HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2016 Çarşamba - 18:53

Flaş: İzmir’de toplu ulaşıma ve otoparklara zam geliyor!

Büyükşehir Meclisi’nde toplu ulaşım tarifesi ve otopark fiyatlarında düzenlemeye gidilmesi gündeme geldi. Komisyonlara giden önergeler, mecliste görüşüldükten sonra İzmirlilere yeni yılda ulaşım ve otoparkta zamlı tarife uygulanacak.

Flaş: İzmir’de toplu ulaşıma ve otoparklara zam geliyor!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. 

Toplantı, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Beşiktaş’ta 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırı için ‘Teröre Lanet Bildirisi’ okunmasıyla başladı. 



Başkan Kocaoğlu, “Bir daha böyle bir acı yaşanmamasını umut ediyorum” dedi. Ardından mecliste gündem maddeleri oylandı.

Kültürpark Projesi’yle ilgili değişiklik içeren bir karar oy birliğiyle meclisten geçti. Maddeye göre, Büyükşehir Belediyesi, yeniden tasarlayacağı Kültürpark için çalışmaların tek elden yürütülmesi amacıyla bir şube müdürlüğü kurulacak. Büyükşehir Belediyesi’nin ilerleyen dönemde Kültürpark’ın işletilmesine yönelik karar ve uygulamalarda etkin olması öngörülen Danışma Kurulu var. İZFAŞ şirketi ise 2017’nin başında Fuar İzmir’e taşınacak.

ULAŞIM VE OTOPARKLARA ZAM GELİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım tarifesinin yeniden düzenlenmesi için meclise önerge sundu. Zammın gerekçelerinin bulunduğu önerge oy çokluğuyla bütçe komisyonuna gönderildi. Ayrıca mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kahramanlar Katlı Otoparkı ve Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı fiyat tarifesinde de değişiklik içeren önerge Bütçe ile Tüketici komisyonlarına gönderildi. Zamlar komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis gündemine gelecek. 

Otopark fiyatlandırması önergesi Kahramanlar Katlı Otoparkı fiyat tarifesinin  0-4 saat:4,00-TL, 4-8 saat:8,00-TL, 8-24 saat:12,00-TL, Kayıp Bilet: 12,00-TL, Saat 19:00 ile 09:00 arası:4,00-TL, Aylık Abone Ücreti :100,00-TL; Buca Kasaplar Meydanı Yer Altı Otoparkı fiyat tarifesinin 0-3 saat:5,00-TL, 3-6 saat:7,00-TL, 6-12 saat:8,00-TL, 12-24 saat:14,00-TL, Aylık Abone Ücreti :175,00-TL olarak  olmasını öngörüyor.

 
Karşıyaka’dan Ankara çıkarması: Stat için ‘Yıldırım’ talimat!
 
BM'de skandal: Delil diye yanlış fotoğrafı gösterdi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 15 Aralık 2016 Perşembe 19:57

Yapılanlar mutlaka güzel şeyler, bugüne kadar kimlerin katkısı varsa teşekkür etmek lazım, metro'da, İzban'da, ancak bazı kişilerin de belirttiği gibi İzmir'in yüksek semtlerini (Evka 3-Evka-5 hattı gibi) birbirine bağlayacak yeni bir metro hattına gecikilmeden ihtiyaç var

Yorumu oyla      11      5  
15 Aralık 2016 Perşembe 09:05

Kuzeyi rahatlatacak Egekent-BornovaEvka3 metro hattının yapılması için yıllardır bekliyoruz. Yetkililer Çiğli çevreyolu tüneller, anadolu caddesi altınyolun halini görmüyorlar mı? izban çok yetersiz. Acilen kuzeye metro rahatlığı gelmeli.

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 15 Aralık 2016 Perşembe 08:51

kelimelerce yorum yazabilirim ama gerek yok. tek cümlede bitirmek istiyorum. Beceriksiz ve iş bilmez belediye.

Yorumu oyla      11      5  
metro 14 Aralık 2016 Çarşamba 22:38

90 dakika var diye diye bilet fiyatları 1,80 den 2,40' lara kadar geldi. şimdi büyük ihtimal 2,5 olacak ama şehirde yapıla yapıla 20 yılda 20 km metro yapıldı. her yıl 5-10 km metronun temelini atsanız neyse de o da yok. Gittiniz parayı İZBAN'a , tramvaya gömdünüz. İZBAN yerine kademe kademe metro yapılsaydı çok daha iyi olurdu. Çiğli-Karşıyaka-Halkapınar 1.etap; Halkapınar-Alsancak-Buca şeklinde de 2.etap yapılsaydı çok daha iyi olacaktı. Şimdi yapılmış-yapılacak raylı sistemlerde yanlış ve yetersiz. Havaalanına metro yok. Yerine banliyö var. Yük treni girer, bilmem nerenin treni girer ... Alsancak'ta, Karşıyaka 'da metro yok. Birinde banliyö var, diğerine de tramvay yapılıyor. Yeni şehir merkezi diyorsun ama metro yok, yerine banliyö sistemi var. Bu hatları planlayıp uygulayanları tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      11      5  
14 Aralık 2016 Çarşamba 22:09

başkan diyor ki: otoparklar var ama yeterli kullanılmıyor. iyice kullanılmasın, boş kalsın diye mi otoparklara devamlı zam geliyor. ilk 1 saat bedava olabilir. sonraki her saat için 1 lira olsun.

Yorumu oyla      11      5  
14 Aralık 2016 Çarşamba 21:59

Ulaşıma devamlı zam yapacağınıza yıllardır yapılmayı bekleyen tramvay ve metro hatlarını yapın da ESHOT küçülsün, zararı azalsın diyeceğim ama hala daha çok sayıda otobüs alınıyor. Karşıyaka'ya tramvay yapıyorsun yarım yamalak. İZBAN Mavişehir'e hat bağlanmıyor. Alaybey' de de sahilde kalıyor. Böyle saçma hat mı olur! ihale edilirken hat İZBAN' a gidiyordu ve Alaybey kısmı da çift hattı. şimdi şaka gibi ama İZBAN' a bağlanmıyor ve de Alaybey kısmı tek hat. Şimdi Çiğli' ye bağlayacağız diyorsunuz ama projesi yeni yapılıyor. Çiğli'ye de bağladın iyi güzel de Alaybey kısmı ne olacak? Alaybey tarafında da mutlaka hattı ana aktarma merkezi olan Halkapınar' a kadar uzatmanız gerekiyor. Bornova-Salhane Tramvay Hattı'da Bornova Merkez-Salhane-Halkapınar şeklinde olmalı. bu iki hat sayesinde çok sayıda otobüs seferden kalkar. 10-15 km'lik tramvay hatlarını artık bir zahmet yapın. Kredi notu yüksek deniyor, 1,5 milyar borç ama 6 milyara kadar borçlanabiliniyor deniliyor ama icraatta sıkıntı var. 7-8 yıldır Bornova Merkeze metro gelecek. 1 km yahu. 1 km metroyu yapacak para yok mu? 20 yıldır otogara metro gelecek. 4,4 km. Hadi son 3 yıldır bakanlık devraldı yapmıyor da 20 yıldan bahsediyorum. 20 yılda 4,4 km'lik metroyu yapacak bütçe yoksa bu işi bırakın.

Yorumu oyla      11      5  
14 Aralık 2016 Çarşamba 21:30

2017 için ulaşıma zam gelmeyecek denmemiş miydi?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartışmalı sahil projesine yargı freni: Kim/ne tepki verdi?
Bir bölümünde kumsalın betona çevrilmesi nedeniyle tartışmalara neden ...
Kemalpaşa teröre karşı tek yürek!
Kemalpaşa Belediyesi tarafından Kemalpaşa’daki siyasi parti temsilcileri, ...
Buca'ya özel proje: Bir pazaryerinden fazlası!
13 bin metrekarelik alanda yapılacak proje farklı uygulamalarıyla İzmir’de ...
 
Fuarda yeni dönem: Kültürpark’a özel yönetim
Büyükşehir Belediyesi, yeniden tasarlayacağı Kültürpark için bir Şube ...
Müjdeyi Soyer verdi: KKTC Cittaslow Birliği’nde!
Soyer; “Kıbrıs’taki 3 şehrimizle ulusal birliği kurduk. Artık Kıbrıs dünyanın ...
Çiğli Belediyesi'nden okullara destek
Çiğli Belediyesi ilçede bulunan tüm okullara destek olmaya devam ediyor. ...
 
Zühtü Işıl’ın mezarı doğduğu topraklarda…
Karşıyaka Spor Kulübü'nün kurucularından olan ve 1985'te, vefatının ardından ...
Kınık’ta tarıma hayat veren projede mutlu son
DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de tesis edilen Kınık Sağ Sahil Sulamasında ...
Dost Market'ten örnek kampanya: Ayaklar üşümesin
Dost Market çalışanları kendi içlerinde bir kampanya başlattı. ‘Ayaklar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva