HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ağustos 2021 Perşembe - 09:59

Efes Antik Kenti'nde uluslararası festival

İlham Veren Kent Efes Selçuk bir kez daha değerli bir kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Her yıl Türk ve dünya opera ve balelerinin seçkin yapıtlarını sanatseverlerle buluşturan 4. Efes Uluslararası Opera ve Bale Festivali 24 Ağustos’ta Efes Antik Tiyatro’da başlıyor.

Efes Antik Kenti nde uluslararası festival

Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali evine dönüyor. Antik çağın en büyük tiyatrolarından biri olan Efes Antik Tiyatrosu 24 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında 4. Efes Uluslararası Opera ve Bale Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

İzmir’in kültür sanat hayatına büyük katkı sunan ve düzenlendiği günden bu yana Efes Antik Kenti’nin de adımlarına ev sahipliği yaptığı Uluslararası Opera ve Bale Festivali bu yıl sanatseverleri Efes Antik Tiyatro’da buluşturacak.

Festival öncesi İzmir Devlet Opera ve Balesi Bornova Necdet Aydın Sahnesi’nde düzenlenen basın toplantısına Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Aydın Uştuk ve basın mensupları katıldı.Başkan Sengel ve Başkan Günel’e teşekkür plaketleri verilen basın toplantısı küçük bir müzik dinletisi ile son buldu.

4. Uluslararası Devlet Opera ve Bale Festivali 24 Ağustos Salı günü saat 21.00’de Efes Antik Tiyatro’da İzmir Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği Giuseppe Verdi’nin opera eseri "La Traviata" ile başlayacak. 26 Ağustos Perşembe günü saat 21.00’de Prag Operasından MichaelaZajmi, BledarZajmi, EgliPrifti ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası flüt sanatçısı Hürkan Ayvazoğlu'ndan oluşan “Prag Ensemble” konseri Efes Odeon’da gerçekleşecek.

CARMEN DE ANTİK TİYATRO’DA

Efes Antik Tiyatro, 28 Ağustos Cumartesi günü festivalin dikkat çeken etkinliklerinden biri olan Fransız besteci Georges Bizet'nin "Carmen" operasının müzikleri ile özgün bir koreografide birleştirilen Carmen Balesi’ne de ev sahipliği yapacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu (MDT), 1 Eylül Çarşamba günü Bornova Aşık Veysel Amfi Tiyatro'da, izleyiciyi 1930'lar Amerika'sına götüren "Gangster" müzikaliyle İzmirli sanatseverler için sahnede olacak.

4. Uluslararası Devlet Opera ve Bale Festivali’nin son etkinliği ise bir anma konseri olacak. İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Korosu ve Solistleri tarafından Efes Antik Tiyatro'da  bu yıl hayatını kaybeden opera dünyasının çok değerli iki tenoru Ender Arıman ve Erol Uras anısına 3 Eylül Cuma saat 21.00'de bir anma konseri sunulacak.

Festivalin sponsorluklarını İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi,Efes Selçuk Belediyesi, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Konak Best Western Hotel üstleniyor.

Festival biletleri "www.biletinial.com" adresinden, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi ve Elhamra Gişesi’nden, ayrıca Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Efes Antik Kenti ve Kuşadası'ndan temin edilebilecek. 4. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali kapsamında tüm etkinlikler koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenecek.

 
Soyer'den kadın dernekleri ile zirve: Elimizi taşın altına sokmaya devam edeceğiz
 
İzmir'de genç kadın dehşeti yaşadı... 'Yalvardım, kimse sesimi duymadı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den kadın dernekleri ile zirve: Elimizi taşın altına sokmaya devam edeceğiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'de ilk olma özelliği ...
Karabağlar'da deprem farkındalığı... Sallanacak vakit yok!
17 Ağustos 1999’daki Marmara Depremi’nde yaşamını yitirenler Karabağlar’da ...
Dikili'de festival zamanı
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı, Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek ...
 
Başkan Soyer’den ağaçlandırma çağrısı: Hasta gezegenimizi iyileştirmeliyiz
2019 yılının Ağustos ayında İzmir’de kentin birçok yerinde arka arkaya ...
Bergama'dan Büyükşehir'e çağrı: Millet Bahçesi'ni önlemeyin
Çamlı Park'ın tamamlanması işinin de dahil olduğu Bergama Millet Bahçesi ...
Büyükşehir harekete geçti... İzmir'in ciğerleri için yeşil seferberlik
İzmir’in ciğerlerini yakan büyük orman yangınının üzerinden iki yıl geçti. ...
 
Narlıdere’nin yaz okullarına büyük ilgi!
Pandemi yasaklarının kalkması ile yaz başında yeniden başlayan Narlıdere ...
Bayraklı Kent Konseyi başkanını seçti
Bayraklı Belediyesi, Meclis Salonu'ndan gerçekleşen toplantıyla yeni Kent ...
KSK Fan Zone açılıyor
Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Spor Kulübü iş birliği ile “Karşıyakalı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva