HABERLER>EKONOMİ
24 Nisan 2022 Pazar - 12:03

Fiyatlar belli oldu... Bayram tatilinde Çeşme ne kadar?

İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'de bayram tatiline sayılı günler kala rezervasyon oranlarının yüzde 60'ın üzerine çıktığını belirten Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, "Alaçatı otelleri ve butik otel olarak tabir edilen benzeri nitelikli otel hizmetlerinde konaklama yaklaşık 1000-1200 TL. Üst kategoriye çıkıldığında bu rakam 1500-2000 arasında seyrediyor. 5 yıldızlı otellerde kalmak isteyen konuklarımız da yaklaşık 2500-3000 TL arası gecelik fiyat ödeyecekler" dedi.

Fiyatlar belli oldu... Bayram tatilinde Çeşme ne kadar?

Ramazan Bayramı tatili öncesi vatandaşlar, yurt genelindeki turizm cennetlerinde tatil yapabilmek için rezervasyonlarını yaptırdı. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan İzmir'in Çeşme ilçesinde de rezervasyon oranları yüzde 60'a ulaştı. Bir hafta içerisinde bu oranın yüzde 100'e kadar yükselmesini beklediğini anlatan ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, "Özlenen, beklenen bir bayramda doluluğun yüksek olacağına dair turizmcilerin bir beklentisi var. Şu ana kadar rezervasyonlarımız yüzde 60'a ulaşmış durumda. Ancak pandemi döneminde pek çok kişi, son dakika rezervasyon yaptırmaya alıştı. Kültürümüze böyle bir alışkanlık girdi. Bu yüzden rezervasyonlarımız son dakikaya kaldı. Her geçen gün artış gözlemliyoruz" dedi.



'SEKTÖRÜMÜZ İÇİN GÜZEL BİR BAYRAM OLACAK'
Turizm sektörünün bayramı heyecanla beklediğini ifade eden Demir, "Çünkü sektörümüzün pandemiden sonraki ilk bayramı olacak. Bu bayramla birlikte sezonu da açmış olacağız. Havalar oldukça sıcak. Çeşme'nin plajları açılmaya başladı. Ilıca Plajı'nda hafta sonu yüzde 10'luk bir doluluk oluşmaya başladı. Sıcaklık seviyesi 24-25 derecelere yükseliyor. Bayrama baktığımızda sıcaklığın etkisi, 30 dereceye kadar hissedilecek. Bu bayram sektörümüz ve halkımız için güzel bir bayram olacak. Özlenen tatil hareketliliğini halkımız da görmek istiyor" diye konuştu.

'KONAKLAMA HİZMETLERİ 1000 TL'DEN BAŞLIYOR'
Çeşme'de tatil fiyatları hakkında bilgi veren Demir, otel fiyatlarının ocak-şubat ayında belirlendiğini hatırlatarak, "Fiyatları belirlemekte zorlanıyoruz ama turizm sektörü çok sabırlı ve dirençli. Her türlü krizi aşmış bir sektör. Fiyatlarda güncel olarak yaşadığımız et, yumurta fiyatları gibi haftalık değişimler yok. Fiyatlarımızı ocak-şubat aylarında belirledik. Fiyatlar korunuyor ve değiştirmeyen çok otelimiz var. Çeşme'de Alaçatı otelleri ve butik otel olarak tabir edilen benzeri nitelikli otel hizmetlerinde yaklaşık 1000-1200 TL, üst kategoriye çıkıldığında bu rakam 1500-2000 arasında seyrediyor. 5 yıldızlı otellerde kalmak isteyen konuklarımız da yaklaşık 2500-3000 TL arası gecelik fiyat ödeyecekler" ifadelerini kullandı.



'ÇEŞME'DE ODA- KAHVALTI TERCİH EDİLİYOR'
Tatil seçeneklerinin farklı destinasyonlarda değişiklik gösterdiğini aktaran Demir, şöyle konuştu: "Antalya'ya milyonun üzerine turist geliyor. Antalya'daki oteller, şehir merkezine uzak olduğu için her şey dahil konaklamalar tercih ediliyor. Bodrum'a doğru 'yarım pansiyon' dediğimiz kahvaltı ve akşam yemeği daha etkili satılıyor. Çeşme, Ayvalık, Foça'da ise oda-kahvaltıya dönüş başlıyor. Hatta kahvaltı da dahil olmadan yalnızca konaklamanın da sık tercih edildiğini görüyoruz. Bu tatil seçenekleri artık online rezervasyonlarla herkesin elinin altında. Muhakkak bu seçenekleri gözlemleyip, takip etsinler." (DHA)

 
Başkan İduğ'dan iş insanlarına 3 yıl raporu!
 
Gözler kabinede... Bayram tatili 9 gün olur mu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kriz gelinlikçilere vurmadı!
Havaların yavaş yavaş ısınmasıyla düğün sezonu da açıldı. Düğün hazırlıklarına ...
Cemal Tercan, oda başkanlarına seslendi: Esnafın derdine seyirci kalmayın
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’nı 44 yıl yapan, ...
Kemeraltı esnafına bayram yok!
Vatandaşın alım gücünün düştüğünü, bu nedenle bayram alışverişinin temel ...
 
İzmirli firma dünyaya dipçik satıyordu... Konkordato talebi tasdiklendi!
Pek çok ülkeye av tüfeği dipçiği ihraç eden ve inşaat, otelcilik ve bahçe ...
İzmir'in ticaret raporu: Kaç işletme açıldı/kapandı?
İzmir’de geçtiğimiz Mart ayında 719 şirket, kooperatif ve gerçek kişi ...
ECB Başkanı: Faiz artırımı güçlü bir ihtimal
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, yıl sonundan önce faiz ...
 
MB'den zorunlu karşılık düzenlemesinde değişiklik
Merkez Bankası tarafından zorunlu karşılık düzenlemesinde değişiklik yapıldı. ...
Türk İş Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün ...
3600'de son toplantı 10 Mayıs'ta
3600 ek gösterge düzenlemesinde çalışmalar sürüyor. Son toplantının 10 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva