HABERLER>GÜNCEL
13 Mayıs 2023 Cumartesi - 08:33

Eski Başkanvekili 300 bin lira istedi... İcralık oda!

İzmir Lokantacılar Odası’nda geçmiş dönemlerde Başkanvekili olarak görev yapan Ahmet Akçiçek, huzur haklarını ve maaşlarını almadığı gerekçesiyle açtığı davayı kazandı, odaya 300 bin liralık icra gönderdi. Oda Başkanı Doğan Kılıç, kasayı tamtakır aldığını, buna rağmen şimdiye dek 1 milyon 200 bin lira dolayında ödeme yaptığını belirterek, “Yönetime almadığım için Ahmet Bey benden intikam alıyor. Bunların yaptıkları hainliktir” dedi

Eski Başkanvekili 300 bin lira istedi... İcralık oda!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası, bir kez daha icralık oldu. Geçmiş dönemlerde Başkanvekili olarak görev yapan Ahmet Akçiçek de odaya mahkeme kararıyla 300 bin liralık icra gönderdi. Oda Başkanı Doğan Kılıç, seçimi kazanıp görevi devraldığında kasada tek kuruş olmadığını, buna rağmen eski yöneticilerin zamanında almadıkları paraları kendi yönetiminden tahsil etmeye çalıştıklarını öne sürdü. Şimdiye dek 1 milyon 200 bin lira dolayında ödeme yapmak zorunda kaldığını belirten Başkan Kılıç, Ahmet Akçiçek için, “Kendisi benim yönetimimde yer almak istedi. Kabul etmedim. Bu nedenle benden intikam alıyor. Eğer yönetime alsaydım, dava açmayacaktı” iddiasında bulundu.

O ZAMAN NİYE ALMADIN, ŞİMDİ BENDEN İSTİYORSUN?
Ahmet Akçiçek’in avukatının odaya haciz gönderdiğini, mahkeme kararının çıktığını belirten İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Doğan Kılıç, “Bu arkadaş, imza yetkisi olmasına rağmen odada görev yaptığı süre içerisinde huzur haklarını, maaşını almamış. Kardeşim herkes alıyor, sen niye almıyorsun? O zaman alman gereken parayı neden benden istiyorsun?” diye çıkıştı. Başkan Kılıç, şunları söyledi:

“Göreve geldiğimde kasamızda iki delikli lira yoktu. Kasada tek kuruş bırakma, şimdi de bu kadar para iste. Açtığımız davalar henüz sonuçlanmadı. Eğer açtığım davalar sonuçlanmış olsaydı, bunlar zaten suç işledikleri için tek kuruş talep edemeyeceklerdi. Çünkü görevlerini yapmamışlar. Seçimi kaybettikleri için, seçimi kazanmamı hazmedemedikleri için bu davaları açıyorlar. Ahmet Akçiçek, benim yönetimimde yer almak istedi. Çünkü genel kurul öncesi liste yapamadılar. Kabul etmedim. Kabul etseydim, dava açmayacaktı. Burası ticarethane değil ki, esnafımızın bir kurumu. Benden intikam alıyor.”

YÖNETİM KURULU KARARI ALMIŞLAR, ALACAKLARIMIZI BAĞIŞLIYORUZ, DİYE…
Odada Başkan ve başkanvekilinin maaş da aldığını, diğer yöneticilerin huzur hakkı aldığını hatırlatan Başkan Doğan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu arkadaşlar yıllarca aidatlarını toplamayarak görevlerini yapmamışlar. Toplanmayan aidatların ancak son beş yılına ait olan kısmı tahsil edebiliyor. Alınamayan yıllara ait olan paralar, o dönemki yöneticilerin zimmetine geçiyor. Bunların böyle bir suçları da var. Bu arada yönetim kurulu üyeleri, dört yıllık tüm alacaklarını bağışlamışlar. Geriye dönük dava açmayacağız, diye de not düşmüşler. Buna rağmen icra takibi başlatabiliyorlar.  Neden zamanında maaşını, huzur hakkını almadın, diyorum. O zaman para yoktu, diyor. Şimdi para mı var kasada?  Üç kişi dava açtı. Birisi kesinleşti, diğerlerinin icra tebligatları da bugün yarın odamıza gelir. Davaları kazandığımızda, bu kişiler odamıza ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Ödediklerimizin hepsini geri alacağız. Hepsi ağır cezada yargılanacaklar, çünkü odayı zarara uğrattılar. Yolsuzluk yapmışlar, zimmetlerinde para görünüyor.”

AMAÇLARI BENİ VE YÖNETİMİMİZ ÇALIŞTIRMAMAK
Eski yöneticilerin, odayı zor duruma sokmak için böyle bir intikam yolu izlediklerini öne süren Doğan Kılıç, “280 bin lira Ahmet Akçiçek’e ödeyeceğiz. 300 bin lira Genel Sekreter Sebahat Turlar’a ödeme yapıldı. Ahmet Akçiçek’in gelini Tuğba hanım çalışıyordu, 90 bin lira ona ödeme yaptık. İki personele toplam 90 bin lira ödedik. 130 bin lira bir başka arkadaşa ödeme yaptım. Sıradaki iki icra da gelirse, toplamda 300 bin lirayı bulacağını tahmin ediyorum, toplam 1 milyon 190 bin lira para ödemiş olacağım. Bizi çaresiz bırakmak istiyorlar. Amaçları beni ve yönetim kurulumu çalıştırmamak, odayı zor duruma sokmaktır. Bunların yaptıkları hainliktir” diye konuştu.

 
‘CHP’li Bakan kendini tarif ediyor’ dedi… ‘Manda derisi’ polemiği!
 
Bucalı minikler Atatürk sergisine hayran kaldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İbrahim 13 Mayıs 2023 Cumartesi 19:23

Başkan bunun adı hainlik değil tam anlamıyla şerefsizlik vede adiliktir başka bir izahat yok

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör Hotar'dan TEKNOFEST'ten dönen DEÜ'lere teşekkür
İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST kapsamındaki yarışmalarda derece elde ...
Bakanlık açıkladı: 2 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Küçük'ü ...
Bakanlığa sözleşmeli personel alınacak!
Kültür ve Turizm Bakanlığınca, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere ...
 
MSB açıkladı: Pençe Kilit'te 1 asker şehit!
MSB, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından ...
YSK: Baro üyeleri 'gözlemci' olamaz
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Batman ve Mardin Baro Başkanlıklarınca yapılan ...
TCG Anadolu için seçim günü kararı!
İzmir Alsancak Limanı'ndaki TCG Anadolu gemisine seçim günü ziyaretçi alınmayacak.
 
MSB'den çok sert 'Politik tartışmalar' açıklaması!
Milli Savunma Bakanlığı'ndan, çeşitli mecralarda yapılan gerçek dışı haberlerle ...
MSÜ tercih süreci 25 Mayıs'a kadar sürecek
Milli Savunma Bakanlığı, 2023-MSÜ tercih işlemlerinin 25 Mayıs 23.59’a ...
Miçotakis: Seçilene dostluk eli uzatacağım
Yunanistan Başbakanı Kiriyakos Miçotakis, Pazar günü yapılacak seçimlerde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva