HABERLER>GÜNCEL
3 Ekim 2016 Pazartesi - 10:33

Fırat Kalkanı'nda 41.gün: 9 hedef imha edildi

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'e ait Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere düzenlenen hava harekatıyla komuta yeri, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina imha edildi.

Fırat Kalkanı nda 41.gün: 9 hedef imha edildi

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'e ait Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere düzenlenen hava harekatıyla komuta yeri, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü hedeflerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile Birleşmiş Milletlerin DAEŞ ile mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde devam eden harekat, 41'inci gününe ulaştı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, harekat kapsamında muhalif unsurlardan oluşan üç özel görev kuvvet grubunun karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Rai güneyindeki 7 meskun mahallin ele geçirilmesine yönelik çalışmaları sürüyor. Devam eden operasyonlar sırasında özellikle Boztepe, Hardanah ve Türkmen Barı bölgelerinde yoğun çalışmalar yaşanıyor.

Bin 720 hedef vuruldu
Terör örgütü DAEŞ unsurlarınca dün Kilis merkezi ve çevresine 3 katyuşa roketi atılmış, saldırıda hasar ve zayiat meydana gelmemişti.

ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgenin tespitinin ardından roket mevzilerine 20 çok namlulu roketatar atışı ile 19 Fırtına obüsü atışı yapıldı. Kasrah bölgesindeki mevziler yakınlarındaki teröristlerle imha edildi. Gün içindeki çatışmalarda 15 muhalif şehit oldu, 35 muhalif yaralandı. Muhalif unsurlar, harekatın başlangıcından bu yana 111 meskun mahalde, yaklaşık 960 kilometrekarede kontrol sağladı.

Ayrıca keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 63 terör örgütü DAEŞ hedefine dün Fırtına obüsünden 201, çok namlulu roketatarlardan 100 atış yapıldı. Atışlar sonucu silah mevzileri, küçük terörist grupları, silah yüklü 6 pikap, malzeme ve erzak yüklü bir kamyon ile 7 katyuşa mevzisi imha edildi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bin 720 hedefe, ateş destek unsurlarından 6 bin 620 atışın yanı sıra bin 294 tank atışı gerçekleştirildi.

Hava harekatları
Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan hava harekatıyla dün Aktarin, Türkmen Barı ve Dabık'taki 9 hedefe 10 bomba atıldı, terör örgütü DAEŞ'in komuta yeri, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullandığı 9 bina imha edildi. Koalisyon güçleri tarafından, Ziyadiyah, Bahrutah, Duvaybık, Aktarin ve Türkmen Barı bölgelerine yönelik 11 hava harekatında ise 13 terörist etkisiz hale getirildi, 4 bina, ikisi patlayıcı yüklü 3 araç ve 1 havan imha edildi.

Terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen bölgelerde harekatın başından bugüne kadar 28 mayın ile 993 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

 
FETÖ ByLock'u o seçimler için hazırlamış!
 
Buca'da 'Atatürk öğretmeni'ne doğum günü sürprizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ ByLock'u o seçimler için hazırlamış!
FETÖ/PDY’nin ‘ByLock’ isimli gizli haberleşme programını, 2014’teki Hâkimler ...
Flaş! Hakkari'den kara haber: 2 şehit, 1 yaralı
Şemdinli'de PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının, ...
Flaş! İzmir'i alarma geçiren ihbar: Hava destekli operasyon
İzmir'in Karabağlar ilçesi Limontepe bölgesinde, bir teröristin eylem ...
 
İzmir'de dehşet: Kocasını taşla öldürdü!
Kocasını başına taşla vurarak öldürdüğü iddia edilen 62 yaşındaki kadın, gözaltına alındı.
Roket imha edilirken patladı: 1 şehit, 2 yaralı
Kilis'e öğleden sonra atılan rokete ait parçaların imhası sırasında meydana ...
İtfaiye aracı uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 1 yaralı
Antalya'nın Alanya'daki kazada, yangın söndürmeye giden itfaiye aracındaki ...
 
TSK'dan hava harekatı: Terör hedefleri imha edildi
Türk Hava Kuvvetlerince, Kağızman ve Beytüşşebap kırsalına düzenlenen ...
Siirt'ten acı haber: 1 korucu şehit
Siirt'te PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan geçici köy ...
Traktör faciası: Aynı aileden 4 kişi öldü
Kastamonu'nun Araç ilçesinde traktörün şarampole devrilmesi sonucu aynı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva