HABERLER>POLİTİKA
20 Eylül 2022 Salı - 10:09

Eşrefpaşa'dan örnek verdi, dört kritik soru sordu: Ayrımcılık var!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, sağlık çalışanlarının ücretlerinde düzenleme yapan yönetmelikte kamu kurumlarında görev yapan herkesi kapsamamasını Meclis gündemine taşıdı.

Eşrefpaşa dan örnek verdi,  dört kritik soru sordu: Ayrımcılık var!

Sağlık çalışanlarına ek ödeme verilmesinin önünü açan yönetmelik Ağustos ayından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ile Üniversite hastanelerinde görev yapanları kapsayan yönetmelikte belediye hastaneleri, cezaevi hekimleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hekimler için düzenleme yapılmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hastanesi Eşrefpaşa üzerinden örnek vererek, “Sağlık çalışanları büyük bir özveriyle 24 saat anlayışı ile görev yapıyor. Son yapılan düzenleme ile ek ödemeler getirilerek ücretlerde iyileştirmeler yapıldı. Ama kamu kurumlarında görev yapan hekimler ile belediye hastanelerinde çalışan sağlık görevlileri bu düzenlemenin dışında bırakıldı. Eşit iş yapıyorlar eşit ücret almıyorlar. Bu yönetmelikte gerekli değişiklikler yapılarak kapsamı genişletilmeli, haksızlığa son verilmelidir” dedi.

“AYRIMCILIK YAPILDI”
İzmir Eşrefpaşa Hastanesi’nin İl Özel İdaresi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği 1950 yılından bu yana belediyenin yönetiminde olduğunu hatırlatan Atila Sertel, şunları söyledi:

“Eşrefpaşa Hastanesi 72 yıldır tüm İzmir’e hizmet veriyor. Yalnızca belediye personeline değil sosyal güvencesi olan herkese tıpkı devlet hastaneleri gibi hizmet sunuyor. Burada görev yapan doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının hemen hepsi devlet memuru. Devlet hastanesi gibi hizmet vermelerine rağmen ek ödeme düzenlemesinden yararlandırılmadılar. Yine cezaevlerinde, bakanlıklarda kurum hekimi olarak yapanlar da ek ödemeden yararlandırılmadılar. Ağustos ayında çıkarılan yönetmelik Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile üniversite hastanelerinde çalışanlar için çıkarılmış ve onların ücretleri iyileştirilmiş oldu. Eşrefpaşa benzeri hizmet veren belediye hastaneleri ve kamu kurumlarında görev yapan doktorlar ek ödemelerden mahrum bırakıldı. Vatandaşlar arasında ayrımcılık yapan AKP iktidarı, hastane ve sağlık çalışanları arasında da ayrımcılık yapıyor. Bu yanlışa derhal son verilmeli.”

SORU ÖNERGESİ VERDİ
Konuyu Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şu soruları yöneltti:

1-  Çalışanların memur statüsünde olduğu, tüm vatandaşlara devlet hastanesi gibi hizmet sunulduğu Eşrefpaşa Hastanesi çalışanlarının özlük hakkı ve ek ödeme düzenlemelerinden yararlanamamasının sebebi nedir?

2-  Eşrefpaşa Hastanesi dışında Türkiye genelinde bu düzenlemelerden yararlandırılmayan kaç hastane vardır? Varsa bu hastanelerin ismi nedir?

3-  Eşit işe eşit ücret politikası gereği belediye hastanelerinin, Cezaevi ve diğer bakanlıklarda görev gören doktor ve diğer sağlık çalışanlarının da iyileştirilmelerden yararlandırılması gerekmiyor muydu?

4-  Yapılan düzenlemenin kapsamı genişletilerek Eşrefpaşa Hastanesi gibi diğer kurum ve kuruluşların da kapsam içine alınmasına yönelik bir adım atılacak mı?

 
Brent petrolün varil fiyatı 92,08 dolar
 
Narlıdere'de kişisel gelişim kurslarına kayıtlar başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Nalbantoğlu’ndan ‘Deniz Yücel’ değerlendirmesi: Belediye başkanlığı mı istiyor?
CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz ...
Bakan Soylu: ABD ve Avrupa’yı mağlup ediyoruz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör örgütünün Avrupa ve Amerika tarafından ...
Kılıçdaroğlu: Batsın bu ayrımcılık! Batsın bu diliniz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'da kendisine yönelik provokatif ...
 
Yanık'tan Kılıçdaroğlu'na 'kopya' tepkisi!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ...
'Ayinesi iştir kişinin, böyle laflara bakılmaz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Adalet Bakanı ...
Meral Akşener: Bizi Kürtler ile düşman edemeyecekler
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu can bu bedende durdukça bizi ...
 
Yaldız, 9 Eylül krizini değerlendirdi: Kazanan hem Soyer hem Erdoğan!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, 9 Eylül programında ...
Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "6'lı masanın liderleri olarak bizler ...
CHP, İzmir'de kampa giriyor... İşte saat saat program!
22-25 Eylül tarihlerinde İzmir'de üst yönetimi kampa girecek olan Cumhuriyet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva