HABERLER>GÜNCEL
14 Aralık 2012 Cuma - 15:42

‘First Lady’ ‘engelleri kaldırmak için’ İzmir’de...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan İzmir’de Katip Çelebi Üniversitesi tarafından düzenlenen organizasyona katıldı. Engellilerin topluma kazandırılması amaçlı panele katılan Erdoğan’a plaket takdim edilirken yaşanan bir gelişme salonda duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Plaket takdimi sırasında sahneye çıkarak Erdoğan’ı kucaklayan ve plaketi almak isteyen Rukiye Karataş isimli vatandaş salonda hem gözyaşı hem de gülücükle karşılandı.

‘First Lady’ ‘engelleri kaldırmak için’ İzmir’de...

Cihan DURAK/ EGEDESONSÖZ – İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi tarafından düzenlenen Engellilerin Eğitimi ve Topluma Kazandırılması’ konulu panel Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile eşi Gülten Günay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın katılımıyla Ege Palas Otel’de gerçekleştirildi. Düzenlenen panele İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Teşkilatı, İlçe Başkanları, İlçe Teşkilatları ve partililer ile çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri ile Kâtip Çelebi Üniversitesi öğrencileri de katılım gösterdi.

                
“ÇALIŞMALARIN İÇİNDEYİM”
Türkiye’de engelliler için büyük adımlar atıldığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Eğitime gerçekten çok büyük önem veren bir kültüre sahibiz. Ülkemizin neresinde olursa olsun okula gidip eğitim görmek isteyip de buna imkân bulamayan bir tek çocuğumuzun kalmaması ise en büyük isteğimiz. Beni en mutlu eden ise engelli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirilen faaliyetler içerisinde yer almak oldu. Engelli kardeşlerimiz artık geçmişle mukayese edilemeyecek düzeyde hayatın her alanında yer alabiliyorlar” diye konuştu.

 
TÜM SALON DUYGULANDI
‘Girişimci Engel Tanımaz’ ve ‘Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisine Bende Varım’ projelerinin engelli vatandaşlar için önemli projeler olduğunu belirten Erdoğan “Bizler yüreklerimizdeki, gönüllerimizdeki, zihinlerimizdeki engelleri kaldırarak bu projeleri yapmaya devam edeceğiz. Aramızdaki bu görünmez duvarları kaldırdığımızda inşallah birbirimize daha fazla kenetleneceğiz ve geleceğimize daha da güvenle bakabileceğiz” dedi. Erdoğan’a plaket takdimi sırasında platforma çıkan Rukiye Karataş isimli engelli vatandaş salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Önce Emine Erdoğan’a sarılan Rukiye Karataş, ardından plaketi almak istemesi herkesin yüzünde bir tebessüm oluşturdu.
 
EN BÜYÜK DESTEK FIRST LADY’DEN
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise toplumların varlıklı ve sağlıklı vatandaşlarını olduğu kadar yoksul ve sağlıksız vatandaşlarını da aynı refah düzeyinde yaşatmaları gerektiğini belirtti. Ertuğrul Günay, Başbakan Erdoğan’ın milletten sonra en büyük desteği eşi Emine Erdoğan’dan aldığını dile getirerek“Ancak adaletli toplumlar, gelişmesini tamamlamış toplumlar, uygar yaşama konusunda büyük adımlar atan toplumlar varlıklılarına olduğuna kadar yoksullarına da aynı yaşamı sunarlar. Son 10 yılda Türkiye’de maddi ve manevi önemli gelişmeler sağladık. Mutlaka yapılması gerekenler var. Onları da yapmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken tek bir gücümüz var. Her şeyi yaparken milletimizin desteğini hissediyoruz” dedi.
 
“DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”
Gerçekleştirilen organizasyonun engelli vatandaşlar ve İzmir için çok büyük bir önemi olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, “Engellilik gelir düzeyi ne olursa olsun toplumun tüm kesimlerini etkilene insani ve toplumsal bir sorun. Dolayısıyla sorunun çözümü de hem insani hem de toplumsaldır. Sosyal devlet olmanın gereği de budur. Bu nedenle meseleyi insan odaklı ele almak ve çözümüne de insan odaklı bakmak zorundayız. Türkiye olarak tüm sorunlara insan odaklı bakarak yaklaşıyoruz. Eğitim, iş, sağlık ve sosyal haklar yönünden engelli vatandaşlarına da aynı hakları ve yaşam şartlarını sunabilen devletler gelişmişlerdir. Bizler de İzmir olarak çok şey yaptık ama bundan sonra da çok şey yapmak zorundayız” diyerek 2012 yılında 2 bin 100 engelli vatandaşın işe yerleştirildiğini söyledi.
 
“HERKES ENGELLİ ADAYIDIR”
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan da engelli bireylerin çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerine dikkat çekerek, “Türkiye’nin de 2006 Birleşmiş Milletler(BM) Engelli Hakları Sözleşmesi engellilere ayrımcılık yapılmaması ve haklarının korunması konusunda büyük bir adım atılmıştır. Özellikle son 10 yılda engellilik konusunda bilinç düzeyi gelişmiş ve bir devrim gerçekleştirilmiştir. Engelli olmak ve engelli doğmak bireyin kendi tercihi değildir. Yaşam koşulları bireyleri engelli olmaya itebilir. Bugün herkesin bir engelli adayı olduğu unutulmamalıdır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silivri'de ‘izdiham’ sonrası derin sessizlik
Ergenekon davasında savcının esas hakkındaki görüşünü açıklayacağı beklentisiyle ...
Adliyede korkunç olay: Avukat 5.kattan atladı
Ankara Adliyesi'nde görevli bir avukat, adliyenin 5. katından atlayarak yaşamına son verdi.
ABD’li Bakan’dan İncirlik'e sürpriz ziyaret
ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, ülkesinin Türkiye'ye 2 Patriot bataryası ...
 
Yol kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı!
Karşıyaka’da trafikte yol verme tartışmasından çıkan bıçaklı kavgada üniversite ...
Makam aracı şarampole uçtu: Vali yoğun bakımda!
Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir gece yarası makam otomobiliyle Ankara’dan ...
Baba feryadında haklı çıktı: Oğlu gözaltında!
‘’Oğlum örgüte katıldı, kurtarın yoksa canlı bomba olacak’’ diyen babanın feryadı, haklı çıktı.
 
Buca'da şüpheli ölüm: Park halindeki otomobilinde...
Buca’da 43 yaşındaki Mehmet Küçükçüoğlu, gece bekçiliği yaptığı inşaatın ...
Gaziemir'de yürek burkan ölüm
Gaziemir’de dengesini yitirip apartman merdivenlerinden yuvarlanan 72 ...
İzmir Erdal Eren’i NATO önünde andı…
Emek Gençliği üyesi olduklarını söyleyen yaklaşık 100 kişi, askeri müdahalenin ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva