HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2019 Perşembe - 15:50

Erdoğan'dan dolar kuru değerlendirmesi

Sosyal medyada gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolar kurundaki hareketin başta ABD olmak üzere Batı'nın Türkiye'yi sıkıştırma operasyonu olduğunu söyledi.

Erdoğan dan dolar kuru değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurdaki hareketin ABD başta olmak üzere Batı'nın Türkiye'yi sıkıştırma operasyonu olduğunu söyledi.  Sosyal medyada gençlerle buluşan yatırım için TL'nin tercih edilmesini önerdi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz kurundaki dalgalanmalar hakkında ne düşündüğü sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bütün bunlar, batının, başta ABD'nin Türkiye'yi sıkıştırma operasyonlarıdır. Son olarak döviz, faiz, kur bununla ilgili sıkıştırma operasyonu ters tepti. Şimdi TL bulamıyorlar. İş ters döndü. Bunu yapamayınca da TL prim yaparken, dolar düşmeye başladı. Dün akşam 5,3 civarlara kadar düşmüş vaziyette. Biz kendimize güveniyoruz, iyi bir konumdayız. Seçimden sonra diyorlar... Bu oyunu oynayan bankalar 'Seçim zamanları rapor açıklamayacağız' demeye başladı. Açıklasan ne yazar? Bundan önce yaptınız tutmadı, yine tutmayacak. Bu siyasi bir dayatmadır. Bu yerel seçim. Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulayamazsınız. 4,5 senelik bu süreç içinde de Türkiye olarak yolculuğumuzu kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. Kabinemiz belediyelerle uyumlu olduğu zaman çok daha uyumlu olacaktır.

BİR SIKINTIMIZ VAR O DA ENFLASYON
Bir sıkıntımız var o da enflasyon. Enflasyonda düşüş başladı. Burada asıl sıkıntı faiz konusu. Faizi düşürdükçe enflasyon düşecektir. Asıl mesele faizdir. Ben de bir ekonomistim. Benim iddiam şudur, Keynes ve Smith'in farklı yaklaşımları vardır. Ters orantılı yaklaşımda siz faizi düşürürseniz enflasyon çıkar. Doğru orantılıda ise faizi düşürürseniz enflasyon düşer. Biz bunu yaparsak başarırız. Piyasadaki fiyatları da kontrol altında tutmamız lazım. Spekülatörleri de terbiye etmemiz şart. 31 Mart akşamına kadar bu iş yoluna girdi girdi, girmezse tanzim satışlar noktasında adımımızı atacağız dedik. Küçük marketlerle de bu adımı atarız. Zincir marketlerin bize yardımcı olması lazım. Sürümden kazanalım, milleti sömürmeyelim. Hal yasasıyla pazarlarda da farklı adımları atmış olacağız."

"İŞSİZLİĞİN TEK HANEYE İNECEĞİNE İNANIYORUM"
İşsizlikle ilgili soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşsizlik olayı zaman zaman mevsimler ama yazla birlikte işsizlikteki durum değişecektir. Tek hanelere düşeceğine inanıyorum." dedi. Mühendislik, mimarlık gibi mesleğe sahip olanlara her zaman ihtiyaç olduğunu belirten Erdoğan, Ankara'nın savunma sanayi merkezi olduğunun altını çizerek "Biz hakikaten yetişmiş kaliteli, mühendis, mimar, elektrik elektronik mühendisi arıyoruz. Burada binler, belki de 10 binler burada yer alacak. Ankara'nın ihtiyacı olacak. Endişe etmeyin." ifadelerini kullandı.

"PARA, CIVA GİBİDİR"
Erdoğan, daha fazla yatırımın gerekli olduğu alanlarla ilgili soruya, "Üzerinde en çok durmamız gereken ileri teknoloji dediğimiz, inovasyon. Bilişim teknolojisinde iyi bir konuma gelmemiz lazım. Yazılım önem arz ediyor. Türkiye'nin iyi bir konuma gelmesi lazım. Dünyada en geniş destinasyon ağına THY sahiptir. Ama bunun yanında üretime geçelim diyoruz. Bir otomotiv gibi değil. Buralarda mesafe almamız gerekiyor. Bunun çalışmalarını TAİ yapıyor. Onların atması gereken adımlar var." dedi.

"Para, cıva gibidir." diyen Erdoğan, "Cıva kendisine uygun nereyi bulursa ona doğru hareket eder. Para da öyledir. Kendisi için verimli olan, feasible olan neresiyse oraya kaçar."

 
CHP Menderes'ten belediyeye borç salvosu: Nerede bu paralar?
 
İzmir'in 'mis gibi' festivaline geri sayım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Menderes'ten belediyeye borç salvosu: Nerede bu paralar?
İlçedeki yatırımların çoğunun devlet ve Büyükşehir eliyle yapıldığını ...
AK Partili Doğan: Karabağlar Belediyesi iflas etmiş durumda!
Cumhur İttifakı’nın Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Doğan, ...
Zeybekci, 2024 yılı gazetesi çıkardı: Söz veriyorum işte belgesi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Türk siyasi ...
 
AK Parti Bayraklı Adayı Aslan: Seçimi kazanıyoruz, sandıklara sahip çıkalım!
Seçime sayılı günler kala çalışmalarına ara vermeden devam eden Cumhur ...
Erdoğan'dan 'Babayiğitler'e yerli otomobil sitemi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil konsorsiyumuna işi yavaştan aldıkları ...
CHP Adayı Kılıç: Buca, dünyada ilk 50'ye girecek!
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve Buca Belediye ...
 
AK Parti Adayı Eroğlu: Geleceğin güçlü Konak’ında buluşacağız
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Geçmişi değiştiremeyiz ...
AK Parti'den İzmir'deki '1249 istifa' için yanıt!
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, bin 249 kişinin AK Parti’den ...
Kocaoğlu’ndan tarihi yayında flaş sözler: Seçim tahminini açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 3 dönemdir yürüttüğü görevinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva