HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2015 Çarşamba - 13:00

İzmir’de Yıldırım rüzgarı: Alanda mini-miting, törende bomba espri!

Mazbata almak için kente gelen AK Parti İzmir Milletvekili havaalanında büyük sevgi gösterileriyle karşılaştı. Burada bir mini miting yaparak CHP’yi eleştiren Yıldırım mazbata törenine ise yaptığı espriyle damga vurdu.

İzmir’de Yıldırım rüzgarı: Alanda mini-miting, törende bomba espri!

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, mazbatasını almak için geldiği kentte partililerin sevgi gösterisiyle karşılandı.



AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partisinin İzmir'deki 5 puanlık artışını hatırlatarak, İzmir'den aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

- YILDIRIM’DAN HAVAALANI MİTİNGİ: İZMİR MİLLETİN KALESİDİR!...

İzmir Milletvekili Yıldırım karşılamanın ardından partililerle İl Seçim Kurulu’na geçti. Düzenlenen törende Yıldırım’ın yanı sıra Mahmut Atilla Kaya, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan ve Hüseyin Kocabıyık da mazbatalarını alırken, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, belediye başkanları Saliha Şengül ve Sadık Doğruer, ilçe başkanları, il yöneticileri ve partililer de hazır bulundu. Nükhet Hotar ve İbrahim Turhan şehir dışında olmaları nedeniyle mazbatalarını alamadı.
 
Yıldırım törende de partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. İl Seçim Kurulu Başkanı İsmet Kilimci tarafından mazbataları verilen vekillerden Hüseyin Kocabıyık, Kilimci’ye, “Bana mazbata vermeden ölürsen sana hakkımı helal etmem” diyerek espri yaptı.



Çiçeği burnunda vekil Necip Kalkan ise sandalye üzerine çıkarak, “Bu mazbatayı 21 yıllık bir emeğin sonunda aldım. Bu hizmeti millet yolunda AK Parti çatısı altında vereceğim. Kıskananlar çatlasın dedi” ifadelerini kullandı.




‘BUNDAN SONRA İŞSİZSİN’
Törene Yıldırım’ın esprisi damga vurdu.  Basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya giderken bir kameramanın kablosunun boynuna takılmasından sonra kamerayı eline alan Yıldırım, “Bundan sonra işsizsin” dedi, kahkahaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
CHP KURULTAYIYLA UĞRAŞACAK VAKTİMİZ YOK
Yıldırım, CHP'deki olağanüstü kurultay çağrıları sorusuna “CHP'nin kurultayıyla uğraşacak vaktimiz yok. Onlar da kurultay her seçimden sonra rutin ve gelenek haline geldi. Onlar kendi işini kendi aralarında görsünler. Biz milletin işiyle meşgulüz. Onlar yeterince kendi aralarında meşguliyetleri var. Biz de memleketin işlerini gecikmeden tamamlayalım" yanıtını verdi.
 
DOĞRU BİLDİLER DE ADRESİ YANLIŞ
CHP'nin 1 Kasım seçimlerinde koyduğu yüzde 50 hedefini tutturamamasını da değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "CHP'nin aldığı sonuç da ortada. Bizim aldığımız sonuç da ortada. Seçim kampanyasına başlarken bizim için CHP'li arkadaşlarımız bir kehanette bulundu. ‘Onlar 25, biz 50 alırız’ dediler. Doğru bildiler de adresi yanlış" diye konuştu.
 
POZİSYONUMUZ-DURUMUMUZ NE OLURSA OLSUN
Yeni oluşacak kabine de bir görev bekleyip beklemediği sorusunu ise, “"Her şey daha güzel olacak. Önemli olan İzmir'e hizmet etmektir. Hizmet etmenin çok yolu var. Pozisyonumuz durumumuz ne olursa olsun çalışmalarımızı arkadaşlarımızla sürdüreceğiz" yanıtını verdi.


 
1 KASIM AK PARTİ'YE DUYULAN GÜVEN VE İSTİKRARIN İFADESİ
"Her şeyden önce 1 Kasım seçimlerinin güvenlik içerisinde huzur içerisinde demokrasimize yakışır şekilde gerçeklemesi nedeniyle çok teşekkür ediyorum" diyen Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinin istikrar ve AK Parti’ye duydukları güvenin ürünü olduğunu söyledi. Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye bir demokrasi sınavını başarıyla vermiştir. Huzuru güveni seçimin sandığa iradenin tam şekilde yansımasına katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.  Seçimlerle ilgili ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğu anlaşılmış. Yüzde 85'in üzerinde katılımla Türkiye demokrasisinde yeni sayfa açılmıştır. 1 Kasım istikrarın ve AK Parti'ye duyulan güvenin bir ifadesi. Seçime katılan vatandaşlarımızın yarısının fiilen desteğini alarak yeni bir dönemi Türkiye'de AK Parti iktidarıyla başlatmış oluyoruz. 2019'a kadar geçmiş 13 yılda yaptığı hizmetleri aynı kararlılıkla aynı şekilde kaldığı yerden devam edecektir ve ülkemiz ölümünün yıldönümünü dün andığımız Büyük Atatürk'ün muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne geçme kararlılığını devam ettirecek."
 
4 MİLYON HEMŞERİMİZİN VEKİLİYİZ
Binali Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinde sonra İl Başkanlığında söylediği gibi seçimlerin birden fazla mesaj verdiğini yineledi. Yıldırım seçilen vekillerin oy veren vermeyen herkesin vekili olacağını söylerken, hizmet söz konusu olması durumunda siyasetin teferruat olduğunu dile getirdi. Yıldırım, "Seçimlerin verdiği birçok mesaj vardır. Millet 78 milyon vatandaşımız kardeşlik-barış-birlik-beraberlik istiyor. Terör belasından kurtulmasını istiyor. Artık bundan sonraki enerjimizin, gücümüzün terörle mücadele ile değil işsizliğin azaltılmasıyla yoğunlaşmasını bekliyor. Ayrıca ekonomimizin büyümesi ülkede istikrarın olmazsa olmaz şartıdır. Var gücümüzle İzmir'de bize güven duyan hemşerimizin desteğiyle 8 arkadaşımızı meclise gönderdi. Biz iktidar partisinin vekilleri olarak bize oy veren ya da vermeyen 4 milyon hemşerimizin vekiliyiz. Herkesin derdi bizim derdimiz. Bizim sorunumuz olacak. İzmir'in daha güzel bir şehir olması daha mutlu İzmirlilerin beklentilerini karşılayacak her türlü hizmeti getirmek için gayret içinde olacağız. Hiçbir zaman mazeret üretmedik bundan sonra da üretmeyeceğiz. Hizmet konu olunca siyaset teferruattır. Bu anlayışla çalışacağız. Diğer partili vekil arkadaşlara da hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


 
ÖZGÜRLÜKTEN DEM VURAN CHP’NİN…
Yeni Asır ve DHA muhabirine yönelik saldırıyı da kınayan Binali Yıldırım, CHP’ye göndermede bulundu. Yıldırım, “İki tane tatsız olay yaşadık. Bir tanesi Yeni Asır'a yapılan bir saldırı idi. Bunu o zaman da şiddetle kınadık. Ama seçimden sonra bir arkadaşımıza Elif Demirci’ye maalesef CHP toplantısında çok acımasızca ve çirkince bir hareket yapıldı. Bu olayda basının kamuoyunu bilgilendirme derdinden başka amacı olmayan kardeşimize yapılan saldırıyı kınıyorum ve özgürlükten dem vuran CHP'nin önce tahammülü öğrenmesi gerektiğini hatırlıyorum. İzmir hoşgörü şehri, sevgi ve samimiyet şehri. Buna benzer olaylar İzmir’imize ve İzmirlilere yakışmıyor. İzmirlilerin bir tavrı olarak görmüyoruz. Bunu yapanlar hiçbir şekilde İzmir'in o güzel yüzünü yansıtmıyorlar” dedi.
 
AK Parti Milletvekili Yıldırım, teşkilatını da unutmayarak, canla başla, birinci sıradan adaymış gibi çalışan herkese teşekkür etti.

 
CHP Menderes’te bir istifa daha!
 
İGC Başkanı Dikmen: G-20 ayıbı temizlenmeli!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sema 12 Kasım 2015 Perşembe 10:59

İzmir'in gülen yüzü

Yorumu oyla      12      6  
11 Kasım 2015 Çarşamba 20:39

allak yolunu açık etsin büyük adam

Yorumu oyla      14      14  
Demokrat 11 Kasım 2015 Çarşamba 14:52

Büyüksün Binali baba!

Yorumu oyla      21      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Menderes’te bir istifa daha!
Menderes Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Abdullah Yetiştiren partisinden ...
Yıldırım’a havaalanında sevgi seli: İzmir milletin kalesidir
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, mazbatasını almak için geldiği ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlla bir Aylan mı olmalı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK İş Konseyi Başkanları ve Büyükelçiler Toplantısı'nda konuştu.
 
Flaş! CHP’de kurultay ateşi: İlk imzalar atıldı!
CHP’de genel seçim sonrası başlayan olağanüstü imza hareketi devam ederken ...
MHP’de ağır suçlama: Arkasında istihbarat var!
MHP lideri Devlet Bahçeli 1 Kasım yenilgisinin ardından olağanüstü kurultay ...
Eski Danışman Tezcan: Tayyip Bey’e ‘çekilsin’ diyenler vardı!
Bir dönem Erdoğan'ın Basın Danışmanı olan Tezcan: Tayyip Bey’e diktatör ...
 
MHP’li Türkoğlu: Bahçeli artık aksakallı olsun!
MHP Genel Başkanı 1 Kasım'dan bu yana en çok eleştiri alan isimlerin belki ...
Çelik: Türkiye'deki sürecin adı barış süreci değil
Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ...
CHP'li gençler 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten hakim karşısında
Manisa'nın Kula İlçesi'nde yapılan eylemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva