktan uzaklaşırsan çökersin. AK Parti de bu çöküşte. Onlar da bunun farkında. Bu çöküş başladı. Zaten kendi içlerinde var. Hep bastırıyorlar. Ekonomik kriz çıkmasın diye baskıladılar. Ama vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar. Gelin görün ekonomik kriz dibine kadar var. Bugün 50 milyon kişi borçlanarak yaşamını sürdürüyor. 45 milyon kişi evine et götüremiyor. Bu resmi rakamlar. Hani ekonomik kriz yoktu? Hani kalkınma, hani ekonomik istikrar” şeklinde konuştu. 
 
KANUNLARA UYDUĞU SÜRECE HERKES SİYASET YAPMALIDIR
Seçimlere parti olarak girme kararı alan HDP’nin çalışmalarını değerlendiren Onar, “Bir hukukçu gözüyle değerlendirecek olursam, resmi çerçevede yasalara uygun hareket ettiğiniz zaman bütün siyasi partiler kanuna riayet ettiği takdirde siyaset yapmak da özgürdür. HDP de bu çerçevede kaldığı takdirde yapacaktır, yapmalı da. Buna engel olan bir şey yok. Bu herkes için geçerli. Arkada başka hesaplar olmadığı takdirde, içten pazarlık yapmadığınız takdirde, kuzu postuna bürünmediğiniz sürece herkes siyaset yapabilir. HDP’nin İzmir’deki çalışmaları enteresan çalışmalar. Türkiye’nin partisi olma gibi bir çalışmaları var. Ama ben sahada tam tersini görüyorum. Türkiye partisi olma gibi bir çabalarının olduğunu görmüyorum. Dolayısı ile bütünleştirici kapsayıcı çalışma yaptıklarına inanmıyorum.  Ama bu benim şahsi fikrim. Kesinlikle gördüğüm lokal, geçmişteki siyasetlerinden farklı bir siyaset anlayışı görmüyorum” diye konuştu.
 


HİÇBİR PARTİ BİZE OLUMSUZ YAKLAŞMADI
Anketlerdeki rakamların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Onar, MHP’nin tüm anketleri şaşırtacağını söyledi. Onar, “Ben tabelacı değilim, anketlere de bakmam. Anketlerin 2002 seçimlerinde nasıl yanıldığını herkes yaşadı. Bu seçimde de anketlerin nasıl yanıldığını herkes görecek. Çünkü MHP anketleri şaşırtacak kadar oy alacağını düşünüyorum ben. Çok güzel bir oy alacağımız görünüyor. Ama bu sandıktan açıklanmadığı sürece de tahmin yapmak sandık iradesine saygısızlıktır. Biz çalışmalarımız yapıyoruz, vatandaşa çalışmalarımızı, beyannamemizi anlatıyoruz. Vatan için, ekonominin kurtulması için, huzurlu bir ülke için MHP’ye ihtiyaç olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Ben birebir yaptığım temaslarda aldığım tepkiler sandığa yansırsa tek başımıza iktidarız. Zaten onu hedefliyoruz. Yaptığımız çalışmalarda hiçbir yerde siyaseten ne CHP’lisi ne AKP’lisi ne HDP’lisi bize olumsuz tepki vermedi. Hep iyi şeyler söylediler. Halkta 13 yılın yorgunluğu, bıkkınlığı var. Ülkede atan nabzın yorgunluğu var. İnsanlar saraylarda, Mercedes’lerde yaşanmadığının farkındalar. Bunu değişmesi gerektiğini düşünüyorlar” ifadesini kullandı.
 
BEN HİÇ HAYAL SATMADIM
Onar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bütün seçim sürecinde anlattım. Her partinin seçim beyannamesi var. Bu beyannamelerin dışında üretiyorum denilen bütün projelerin tamamının kandırmaca olduğunu düşünüyorum. Onun için benim en büyük projem, partinin karar mekanizmasında söz sahibi olabilmektir. İzmir’e ancak böyle hizmet edebiliriz. Proje isterseniz proje çok. İzmir için anormal vaatlerde bulunanlar bunları yapamayacaklar. Bunlar kandırmacadır. Ancak karar organlarında söz sahibi olursanız, projeleri getirebilirseniz ve genel merkezinize kabul ettirebilirseniz başarılı olursunuz. Aksi takdirde başarılı olma imkanı yok. İzmir’in sorunları belli... Proje istediğiniz kadar var. Ama sen bunları uygulatamazsan ne söylersen söyle kandırmacadır. Bizde kandırmaca yok. Ben ne meslekte ne de siyaseten hayal satmadım.“
 

 
Konak'ta çevre çocuklara emanet
 
CHP Adayı Bakan Kuşulular'a seslendi: Geleneği bozun!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Necip Nasır: Sorunların ve çözümün takipçisi olacağım
Seçim süresince binlerce kişiyle buluşarak sorunlarını dinleyen AK Parti ...
CHP’den İzmir’e kahvaltı sürprizi: 20 bin simit ve peynir!
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın 'İzmir Kahvaltısı' etkinliğinde, CHP Milletvekili ...
Savaşan: MHP iktidarı, çiftçinin can suyu olacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir milletvekili adayı Dr. Aslan Savaşan, ...
 
AK Parti Adayı Hotar Güzelbahçe’de çiftçiyi dinledi
Seçimlere sayılı günler kala siyasilerin çalışmaları da hız kesmeden devam ...
AK Parti adayı Şeboy: İzmir'in kaderi değişecek!
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy İzmirlilerin rahat yaşaması ...
MHP adayı Murat Koç: Vekalet almanın bilincindeyim
MHP Milletvekili Adayı Murat Koç, seçime günler kala çalışmasına hız kesmeden ...
 
Bayraklı’da ‘Yıldırım’ miting! Muhalefete: Avucunuzu yalayın!
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili ...
KONDA’nın son anketinde HDP bombası!
KONDA'nın resmi internet sitesinden yayınladığı ankette, HDP'nin barajı ...
Bakan Eroğlu Gıda Çarşısı’na konuk oldu
İzmir programı çerçevesinde Gıda Çarşısını ziyaret eden Prof. Dr. Eroğlu, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva