HABERLER>İŞ DÜNYASI
12 Mart 2024 Salı - 12:48

EGİAD'dan Döngüsel Ekonomini semineri

“Döngüsel Ekonomi ve İyi Uygulamalar" semineri EGİAD Sanayi ve Sürdürülebilirlik Komisyonu’nun organizasyonu ile Dernek Merkezinde düzenlendi.

EGİAD dan Döngüsel Ekonomini semineri

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi ve PRONGEN.Tech Kurucu Ortağı Prof.Dr.Nuri Azbar moderatörlüğündeki toplantıya Vestel Sürdürülebilirlik Müdürü Çağlayan Karataş, Maxion İnci Jant Grubu Yönetim Sistemleri Geliştirme Müdürü Erdem İkiz, Batı Anadolu Grubu Atık Yönetim Müdürü Mahmut Türker, İzocam Pazarlama Müdürü Zahide Türkan Subaşı konuşmacı olarak katıldı. EGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kaan Özhelvacı’nın açılış konuşması ile başlayan toplantıda çevresel sürdürülebilirlik ve kaynakların verimli kullanımı açısında döngüsel ekonominin önemi konusunda bilgi verildi. Özhelvacı, EGİAD olarak, sürdürülebilirlik ana başlığı kapsamında yeşil dönüşüm, karbon ayak izi, enerji yönetimi, temiz enerji gibi pek çok konuyu ele aldıklarını hatırlatarak, sürdürülebilirliği her zaman gündemde tutamaya çalıştıklarını kaydetti.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kaan Özhelvacı, Döngüsel ekonominin, geleneksel lineer ekonomi modeline alternatif bir yaklaşım sunduğunu, kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasını ve atıkların minimize edilmesini hedeflediğini vurgulayarak, “Döngüsel ekonomi sadece çevresel sürdürülebilirlik açısından değil, aynı zamanda ekonomik açıdan da büyük bir öneme sahip. Geleneksel lineer ekonomi modelinde, kaynaklar tüketilirken yüklü olarak atık üretimi yaşanır, bu da doğal kaynakların hızla tükenmesine ve çevre kirliliğinin artmasına neden olur. Ancak döngüsel ekonomi modelinde, atıkların geri dönüştürülmesi ve kaynakların tekrar döngüye sokulması sayesinde hem doğal kaynakların korunması hem de ekonomik değerin artırılması mümkün olmaktadır. Bu açıdan şirketlere önemli maliyet ve rekabet avantajı sağlayan bu sistem, hem mikro anlamda şirketlerin yenilikçi çözümler için sürekli olarak iyileşme ve dönüşüm içinde olmalarını sağlar hem de makro düzeyde ekonomik kalkınmaya destek olur. Bu nedenle, döngüsel ekonominin iş dünyası, çevre ve toplum üzerindeki olumlu etkilerini anlamak ve bu ilkeleri benimsemek, geleceğimiz için kritik öneme sahiptir” dedi.

Döngüsel ekonominin iş dünyası ve toplum üzerindeki etkilerini derinlemesine tartışarak, daha sürdürülebilir bir gelecek için yol haritası çizildiği etkinlikte, Prof. Dr. Nuri Azbar tarafından çevresel sürdürülebilirlik ve kaynakların verimli kullanımı açısında döngüsel ekonominin önemine ilişkin bilgi verildi. Ardından, Vestel, Batı Anadolu Grubu, Maxion İnci Jant ve İzocam firmalarından sürdürülebilirlik politikaları ve uygulamaları, döngüsel ekonomi çalışmaları kapsamındaki uygulamaları ve gelecek vizyonları konusunda bilgi alındı.

Sektöründe öncü ve duayen firmalarda döngüsel ekonomi konusunda iyi uygulama örneklerinin ele alındığı seminerde, farklı sektörlerden katılımcılara çeşitli bakış açıları sunarken sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi konularında işbirliğinin teşvik edilmesi amaçlandı.

 

 
Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başlıyor
 
Almanya 'kahve' kriziyle karşı karşıya!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kacır: OSB'si olmayan il bırakmadık
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Planlı sanayileşme hamlesiyle ...
Türk gıdacıların ihracat hedefi 5 milyar dolar!
Türk gıda sektörü son 5 yılda iki kat büyüyerek 2 milyar dolar seviyesinde ...
İESOB’nin çağdaş salonu hizmete girdi
Bir süredir devam eden yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla, İESOB ...
 
Sabancı’nın RES’i için acele kamulaştırma
Sabancı Holding’in Ege Bölgesi’nde dikmek istediği rüzgar enerji santrali ...
Teşvikten DEVA’lı Ösen ailesi çıktı!
DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in eşine ait CMS Jant Fabrikası’nın ...
Optic World Fuarı söyleşileri ile sektöre ışık tuttu
İZFAŞ tarafından, ilk kez düzenlenen Optic World İzmir – Optik, Gözlük, ...
 
Bakan açıkladı: 59 il ihracatını artırdı
Ocak-şubat döneminde 16 il 500 milyon doların üzerinde mal ve hizmet ihracatı ...
Yorgancılar'dan futbol mesajı: Özgener dönemini arıyoruz
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bir dönem TFF Başkanı olan ...
Bakanlık onay verdi... İzmir'e 1,3 milyarlık Kore yatırımı!
Güney Koreli sigara devi KT&G (Korea Tobacco and Ginseng Corporation) ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva