HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2015 Çarşamba - 14:26

Flaş! Balbay’ın adaylık kararına İzmir Örgütü ne tepki verdi?

İzmir Milletvekili Balbay, 1 Kasım sonrası tavrına resmiyet kazandırdı ve kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. İl Başkanı Serter, kararı “Ondan beklentim Genel Başkan’ın gösterdiği teveccühe karşılık olarak kendisinin yanında dimdik durmasıydı” sözleriyle yorumladı.

Flaş! Balbay’ın adaylık kararına İzmir Örgütü ne tepki verdi?

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ -  1 Kasım genel seçimleri AK Parti’nin açık ara zaferiyle sonlanırken, ana muhalefet partisi CHP’de hesaplaşma süreci başladı.

Partide peşi sıra olağanüstü kurultay çağrıları gelirken, İstanbul Eski Milletvekili Umut Oran genel başkanlığa adaylığını açıkladı, Yalova Milletvekili Muharrem İnce de koltuk yarışına yeşil ışık yaktı. Sürece damga vuran isimlerden biri de İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’dı…

Balbay 1 Kasım sonrası 2 çarpıcı yazının ardından, “Ben olsaydım istifa ederdim” mesajıyla ses getirirken değişim vurgusu yapıp adaylığa göz kırpmıştı. İzmir Milletvekili 11 Kasım’da bu tavrına resmiyet kazandırdı ve kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Balbay’ın kararına İzmir Örgütü’nde de ilk tepkiler geldi. Egedesonsöz’e konuşan İl Başkanı Bedri Serter ve İzmir Milletvekilleri çarpıcı mesajlar verdi. İl Başkanı Serter, “Ondan beklentim Genel Başkan’ın gösterdiği teveccühe karşılık olarak kendisinin yanında dimdik durmasıydı” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR



İL BAŞKANI BEDRİ SERTER: Mustafa Balbay’a hayırlı olsun. CHP‘nin bugün itibariyle ve her zaman genel başkan eksikliği yoktur. Bu yolun  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile yürünmesi gerekir. Tabi ki demokratik bir seçim sistemimiz var. Herkes her yere istediği noktaya aday olabilir. İzmir vekili arkadaşımız da bu niyetle yola çıkmış. Benim ondan beklentim genel başkanın ona gösterdiği teveccühe karşılık olarak kendisinin yanında dimdik duran vekillerden biri olmasaydı. Fakat tabi ki süreç ve arzusu böyle oldu. Saygı duyuyoruz. 



ATİLLA SERTEL: Mustafa Balbay benim okul dönemlerinde bu yana tanıdığım bir arkadaşımdır. Bir dönem cezaevinde olduğu süreç içerisinde sonuna kadar yanında oldum. Ve yaşadığı sıkıntılı anları paylaşarak hafifletmeye çalıştım. Ancak kendisi genel başkanlık adaylığını açıklamış bulunuyor. Ben çok net bir şekilde ifade etmek isterim ki, benim yerim ve yanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanıdır. Ben onun devam etmesinden yanayım. Başarılı olduğu kadar nitelikli, yetenekli, birikimli devlet adamı çizgisinde oturduğu dönemde onun yanında olmak çok önemlidir. 2019 yılında 3 ayrı seçim yapılacak. Bu seçimler nedeniyle CHP’nin iktidar olması için güç birliği ve enerji birliği olmamız gerekir.

MUSA ÇAM: Parti olağanüstü kurultaya ihtiyacı yoktur. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini değerlendirmeye ihtiyacı vardır. CHP sol ve sosyal demokrat bir partidir. Bu nedenle herkesin aday olma hakkı vardır. Mustafa Balbay da durumunu değerlendirerek karar vermiştir. Kendisine başarılar diliyoruz.
 
ÖZCAN PURÇU: Mustafa Bey’e başarılar diliyoruz, hayırlı olsun. Partimizde demokrasi var, herkesin aday olma hakkı var. Başka söyleyecek bir şey yok.

ZEYNEP ALTIOK: CHP her zaman demokratik temayülleri gereği adaylıkları olağan karşılar. Arzu eden herkes aday olabilir.

ALİ YİĞİT: Hayırlı olsun. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Kemal Bey de İzmir Milletvekili, Mustafa Bey de İzmir milletvekili… Keşke İzmir’den biri olmasaydı. Genel Başkanımız üzerine düşen görevi yaptı. Onunla devam edeceğiz. Şu ana kadar doğru hareket ettiğini düşünüyorum. En çok çalışan o oldu. Belki genel başkan yardımcıları değişebilir. Ama genel başkanımızın değişmesine gerek yok. Kendisine hayırlı olsun, kolay gelsin diyoruz.

MURAT BAKAN:  Kurultayda çok aday çıkması parti içi demokrasinin göstergesidir ve partiyi güçlendirir. Bu anlamda aday olan arkadaşları cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Ancak ben olağanüstü kongre yapılmasına karşıyım. Ve kurultayda da genel başkanımızın yola devam etmesinden yanayım. Kendisi çok iyi niyetli ve çok çalışkan biri. Partinin 1 Kasım’da iktidar olamamasının genel başkan kaynaklı bir sorun olmadığını düşünüyorum.
 

 
Kayıp kişi ruh sağlığı hastanesinde çıktı
 
Dedesiyle yaşadığı evin bahçesinden kendini astı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercüment şahin 12 Kasım 2015 Perşembe 10:17

CHP NİN AYAGA KALKMASI İÇİN YENİLENMESİ VE DEMOKRASİNİN TEMAÜLLERİNİN İŞLEMESİ LAZIM. YANİ BAŞARAMIYAN İSTİFA EDİCEK YENİ KİŞİ VE AKIMLARA YOL AÇICAK. ERDAL İNÖNÜ KENDİLİGİNDEN İSTİFA ETTİ VE DAHADA BÜYÜDÜ. KENDİ İKBALLERİNİ KILIÇLAROGLUNUN KOLTUKTA KALMASINDA GÖREN SYASETİN KAŞARLARI ARTIK YOLUN SONU GÖZÜKTÜ.

Yorumu oyla      13      5  
12 Kasım 2015 Perşembe 09:39

Kılıçdaroğlu düzgün dürüst adam ancak CHP'ye oy vermiyor halk. Acilen rüzgar gibi sürükleyecek yeni bir lider şart. Aksi halde 2019da da hüsran bizi bekler. Aklınıza başınıza toplayın.

Yorumu oyla      13      5  
cengız cansız 11 Kasım 2015 Çarşamba 20:53

olağan üstü kongreye ne gerek var önümüzde olağan kurultay var ısteyen aday olabılır

Yorumu oyla      17      7  
PARTİLİ 11 Kasım 2015 Çarşamba 15:48

HİÇ BİR İYİLİK KARŞILIKSIZ KALMAZ DERLER. EVET KEMAL KILIÇDAROĞLU,HAPİSTEKİ ADAMI SEN MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖSTERİRSEN ODA SENİN KOLTUĞUNDA GÖZÜ OLDUĞUNU AÇIKÇA SÖYLER VE SENİN KOLTUĞUNU ALMAK İÇİN MÜCADELE EDER.

Yorumu oyla      20      14  
Esila 11 Kasım 2015 Çarşamba 14:58

Amaan chp işte çekememezlik hat safhada zaten yokmu şu 65 yaş ustü vekilleri bunlardan bir cacık olmaz birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar chp değil iktidar muhalefet dadi olamayacak bir parti vizyon yok taban sıfır yaşlilar f8rsat vermezki zaten işiniz iş oy mu kusura bakmayın bu kafa ile çoook uzak oy almaniz

Yorumu oyla      19      11  
İzmirli 11 Kasım 2015 Çarşamba 14:50

İl başkanının ne bir oyu ne de bir kurultay delegesine etki edecek gücü var o yüzden bu konularla ilgili eskiler "hariçten gazel" terimini kullanırlar.

Yorumu oyla      25      8  
tahir 11 Kasım 2015 Çarşamba 14:37

chp de kimin ne oldugu belli degilki.eski solcular,eski anap lilar,hepsi dolmus iceriye.ama ne bu adaylarda,nede partide hukumete alternatif olabilecek insan ve muhalefet plani goremiyorum.chp.bugun iktidar olsa ne olacak ki? bu kadrolar memleket idare edebilecek donanima sahip degil.devlet islerinden,ekonomiden bir haber hepsi.muhalefeti bile beceremiyorlar.toplama futbol takimi gibi.her maci bes sifir yenilirler...

Yorumu oyla      16      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! CHP’de Kılıçdaroğlu’na bir rakip de İzmir’den!
Olağanüstü kurultay çağrılarının her geçen gün arttığı CHP'de Kılıçdaroğlu'na ...
İzmir’de Yıldırım rüzgarı: Alanda mini-miting, törende bomba espri!
Mazbata almak için kente gelen AK Parti İzmir Milletvekili havaalanında ...
CHP Menderes’te bir istifa daha!
Menderes Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Abdullah Yetiştiren partisinden ...
 
Yıldırım’a havaalanında sevgi seli: İzmir milletin kalesidir
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, mazbatasını almak için geldiği ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlla bir Aylan mı olmalı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK İş Konseyi Başkanları ve Büyükelçiler Toplantısı'nda konuştu.
Flaş! CHP’de kurultay ateşi: İlk imzalar atıldı!
CHP’de genel seçim sonrası başlayan olağanüstü imza hareketi devam ederken ...
 
MHP’de ağır suçlama: Arkasında istihbarat var!
MHP lideri Devlet Bahçeli 1 Kasım yenilgisinin ardından olağanüstü kurultay ...
Eski Danışman Tezcan: Tayyip Bey’e ‘çekilsin’ diyenler vardı!
Bir dönem Erdoğan'ın Basın Danışmanı olan Tezcan: Tayyip Bey’e diktatör ...
MHP’li Türkoğlu: Bahçeli artık aksakallı olsun!
MHP Genel Başkanı 1 Kasım'dan bu yana en çok eleştiri alan isimlerin belki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva