HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2019 Perşembe - 14:46

AK Partili Doğan: Karabağlar Belediyesi iflas etmiş durumda!

Cumhur İttifakı’nın Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Doğan, görevdeki mevcut Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın adayı olan rakibi CHP’li Muhittin Selvitopu’nu hedef aldı. Belediyenin borçlu olduğunu ifade eden Doğan, “Başkan belediyeyi 45 milyonluk borçla devraldı. Şu anda geldiği borç miktarı 260 milyon TL! Nüfusu itibariyle Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden bir tanesi... Karabağlar belediyesi iflas etmiş! Bunu saklıyorlar” dedi.

AK Partili Doğan: Karabağlar Belediyesi iflas etmiş durumda!

EGEDESONSÖZ- AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yer aldığı Cumhur İttifakı’nın Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı saatler kala Sonsöz TV yayınına katıldı.

Başkan Adayı Doğan, Karabağlar Belediye Başkanı ve aynı zamanda rakibi olan Muhittin Selvitopu’nu hedef aldı. Belediye borçlarının yükseldiğini aktaran AK Partili Doğan, ‘Belediye iflas etmiş durumda’ mesajını verdi.BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN 500 BİN FİDAN İSTEYECEĞİZ
Doğan konuşmasında ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarının azlığına vurgu yaptı. Doğan, “Karabağlar’ı yeşil bağlar yapacağız. Kişi başına düşen yeşil alan olarak Türkiye’deki yeşil yoksulu bir ilçe! Türkiye’nin bu noktadaki en fakir ilçesinde bile kişi başına 6 metrekarelik alan düşüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den 500 bin fidan isteyeceğiz” dedi.

SÖYLEDİĞİMİZDE HİZMETLER YAPILIYOR, HAYIRLARA VESİLE OLUYORUZ
Doğan sözlerini sürdürürken, “Belediyeciliği görmemiş bir Karabağlar var. Ana caddelerde zorunlu olarak hizmet veriliyor. İki tane Karabağlar var. Biz bu iki Karabağlar’ı eşit hale getireceğiz. Karabağlar başkandan bir şeyler istiyor. Ama Karabağlar’daki halk başkanı bilmiyor, tanımıyor, hizmet alamamanın sıkıntısı içinde. Karabağlar aslında Konak’ın bir parçasıyken de ihmal edilmiş bir ilçe. 3 dönemdir aynı parti ve zihniyet tarafından yönetiliyor. Biz de bir şeyler söylediğimizde belediye başkanı hizmetler yerine getirmeye çalışıyor. Hayırlara vesile oluyoruz. 31 Mart’ta başkanının tanınıp tanınmadığını göreceğiz” diye konuştu.   

KARABAĞLAR BELEDİYESİ İFLAS ETMİŞ!
Belediye borçlarına değinen Doğan, Başkan Selvitopu’nun 45 milyonluk borcu 260 milyon TL’ye ulaştırdığını söyledi. Doğan, “Başkan belediyeyi 45 milyonluk borçla devraldı. Şu anda geldiği borç miktarı 260 milyon TL! Denetim komisyonundaki arkadaşlarımıza belge vermiyorlar. Aslında suç işliyorlar. Arkadaşlarımız borç miktarı için yazı yazıyorlar. Cevap yok! Biz bütçe kitapçıklarından çıkarıyoruz bu rakamları. Nüfusu itibariyle Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden bir tanesi... Borcu 260 milyon TL’yi aşmış. Karabağlar belediyesi iflas etmiş! Bunu saklıyorlar” dedi.  

MÜFLİS TÜCCAR GİBİ BANKA KAPISINDA KREDİ ARIYOR
“Başkan bütçeyi iyi idare edemiyor” diyen Doğan, “Rakamlara bakalım! 2018 yılında 268 milyon TL’lik gelir yaratılmış. Bunu da devlet veriyor. Kendisi çok az gelir yaratabilmiş. Gideri 290 milyon TL! 2019 bütçesine gelelim. 308 milyon TL gelir olacak. 338 milyon gider olacak. Bütçe git gide açık veriyor. Farkı nereden kapatacak? Müflis tüccar gibi bankalara gidiyor. Banka kapısında kredi arıyor. Borcu borç ile kapatmaya çalışıyor. Bunu idare edemez. Belediye başkanı bir dahaki dönem görev yapmak istemiyor. Ben bunu görüyorum. Zaten sokakta kimse tanımıyor. Başkan hizmet yapamıyor” açıklamasında bulundu.

ALERJİSİ VAR, ORAYA SIRTINI DÖNDÜ
Geçmiş dönemde kaldırılıp kaldırılmaması tartışma yaratan Nasreddin Hoca heykeli hakkında konuşan Doğan, “Orası Sıtkı Kürüm zamanında yapılmış güzel bir tesis. Selvitopu yönetimine devredilince başka bir ülkenin tesisi, başka bir partinin belediye başkanı yapmış gibi davrandılar. Selvitopu’nun bir alerjisi var Nasreddin Hoca tesisine. Bu tesis yapılmış mı? Eksikliklerini giderip işler bir hale getirilmesi gerekiyor. Biz göreve gelirsek mevcut halindeki eksiklerini tamamlamayacağız. Düzgün bir açılış yapacağız. Tüm İzmir’in oraya geleceği eğleneceği bir yer kazandıracağız. Selvitopu nedense sırtını oraya dönmüş. Orası Karabağlar’ın bir değeridir!” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR EDECEĞİ YERDE ÇAMUR ATIYOR
Demokrasi Üniversitesi yerleşke alanı ve Poligon Deresi’ndeki yeşil alan hakkında açıklamalarda bulunan Doğan, “Bizim söylediklerimizi duymamış. Kendi kendine konuşuyor, dinliyor. Üniversite ve poligonla ilgili düşüncelerimi anlattım. Demokrasi Üniversitesi hükümetimizin çalışmaları sonucunda İzmir’e ve Karabağlar’a kazandırılmıştır. Rektörümüzün çabaları sonucunda bu üniversite 3 bin öğrenciyle eğitim öğretimine devam eden butik bir üniversite… Karabağlar’ın gece kondu kenti olarak anılmasından ziyade hükümetimiz Karabağlar’ın önüne bir vizyon ve hedef koyuyor. Karabağlar artık üniversite şehri olmalıdır. Hedefe bakın! Demokrasi Üniversitesi kuruldu, rektörlüğe gidip nasıl bir katkı koyalım demiyor. Uzundere’deki TOKİ’ye ait 800 dönüm alanın 100 dönümüne taşınmasını istiyoruz. En son geleceği kapasite 380 dönümlük alandır. TOKİ orayı dar gelirli vatandaşlar için rezerv halde tutuyor. 380 dönümlük alana bütün bölümler sığıyor. Bu alan yetmezse yeniden TOKİ’ye gideriz büyütürüz. Selvitopu neden 800 dönüm değil diyor. Kardeşim sen bunca yıldır belediye başkanıydın, üniversite için ne yaptın? Bir santimetrekare alan mı verdin? Teşekkür edeceği yerde çamur atıyor! Buradan Selvitopu’na bir şey çıkmaz” dedi.

VIR VIR VIR YERİNDEN KONUŞUYOR!
Poligon Deresi’ndeki yeşil alana dair konuşan Doğan, “2-3 kez söyledim. Anlamaktan yoksun herhalde! Poligan askeri alanına yok burası beton olacakmış, yok gökdelen olacakmış diyor. Orası cumhurbaşkanımızın dediği gibi millet bahçesi olacak. İçine ne kadar spor alanı varsa, sosyal tesislerle birlikte yapılacak. İki kez söylemiştim, anlamadı ama üçüncü kez söylüyorum. Bunları biliyor ama gündeme getiriyor. Havadan konuşuyor. Orasını milletin hizmetine sunacağız. Bunun için irade gerekiyor. Memleketin bu sorununu dert edecek başkan lazım. Evinden işine giden, sokağa çıkmayan belediye başkanı bunları yapamaz. İsteseydi demokrasi üniversitesi 2011 yılından beri orada duruyor, büyütüp geliştirirdi. Biz geliştirmek istedik vır vır vır yerinden konuşuyor. Gökdelen, beton atılacakmış, olmayacak!” açıklamasını yaptı.AK Parti KarabaÃ??lar adayÃ?± DoÃ??an dan 40 yÃ?±l Ã?§Ã?±kÃ?±Ã??Ã?±: Neden hayata geÃ?§irmediniz?

KARA PROPAGANDA YAPIYORLAR
Göreve geldiği takdirde belediye personeli arasında işten çıkarmalar yapacağının iddia edildiğini söyleyen Doğan, “‘AK Parti gelince belediyedeki işçileri çıkaracak’ diyorlar. AK Parti’nin hiç işi yok onunla mı uğraşacak? Biz onların zar zor iş bulduğunu bilmiyor muyuz? Hiç kimseyi dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın bir görüyoruz. İşçinin ekmeğiyle oynamayız. Kışkırtmak istiyorlar. Kara propaganda yapıyorlar. İşçilerin büyük bölümünü ‘bana oy getirin’ diyerek zorla çalıştırmış. Oradaki personelin isteksiz çalıştığını biliyoruz. Biz geldiğimizde sosyal hakları geliştireceğiz. Yeni işçi alacağız” ifadelerini kullandı.

 
Zeybekci, 2024 yılı gazetesi çıkardı: Söz veriyorum işte belgesi
 
Karşıyaka'da seferberlik!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak-Karabağlar afrika halkının çığlığı 29 Mart 2019 Cuma 00:22

Oh maaşallah yine arşivler dökülmüş..." Soydaşlarımız bürokratör yumruğu altında ezlirken o hep aynı ev ziyaretinin pozlarını paylaşıyor oysa biz onun adını bile bilmiyoruz. Kime oy verelim? Ana kıtaya selamlar." İmza Cuma.

Yorumu oyla      6      5  
ayna 28 Mart 2019 Perşembe 22:01

Buyuksehir belediye meclisinde yillarca gorev yaptin Izmire hayri dokunacak hangi isi yaptin

Yorumu oyla      9      5  
uzulme 28 Mart 2019 Perşembe 21:43

Milletvekili adayi oldun secilemediniz, bu sefer belediye olmayacak, uzulmeyin bir daha ki secime muhtar adayi olursunuz

Yorumu oyla      9      5  
Karabağlar halkı 28 Mart 2019 Perşembe 21:21

Artık bu halk muhittin selvitopundan çok rahatsız herkes gitmesini istiyor Ama maşallah aşağıdaki kadrolu yorumcular aşağıda yorumları yağdırmış Artık Karabağlar muhittin selvitopunu istemiyor

Yorumu oyla      4      11  
gürkan 28 Mart 2019 Perşembe 21:20

Bay "DOLU" beni takip etmişsin ama eksik ... babam olsa eleştiririm. Al bak, sana 3 tane örnek veriyorum. http://www.egedesonsoz.com/haber/cevik-bir-meydani-na-yeni-yuz-10-kasim-da-aciliyor/992904 http://www.egedesonsoz.com/haber/yasa-cikti-izmir-de-toplu-tasima-tek-catida-toplaniyor/983615 http://www.egedesonsoz.com/haber/kocaoglu-ndan-tum-vekillere-ulasim-mektubu-o-sisteme-destek-istedi/977730 devam edeyim mi?

Yorumu oyla      6      5  
TC misafir 28 Mart 2019 Perşembe 21:00

Karabağlar belediyesine ait 2018 yılı mali durum ve beklentiler raporu linkte veriyorum raporun sonunda 2 adet tablo var biri gelirlere ait yaklaşık 257 milyon TL, diğeri de giderlere ait tablo yaklaşık 263 milyon TL aradaki fark 6 milyon TL isteyen bakabilir. Bilal Doğan tablo okumayı bilmiyor giderleri toplam borç olarak lanse etmiş yazık. http://www.karabaglar.bel.tr/files/2018-yili-mali-durum-ve-beklentiler-raporupdf_26-07-2018_08-16-13.pdf

Yorumu oyla      8      5  
demire cvb 28 Mart 2019 Perşembe 19:59

biz objektifiz kardeşim bılal doğan meclisteyken aziz başkana o kadar saçma sapan eleştiriler yapmıştır ki tipik bir akp lidir.. akp izmirde bu şekilde asla kazanamaz....17 senedir izmire gölge eden izinlri vermeyen akp şimdi kalkmış borçtan bahsediyor.. yazık..yatıcak yerınız yok

Yorumu oyla      8      5  
Demir 28 Mart 2019 Perşembe 17:17

Kadrolu yorumcu gürkan cok boş bi insansın akp adaylarının altına sürekli eleştiri ama chpye gelince yok bide yandaşlıktan bahsedersin

Yorumu oyla      5      12  
BELEDİYECİ 28 Mart 2019 Perşembe 16:59

Muhittin Başkanı yakından tanıyan birisi olarak söylüyorum tamamen karalama kampanyası Sayın Bilal Doğanın yaptığı tıpkı partisinin Diğer il ve ilçelerde aday olan kişilerin yaptığı gibi.Muhittin başkan kamunun parasını çok iyi yöneten israf etmeyen akla ve Bilime dayalı işler yapmıştır.Kendi bürokratlarına biryere gidileceği zaman ayrı araçlarla gitmeyin hepiniz bir araca binip gidin diyen birisi.Tasarrufu ve Devlet adamlığı çok siyaside yoktur.Ben kendisini Rahmetli Ecevite benzetirim.Karabağlarda kazanacağına inanıyorum.

Yorumu oyla      15      5  
KARABAGLAR HALKI 28 Mart 2019 Perşembe 16:46

iflas etmiş belediyede ne işiniz var madem bu kadar proje var para yoksa nereden bulacaksınız parayı ..mütahitlere mi peşkeş cekeceksiniz ilçeyi

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci, 2024 yılı gazetesi çıkardı: Söz veriyorum işte belgesi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Türk siyasi ...
AK Parti Bayraklı Adayı Aslan: Seçimi kazanıyoruz, sandıklara sahip çıkalım!
Seçime sayılı günler kala çalışmalarına ara vermeden devam eden Cumhur ...
Erdoğan'dan 'Babayiğitler'e yerli otomobil sitemi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil konsorsiyumuna işi yavaştan aldıkları ...
 
CHP Adayı Kılıç: Buca, dünyada ilk 50'ye girecek!
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve Buca Belediye ...
AK Parti Adayı Eroğlu: Geleceğin güçlü Konak’ında buluşacağız
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Geçmişi değiştiremeyiz ...
AK Parti'den İzmir'deki '1249 istifa' için yanıt!
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, bin 249 kişinin AK Parti’den ...
 
Kocaoğlu’ndan tarihi yayında flaş sözler: Seçim tahminini açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 3 dönemdir yürüttüğü görevinin ...
Kılıçdaroğlu: Ortada bir beka sorunu yok
Seçime 3 gün kala radyo ortak yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal ...
Eş Zeybekci: Oyunuza ve sandığa sahip çıkın
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin eşi ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva