HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2019 Perşembe - 13:52

Erdoğan'dan 'Babayiğitler'e yerli otomobil sitemi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil konsorsiyumuna işi yavaştan aldıkları siteminde bulundu. Erdoğan "Yerli otomobilde biraz gevşeme var. Bizi oyalamasınlar gerekirse yabancı yatırımcılarla da görüşürüz" dedi

Erdoğan dan  Babayiğitler e yerli otomobil sitemi!

Sosyal medyada gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobilde sürecin yavaş ilerlemesinden şikayet etti. Erdoğan "Yerli otomobilde biraz gevşeme var. Bizi oyalamasınlar gerekirse yabancı yatırımcılarla da görüşürüz" dedi.

'YA BAŞLAYACAKSINIZ, YA BAŞLAYACAKSINIZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Her türlü desteği, teşviği vermemize rağmen işi hafiften alıyorlar. İstediğim şey belli. Bizi oyalamasınlar. Yoksa başka arayışlar içine girme zorunda kalacağız. Biz bir an önce adımı atacağız. Gerekirse yurtdışından yatırımcılar bulacağız, Türkiye'den de ortak yatırımcılar vereceğiz. Burada hayata geçirmenin adımlarını atacağız. Onların ilmini alacağız, mesaimize de son sürat vereceğiz. Bizde altyapı var. Türkiye'de üretilenlerin birçoğu yüzde 80'i yüzde 90'ı yerli. Tüm mesele bu ülkenin evlatlarının millilik, yerlilik meselesidir. Ciddi manada inanmak meselesidir. Biraz gevşeme var. Şu seçimlerin ardından bunları masaya yatıracağız. 5 önemli firma imzaları attı. İmzayı attınız, başlayacaksınız. Ya başlayacaksınız ya başlayacaksınız. Başlamazsanız hesaplaşacağız."

PROTOKOL 2017'DE İMZALANDI
Yerli otomobili üretecek konsorsiyumun üyeleri Anadolu Holding, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding, 2 Kasım 2017'de protokole imza atmıştı. 

Yerli otomobili üretecek 5 'babayiğit', Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda, "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu" adı altında güç birliği yapıyor. 

Beş 'babayiğit'in hangi şirketler olduğunu Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı'nda açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Ortak girişim grubumuzdan beklentimiz, hazırlık sürecini hızla tamamlayarak en geç 2019'da otomobilimizin prototipini tamamlaması, 2021'de ticari satışına başlamasıdır. Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında özel bir yere sahip olduğuna inandığım bu projede en küçük bir gecikme istemiyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Aralık 2018'de ise, Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu grupları tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sunum yapılmıştı. Yerli otomobil için kurulacak fabrikanın lokasyonu henüz açıklanmış değil. 

31 Mayıs 2018'de 5 şirketin kuruluş ve ortaklık sözleşmeleri için imzaları atmasıyla birlikte, "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ" kuruldu. Bu kapsamda, Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding'in şirketteki payları yüzde 19'ar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) payı da yüzde 5 olarak belirlendi.

Yerli otomobilin kaptan koltuğuna ise Haziran 2018'de Mehmet Gürcan Karakaş getirildi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş. CEO’su Karakaş, son olarak Bosch'un Elektrikli Tahrik Sistemleri'nde icra kurulu üyeliği, satış ve pazarlama iş birimi sorumluluğunu üstleniyordu.

Gürcan Karakaş, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, yerli otomobilin 2022 yılı ortasında satışa çıkacağının bilgisini paylaştı.

 
CHP Adayı Kılıç: Buca, dünyada ilk 50'ye girecek!
 
Merkez Bankası'ndan rezerv açıklaması
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nurizade 28 Mart 2019 Perşembe 15:01

Yerli otomobil yapılacağından ümitli değilim. Ama tarım bakanı Sayın Pakdemirli nin Alaşehir de açıkladığı ve büyük bir gizlilikle yapımı süren 7 TL lik şarjla 8 saat çalışabilen, 4 tonluk su tankerini rahatlıkla çekebilecek yerli traktörü heyecanla bekliyorum.

Yorumu oyla      4      5  
.. 28 Mart 2019 Perşembe 14:10

Yav hehe .. Seçim zamanı yine Yerli Otomobil veya Yerli Uçak vs vs. Sen git en mahrem savunma sistemini sat sonra yerli milli de.. Çok ta İnandık..

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Adayı Kılıç: Buca, dünyada ilk 50'ye girecek!
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve Buca Belediye ...
AK Parti Adayı Eroğlu: Geleceğin güçlü Konak’ında buluşacağız
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Geçmişi değiştiremeyiz ...
AK Parti'den İzmir'deki '1249 istifa' için yanıt!
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, bin 249 kişinin AK Parti’den ...
 
Kocaoğlu’ndan tarihi yayında flaş sözler: Seçim tahminini açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 3 dönemdir yürüttüğü görevinin ...
Kılıçdaroğlu: Ortada bir beka sorunu yok
Seçime 3 gün kala radyo ortak yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal ...
Eş Zeybekci: Oyunuza ve sandığa sahip çıkın
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin eşi ...
 
Başkan Sesli’ye Hatay Mahallesi’nden destek!
Bayındır Belediye Başkanı ve CHP adayı Ufuk Sesli, Hatay Mahallesi’nde ...
İzmir’de ‘Rafet El Roman’ gecesi
Bugüne kadar hayata geçirdiği sıra dışı projelerle dikkat çeken AK Parti ...
MHP İl Başkanı Şahin: Cumhur İttifakı İzmir'e mührünü vurmuştur!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin seçim çalışmalarını ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva